资源简介 2025-2026学年七年级英语上学期期末专练期末复习之阅读还原12篇(Units1-6单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 A G B F E C B F D E题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 G B C A E F G B C D题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 E B G F A C D E F B题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 D E B A G C A E G F题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 E B A D G B A F G C题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 E F D B G C A F E G1.A 2.G 3.B 4.F 5.E本文主要介绍了山东济南高中地理老师袁肖用趣味方式教学的故事。1.根据后文“Why That’s because he draws very well on the blackboard.”,可知此处是说他很有名,因板书绘画出名,选项A“他非常有名。”符合语境。故选A。2.根据后文“He draws things like how the Earth rotates…”,可知此处是说他在课堂上常用绘画辅助教学,选项G“在袁肖的课堂上,他经常用绘画帮助学生学习。”符合语境。故选G。3.根据前文“drawing on the blackboard helps students learn better”及后文“Drawing makes them remember things more easily”,可知此处是说他也让学生一起画,选项B“他也让学生一起画画。”符合语境。故选B。4.根据前文“uses many other fun ways”及后文“Sometimes, he takes them out to watch the moon”,可知此处是补充其他教学方式(展示科学录像),选项F“有时他会给学生展示科学录像。”符合语境。故选F。5.根据前文“many of them fall in love with geography. One of his students now studies human geography at university (大学)”,可知此处是说该学生因他选择学地理,选项E“她说自己是因为袁肖才选择学这个专业的。”符合语境。故选E。6.C 7.B 8.F 9.D 10.E本文通过介绍沈阳一所学校引入机器人小飞的案例,说明了机器人课程在教育中的普及性和对学生学习信息技术的帮助。6.根据“As the new term comes, students come back to school and start their classes, but something is different at a school in Shenyang this term.”可知,这里在说明学校迎来新朋友。C项“它迎来了一位新朋友”符合语境。故选C。7.根据“Xiaofei is a robot.”可知,这里在描述机器人的特点。B项“它聪明且现代”符合语境。故选B。8.根据“The school is not the only one to have robot classes.”可知,这里在说明其他学校也有机器人课。F项“其他一些中国学校也有这类课程”符合语境。故选F。9.根据“In class, some robots can sing and dance.”可知,这里在补充其他机器人技能。D项“有些还会下中国象棋”符合语境。故选D。10.根据“With the help of the robot, students can learn more about IT.”可知,这里在总结机器人课的重要性。E项“机器人课重要且有用”符合语境。故选E。11.G 12.B 13.C 14.A 15.E本文介绍了加入学校俱乐部时需要了解的一些相关事项。11.根据“Do you want to join a club How much do you know about it ”可知,短文开篇以两个问句引出“加入俱乐部”这一话题,接下来围绕加入俱乐部的相关问题展开论述,如和谁一起去、为何选择俱乐部等,所以此空应是引出下文这些内容的句子。选项G“这里有一些你需要了解的关于加入俱乐部的事情。”符合语境。故选G。12.根据“As Grade 7 students, you may have free time this year.”可知,作为七年级学生,今年可能有空闲时间,接下来应该说明有空闲时间可以做的与俱乐部相关的事。选项B“你可以计划加入一些俱乐部。”承接前文的空闲时间,提出具体计划,符合语境,故选B。13.根据“But you may want someone to go there with you.”可知,可能想有人一起去俱乐部,接下来应该给出“找同行的人”的具体建议。选项C“你可以邀请同校的朋友。”是对找同行者的合理建议,符合语境。故选C。14.根据“Before you choose a club, you need to think about why you choose it.”可知,选择俱乐部前要思考选择它的原因,此空应是点明这一核心问题的句子。选项A“你为什么选择它?”直接引出下文关于选择原因的论述,符合语境。故选A。15.根据“If you don’t have the time, it’s also not a good club for you.”可知,没有时间的话,这个俱乐部就不适合自己,此空应是提出与“时间”相关的问句。选项E“你有时间参加活动吗?”与后文的时间相关论述相呼应,符合语境。故选E。16.F 17.G 18.B 19.C 20.D本文主要介绍了放学后可以参加的各种课后俱乐部活动。16.根据前文“Oh, don’t just go home to watch TV.”和后文关于多个俱乐部活动的介绍可知,空格处应建议加入一个俱乐部。选项F“你可以加入一个课后俱乐部。”符合语境,故选F。17.根据前文“Keep healthy (健康) with Mr Cooper at the Sports Club on Wednesdays and Fridays.”和后文“This week it’s rock climbing. Look! Some boys are climbing to get the flags.”可知,空格处的内容和体育俱乐部的活动有关。选项G“这个俱乐部每周都有不同的运动项目。”符合语境,故选G。18.根据前文“Can you change colors of things ”和后文“Why not come to the Science Club ”可知,空格处应填入一个与科学兴趣相关的问题,选项B“你喜欢科学吗?”符合语境,故选B。19.根据后文“Mrs Winter is the teacher here and she is busy talking about the club on the phone.”可知,空格处需补充科学俱乐部的具体信息,选项C“这个俱乐部每周二有活动。”符合语境,故选C。20.根据前文“Do you like piano music It is really beautiful, right ”和后文“Mrs Crawford can teach you.”可知,空格处应填入一个与钢琴学习相关的邀请,选项D“你想弹钢琴吗?”符合语境,故选D。21.E 22.B 23.G 24.F 25.A本文主要介绍了Nick Smith在中国寄宿家庭的生活情况以及相关家庭成员信息。21.根据“My name is Nick Smith. Nick is my first name. Smith is my last name.”和“But I am in a host family (寄宿家庭) in China now.”可知,此处应该介绍自己来自哪里,选项E“我来自英国。”符合语境。故选E。22.根据“Here’s a photo of my host family and me.”以及后文对照片中人物的介绍可知,此处应说照片里的人数,选项B“里面有五个人。”符合语境。故选B。23.根据“These are Jill’s mother, Ann and her father, Dave.”可知,后面应分别介绍Jill的父母,选项G“Jill的爸爸是一名医生,他在一家医院工作。”符合语境。故选G。24.根据“He is only two years old”可知,后面应接着描述这个两岁孩子的特点,选项F“并且他非常可爱。”符合语境。故选F。25.根据“But we have different living habits (生活习惯). So I can’t get along well with (相处) them.”可知,但我们有不同的生活习惯,这里需要一个转折前的句子,表达对寄宿家庭的正面评价。选项A“我的寄宿家庭很好,我爱我的新家庭。”符合语境。故选A。26.C 27.D 28.E 29.F 30.B本文介绍了英国男孩Peter一家在上海的生活、家庭人员及他的房间情况。26.根据后文出现“Peter and his sister”和“He is only two months old.”可知,Peter除了姐姐/妹妹还有弟弟。选项C“他有一个姐姐/妹妹和一个弟弟”符合语境,衔接“父母”到“兄弟姐妹”的内容。故选C。27.根据后文“He is only two months old.”可知,两个月大的孩子不会说话。选项D“他的兄弟不会说话”是对弟弟状态的合理补充,逻辑通顺。故选D。28.根据后文“It is big and nice. In his room, we can see a bed, a desk, a chair and a sofa.”可知,后文开始描述房间里的物品。选项E“看看Peter的房间吧”是自然的过渡句,引出房间内容。故选E。29.根据后文有“His pencil box is on the desk, too.”可知,“too”表示“也”,说明前文已经提到桌上的某个物品。选项F“Peter的电脑正放在桌子上”正好匹配这个逻辑。故选F。30.根据前文“It is big and nice. In his room, we can see a bed, a desk, a chair and a sofa.…His red jacket is on the bed. His baseballs are in a blue box under the bed.”可知,前面已经详细描述了房间的布置。选项B“Peter喜欢他的房间”是对房间内容的总结,符合段落结尾的总结逻辑。故选B。31.D 32.E 33.B 34.A 35.G本文介绍了元宵节的相关信息。31.根据“People celebrate it on the fifteenth day of the first month of the lunar year.”可知,此处与元宵节的具体时间有关。选项D“它是在二月或三月,春节后十四天。”符合语境。故选D。32.根据“People make lanterns in the shapes of different animals, vegetables, fruits and many other things.”和“It’s very interesting.”以及“On the Lantern Festival people go outside to have a look at the lanterns and guess the riddles on the lanterns.”可知,此处是与灯笼和谜语有关的事,并且这件事很有趣。选项E“通常,人们还在灯笼上写谜语。”符合语境。故选E。33.根据“There are many lanterns.”和“They’re very excited”可知,此句主语不再是灯笼,而是人,但与灯笼有关。选项B“孩子们通常手里拿着小灯笼。”符合语境。故选B。34.根据“Often you can see some nice performances like the dragon dance and the lion dance.”可知,此句也是元宵节的活动。选项A“有时,人们能在晚上观赏烟花”符合语境。故选A。35.根据“people eat small dumpling balls.”和“It means family reunion and happiness.”可知,此处与小汤圆有关。选项G“在中国,人们称它们为元宵。”符合语境。故选G。36.C 37.A 38.E 39.G 40.F本文讲述了一位中学老师在教师节给女儿过生日的故事。36.根据“Her son’s name is Wang Hao. He is thirteen. Her daughter’s name is Wang Rui.”可知,此处介绍刘艳的儿子和女儿。选项C“她有一个儿子和一个女儿。”符合语境。故选C。37. 根据“Liu Yan buys a red skirt and a big birthday cake for her daughter.”可知,教师节当天是刘艳女儿的生日。选项A“今天是王瑞的生日。”符合语境。故选A。38. 根据“Liu Yan buys a red skirt and a big birthday cake for her daughter.…What about her son He buys a watch for his mother.”可知,此处介绍母子三人购买的物品。选项E“她女儿买了一张卡片。”符合语境。故选E。39.根据“Her students come to the party.”可知,此处介绍刘艳举办了一个派对。选项G“下午,刘艳为女儿举办了一个派对。”符合语境。故选G。40.根据“Her students come to the party. They say ‘Happy birthday!’ to Wang Rui and say ‘Happy Teachers’ Day!’ to Liu Yan.”可知,此处指祝福过后,人们接下来开始做的事情。选项F“然后他们吃生日蛋糕。”符合语境。故选F。41.E 42.B 43.A 44.D 45.G本文是一篇说明文,围绕树木展开,介绍了树木的四大组成部分,以及树木能制造食物、提供食物、指示方向等神奇特点,展现了树木的独特价值。41.根据“Trees are amazing in every way!…Let’s read and find out!”可知,这里应引出关于树木的有趣事实,选项E“我们知道哪些关于树木的有趣事实呢?”符合语境,承接前文“树木很神奇”,开启后文对树木事实的介绍,故选E。42.根据“From the root, it grows a very strong trunk.…Branches then come out from the trunk…”可知,这里应说明树干的生长及作用,选项B“树干向上生长,帮助树的其他部分生长。”符合语境,衔接树根到树干再到树枝的生长逻辑,故选B。43.根据“Animals and humans eat fruits, seeds and leaves from trees.”可知,这里应点明树木能提供食物的主题,选项A“树木可以提供食物。”符合语境,概括该部分内容,故选A。44.根据“They make their own food…Animals and humans eat fruits...”可知,这里应补充树木对动物的作用,选项D“树木是鸟类和其他动物的家园和食物来源。”符合语境,承接前文树木产食物,说明其对动物的双重作用,故选D。45.根据“Trees can help show the direction.…Look carefully at its branches!”可知,这里应呼应树木指示方向的主题,选项G“一棵树可以告诉我们方向。”符合语境,衔接小标题与后文树枝指示方向的内容,故选G。46.B 47.A 48.F 49.G 50.C本文主要讨论了动物园存在的问题。46.根据“First, zoos tell us they protect animals from habitat (栖息地) loss. While it’s true that rainforests are getting smaller, is a small cage the answer ”以及“Tall animals like giraffes have little space to walk, and birds in cages often forget how to fly.”可知,空前动物园声称保护动物免受栖息地丧失,但质疑小笼子是否是解决方案,空后描述了具体问题。选项B“动物园的生活对动物来说不容易。”与之相符。故选B。47.根据“However, zoo signs usually have just one or two sentences.”可知,空后讨论动物园标牌信息简略、游客停留时间短,指出教育效果差。选项A“动物园还声称他们的目标是教育。”与之相符。故选A。48.根据“When too many animals are born in the zoo, they can’t all be kept.”以及“Is this saving animals It sounds more like counting toys than saving animals.”可知,空前提出“多余动物”问题,空后质疑这是否算保护动物。选项F“一些被杀死、卖给其他动物园,甚至用于实验。”具体描述了多余动物的处理方式,并支撑后文的质疑,与之相符。故选F。49.根据“We also cause these animals stress every day.”以及“The animals have no quiet place of their own. At night, they are often locked in tiny, dark cages.”可知,空前提到人类每天给动物带来压力,空后描述动物缺乏安静空间、夜间被关小笼子等现象,故空处会描述人类对动物伤害的具体行为。选项G“人们敲打玻璃、使用闪光灯吓唬它们,并制造噪音。”与之相符。故选G。50.根据“We should support zoos that focus on saving animals with large...”可知,呼吁支持注重动物保护的动物园,故空处应是一个行动号召,过渡到后文的解决方案。选项C“是我们每个人做出改变的时候了。”与之相符。故选C。51.E 52.F 53.D 54.B 55.G本文主要介绍了世界大象日的意义以及大象的饮食、家庭结构等生活习性。51.根据“It is a day to bring the world together to help elephants.”、“Elephants love to eat!”和“Females are the boss!”可知,设空处前引出保护大象的话题,下文围绕大象的特点展开介绍,选项E“让我们来更多地了解这些令人惊叹的大象吧。”承上启下,符合语境。故选E。52.根据“Elephants love to eat!”可知,本段介绍大象的饮食特点,选项F“大象每天要花将近12到16个小时的时间进食。”符合语境。故选F。53.根据“Females are the boss! Elephant families have a female head.”可知,选项D“它们的首领是一只体型庞大的老母象。”承接介绍象群首领的特点,符合语境。故选D。54.根据“Elephants have a good memory because they have the largest brain of any land animals.”可知,本段介绍了大象记忆力良好的特点,选项B“大象不容易忘记事情。”概括本段主旨,符合语境。故选B。55.根据“Elephants have a good memory because they have the largest brain of any land animals...They can even tell the difference between the call of a friend and the call of an enemy.”可知,选项G“它们擅长记住能找到食物和水的地方。”进一步说明大象记忆力好的具体表现,与下文“分辨朋友和敌人的叫声”形成并列例证,符合语境。故选G。56.C 57.A 58.F 59.E 60.G本文是一篇说明文,主要介绍了导盲犬的现状、如何成为导盲犬等。56.根据后文“Some can help people look after sheep. Some can help people find the lost children”可知,这里应概括狗的多功能,选项C“它们能为人类做很多事情。”符合语境。故选C。57.根据后文“They can help the blind, so people call them Seeing Eye dogs”可知,这里介绍了那些被叫做导盲犬的狗,它们是特别的狗,选项A“有一些比较特殊的狗。”符合语境。故选A。58.根据“They are working for the blind.”可知,他们为盲人服务,则前面应提到导盲犬在世界各地随处可见。选项F“如今,导盲犬在世界各地随处可见。”符合语境。故选F。59.根据后文“Before a dog becomes a Seeing Eye dog, it must go to a training school for about three months.”可知,这里说一条狗成为导盲犬要培训,选项E“一条狗怎么成为导盲犬?”符合语境。故选E。60.根据前文“First, the dog ... In the next lesson, ... ”可知,这里按顺序介绍了怎么培训的过程,选项G“训练课结束后,有一个考试。”符合语境。故选G。2025-2026学年七年级英语上学期期末专练期末复习之阅读还原12篇(Units1-6单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读还原28-year-old Yuan Xiao works at a high school in Jinan, Shandong. He teaches geography. 1 Why That’s because he draws very well on the blackboard. He uses this interesting way to teach geography.2 He draws things like how the Earth rotates (旋转) and how water travels. He thinks drawing on the blackboard helps students learn better. 3 Drawing makes them remember things more easily.Yuan also uses many other fun ways to make geography easy to learn. 4 Sometimes, he takes them out to watch the moon in the evening.It takes Yuan lots of time to prepare (准备) his lessons, but he is happy to do that. His students love his way of teaching, and many of them fall in love with geography. One of his students now studies human geography at university (大学). 5Do you also want to have a teacher like Yuan A.He is very famous.B.He asks his students to draw, too.C.For some students, geography is easy.D.Many other teachers want to learn from Yuan.E.She says she chooses to study it because of Yuan.F.Sometimes he shows his students science videos (录像).G.In Yuan’s classes, he often uses drawings to help students learn.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As the new term comes, students come back to school and start their classes, but something is different at a school in Shenyang this term. 6 . Its name is Xiaofei.Xiaofei is a robot (机器人). 7 . Many students are very happy to see it in class. They have conversations with it, and they learn a lot about robots. The school is not the only one to have robot classes. 8 . In class, some robots can sing and dance. 9 . Students really like them. They think the robots are amazing.10 . With the help of the robot, students can learn more about IT.A.He is a 9-year-old boyB.It’s smart and modernC.It welcomes a new friendD.And some can play Chinese chessE.The robot class is important and usefulF.Some other Chinese schools also have the classesG.There is a very large screen in your classroomDo you want to join a club How much do you know about it 11Whom do you choose to go with As Grade 7 students, you may have free time this year. 12 But you may want someone to go there with you. 13 Of course, some of you may want to join by yourself (独自)。14 Before you choose a club, you need to think about why you choose it. Do you just like it or want to learn something from it Sometimes, we choose it just because we like it. But if you want to learn from it, you may keep it.Which club do you need to choose There are many clubs in your school. Before you choose a club, you need to ask yourself some questions: Do you like it Just choose the club you like. 15 If you don’t have the time, it’s also not a good club for you.A.Why do you choose it B.You can plan to join some clubs.C.You can ask your friends at the same school.D.Do you have any good friends in your school E.Do you have the time to take part in the activities F.You can talk with your parents before you join a club.G.Here is something you need to know about joining a club.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It’s half past three. All the lessons are over. What do you want to do after school Oh, don’t just go home to watch TV. 16Keep healthy (健康) with Mr Cooper at the Sports Club on Wednesdays and Fridays. 17 This week it’s rock climbing (攀岩). Look! Some boys are climbing to get the flags.Can you change colors of things 18 Why not come to the Science Club 19 Mrs Winter is the teacher here and she is busy talking about the club on the phone.Here we come to the nice hall now. Do you like piano music It is really beautiful, right 20 Mrs Crawford can teach you. The piano lesson is always on Thursdays.The students are all having fun in the e to join them, please!A.I also like reading.B.Do you love science C.This club meets on Tuesdays.D.Do you wish to play the piano E.Girls like shopping in the supermarket.F.You can join one of the after-school clubs.G.Every week there is a different sport in the club.Good morning! My name is Nick Smith. Nick is my first name. Smith is my last name. I’m thirteen years old. 21 But I am in a host family (寄宿家庭) in China now.Here’s a photo of my host family and me. 22 Let’s have a look. The boy in green is me. The girl in orange is Jill. We are of the same age and we are in the same class. These are Jill’s mother, Ann and her father, Dave. 23 Jill’s mother is a maths teacher and she is very nice. The boy in front of them is Jill’s little brother. His name is Dale. He is only two years old, 24 He likes to play games with Jill.25 But we have different living habits (生活习惯). So I can’t get along well with (相处) them. Do you know how to get along well with your host family A.My host family is nice and I love my new family.B.There are five people in it.C.but she is a beautiful and nice girl.D.Jill has many friends at school.E.I’m from the UK.F.and he is very cute.G.Jill’s father is a doctor and he works in a hospital.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Peter is an English boy. He and his family are in Shanghai, China now. His parents are English teachers in No.8 Middle School. 26 Peter and his sister are students in No.10 Middle School. 27 He is only two months old.Peter’s family has a nice house in Shanghai. 28 It is big and nice. In his room, we can see a bed, a desk, a chair and a sofa. 29 His pencil box is on the desk, too. Peter’s black hat is on the sofa. His red jacket is on the bed. His baseballs are in a blue box under the bed. 30A.My name is Peter.B.Peter likes his room.C.He has a sister and a brother.D.His brother can not talk.E.Look at Peter’s room.F.Peter’s computer is on the desk.G.They read books together every day.阅读下面短文,从短文后所给选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余选项。The Lantern Festival is a Chinese festival. It has a long history. People celebrate it on the fifteenth day of the first month of the lunar (农历的) year. 31The Lantern Festival is one of the biggest holidays in China. Some days before the Lantern Festival, people begin to make lanterns. People make lanterns in the shapes (形状) of different animals, vegetables, fruits and many other things. 32 It’s very interesting. Then on the evening of the Lantern Festival, all the lanterns are hung up (悬挂).On the Lantern Festival people go outside to have a look at the lanterns and guess the riddles on the lanterns. There are many lanterns. 33 They’re very excited. Often you can see some nice performances (表演) like the dragon dance and the lion dance. 34 At the festival, people eat small dumpling balls. 35 It means family reunion (团圆) and happiness. Everything is very interesting and everyone is very happy.A.Sometimes, people can watch fireworks at night.B.Children often hold little lanterns in their hands.C.People enjoy watching the Dragon Boat race on that day.D.It is in February or March, fourteen days after the Spring Festival.E.Usually people also write riddles (谜语) on them.F.We can eat rice dumplings in the morning.G.In China, people also call them Yuanxiao.Liu Yan is a teacher in a middle school. 36 Her son’s name is Wang Hao. He is thirteen. Her daughter’s name is Wang Rui. She is only seven. Today is September 10th. 37 It’s Teachers’ Day, too.In the morning, Liu Yan, her daughter and her son go to a store and buy some things. Liu Yan buys a red skirt and a big birthday cake for her daughter. 38 What about her son He buys a watch for his mother.39 Her students come to the party. They say “Happy Birthday!” to Wang Rui and say “Happy Teachers’ Day!” to Liu Yan. 40 After that, Liu Yan’s daughter gives the card she buys to her mother. It says “Thanks, Mum. Happy Teachers’ Day to you!” When Liu Yan sees the card, she is very happy.根据短文内容,从下面七个选项中选择五个还原到文中A.It’s Wang Rui’s birthday.B.It’s her thirteenth birthday.C.She has a son and a daughter.D.Her favourite colour is red.E.And her daughter buys a card.F.And then they eat the birthday cake.G.In the afternoon, Liu Yan has a party for her daughter.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Trees are amazing in every way! 41 Let’s read and find out!Trees have 4 main parts.Trees are usually made up of four main parts: roots, trunk, branches and leaves. From the root, it grows a very strong trunk. 42 Branches then come out from the trunk in all different directions (方向). Finally, covering the branches is the leaves. They help the tree create energy from the sun.43Trees are working all the time. They make their own food by changing sunlight and air into sugars. 44 Animals and humans eat fruits, seeds and leaves from trees.Trees can help show the direction.45 Look carefully at its branches! For example, how the branches of a tree grow can help show direction. Branches that point straight out are likely pointing south. How interesting!A.Trees can provide (提供) food.B.The trunk rises upward (向上生长) and helps the other parts of the tree grow.C.Trees can keep the air clean.D.Trees are homes and food for birds and other animals.E.What fun facts about trees do we know F.Leaves are not important.G.A tree can tell us direction.根据短文内容,从短文后的七个选项中选出最佳选项填入空白处。选项中有两项为多余选项。The Problem with ZoosMost of us have been to a zoo. We see animals like lions and monkeys in cages and think it’s normal. But if you look closer, you see a sad truth. Zoos say they are for saving animals, education, and fun, but are they really helping animals First, zoos tell us they protect animals from habitat (栖息地) loss. While it’s true that rainforests are getting smaller, is a small cage the answer 46 Tall animals like giraffes have little space to walk, and birds in cages often forget how to fly. Many animals show signs of stress, like walking back and forth in circles or even hurting themselves. This is not a good life.47 However, zoo signs usually have just one or two sentences. A recent study found that visitors often spend less than three minutes—sometimes just seconds—looking at each animal. It seems the main goal is having fun rather than learning.Another big problem is what zoos call “extra animals”. When too many animals are born in the zoo, they can't all be kept. 48 Is this saving animals It sounds more like counting toys than saving animals.We also cause these animals stress every day. 49 The animals have no quiet place of their own. At night, they are often locked in tiny, dark cages.I understand that the wild is becoming more dangerous for many animals. However, keeping them in poor conditions is not the right way. There is a big difference between helping an animal and locking it up for our fun.50 We should support zoos that focus on saving animals with large, natural homes, and stop visiting those that keep animals in tiny, boring cages. We must respect these amazing animals, not just use them for a few minutes of our fun. A life in a cage is no life at all.A.Zoos also say that they aim at education.B.Life in a zoo is not easy for the animals.C.It’s time for every one of us to make a difference.D.Zoos should be different from the ones in the past.E.The main goal for a zoo is to make visitors have fun.F.Some are killed, sold to other zoos, or even used for experiments.G.People tap on the glass, use camera flashes that scare them, and make noise.Elephants12th August is World Elephant Day. It is a day to bring the world together to help elephants.51Elephants love to eat!52 A large African elephant can eat about 600 kilograms a day. Indian elephants love eating apples, bananas and sugarcane (甘蔗). They also drink 200 liters (升) water a day during the summer.Females are the boss!Elephant families have a female head. 53 Usually there is a mother, her sisters, daughters and their babies in a family. They go from a group of 8 to nearly 100 elephants.54Elephants have a good memory (记忆力) because they have the largest brain of any land animals. 55 They can even tell the difference between the call of a friend and the call of an enemy (敌人).A.Elephants love playing.B.Elephants don’t forget things easily.C.There are different kinds of elephants.D.Their boss is a large old lady elephant.E.Let’s learn more about these amazing elephants.F.Elephants spend nearly 12 to 16 hours a day eating.G.They are good at remembering places where food and water can be found.请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。Dogs like living with people. They are very friendly to people. People often think of them as their family members. 56 Some can help people look after sheep. Some can help people find the lost children. 57 They can help the blind (盲人), so people call them Seeing Eye dogs (导盲犬).58 They are working for the blind. They help the blind to walk from place to place. 59 Before a dog becomes a Seeing Eye dog, it must go to a training (培训) school for about three months. First, the dog has to learn to sit or stay when it hears the trainer’s call. In the next lesson, the dog learns to lead its trainer across busy streets. 60 After the dog passes the test, it can help the blind by itself.A.There are some special dogs.B.They can’t help the blind in need.C.They can do many things for people.D.People want to find some smart dogs.E.How does a dog become a Seeing Eye dog F.Now we can see Seeing Eye dogs all over the world.G.At the end of the training lessons, it must take a test (测试). 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期末复习之阅读还原12篇(Units1-6单元话题) - 答案.docx 期末复习之阅读还原12篇(Units1-6单元话题).docx