期末复习之阅读回答问题12篇(Units1-6单元话题)[原卷+答案解析]-2025-2026学年七年级英语上册期末专练外研版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

期末复习之阅读回答问题12篇(Units1-6单元话题)[原卷+答案解析]-2025-2026学年七年级英语上册期末专练外研版(2024)

资源简介

2025-2026学年七年级英语上学期期末专练
期末复习之阅读回答问题12篇
(Units1-6单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读回答问题
阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
Art Class: A Colorful Haven (避风港) in My Junior High
My name is Mia, and I’m a student in Grade 7. Among all the subjects at school, art is my favorite—it’s like a bright corner where I can use brushes and paints to show myself.
We have a great art teacher named Mrs. Evans. She’s a wonderful artist. She usually teaches us to take the right colors for our works. What’s more, she plays light piano music during class to make drawing and painting feel so relaxing.
We often look at pictures of great artists in Mrs. Evans’ class. It’s interesting because those works give me new ideas. We will have an art show in October this year. Our works will be in the school’s art library. Our parents and classmates will come to visit it. And I hope I can show my works in the show.
From Mrs. Evans, I know that art class is more than just a break from heavy studies. Art is a good way to tell something without words. I’m really happy to learn and create in this class every week.
1.What is Mia’s favorite subject at school
2.Why does Mrs. Evans play light piano music during class
3.Why does Mia think looking at pictures of great artists is interesting
4.When will they have an art show this year
5.Do you like Mrs. Evans in the passage Why or why not
阅读下面短文,简略回答问题。
I’m Jim. My new school has a very special (特别的) teacher—Ms. Shao. She is about 80 years old, and she loves music so much. Now, Ms. Shao teaches music after class in our school. Every Tuesday and Thursday afternoon, many students go to her class to learn to play the pipa, erhu and sanxian.
These students are from different grades. Some are in Grade 1, and some are in Grade 7 like me. Ms. Shao’s classes are really fun. She always teaches us patiently (耐心地). Many parents are happy that their kids learn music here, so more and more students join the class.
Ms. Shao is always kind to us. We all like her very much. After class, we often help her do some small things. I sometimes help clean her desk, and my friend Ding Jiewen often helps clean the floor. Ms. Shao always smiles (微笑) and says “thank you” to us. She says she likes staying with us—her lovely students.
Some people say to Ms. Shao, “You are old. You should stay at home and enjoy life (生活).” But Ms. Shao doesn’t think so. She says, “Music is nice, and I want more students to love it and learn it.” That’s her biggest wish.
I think Ms. Shao is a great teacher. Her class makes my new school life more interesting. I’m glad to learn music from her!
6.Who is the special teacher in Jim’s new school
7.When does Ms. Shao have the music class
8.What grade is Jim in
9.What does Jim sometimes help Ms. Shao do after class
10.Do you like Ms. Shao How do you like her according to (根据) the passage
Do you like reading Reading books is really good for students. But not every student loves it. I’m a teacher from Guangming Reading Club. Here is something that I want to tell you.
Guangming Reading Club If you join us, you are sure to love reading! Activities: Have a writing contest once a month. Have free talks with students from other countries. Opening hours: Tuesday to Friday: 6: 00 pm~8: 00 pm Weekends: 2: 00 pm~8: 00 pm Please call Mr. Li at 321-4374 if you want to join our club.
Chart I Chart II
Would you like to join us I’m happy to help you fall in love with reading.
Tip 1 Choose the right book
What kind of books do you like Maybe you like books about history, maths or other kinds of books. You can choose your favorite one. Reading a book you like is the key to your interest in reading and it can help you keep reading.
Tip 2 ▲
If you don’t feel good when reading, you can’t enjoy your book. So it’s important to find a clean and quiet place to read.
Tip 3 Read at the same time
You can try reading at the same time every day. It helps you develop (培养) a good reading habit.
I believe you can learn a lot from books. Let’s be active readers and enjoy reading together!
11.What can you do in the Guangming Reading Club (One example is OK).
12.How many students read more than an hour every day
13.Why should you choose the right book
14.What is the best subtitle (小标题) of Tip 2
15.Do you spend much time reading each day Why or why not
阅读下面短文,简略回答问题。
Girls at school like art, history and music. And boys like P. E., math and computer science. It is what we always think. But the 12-year-old girl Zhang Xiaoli in No. 2 Middle School is not like that. She is good at art. Many of her pictures are welcome in her school. But Zhang Xiaoli likes computer science best. She can write in code (代码) to let a model plane fly into the sky. She also learns that computer science can help us buy clothes, do sports and drive cars. For Zhang Xiaoli, computer science also helps her make friends. Her classmates all like to be with her and they talk a lot about this subject.
On Sundays, she has a computer science lesson. Zhang Xiaoli is a beginner. Now she learns very easy things in the lesson. Zhang Xiaoli’s father is good at computer science. She always asks her father for help when she has questions. Zhang Xiaoli says writing in code is not only about numbers or letters, but it also needs knowledge of different subjects. Zhang Xiaoli wants to learn computer science well. She knows that computer science is very useful. She says she must study very hard.
16.How old is Zhang Xiaoli
17.What is Zhang Xiaoli’s favourite subject
18.What can computer science help us do
19.Who helps Zhang Xiaoli with computer science
20.Do you want to make friends with Zhang Xiaoli Why (根据实际情况回答)
阅读短文,然后根据内容回答所提问题。
Hello, I’m Amy. I’m Alice’s sister. I’m eight years old and I’m in Grade Three. My favourite subject is Chinese. I think Chinese is an amazing language.
My Chinese teacher is Mr Wang and he is from China. He likes telling stories and playing games with us. His classes are always interesting.
I like reading Chinese books at home. Mum often spends time reading them with me. She is good at Chinese and she helps me with reading.
I often watch Chinese cartoons (卡通片) after school. I like watching 3000 Whys of Blue Cat. In the cartoon, a blue cat goes to different places and learns something about science. Alice sometimes watches the cartoons with me, but we don’t spend much time on TV.
My father is a music teacher. He learns to sing Chinese songs and teaches me how to sing them. How nice he is!
I want to be a diplomat (外交官), so it is important for me to learn Chinese well. With the help of my family, I enjoy my Chinese learning.
21.How old is Amy
22.What does Amy think of her Chinese classes
23.What does Amy’s mother often do with her
24.How does Amy’s father help her with Chinese songs
25.Why does Amy want to learn Chinese well
请阅读下面文本,根据其内容回答问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。
My family has always had family dinners, as far as I can remember. Since I was a little boy, my mother has insisted (坚持) that we attend family dinners at least once a week. Every Sunday, my mother would prepare a lot of food and bring it to my grandma’s house. We would wait for more family members to come before eating together at the table, my grandma’s dinner table.
I used to feel that was a silly little tradition. But now I find it’s fantastic to get together as a family to talk about anything and everything after a long week of school and work. Every time I sit at the dinner table, my grandma’s dinner table, I look around and find so many people who truly love me. It’s a love that feels so good. For me, dinner is not just a meal, but a chance to reconnect (重新连接) with each other.
I finally understand the true meaning of this tradition. It’s not about the dinners or activities. It’s about family, a group of people who care about each other. All the memories around my grandma’s dinner table will last forever.
Now, I’m always expecting Sunday to arrive.
26.How often do the writer’s family members get together for dinner
27.What would the writer’s mother do for family dinners
28.What did the writer think of the tradition in the past
29.What does dinner mean to the writer
30.In your opinion, what can “grandma’s dinner table” bring (带来)
阅读下面短文,简略回答问题。
Today’s story is about Zhu Hui, a student from Shenzhen. He’s now studying in the US. He’s living with an American family in New York. Today is the Dragon Boat Festival. It’s 9:00 a.m. and Zhu Hui’s family are at home. His mum and dad are making zongzi. His aunt and uncle are watching the boat races on TV.
Is Zhu Hui also watching the races and eating zongzi Well, it’s 9:00 p.m. in New York, and it’s the night before the festival. But there isn’t a Dragon Boat Festival in the US, so it’s like any other night for Zhu Hui and his host family. The mother is reading a story to her young children. The father is watching a football game on TV. And what’s Zhu Hui doing He’s talking on the phone to his cousin in Shenzhen. Zhu Hui misses his family and wishes to have his mum’s delicious zongzi. Zhu Hui likes New York and his host family a lot, but there’s still “no place like home”.
31.Who is Zhu Hui
32.Where is Zhu Hui studying now
33.Why are Zhu Hui’s family watching boat races and making zongzi
34.What are Zhu Hui’s host family doing on the night before the festival
35.Do you love your home What is your home like
根据短文内容,按要求回答问题。
There are many important festivals in a year. I love to celebrate them!
My favorite festival is the Spring Festival (春节). It is always in January or February. Before it, we clean the house, put up the Spring Festival couplets (春联) and prepare some food with special meanings, like jiaozi and niangao. On Chinese New Year’s Eve, all my family members get together and enjoy a big dinner.
In June, we celebrate the Dragon Boat Festival. I like to eat zongzi. In some places, there are exciting dragon boat races.
The Mid-Autumn Festival is also important. In my family, we always eat mooncakes together. Mooncakes are a symbol of family reunion (团聚).
These festivals are about more than just celebrations. They encourage (鼓励) people to spend more time with their families.
36.How many festivals are there in the passage
37.What do people do on Chinese New Year’s Eve
38.On which festival do people eat zongzi
39.What’s the meaning of mooncakes
40.Why are these festivals important for people
Lily loves to visit her grandma’s farm, and she visits it every week.
It’s a big and beautiful farm. The grass is green. There are many kinds of animals there: pigs, horses, cows, ducks, sheep and chickens. Lily likes feeding (喂) animals and picking up (捡起) eggs. She loves the dogs and rabbits, too. Bobby is her favorite dog and Molly is her favorite rabbit. She often plays with them. They’re her good friends.
She loves to stay with her grandma on the farm. Grandma tells her stories about the farm. She thinks it’s interesting to live on the farm. She loves to see the sky on the farm. She enjoys looking at the moon (月亮) and stars (星星) at night. They’re beautiful. How fun!
根据短文内容,回答问题。
41.Where does Lily go every week
42.What color is the grass
43.How many kinds of animals are in the article (文章)
44.Who tells Lily stories
45.What does Lily do at night on the farm
阅读下面短文,回答问题。
Boys and girls, would you like to be a little farmer at our school farm Do you like animals Can you come to the school farm at 8:00 every morning
The school farm is behind our school. It’s big and has some parts (部分). Look! This is the animal farm. There are many kinds of animals. You can see 12 sheep, 5 horses, 6 ducks and 15 rabbits. They eat much food. Now we are at the vegetable garden. Do you like potatoes and tomatoes You can plant them here. How about the fruit garden Now we have pears and apples in it.
Come and be a little farmer at the school farm! You can water the potatoes and tomatoes. You can eat the fruit. You can feed the sheep and play with the e and join (加入) us.
46.When does the farm work start
47.Where is the school farm
48.How many parts does the school farm have What are they
49.What can a little farmer do at the vegetable garden
50.Do you want to join them Why
Look! This is my grandparents’ farm. It’s a big farm. You can see many kinds of animals. They have pigs, horses, cows, ducks, sheep, and chickens. Can you see the cows They are near (在附近) the lake. How many ducks do my grandparents have Let me count. One, two, three, four, five, ... fourteen ducks. Oh, no. Look there Another duck is behind the big tree. What colour are the sheep They’re white.
Do you see that red house That’s my grandparents’ home. It’s beautiful. I like my grandparents’ farm.
51.How many kinds of animals can you see on the farm
52.Is it a big farm
53.Where are the cows
54.How many ducks do my grandparents have
55.What colour is the house
Answer the questions. (根据短文内容回答下列问题)
If you visit Beijing 101 Middle School, you’ll meet three lovely alpacas (羊驼) hanging around on campus.
“They came to our school in 2019,” said Zhang Ruixuan. The 15-year-old boy is one of the volunteers who take care of the alpacas together with the school’s workers. “These cute animals are definitely (绝对地) our school’s ‘treasure’”!
During the break, the alpacas always come to the playground to watch the students doing group exercises. At the end of the day, they sit in front of the school gate to see students off. “They give us great company (陪伴),” said Zhang.
Zhang’s volunteer job is to prevent students from hurting the animals. For example, some students may feed alpacas with the wrong food brought from the school canteen. That’s not healthy for them. Some students may also frighten (惊吓) the animals for fun. It is Zhang’s job to stop them.
“Alpacas are very timid (胆小的),” said Zhang. “If you scare them, they will spit (吐口水) at you to protect themselves. But they are smart and gentle in nature. They will treat you the way you treat them.”
The volunteers also need to help school workers clean the alpacas’ home—a small wooden pen (围栏) built beside an office building. “We need to put hay inside. The smell there is quite strong,” said Zhang. “But by doing this, we learn to take responsibility. After all, these furry animals have brought us so much fun and comforted (安慰) us when we felt upset. We should take good care of them in return.”
56.What will you meet if you visit Beijing 101 Middle School
57.How old is Zhang Ruixuan
58.Some food brought from the school canteen would hurt alpacas, wouldn’t it
59.How do volunteers clean the alpacas’ home
60.Do you think it is a good idea to have alpacas on campus Why or why not 2025-2026学年七年级英语上学期期末专练
期末复习之阅读回答问题12篇
(Units1-6单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
参考答案
1.Art. 2.To make drawing and painting feel so relaxing. 3.Because those works give her new ideas. 4.In October this year. 5.Yes, I do. Because Mrs. Evans is not only a wonderful artist but also a caring and inspiring teacher. She teaches students practical skills like choosing the right colors for their works, which helps them improve their art.
本文主要介绍了七年级学生Mia以第一人称分享了自己最喜爱的美术课,课上有专业且贴心的Mrs. Evans老师指导颜色选择、播放轻音乐营造氛围,还会欣赏大师作品并筹备10月艺术展,美术课对她而言是初中生活中表达自我、舒缓压力的多彩避风港。
1.根据“Among all the subjects at school, art is my favorite”可知,Mia最喜欢的科目是美术。故填Art.
2.根据“What’s more, she plays light piano music during class to make drawing and painting feel so relaxing.”可知,此外,她还会在课堂上播放轻柔的钢琴曲,让绘画过程变得格外放松。故填To make drawing and painting feel so relaxing.
3.根据“We often look at pictures of great artists in Mrs. Evans’ class. It’s interesting because those works give me new ideas.”可知,我们在Evans老师的课堂上经常欣赏伟大艺术家的画作,这件事很有趣,因为那些作品能给我带来新的灵感。故填Because those works give her new ideas.
4.根据“We will have an art show in October this year.”可知,今年10月将会有一场艺术展。故填In October this year.
5.问题为开放性问题,答案不唯一,结合文章,合理作答即可。故填Yes, I do. Because Mrs. Evans is not only a wonderful artist but also a caring and inspiring teacher. She teaches students practical skills like choosing the right colors for their works, which helps them improve their art.
6.Ms. Shao./... 7.Every Tuesday and Thursday afternoon./... 8.Grade 7./... 9.He sometimes helps clean Ms. Shao’s desk./... 10.Yes, I do. I think she is kind, patient and great./Yes, I do. She is a lovely and helpful teacher./...(答案需先明确回答“是否喜欢”,再用至少一个符合文本内容的形容词描述,合理即可)
本文介绍了Jim学校里的一位特别的老师,涵盖了邵老师的音乐课时间、授课内容,以及师生间的互动和邵老师的教学愿望,展现了邵老师的亲切与热爱音乐教育的态度。
6.根据“My new school has a very special teacher—Ms. Shao.”可知,Jim新学校里的特别老师是邵女士。故填Ms. Shao./...
7.根据“Every Tuesday and Thursday afternoon, many students go to her class to learn to play the pipa, erhu and sanxian.”可知,邵老师的音乐课在每周二和周四下午。故填Every Tuesday and Thursday afternoon./...
8.根据“Some are in Grade 1, and some are in Grade 7 like me.”可知,Jim在7年级。故填Grade 7./...
9.根据“I sometimes help clean her desk”可知,Jim课后有时帮邵老师清理书桌。故填He sometimes helps clean Ms. Shao’s desk./...
10.根据“Ms. Shao’s classes are really fun. She always teaches us patiently. Ms. Shao is always kind to us. I think Ms. Shao is a great teacher.”可知,邵老师是亲切的、有耐心的、很棒的。故填Yes, I do. I think she is kind, patient and great./Yes, I do. She is a lovely and helpful teacher./...(答案需先明确回答“是否喜欢”,再用至少一个符合文本内容的形容词描述,合理即可)
11.I can have a writing contest once a month./I can have free talks with students from other countries. 12.Ten./10. 13.Because reading a book I like is the key to my interest in reading and it can help me keep reading. 14.Find a clean and quiet place to read. 15.Yes, I do. Because reading books can open my mind and make me think/… /No, I don’t. Because I’m busy with my homework./…
本文是应用文。主要介绍了光明阅读俱乐部的相关信息,包括俱乐部的活动、开放时间、学生每日阅读时长的调查,以及帮助爱上阅读的几条建议。
11.根据光明阅读俱乐部的“Activities: Have a writing contest once a month. Have free talks with students from other countries.”,可知可以在俱乐部做的事有每月参加写作比赛、和其他国家的学生进行自由交流等。故填I can have a writing contest once a month./I can have free talks with students from other countries.
12.观察“How long do students here read each day ”的图表,“more than an hour”对应的阅读时长是“60+”,其中男生4人、女生6人,合计4+6=10 (人)。故填Ten./10.
13.根据“You can choose your favorite one. Reading a book you like is the key to your interest in reading and it can help you keep reading.”可知,选择喜欢的书是因为它是激发阅读兴趣的关键,还能帮助坚持阅读。故填Because reading a book I like is the key to my interest in reading and it can help me keep reading.
14.根据“If you don’t feel good when reading, you can’t enjoy your book. So it’s important to find a clean and quiet place to read.”可知,提示 2主要讲了阅读时需要找一个干净安静的地方,所以小标题可以概括为“Find a proper place to read”。故填Find a clean and quiet place to read.
15.本题是开放性题目,若回答“Yes”,可说明阅读能开拓视野、增长知识;若回答“No”,可说明学业繁忙等原因。示例:Yes, I do. Because reading books can open my mind and make me think/…/No, I don’t. Because I’m busy with my homework./…
16.12 years old. 17.Computer science. 18.It can help us buy clothes, do sports and drive cars. 19.Her father. 20.开放性试题,言之有理即可。参考答案为:Yes, I do. Because she is good at computer science and I can learn something about it from her.
本文是一篇记叙文。文章打破了“女生偏爱文科、男生偏爱理科”的刻板印象,讲述了12岁女生张晓丽擅长美术,却最爱计算机科学,她能用代码操控模型飞机,认为该学科实用且能帮自己交友;她周日学习计算机基础课程,遇问题向精通此学科的父亲求助,并立志学好这门课。
16.根据第一段“But the 12-year-old girl Zhang Xiaoli in No. 2 Middle School is not like that.”可知,张晓丽12岁。故填12 years old.
17.根据第一段“But Zhang Xiaoli likes computer science best.”可知,张晓丽最喜欢的学科是计算机科学。故填Computer science.
18.根据第一段“She also learns that computer science can help us buy clothes, do sports and drive cars.”可知,计算机科学可以帮我们买衣服、做运动和开车。故填It can help us buy clothes, do sports and drive cars.
19.根据第二段“Zhang Xiaoli’s father is good at computer science. She always asks her father for help when she has questions.”可知,张晓丽遇到问题时会向父亲求助学习计算机科学。故填Her father.
20.开放性试题,言之有理即可。参考答案为:Yes, I do. Because she is good at computer science and I can learn something about it from her.
21.She is eight years old. 22.She thinks her Chinese classes are interesting. 23.Amy’s mother often spends time reading Chinese books with her. 24.Amy’s father teaches her how to sing Chinese songs. 25.Because she wants to be a diplomat.
本文是一篇以自我介绍与学习生活分享为主题的记叙文,通过第一人称视角(Amy)详细介绍了自己与中国文化、语言学习相关的经历与感受。
21.根据“Hello, I’m Amy. I’m Alice’s sister. I’m eight years old and I’m in Grade Three.”可知,Amy八岁了。故填She is eight years old.
22.根据“My Chinese teacher is Mr Wang and he is from China. He likes telling stories and playing games with us. His classes are always interesting.”可知,Amy认为中文课很有趣。故填She thinks her Chinese classes are interesting.
23.根据“I like reading Chinese books at home. Mum often spends time reading them with me.”可知,Amy的妈妈经常花时间和她一起读中文书。故填Amy’s mother often spends time reading Chinese books with her.
24.根据“My father is a music teacher. He learns to sing Chinese songs and teaches me how to sing them.”可知,Amy的爸爸教她如何唱中文歌。故填Amy’s father teaches her how to sing Chinese songs.
25.根据“I want to be a diplomat (外交官), so it is important for me to learn Chinese well.”可知,Amy想要成为外交官,因此学好中文对她很重要。故填Because she wants to be a diplomat.
26.At least once a week. / Every Sunday. 27.She would prepare a lot of food and bring it to the writer’s grandma’s house/ his grandma’s house. 28.Silly. / He thought it was silly. / He used to feel that was a silly little tradition. 29.It’s a chance to reconnect with each other. 30.Grandma’s dinner table can bring love and happiness. (开放性题,观点合理即可)
本文主要讲了作者家中每周日在奶奶家聚餐的传统,从最初觉得“幼稚”到后来认识到这是家人团聚、表达关爱的重要时刻,并因此期待每周日的到来。
26.根据“…my mother has insisted that we attend family dinners at least once a week.”可知,作者的家庭每周至少聚餐一次。故填At least once a week. / Every Sunday.
27.根据“Every Sunday, my mother would prepare a lot of food and bring it to my grandma’s house.”可知,作者的母亲每周日会准备很多食物并带到奶奶家。故填She would prepare a lot of food and bring it to the writer’s grandma’s house/ his grandma’s house.
28.根据“I used to feel that was a silly little tradition”可知,作者过去认为这个传统有点幼稚可笑。故填Silly. / He thought it was silly. / He used to feel that was a silly little tradition.
29.根据“For me, dinner is not just a meal, but a chance to reconnect with each other.”可知,对作者而言,晚餐不仅是一顿饭,更是家人重新连接的机会。故填It’s a chance to reconnect with each other.
30.本题为开放性提问。结合全文内容,可从亲情、回忆、团聚等方面作答。故填Grandma’s dinner table can bring love and happiness.
31.A student from Shenzhen. 32.In the US. 33.Because today is the Dragon Boat Festival. 34.The mother is reading a story to her young children and the father is watching a football game on TV. 35.Yes, I do. My home is warm and full of love. (答案不唯一,合理即可)
本文主要讲述了来自深圳的学生朱辉在美国留学期间,端午节时思念家人的故事。
31.根据“Today’s story is about Zhu Hui, a student from Shenzhen.”可知,朱辉是一名来自深圳的学生。故填A student from Shenzhen.
32.根据“He’s now studying in the US.”可知,朱辉现在在美国学习。故填In the US.
33.根据“Today is the Dragon Boat Festival…His mum and dad are making zongzi. His aunt and uncle are watching the boat races on TV.”可知,因为今天是端午节,所以朱辉的家人在包粽子、看龙舟比赛。故填Because today is the Dragon Boat Festival.
34.根据“The mother is reading a story to her young children. The father is watching a football game on TV.” 可知,朱辉的寄宿家庭妈妈在给孩子读故事,爸爸在看足球比赛。故填The mother is reading a story to her young children and the father is watching a football game on TV.
35.这是开放性问题,可根据实际情况回答。故填Yes, I do. My home is warm and full of love.
36.Three/3. 37.They get together and enjoy a big dinner. 38.On the Dragon Boat Festival. 39.They are a symbol of family reunion. 40.Because they encourage people to spend more time with their families.
本文介绍了作者最喜欢的三个中国节日——春节、端午节和中秋节,以及这些节日的习俗和意义。
36.通读全文可知,文中提到了三个节日:春节、端午节和中秋节。故填Three/3.
37.根据第二段“On Chinese New Year’s Eve, all my family members get together and enjoy a big dinner.”可知,人们在除夕夜会团聚并享用大餐。故填They get together and enjoy a big dinner.
38.根据第三段“In June, we celebrate the Dragon Boat Festival. I like to eat zongzi.”可知,人们在端午节吃粽子。故填On the Dragon Boat Festival.
39.根据第四段“Mooncakes are a symbol of family reunion.”可知,月饼象征着家庭团圆。故填They are a symbol of family reunion.
40.根据最后一段“These Festivals are about more than just celebrations. They encourage people to spend more time with their families.”可知,这些节日之所以重要,是因为它们鼓励人们花更多时间与家人相处。故填Because they encourage people to spend more time with their families.
41.She goes to her grandma’s farm every week. 42.It’s green. 43.Eight kinds of animals. 44.Her grandma. 45.She enjoys looking at the moon and stars.
本文主要讲述了Lily每周去奶奶的农场游玩,那里有绿色的草地和许多动物,她喜欢喂动物、捡鸡蛋,听奶奶讲故事,以及晚上看星星月亮。
41.根据“Lily loves to visit her grandma’s farm, and she visits it every week.”可知,Lily每周都会去她奶奶的农场。故填She goes to her grandma’s farm every week.
42.根据“The grass is green.”可知,草是绿色的。故填It’s green.
43.根据“pigs, horses, cows, ducks, sheep and chickens…She loves the dogs and rabbits”可知,文中一共提到了猪、马、牛、鸭、羊、鸡、狗和兔子这8种动物。故填Eight kinds of animals.
44.根据“Grandma tells her stories about the farm.”可知,是奶奶给她讲关于农场的故事。故填Her grandma.
45.根据“She enjoys looking at the moon (月亮) and stars (星星) at night.”可知,她在晚上喜欢看月亮和星星。故填She enjoys looking at the moon and stars.
46.It starts at 8:00 every morning. 47.It is behind the school. 48.Three parts. They are the animal farm, the vegetable garden and the fruit garden. 49.Plant and water potatoes and tomatoes. 50.回答合理即可。参考答案:Yes, I do. Because I can feed animals and eat fresh fruit there, which is fun.
本文是一篇应用文,介绍学校农场的位置、分区(动物农场、菜园、果园)及可参与的活动,邀请学生加入当小农场主。
46.根据“Can you come to the school farm at 8:00 every morning ”可知,农场工作每天早上8点开始,故填It starts at 8:00 every morning.
47.根据“The school farm is behind our school.”可知,学校农场在学校后面,故填It is behind the school.
48.根据“It’s big and has some parts (部分). Look! This is the animal farm...Now we are at the vegetable garden...How about the fruit garden ”可知,农场有3个部分,分别是动物农场、菜园和果园,故填Three parts. They are the animal farm, the vegetable garden and the fruit garden.
49.根据“You can plant them here”和“You can water the potatoes and tomatoes”可知,小农场主可以在菜园种植、浇水土豆和西红柿,故填Plant and water potatoes and tomatoes.
50.回答合理即可。参考答案:Yes, I do. Because I can feed animals and eat fresh fruit there, which is fun.
51.Six. 52.Yes, it is. 53.They are near the lake. 54.They have fifteen ducks. 55.It’s red.
本文是一篇记叙文,文章以第一人称生动地描绘了祖父母农场的大小、动物种类和数量以及红色房屋等景象,并表达了作者对农场的喜爱。
51.根据第一段中“You can see many kinds of animals. They have pigs, horses, cows, ducks, sheep, and chickens.”可知,在这个农场里,我们可以看到猪、马、牛、鸭、羊和鸡,共6种动物。故填Six.
52.根据第一段中“It’s a big farm.”可知,这个农场是大的。故填Yes, it is.
53.根据第一段中“Can you see the cows They are near (在附近) the lake.”可知,奶牛在湖边。故填They are near the lake.
54.根据第一段中“How many ducks do my grandparents have Let me count. One, two, three, four, five, ... fourteen ducks Oh, no. Look there Another duck is behind the big tree.”可知,原文提到数了14只鸭子,然后发现大树后还有1只,共15只。故填They have fifteen ducks.
55.根据第二段中“Do you see that red house ”可知,房子是红色的。故填It’s red.
56.I will meet three lovely alpacas hanging around on campus. 57.He is 15 years old. 58.Yes, it would. 59.They help school workers put hay inside the alpacas’ wooden pen to clean their home. 60.Yes, I do. Because the alpacas can give students great company and help them learn to take responsibility.
本文是一篇记叙文,主要讲了北京101中学的三只羊驼深受师生喜爱,志愿者们负责照顾它们,羊驼给学生带来陪伴和乐趣,也让学生学会了承担责任。
56.根据“If you visit Beijing 101 Middle School, you’ll meet three lovely alpacas (羊驼) hanging around on campus.”可知,如果你参观北京101中学,会遇到三只可爱的羊驼在校园里闲逛。故填I will meet three lovely alpacas hanging around on campus.
57.根据“‘They came to our school in 2019,’ said Zhang Ruixuan. The 15-year-old boy is one of the volunteers who take care of the alpacas together with the school’s workers.”可知,张瑞轩15岁。故填He is 15 years old.
58.根据“For example, some students may feed alpacas with the wrong food brought from the school canteen. That’s not healthy for them.”可知,从学校食堂带来的一些食物会伤害羊驼。故填Yes, it would.
59.根据“The volunteers also need to help school workers clean the alpacas’ home-a small wooden pen (围栏) built beside an office building. ‘We need to put hay inside.’”可知,志愿者通过帮忙往羊驼的木制围栏里放干草来打扫它们的家。故填They help school workers put hay inside the alpacas’ wooden pen to clean their home.
60.开放性试题,答案合理即可。故填Yes, I do. Because the alpacas can give students great company and help them learn to take responsibility.

展开更多......

收起↑

资源列表