期末复习之阅读理解12篇(Units1-6单元话题)[原卷+答案解析]-2025-2026学年八年级英语上册期末专练外研版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

期末复习之阅读理解12篇(Units1-6单元话题)[原卷+答案解析]-2025-2026学年八年级英语上册期末专练外研版(2024)

资源简介

2025-2026学年八年级英语上学期期末专练
期末复习之阅读理解12篇
(Units1-6单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B C A A C C B B A B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A C A C B B C C A B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B A B D C A C D D B
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 B A B D C C B A A C
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 B A D B C B B C A D
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 B C D C A B D C B D
1.B 2.C 3.A 4.A 5.C
本文是一篇记叙文,讲述了一群男孩比赛爬树的故事。8岁的David虽然个子最矮,但因专注向上看而不畏惧,最终成为最快爬到树顶的人,故事传递了“勇往直前更容易实现目标”的道理。
1.细节理解题。根据文章第2段“The group of boys then decided to play a game to see who could climb to the top of the tree first.”可知,这群男孩决定比赛看谁能最先爬到树顶。故选B。
2.细节理解题。根据文章第3段“He was the shortest child in the group”和第4段“he reached the top of the tree fastest in the end.”可知,他是最矮的孩子,但最终最快到达树顶。故选C。
3.推理判断题。根据文章第6段“The other children kept looking down as they climbed. When they knew how high they were, they were afraid of falling down.”可知,其他孩子一直向下看,害怕摔下来。因此,他们因害怕而输掉比赛。故选A。
4.观点态度题。根据文章第5段“His mother was proud.”可知,他的母亲感到自豪。故选A。
5.最佳标题题。根据文章最后1段“It is true in life that if we just keep going forward (向前) without looking back, we are more likely to achieve our goals (达成目标).”可知,若勇往直前,更易实现目标。因此,主题是勇敢向前,C选项可作为最佳标题。故选C。
6.C 7.B 8.B 9.A 10.B
本文主要介绍了四种不同性格类型的人的特点。
6.细节理解题。根据“S people are the most popular at the party. They are friendly, energetic and humorous.”可知,S类型的人友好、精力充沛且幽默,属于外向性格。故选C。
7.细节理解题。根据“If they make friends with you, it means that they will be your friends for life. They will try their best to do anything for their friends at any time.”可知,M类型的人会为朋友竭尽全力。故选B。
8.细节理解题。根据“P people can easily be satisfied. They are peaceful and calm.”可知,P类型的人平和冷静。故选B。
9.细节理解题。根据“C people are leaders and workaholics (工作狂). They are brave and are never afraid of taking risks.”可知,C类型的人勇敢。故选A。
10.细节理解题。根据“C people are leaders and workaholics (工作狂). They are brave and are never afraid of taking risks. However, they don’t care about others’ opinions and seldom think of others. They want others to follow them, but they hate waiting for others.”可知,文中没有提及C类型的人在当今世界扮演最重要角色。故选B。
11.A 12.C 13.A 14.C 15.B
本文主要介绍了成为一名好倾听者的重要性,并给出了具体的方法建议。
11.细节理解题。根据“When you are at work, it can make you better understand your tasks.”可知,成为好倾听者能帮助你在工作中更好地理解任务。故选A。
12.细节理解题。根据“Instead, they are actually thinking about what they should say in reply.”可知,当人们没有真正倾听时,他们在思考该如何回应。故选C。
13.词句猜测题。根据“Many people have a habit of cutting in and giving out quick opinions before people finish what they are speaking.”可知,cut in指的是在别人说完之前就发言。故选A。
14.细节理解题。根据“‘It sounds great!’ ‘What happened next ’... These are useful for keeping the sharing going on.”可知,说“What happened next ”是为了让分享继续下去。故选C。
15.主旨大意题。根据“If you want to know how to be a good listener, read on to get started”及后文给出的方法建议,可知本文的主要目的是告诉读者如何成为一名好倾听者。故选B。
16.B 17.C 18.C 19.A 20.B
本文是一篇说明文,主要阐述了沟通技巧在学校及以后生活中的重要性,详细介绍了口头交流、非语言暗示、书面交流等不同沟通形式的特点和注意事项,同时指出科技带来的新沟通形式虽有便利但也存在局限,强调了通过练习提升沟通技巧的重要性。
16.细节理解题。根据文章第二段“Verbal communication involves more than just speaking clearly—it requires listening actively. This means paying attention to the speaker, asking follow-up questions, and avoiding interrupts.”可知,积极倾听包括关注说话者、提出后续问题以及避免打断,B选项“关注并提出后续问题”符合文意。故选B。
17.细节理解题。根据文章第三段“In fact, research suggests that 55% of communication is nonverbal, while only 7% is based on words themselves.”可知,研究表明55%的沟通是非语言的,C选项符合文意。故选C。
18.细节理解题。根据文章第四段“In written communication—whether emails, essays, or text messages—clarity is key. Avoid slang or vague language, and proofread to catch errors.”可知,在书面交流中,清晰是关键,要避免使用俚语或模糊的语言,并校对以发现错误,C选项“表达清晰并检查错误”符合文意。故选C。
19.细节理解题。根据文章第五段“Technology has introduced new forms of communication, like video calls and social media. While these are convenient, they lack some nonverbal cues, making it easier to misinterpret tone. A 2021 study found that 60% of text messages are misinterpreted in terms of emotional tone.”可知,短信经常被误解是因为它们缺乏非语言暗示,A选项符合文意。故选A。
20.主旨大意题。文章开篇指出沟通技巧在学校及以后的生活中至关重要,接着分别介绍了口头交流、非语言暗示、书面交流等不同沟通形式的特点和注意事项,还提到科技带来的新沟通形式虽有便利但也存在局限,最后强调练习沟通技巧需要时间,目标是真诚表达自己并考虑他人观点,由此可知文章主旨是沟通技巧至关重要且可通过练习提升,B选项符合文意。故选B。
21.B 22.A 23.B 24.D 25.C
本文主要讲述了一款送餐机器人送餐的情形及存在的问题。
21.细节理解题。根据“The robot can drive itself from the restaurant to their home.”可知,机器人可以自行送餐到顾客家中。故选B。
22.词句猜测题。根据“Customers can then follow the robot on its journey from the restaurant to their place on the mobile phone.”可知,此处表达顾客可以在手机上跟随机器人从餐馆到他们的住处的旅程,其中journey意为“旅程”,与“way”意思接近。故选A。
23.词句猜测题。根据下文“However, you can see people breaking the robots and taking away what’s inside of them in some online videos.”可知,此处表述的是可能出现的问题。故选B。
24.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍机器人送餐的技术和应用,最可能出现在报纸的科技版面。故选D。
25.最佳标题题。通读全文可知,文章主要讲述了机器人帮助送餐。故选C。
26.A 27.C 28.D 29.D 30.B
本文是说明文。主要介绍了迪拜的DGrade公司将回收的塑料瓶转化为T恤、杯子、袋子等物品,既解决了塑料污染问题,又创造了实用产品。
26.细节理解题。根据“If you don’t deal with them the right way, the plastic can be bad for the environment and the health of people and animals. Many animals have lost their lives because of it.”可知,塑料对动物有害,而非有益。所以选项A“塑料制品对动物有好处”表述错误。故选A。
27.词义猜测题。根据“We take plastic bottles to our factory. Then we turn them into green yarn (纺线). When we have the yarn, we can make it into different kinds of things,”可知,公司将塑料瓶收集到工厂,转化为纺线再制作成各类产品,这一过程是“回收利用”。结合选项,“recycle”的中文意思是“回收利用”。故选C。
28.推理判断题。根据“We need 1,500 tons (吨) of plastic a month. One ton of plastic equals (等于) about 50,000 bottles.”可知,公司每月需要1500吨塑料,1吨塑料约等于50000个瓶子,那么每年需要的瓶子数量为:1500×50000×12=900,000,000。故选D。
29.细节理解题。根据“The company is making a big number of clothes every year. It is also making school uniforms for 200 schools.”可知,DGrade公司用塑料瓶制作衣服。故选D。
30.最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述了迪拜一家名叫DGrade的公司回收利用塑料,将其制成衣服。因此,选项B“从塑料瓶到衣服”是最佳标题。故选B。
31.B 32.A 33.B 34.D 35.C
本文主要介绍了上海一家AI餐厅的特点,包括菜品价格、营业时间、点餐及支付方式等信息。
31.细节理解题。根据第一段“A meat dish here costs only 8 yuan and a vegetable dish costs 3.5 yuan. Most other dishes are 6-10 yuan.”可知,AI餐厅的食物价格低廉。故选B。
32.细节理解题。根据第一段“The opening hours of the restaurant are from 7:00 a.m. to 7:00 p.m. every day.”可知,餐厅每天营业12小时。故选A。
33.细节理解题。根据第二段“If they aren’t sure what they want to eat, the AI system can even give them some advice.”可知,不确定吃什么时可以向AI求助。故选B。
34.细节理解题。根据第二段“They can use their mobile phone to pay, or they just show their faces or fingerprints.”可知,支付方式不包括“用智能桌支付”。故选D。
35.推理判断题。根据最后一段“Now, more and more people go to the AI restaurant from far away to have a meal.”可知,作者认为这家AI餐厅会越来越受欢迎。故选C。
36.C 37.B 38.A 39.A 40.C
本文主要介绍了中国高铁:它如今和熊猫一样吸引游客,具有客运量大、便捷舒适、里程最长、速度最快等特点,是中国的骄傲。
36.细节理解题。根据“more travelers come to China now not only for the cute pandas, but also for the amazing experience of advanced high-speed rail (HSR)”可知,现在吸引游客来中国的是“熊猫”和“高铁”两者。故选C。
37.细节理解题。根据“China’s high-speed trains carry almost 2 million people daily, which is about one third of the total number of the country’s rail passengers”可知,高铁日客运量约占全国铁路客运总量的三分之一 (即33%)。故选B。
38.细节理解题。根据“China’s Fuxing trains can run at a speed of 350km/h on some HSR lines, including the Beijing-Shanghai…”可知,复兴号在京沪线等线路上能以350km/h运行。故选A。
39.词句猜测题。根据“With shorter travel time, comfort, convenience, safety and punctuality”可推知,“punctuality”是高铁的优势之一;结合选项,“being on time”符合高铁的特点。故选A。
40.推理判断题。根据“high-speed trains are thought to be more convenient”及后文“When you stand up and walk along the walkway, you won’t even feel you are traveling”可知,此处描述高铁的舒适便捷;选项C“you can move your legs freely or pass your neighbor easily”符合语境。故选C。
41.B 42.A 43.D 44.B 45.C
本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个不同公园的开放时间和规则,旨在帮助读者了解并遵守各公园的相关规定,确保在公园内度过愉快且安全的时光。
41.细节理解题。根据“Dolores Park Rules”中的“Park Hours: 6:00 a.m.—10:00 p.m.”可知,多洛雷斯公园的开放时间是早上6点到晚上10点,因此可以在早上6点15分进入多洛雷斯公园。故选B。
42.细节理解题。根据“Veterans Park Rules”中的“The Best Place to Feed Birds!”可知,退伍军人公园是喂鸟的最佳地点,因此人们可以在退伍军人公园喂鸟。故选A。
43.细节理解题。根据四个公园的开放时间“Dolores Park Rules”中的“Park Hours: 6:00 a.m.—10:00 p.m.”、“Central Park Rules”中的“Park Hours: 6:30 a.m.—9:30 p.m.”、“Bolin Park Rules”中的“Park Hours: 7:00 a.m.—9:00 p.m.”以及“Veterans Park Rules”中的“Park Hours: 5:30 a.m.—10:00 p.m.”可知,退伍军人公园的开放时间最长,从早上5点半到晚上10点,共16个半小时。故选D。
44.细节理解题。根据“Dolores Park Rules”中的“No Smoking”、“Central Park Rules”中未提及禁止吸烟、“Bolin Park Rules”中未提及禁止吸烟以及“Veterans Park Rules”中的“No Smoking”可知,多洛雷斯公园和退伍军人公园不允许游客吸烟,共两个公园。故选B。
45.推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了四个不同公园的开放时间和规则,这些信息与社区生活相关,因此我们可以在报纸的社区版块读到这篇文章。故选C。
46.B 47.B 48.C 49.A 50.D
本文是一篇说明文,主要讨论了网络交友的利弊,提醒学生在享受网络交友乐趣的同时要注意保护个人信息安全,并强调真实朋友的重要性。
46.细节理解题。根据“A net friend is someone who you talk to online and probably have never met.”可知,网友是通过网络交流的人。故选B。
47.词句猜测题。根据“Having net friends is fun and gives us a chance to know other people.”可知,拥有网友很有趣,让我们有机会认识其他人,“chance”在此处意为“机会”。故选B。
48.细节理解题。根据“But it is important to remember not to give out too much personal information because it may be dangerous.”可知,不能向网友透露过多个人信息。故选C。
49.细节理解题。根据“Having net friends can be very exciting”可知,交网友是令人兴奋的。故选A。
50.主旨大意题。通读全文可知,全文通过讨论网络交友的乐趣和风险,提醒读者要谨慎对待网友,保护个人信息安全。故选D。
51.B 52.C 53.D 54.C 55.A
本文主要讲述了九岁女孩米莉在完成作业后,发现妈妈因煤气泄漏晕倒在浴室,她冷静地采取开窗、关煤气、拨打急救和报警电话等措施,成功救了妈妈的故事。
51.细节理解题。根据“Millie is a little girl who is at the age of nine.”可知,米莉九岁了。故选B。
52.细节理解题。根据第二段“One day, she was doing her homework after supper... Her mother was taking a shower in the bathroom.”可知,米莉做作业时,她的妈妈正在洗澡。故选C。
53.推理判断题。根据第二段“She opened the door and found her mother on the floor. At the same time, she smelled something terrible. It was the gas.”可知,妈妈因为煤气泄漏晕倒在地上,身体出现了状况,所以无法回答米莉。故选D。
54.词句猜测题。根据第二段“After she finished her homework, Millie asked her mother to check it for her”可知,米莉做完作业后,让妈妈帮忙检查作业,因此“check”的意思是 “检查”。故选C。
55.最佳标题题。文章主要讲述了米莉在妈妈煤气中毒时,冷静且正确地采取急救措施,成功救了妈妈的故事,体现了米莉的聪明机智。“A Smart Girl”最能概括文章主旨。故选A。
56.B 57.D 58.C 59.B 60.D
本文是一篇说明文,介绍了地震前需为家庭、工作场所和车辆准备的各类物资,包括水、食物、手电筒与电池、衣物等的具体准备建议。
56.词句猜测题。根据文章后续介绍的水、食物、手电筒、衣服等物品,可知“supplies”指的是这些日常所需物品。结合选项,“日常用品”符合文意。故选B。
57.细节理解题。根据“Keep bottled water and do not open it until you need to use it.”可知,瓶装水应在需要时再打开,而不是到家就打开。D选项表述错误。故选D。
58.细节理解题。根据“Have enough supply of canned (罐装的) food, milk, fruits, nuts and juice for at least 72 hours.”可知,文中提到了罐装食品、牛奶、水果、坚果、果汁这5种食物。故选C。
59.细节理解题。根据“Do not use matches or candles after an earthquake until you are sure that no gas leaks (煤气泄漏).”可知,地震后在确认无煤气泄漏前,不应使用火柴或蜡烛。故选B。
60.推理判断题。根据文章第四部分“Clothes”的内容“If you live in a cold place, you must think about clothes. You might need heat after an earthquake.”可知,Jenny在车里放外套对应的是文章提到的第四类物品,衣服。故选D。2025-2026学年八年级英语上学期期末专练
期末复习之阅读理解12篇
(Units1-6单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
A group of boys stood around a tree. “What a tall tree!” they said to each other. “It would be exciting to climb to the top.”
The group of boys then decided to play a game to see who could climb to the top of the tree first. Their mothers were sitting not far away, looking on their children as they played.
One of the climbers was an 8-year-old boy named David. He was the shortest child in the group. Nobody thought he would win.
Then the game started. All of the boys tried their best to climb as high as they could. Although the other boys climbed faster than David in the beginning, he reached the top of the tree fastest in the end.
His mother was proud (自豪的). She asked him, “David, how did you reach the top of the tree so quickly ”
“It was easy,” David said. “The other children kept looking down as they climbed. When they knew how high they were, they were afraid of falling down. I, however, looked only up. When I saw how close I was, I kept going higher and higher until I reached the top.”
It is true in life that if we just keep going forward (向前) without looking back, we are more likely to achieve our goals (达成目标).
根据语篇内容,选择最佳选项。
1.What did the boys decide to do
A.To draw the tall tree. B.To climb to the top of the tree. C.To play under the tree.
2.What do you know about David according to the passage
A.He was one of the climbers about nine years old.
B.He had the best chance of winning the game.
C.He was the shortest but the fastest climber.
3.Why did other children lose the competition in the end
A.Because they were afraid of falling down.
B.Because they were too tired to climb higher.
C.Because their mothers didn’t give them any help.
4.How did David’s mother feel when David reached the top first
A.Proud. B.Sad. C.Angry.
5.What’s the best title (标题) for this passage
A.The top of the tree B.David and his friends C.Going forward bravely (勇敢地)
S, M, P and C stand for different people who have different personalities. S people are the most popular at the party. They are friendly, energetic and humorous. They are interested in anything new and exciting and others always have fun with them. At the same time, they are careless and forgetful. M people are very careful and do everything as planned. They always want to find fault and never feel pleased with anything around them. They are strict with themselves, as well as with others. M people are real friends. If they make friends with you, it means that they will be your friends for life. They will try their best to do anything for their friends at any time. P people can easily be satisfied. They are peaceful and calm. But being peaceful and calm makes them very dull (迟钝的). They are always bystanders. P people are good listeners and are always ready to accept others’ opinions. C people are leaders and workaholics (工作狂). They are brave and are never afraid of taking risks. However, they don’t care about others’ opinions and seldom think of others. They want others to follow them, but they hate waiting for others.
There are no good or bad personalities. Every personality has two sides. If someone knows himself well, tries to improve the positive things and tries to throw away the negative ones, he will have a better life.
6.According to the passage, we can know that S people are ________.
A.quiet B.serious C.outgoing D.lazy
7.If M people make friends with you, what will they do
A.They will always have fun with you.
B.They will try their best to do anything for you at any time.
C.They will not care about your opinions and seldom think of you.
D.They will be good listeners and always ready to accept your opinions.
8.Which of the following is TRUE about P people
A.They are friendly, energetic and humorous.
B.They are peaceful and calm.
C.They are careless and forgetful.
D.They are careful, and do everything as planned.
9.Who are brave
A.C people. B.P people. C.S people. D.M people.
10.Which of the following is NOT mentioned
A.Different people have different personalities.
B.C people play the most important role in the modern world.
C.P people are always bystanders.
D.If we know ourselves well, we’ll have a better life.
Being a good listener is important for a number of reasons. When you are at work, it can make you better understand your tasks. It can also help you open your ears and minds. You can see the world through the eyes of others.
However, the fact is that most people aren’t really listening to another person. Instead, they are actually thinking about what they should say in reply. If you want to know how to be a good listener, read on to get started
·Give the speaker your all attention. Turn off the TV, your phone or computer. Once you talk face to face, you need to keep your mind quiet, and pay attention to what the other person is saying.
·Don’t cut in. Many people have a habit of cutting in and giving out quick opinions before people finish what they are speaking. That’s impolite. Listen and save your words until the speaker finishes speaking.
·Let the speaker know you are listening patiently. Not everyone is good at speaking. Some people take longer time to share their points. “It sounds great” “What happened next ”… These are useful for keeping the sharing going on.
It takes time to be a good listener. You can’t be perfect in one night. Keep trying every day to put the above advice into practice.
根据语篇内容,选择最佳选项。
11.What can being a good listener help you do at work
A.Better understand your tasks.
B.Finish tasks more quickly than others.
C.Get along with classmates more easily.
12.What are people doing if they are not really listening
A.They look around and do something else.
B.They take notes about the speaker’s words.
C.They think about what they should say in reply.
13.What does the underlined phrase “cut in” probably mean in the passage
A.Speak before someone finishes speaking.
B.Agree with someone’s opinion.
C.Ask someone to repeat his words.
14.Why does the passage suggest saying “What happened next ” to the speaker
A.To show you are not interested in their story.
B.To help the speaker remember more words.
C.To let the speaker keep the sharing going on.
15.What is the main purpose of this passage
A.To explain why someone is bad at listening.
B.To tell readers how to be a good listener.
C.To show when people should listen.
Communication skills are essential for success in school and beyond. While technology has made it easier to connect, face-to-face interactions still play a vital role in building relationships.
Verbal communication involves more than just speaking clearly—it requires listening actively. This means paying attention to the speaker, asking follow-up questions, and avoiding interruptions. A study by the Communication Research Institute found that students who practice active listening are 40% more likely to resolve conflicts and collaborate effectively in group projects.
Nonverbal cues also matter. Body language, eye contact, and facial expressions can convey emotions more powerfully than words. For example, leaning forward and nodding shows interest, while crossing arms may signal defensiveness. Being aware of these cues helps avoid misunderstandings. In fact, research suggests that 55% of communication is nonverbal, while only 7% is based on words themselves.
In written communication—whether emails, essays, or text messages—clarity is key. Avoid slang or vague language, and proofread to catch errors. A well-written message not only conveys information but also shows respect for the recipient. This is especially important in formal contexts, like emails to teachers or job applications.
Technology has introduced new forms of communication, like video calls and social media. While these are convenient, they lack some nonverbal cues, making it easier to misinterpret tone. A 2021 study found that 60% of text messages are misinterpreted in terms of emotional tone. This is why it’s important to choose the right channel: a sensitive conversation about grades or feelings may be better in person than over a text.
Practicing communication skills takes time. Role-playing with friends, joining debate clubs, or volunteering in community events can all help improve. The goal is to express oneself honestly while being mindful of others’ perspectives. As author Stephen Covey said, “Most people do not listen with the intent to understand; they listen with the intent to reply,”—but true communication requires both speaking and listening.
16.What does active listening involve
A.Speaking more than the other person. B.Paying attention and asking follow-up questions.
C.Interrupting to share your opinion. D.Thinking of your response while others speak.
17.What percentage of communication is nonverbal, according to research
A.7%. B.40%. C.55%. D.60%.
18.What is important in written communication
A.Using slang to sound friendly. B.Sending messages quickly without proofreading.
C.Being clear and checking for errors. D.Writing long paragraphs to show detail.
19.Why do text messages often get misinterpreted
A.They lack nonverbal cues. B.They are too short.
C.People read them too quickly. D.They use too much formal language.
20.What is the main idea of the passage
A.Technology has made face-to-face communication unnecessary.
B.Communication skills are crucial and can be improved with practice.
C.Nonverbal cues are unimportant compared to words.
D.Written communication is more effective than speaking.
If you order a meal from Shake Shack in Los Angeles, a robot on wheels (车轮) will bring your meal for you.
The fast food restaurant sells burgers, fries, milkshakes and more. It is working with Serve Robotics to bring customers (顾客) their orders with a robot. The robot can drive itself from the restaurant to their home.
When ordering a meal from Shake Shack online, customers in Los Angeles can choose a robot to bring their food. Customers can then follow the robot on its journey from the restaurant to their place on the mobile phone.
The robot is around a meter tall and looks like a box on four wheels, with two lights at the front which look like its eyes. According to reports, the robots can carry up to 23 kilograms at a top speed (速度) of 11 kilometers per hour—and they only travel on sidewalks (人行横道).
The restaurant puts food orders into a closed space, and only the customers can open it when the robot arrives at their home. The robots bring hundreds of orders to customers in Los Angeles every day. What’s more, they also work for many restaurants in other cities.
________ Serve Robotics says that its robots finish their take-out work over 99% of the time. However, you can see people breaking the robots and taking away what’s inside of them in some online videos. Besides, the robots can also have problems traveling on broken ground, and some people are worried they might block (堵塞) sidewalks.
21.What can the robots do according to the passage
A.The robots can cook delicious food in restaurants.
B.The robots can drive itself to bring orders to customers.
C.The robots can use the mobile phone to order food.
D.The robots can follow the customers to their home.
22.What does the underlined word “journey” mean
A.Way. B.Price. C.Food. D.Time.
23.Which of the following can be put in “________”
A.The robots can do lots of work. B.There can be problems.
C.Serve Robotics makes online videos. D.The customers enjoy the food.
24.In which part of a newspaper can we find this passage
A.Culture. B.Environment. C.Health. D.Science.
25.Which would be the best title for the passage
A.Food restaurants in Los Angeles. B.Customers order meals online.
C.Robots help bring food order. D.Robots travel on sidewalks.
Today plastic (塑料) is all around us. Here comes the problem:what do you usually do with those plastic things after using them If you don’t deal with them the right way, the plastic can be bad for the environment and the health of people and animals. Many animals have lost their lives because of it. They think it is food and eat a lot.
DGrade is a company (公司) in Dubai. It can make the recycled plastic bottles into T-shirts. Emma Barber, director of DGrade said. “Here at DGrade, we recycle plastic. We take plastic bottles to our factory. Then we turn them into green yarn (纺线). When we have the yarn, we can make it into different kinds of things, such as my T-shirt. We need 1,500 tons (吨) of plastic a month. One ton of plastic equals (等于) about 50,000 bottles.”
Now DGrade is also making cups and bags out of recycled plastic bottles. These things are very good and popular. The company is making a big number of clothes every year. It is also making school uniforms for 200 schools.
The company is great, isn’t it
26.Which is NOT right according to the passage
A.Plastic things are good for animals.
B.Plastic things are bad for the health of people.
C.Plastic things are bad for the environment.
D.Many animals eat plastic things and lose their lives.
27.What does the underlined word “recycle” in Paragraph 2 mean in Chinese
A.销毁 B.丢弃 C.回收利用 D.批量生产
28.How many plastic bottles does the company need every year
A.50,000. B.75,000,000. C.600,000. D.900,000,000.
29.What do we know about the company DGrade
A.It makes T-shirts only.
B.It makes a lot of money every year.
C.It is the best clothes company in Dubai.
D.It uses plastic bottles to make clothes.
30.Which is the best title (标题) for the passage
A.Say No to Plastic B.From Plastic Bottles to Clothes
C.How to Help More Animals D.How to Make a Popular T-shirt
“I can’t believe the robot can make delicious food. I had two dishes and I only spent 15 yuan, “says Aunt Wang. She just finished her breakfast at the AI restaurant. The restaurant is about 130m . It’s on Hongqiao Road in Shanghai, and it opened on July 19th this year. The opening hours of the restaurant are from 7:00 a.m. to 7:00 p.m. every day. A meat dish here costs only 8 yuan and a vegetable dish costs 3.5 yuan. Most other dishes are 6-10 yuan.
It’s the first AI restaurant in our country. About 300 customers (顾客) come to the restaurant every day. First, customers order dishes on a screen. If they aren’t sure what they want to eat, the AI system (系统) can even give them some advice. The robots then cook all kinds of dishes. They can also prepare the dishes for customers to take away. Before eating, customers put their dishes on the smart desks and the system in it will show them the price of the meal. They can use their mobile phone to pay, or they can just show their faces or fingerprints (指纹). It’s easy.
Now, more and more people go to the AI restaurant from far away to have a meal.
31.What is the food like in the AI restaurant
A.Fresh. B.Cheap. C.Healthy. D.Expensive.
32.How long is the AI restaurant open every day
A.12 hours. B.24 hours. C.11 hours. D.7 hours.
33.What will you do if you don’t know what to eat in the AI restaurant
A.Order any dishes they find. B.Get help from the AI.
C.Leave the restaurant. D.Let the Al choose for them.
34.Which of the following is NOT true about paying for the food
A.By showing fingerprints. B.By showing faces.
C.With mobile phones. D.With smart desks.
35.What is the writer’s attitude (态度) towards the AI restaurant in the last paragraph
A.Few robots will help customers cook in restaurants.
B.There will be less AI restaurants in the future.
C.The AI restaurant will be more popular than before.
D.AI makes people have more ways to pay.
Pandas, the national treasure of China, draw a large number of travelers to China every year. However, more travelers come to China now not only for the cute pandas, but also for the amazing experience of advanced (先进的) high-speed rail (HSR).
How popular is HSR in China China’s high-speed trains carry almost 2 million people daily, which is about one third of the total number of the country’s rail passengers. In total, high-speed trains in China have carried more than 14 billion passengers.
High-speed trains are thought to be more convenient (便利的) than flights. Actually, you only need to arrive at the station 20 minutes before the train leaves instead of an hour or more. That saves you lots of time. When you sit down in your seat, ▲ . When you stand up and walk along the walkway, you won’t even feel you are traveling.
China is the country with the longest HSR lines in the world. At the end of 2021, China had over 40,000 km of HSR accounting for about 70 percent of the world’s total. China also has the fastest commercial (商业的) railways in the world. China’s Fuxing trains can run at a speed of 350km/h on some HSR lines, including the Beijing-Shanghai, Beijing-Tianjin, Beijing-Zhangjiakou, and Chengdu-Chongqing lines.
With shorter travel time, comfort, convenience, safety and punctuality, HSR is really the pride of China.
36.What attracts (吸引) more travelers to come to China nowadays in Paragraph 1
A.Pandas.
B.high-speed rail
C.Both Pandas and high-speed rail.
D.Neither Pandas nor high-speed rail.
37.Around what percentage of China’s rail passengers are carried by high-speed trains daily
A.20% B.33% C.50% D.67%
38.Which cities’ lines can China’s Fuxing trains run at a speed of 350 km/h on according to the text
A.Beijing-Shanghai. B.Beijing-Chengdu.
C.Beijing-Chongqing. D.Beijing-Guangzhou.
39.The underlined word “punctuality” means “________”.
A.being on time B.being fast
C.being comfortable D.being safe
40.Which of the following can be put in“________▲________” in Paragraph 3
A.you can eat and talk loudly.
B.you can eat and call your friends in a loud voice.
C.you can move your legs freely or pass your neighbor easily.
D.you can move your legs freely or pass your neighbor difficultly.
Parks are public places. They provide us with a place to enjoy ourselves and rest. In order to have a fun and safe time, we should follow the park rules. Here are some rules of some parks.
Dolores Park Rules▲Park Hours: 6:00 a.m.—10:00 p.m. ▲No Smoking ▲Dogs Must Be Kept on a Leash (牵绳) ▲Dog Walkers Must Pick Up and Remove Dog Waste ▲Don’t Feed Birds or Animals ▲No Camping ▲No Fires ▲Keep Dolores Park Clean Central Park Rules▲Park Hours: 6:30 a.m.—9:30 p.m. ▲Keep the Park Clean So Please Don’t Litter ▲No Unleashed Dogs Except in Some Areas ▲No Feeding Birds ▲Don’t Enter the Park After It Is Closed ▲No Performing ▲No Camping
Bolin Park Rules▲Park Hours: 7:00 a.m.—9:00 p.m. ▲Children Under Six Must Be with Adults ▲No Climbing on Any Monuments (纪念碑) ▲No Overnight Camping Allowed ▲Please Use Waste Containers (容器) ▲No Restroom in the Park Veterans Park RulesThe Best Place to Feed Birds! ▲Park Hours: 5:30 a.m.—10:00 p.m. ▲No Skateboarding ▲ No Bike Riding or Roller Skating ▲No Camping ▲ No Open Fires ▲No Littering ▲No Smoking
41.What time can you get into Dolores Park
A.At 5:25 a.m. B.At 6:15 a.m. C.At 10:05 p.m. D.At 11:35 p.m.
42.What can people do in Veterans Park
A.Feed birds. B.Go camping. C.Skateboard. D.Ride bikes.
43.Which park opens the longest time
A.Dolores Park. B.Central Park. C.Bolin Park. D.Veterans Park.
44.According to the passage, how many parks don’t allow visitors to smoke
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
45.In which part of a newspaper can we read this passage
A.Sports. B.Health. C.Community. D.Food.
Many students like to make net friends. A net friend is someone who you talk to online and probably have never met. You may first talk to the person in a chat room (聊天室). Then you can talk with this person whenever you are friends often live in another city, or even another country. Having net friends is fun and gives us a chance to know other people. But it is important to remember not to give out too much personal information because it may be dangerous. Always think twice before giving a net friend your telephone number or home address.
Having net friends can be very exciting, but they can never be your true friends. Good friends know all about you and are always there when you need them. You can spend time with them and share your feelings.
If you have net friends, enjoy talking with them online, but don’t forget about your other true friends. Remember to spend time with your true friends and you will have a good time!
46.What is a net friend
A.A net friend is someone who you often meet. B.A net friend is someone who you talk to online.
C.A net friend is someone who knows all about you. D.A net friend is someone who will be your true friend.
47.What does the underlined word “chance” mean in Chinese
A.空间 B.机会 C.借口 D.判断
48.What can’t you do according to the text
A.We can’t talk with our net friends when we are online.
B.We can’t talk to our net friends in a chat room.
C.We can’t give out too much personal information to our net friends.
D.We can’t tell our QQ numbers to our net friends.
49.What is it like to have net friends
A.Exciting. B.Relaxing. C.Boring. D.Scary.
50.What does the text mainly tell us
A.We should make more net friends.
B.We must get along well with our net friends.
C.We should always be there when our true friends need us.
D.We must be careful when we make net friends.
Millie is a little girl who is at the age of nine. She works hard at her subjects. In class, she plays an active part in all kinds of activities. She looks smarter than her classmates.
One day, she was doing her homework after supper. Her father was not in. Her mother was taking a shower in the bathroom. After she finished her homework, Millie asked her mother to check it for her, but her mother didn’t answer her. A few minutes later, her mother was still in the bathroom, Millie felt something different. She knocked (敲) at the door. But her mother had no answer. She opened the door and found her mother on the floor. At the same time, she smelled (闻) something terrible. It was the gas (煤气). She quickly opened the window, turned off the gas and called 120 and 110 for help. Soon some doctors and policemen came and sent her mother to the nearest hospital. Her mother was saved at last.
Why did the little girl know how to do that That was because she learned how to save herself and others in danger in school.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
51.Although Millie is ________, we should learn from her.
A.8 years old B.9 years old C.10 years old D.11 years old
52.What was her mother doing while Millie was doing her homework
A.She was shopping. B.She was working.
C.She was taking a shower. D.She was watching TV.
53.Why didn’t her mother answer her
A.Because she was angry.
B.Because she wasn’t at home.
C.Because she was busy doing the housework.
D.Because there was something wrong with her mother.
54.What does the underlined word “check” mean in Chinese
A.打扫 B.收集 C.检查 D.寻找
55.What is the best title of the passage
A.A Smart Girl B.A Hard-working Mother
C.An Interesting Activity D.A Dangerous Activity
Earthquake may happen without warning (预警), so it’s important to prepare some supplies for your home, workplace, and car. Here are some things you should think about.
Water
A person needs at least 1/2 gallon (加仑) of water every day just for drinking, so you should prepare at least 1 gallon of water per person every day. You’d better buy bottled water. Keep bottled water and do not open it until you need to use it.
Food
It’s always a practical (切合实际的) idea to keep some food on hand. Have enough supply of canned (罐装的) food, milk, fruits, nuts and juice for at least 72 hours.
Flashlights and batteries (手电筒和电池)
Keep a flashlight beside your bed, at your place of work and in your car. Do not use matches or candles after an earthquake until you are sure that no gas leaks (煤气泄漏). Don’t forget to prepare batteries because your flashlight may run out of batteries.
Clothes
If you live in a cold place, you must think about clothes. You might need heat after an earthquake.
根据短文内容,选择最佳答案。
56.The underlined word “supplies” means “________” in Chinese.
A.床上用品 B.日常用品 C.食物 D.设备
57.About water, which of the following is NOT true according to the passage
A.A person needs at least 1/2 gallon of water every day for drinking.
B.We should prepare at least 1 gallon of water per person every day.
C.We should buy bottled water.
D.We should open the bottled water when we get home.
58.How many kinds of food are mentioned in the passage
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
59.We should ________ after an earthquake until we are sure that no gas leaks.
A.use matches or candles B.not use matches or candles
C.use a flashlight D.use lights
60.Jenny put a coat in her car. She did it because of ________ mentioned in the passage.
A.the first thing B.the second thing C.the third thing D.the fourth thing

展开更多......

收起↑

资源列表