资源简介 安徽省淮南市2025-2026学年七年级英语上期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分120分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分15分)1.What sport does the boy like best A. B. C.2.What time is it now A. B. C.3.What can Grace do A. B. C.听下面一段对话,回答问题。4.What’s Sally’s favourite subject A.Art. B.Science. C.Music.5.When does Sally have it A.On Thursday. B.On Tuesday. C.On Friday.听下面一段对话,回答各题。6.How many students in Betty’s class will take part in the dragon boat race A.7. B.8. C.15.7.Where will Betty and her classmates go after the race A.To their school. B.To a restaurant. C.To their homes.听下面一段对话,回答各题。8.Who does the boy have lunch with A.His teachers. B.His parents. C.His classmates.9.Why does he have lunch at school A.Because the food is great.B.Because he doesn’t have time to go home.C.Because his mother doesn’t have time to cook.10.How much does he need for lunch from Monday to Friday A.About 10 yuan. B.About 50 yuan. C.About 70 yuan.你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。11.Which class are Lisa and Gina in A.Class 3. B.Class 2. C.Class 1.12.What’s Gina’s favourite subject A.Chinese. B.English. C.Maths.13.When do Lisa and Gina have music A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Thursday.14.What club are Lisa and Gina in A.The basketball club. B.The music club. C.The tennis club.15.What time do Lisa and Gina get home A.At 4:30 p.m. B.At 5:30 p.m. C.At 6:30 p.m.二、听力填空(满分5分)你将听到一篇短文。请根据短文内容,填写下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。Susan’s Busy SaturdayTime ActivitiesIn the morning 16 her mother in the school library.In the afternoon Go to see her 17 with her parents.Go to a 18 shop.Play 19 with her classmates.In the evening Go to Eric’s 20 party!三、单项选择(满分10分)21.— Hi, Mike. Is that ________ English book — Yes. It’s ________ old English book.A.a; an B.an; an C.an; the D.a; the22.There is a volleyball match between Class One and Class Two ________ the afternoon of January 25th.A.on B.in C.for D.at23.Sorry, sir. We don’t have ________ apple juice. Would you like ________ orange juice A.some; any B.any; some C.some; some D.any; any24.— How far is the Sunshine Park — It’s ________ walk from here.A.ten minutes B.ten minute’s C.ten minutes’ D.ten minute25.I want to ________ the sports club because I like playing basketball very much.A.spend B.study C.raise D.join26.—Frank, are you alone in the U.S. —No. I________ my parents.A.work on B.work in C.live in D.live with27.One of my classmates ________ from America. He can’t speak Chinese very well.A.be B.am C.is D.are28.—We may feel tired if we ________ to play computer games.—You’re right. We must have a good sleep.A.get up B.wake up C.stay up D.cut up29.—Do you have a ________ in your room —Yes. You can call me in the evening.A.ring B.radio C.baseball D.telephone30.—________—I want a pair of sports shoes.A.Do you have a pair of shoes B.What do you do C.What do you want to do D.What can I do for you 四、完形填空(满分20分)A阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Dale is an English boy. He is a student of Britain Middle School. He goes to school five days a week. He studies hard at school. So he is very 31 every day. But today Dale is very happy, because it is Monday—the second day of a week. For most of the students, Monday is 32 , because they have to go to school again (又). They can’t play games and they can’t 33 TV, either. But for Dale, he likes Monday 34 Monday, Dale has PE. It is Dale’s favourite 35 . The PE teacher, Mr Liu is very good. He always 36 games with students on the playground. And he always has ways to make his classes interesting, 37 Dale likes Monday very much.But for Alan, an American boy from Sunset Middle School, it is different. Thursday is his 38 day. On that day, he has 39 . From the class, he can learn more about different countries. He hopes to go around the world one day. So he 40 he must study it from now on.Do you know what day Jim likes best It’s Friday. Why Haha, because the next day is Saturday! What about you 31.A.easy B.interesting C.tidy D.busy32.A.great B.easy C.boring D.exciting33.A.see B.watch C.look D.sound34.A.On B.In C.At D.For35.A.food B.subject C.sport D.colour36.A.likes B.gets C.plays D.buys37.A.so B.because C.and D.but38.A.delicious B.last C.black D.favourite39.A.science B.geography C.maths D.art40.A.thinks B.has C.eats D.remembersBMore and more parents ask their kids to play sports every day. They 41 worry about their kids’ health and want to know more ways to help kids keep healthy.Being healthy means that a person eats well, gets enough 42 . If you’re healthy, your body works well, feels good, and you can do 43 of the things you want to do. Here are some 44 you should follow to keep healthy.Eat all kinds of food. You may have your favorite food, 45 the best way is to eat all kinds of food. Try to 46 at least five kinds of fruit and vegetables a day.Limit (限制) screen time. What’s screen time It’s the time you spend watching TV. playing computer games or 47 a smart phone. These sitting-down activities are 48 bad for your health. Try to spend no more than two hours a day on screens.Be active (活跃的). You need to 49 out what activities you like as a kid. Not everyone loves baseball or soccer. Maybe your favorite is swimming or dancing. You might write down a list of fun things to do, so you can do them when your mom says it’s time to 50 playing computer games!41.A.hardly B.seldom C.never D.always42.A.exercise B.food C.water D.money43.A.none B.all C.little D.few44.A.rules B.results C.goals D.orders45.A.and B.or C.but D.so46.A.buy B.grow C.eat D.wash47.A.selling B.using C.touching D.studying48.A.hardly B.cheaply C.really D.finally49.A.blow B.take C.work D.find50.A.stop B.remember C.enjoy D.keep阅读理解(满分34分)ABoys and girls! We have three new clubs in our school and every club can have eighteen members. But every student can join only one club.The Dance Club Can you dance Would you like to learn to dance Please call Ms. Liu at 678-0927. We meet in the Dance Room from 5:00 p.m. to 6:00 p.m. every Friday.The Green School Club Please help us to make our school green and beautiful. Every Wednesday afternoon, we help our school from 4:30 p.m. to 5:10 p.m. Call Mr. Lin at 678-0928.The Table Tennis Club Do you like playing table tennis We have two coaches now. They can teach table tennis very well. Every week, they give a lesson on Thursday for thirty minutes. It starts from 5:00 p.m. Call Mr. Gao at 678-0929.51.A girl wants to know something about dancing, she can call _________.A.678-0929 B.678-0928 C.678-0927 D.678-097252.Bob likes playing table tennis. He can join the Table Tennis Club on _________.A.Thursday B.Friday C.Wednesday D.Saturday53.What does the underlined word “coaches” mean A.教练 B.学员 C.门卫 D.学生BSophia is 11 years old and she lives in England. She usually gets up at 6:45 a.m. She has a shower and gets dressed. Then she brushes her teeth. She always runs for an hour. After that, she has breakfast.Then she takes her schoolbag and walks to school. Classes start at 8:30 a.m and finish at 4:30 p.m. She usually has lunch at school with her classmates at twelve o’clock. Her best friend is Amy, and Sophia always sits next to her at lunch. They usually eat rice, carrots, and meat.After school, she goes back home and usually listens to music and watches TV to relax. But before that, she must finish her homework first.At 7:30, it is time for dinner. She has a sandwich with strawberry juice. Then she usually reads a book. Finally, she goes to bed at about ten o’clock. But before that, she brushes her teeth. Such is Sophia’s daily routine.54.What does Sophia do after running A.She has a shower. B.She gets dressed.C.She brushes her teeth. D.She has breakfast.55.How many hours does Sophia stay at school on school days A.Nine. B.Ten. C.Six. D.Eight.56.Put Sophia’s daily routine into the correct order according to the passage.a. She walks to school. b. She has lunch at school. c. She listens to music.d. She gets up. e. She does her homework.A.d-c-a-b-e B.d-a-c-e-b C.d-a-b-e-c D.d-b-a-c-eCNorway (挪威) is close to the North Pole (北极). It is very cold there in winter. There are only a few hours of sunlight every day.To most people in Norway, skiing is the best way to have fun in winter. Almost everyone skis. Children learn to ski soon after they learn to walk.Long long ago in Norway, there were no buses or trains. The people had to find a way to walk over the deep snow. Skis were the right answer! Today Norwegians ski just for fun. Some of Norway’s young men and women are among the best skiers in the world. They are outstanding and they win many prizes (奖).Although they love winter, the people in Norway are happy when summer comes. They enjoy the outdoor activities at any time of the year. In summer they swim and sunbathe. Some people go hiking and mountain climbing. The short summer months are busy ones for Norwegian farmers, too. In summer in the north of Norway, the sun doesn’t set at all for many days. That is why Norway is often called the “________”.57.What is the best way to have fun in Norway in winter A.Skiing. B.Running. C.Swimming. D.Fishing.58.What does the underlined word “outstanding” in Paragraph 3 mean A.Poor. B.Great. C.Healthy. D.Young.59.What is Paragraph 4 mainly about A.Spring in Norway.B.Summer in Norway.C.Autumn in Norway. D.Winter in Norway.60.Which of the following can we put in “________” A.Land of the Darkness B.Land of the Midnight SunC.Land of the Ice and Snow D.Land of Ten Thousand IslandsDGood afternoon, I am Mike. Here is the map of my school. It is not a very big school. It has got 600 students. There are twenty boys and fifteen girls in my class. My classroom is next to the class teacher’s office.The office is between the classroom and the gym (健身房) . Near my classroom there is a big library and a dining hall. A lot of students have lunch in the dining hall.The computer room is next to the science lab. We don’t have our lessons in the science lab but we go to the computer room on Wednesdays for computer lessons. I like computers.After school, we play in the playground. My friend Tony plays football in the playground. He is in the school football team. I am in the school basketball team, too. We often play basketball together. I like my school.61.What is between the classroom and the gym A.The office. B.The library. C.The dining hall. D.The science lab.62.Where do a lot of students have lunch A.In the classroom. B.In the dining hall.C.In the computer room. D.In the playground.63.What do we know about the passage A.Mike’s school is very big. B.The computer room is next to the library.C.Mike has lessons in the science lab. D.Mike is in the school basketball team.EHello, everyone! I’m Tutu. I am a middle school student from Beijing. I am 13 years old. My birthday is just on the same day as National Day (国庆节). There are three people I like very much. They are my mother, my classmate Joe and Zhu Ting. Let me introduce them to you.My mother is 40 years old. Her birthday is on April 7th. It’s an important day because the World Health Day is on that day, too. My mother is a Chinese teacher. She is very busy and she works hard. She always goes to her office before 7 a.m. and comes back home after 5 p.m.Joe is a smart boy. He is the same age as me. His birthday is on the first day of a year. Joe knows much about history and he often tells history stories to me.Zhu Ting is a girl from Shanghai. Her birthday is on November 29th. She is 1. 58m tall. She likes reading books and playing the guitar. She is good at maths. She often helps me with my maths.64.When is Tutu’s birthday A.On 1st October. B.On 1st May.C.On 7th April. D.On 29th November.65.How old is Joe A.Twelve. B.Thirteen. C.Fourteen. D.Fifteen.66.What does the underlined word “She” in Paragraph 4 refer to A.Tutu’s mother. B.Tutu’s sister.C.Zhu Ting D.Zhu Ting’s friend.67.Which of the following shows the structure of the passage A. B. C. D.六、任务型阅读(满分6分)阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。My name is Betty. I’m a student in Class 2. I have a good friend. Her name is Liu Fang. We are in the same school, but she is in Class 3. We have four classes in the morning. At 12:00 we have lunch at school. We have three classes in the afternoon. They are from 2:30 p.m. to 4:55 p.m. We have many subjects at school. My favorite subject is math, because my father says it is useful. I like English, too. My English teacher Ms. Wang is a great teacher. She is strict (严格的) with us. And she asks us to speak English in and after class. We all like her because she is nice and she always helps us. Liu Fang likes music. She can play the piano well. She likes playing the piano in the evening. We like our school life.68.Are Betty and Liu Fang in the same class (不超过5个词)69.How many classes do they have in the afternoon (不超过10个词)70.Why do the students in Class 2 all like Ms. Wang (不超过10个词)七、单词拼写(满分5分)71.She studies so hard that she f (完成) her homework on time.72.John seems to have the a (能力) to read your mind.73.We need to brush our t (牙齿) before going to bed.74.I f (建立了) an English club.75.We’re happy to hear the e (令人激动的) news.八、补全对话(满分10分)根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Hi, Grace.B: Hello, Paul.A: 76B: It’s bad. I don’t like Wednesdays.A: Why B: 77A: Oh, you don’t like art, right B: No, I don’t. 78A: Really I like music too. I can play the piano (钢琴) well.B: That’s great. We have a music festival at our school. 79A: Sure. 80B: Next month.A.OK. Thank you for telling me about it.B.My favourite subject is music.C.Because I have art on Wednesdays.D.When is the music festival E.Do you want to play the piano at the festival F.What’s your favourite subject G.How’s your day 九、书面表达(满分15分)81.假如你是李华,准备参加一个冬令营。请你给主办方Mr. Smith写一封60词左右的书信进行自我介绍。要点如下:(1)12岁,在七年级5班。(2)最喜欢英语,认为英语既有用又有趣。(3)会唱歌跳舞,想参加学校音乐俱乐部。(4)通常晚饭后做作业和阅读,大约在9:30睡觉。要求:1. 提示内容应在文章中体现,条理清楚,行文连贯、可适当发挥;2. 短文中不能出现真实的人名、校名、地名等信息;3. 开头、结尾已给出,不计入总词数。Dear Mr. Smith,I am so happy to know about the Winter Camp. Now let me tell you something about myself._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】M: I like to play basketball. It’s my favourite sport.W: Then you can join the basketball club.2.C【原文】M: What time is it now, Linda W: It’s seven thirteen. It’s time to get up.3.B【原文】M: Can you play the piano, Grace W: Yes, I am good at it.4.C 5.A【原文】M: Hello, Sally. What’s your favourite subject W: My favourite subject is music.M: What do you have it W: I have it on Thursday.6.C 7.B【原文】A: Will you take part in the dragon boat race this afternoon, Betty B: Yes. Seven girls and eight boys in my class will take part in the race.A: Sounds great.B: Yeah, after the race, we will go to the restaurant nearby to have a big dinner.A: Wow, you must eat zongzi.B: Sure.8.C 9.B 10.B【原文】A: Why do you eat at school B: Because my home is far from the school. I don’t have enough time to go home.A: How much do you need for a week B: I usually need 50 yuan.A: Well, let’s eat together and then go to the library.B: Sure.11.A 12.A 13.C 14.C 15.B【原文】Hello. I’m Lisa. Gina and I are good friends. We are in Class 3. We usually go to school together. At school, Gina likes Chinese best, but my favourite subject is English. I help her with English, and she helps me study Chinese. We like music very much. Our music teacher is kind. We have music on Thursday. We also like sports and we are in the tennis club. After school, we usually go to the club. Then we get home at 5:30 p.m.16.Help 17.grandparents 18.clothes 19.football 20.birthday【原文】Dear Anna,Thank you for your email. I want to meet you on Saturday, but I am really busy. I will help my mother in the school library from 8:00 a.m. to 10:00 a.m. Then I will go to see my grandparents with my parents. In the afternoon, my mother and I will go to a clothes shop and buy some clothes for me. Then I will play football with my classmates. In the evening, I will go to Eric’s birthday party. Let’s meet on Sunday. Is that OK with you Yours,Susan21.B【详解】句意:——嗨,迈克。那是一本英语书吗?——是的。它是一本旧的英语书。考查冠词辨析。a一个,用于辅音音素开头的单词前;an,一个,用于元音音素开头的单词前;the定冠词表特指。第一空,English发音以元音音素/ /开头,故用an;第二空,old发音以元音音素/ /开头,故用an,上下文为泛指,无需用the。故选B。22.A【详解】句意:在1月25日下午,一班和二班之间有一场排球比赛。考查介词辨析。on用于具体日期或特定日子;in用于年、月、季节或泛指一天的部分时间;for表示目的或持续时间;at用于具体时间点。根据“the afternoon of January 25th”表示具体日期的下午,应用on。故选A。23.B【详解】句意:对不起,先生。我们没有苹果汁了。您想要些橙汁吗?考查不定代词辨析。some一些,常用于肯定句或表示请求或委婉提出建议并希望得到对方的肯定回答的疑问句中;any任何,常用于否定句或疑问句。分析题干,第一空所在句为否定句,应用any表示“没有”;第二空所在句为疑问句且在向对方提出邀请,期待得到肯定回答,应用some表示“一些”。故选B。24.C【详解】句意:——阳光公园有多远?——从这里步行十分钟。考查所有格。答句中,需要填入一个能修饰名词“walk”的定语,表示“步行所需的时间长度”。 在英语中,常用“表示时间长度(复数)的名词的所有格”的结构来充当定语,表示“多长时间的路程/步行/车程”等。 由于“十分钟”是复数概念,名词“minute”必须用复数形式“minutes”,其所有格是“minutes’”。故选C。25.D【详解】句意:我想要加入体育俱乐部,因为我非常喜欢打篮球。考查动词辨析。spend花费,度过;study学习,研究;raise筹集,抚养,举起;join加入,参加。根据“the sports club because I like playing basketball very much”可知,此处指想要成为俱乐部的一员。表示加入某个组织或团体,常用动词join。故选D。26.D【详解】句意:——Frank,你在美国是独自一人吗? ——不。我和我的父母住在一起。考查动词短语辨析。work on从事于;work in在……工作”;live in住在……(后接地点);live with和……住在一起(后接人)。根据“are you alone… ”及“No. I…my parents”可知,Frank并不是一个人生活。my parents指代的是人,此处应用“live with”表示“和……住在一起”。故选D。27.C【详解】句意:我的一个同班同学来自美国。他中文说得不太好。考查be动词和主谓一致。主语“One of my classmates”为第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数形式。故选C。28.C【详解】句意:——如果我们熬夜玩电脑游戏我们可能会感到疲惫。——你说对了,我们必须好好睡一觉。考查动词短语。get up起床;wake up叫醒;stay up熬夜;cut up切碎。根据“We may feel tired if we…to play computer games.”及“We must have a good sleep.”可知,需要好好睡一觉,是因为熬夜玩电脑游戏会感到疲惫。“stay up”熬夜。故选C。29.D【详解】句意:——你房间里有电话吗?——有。你可以晚上给我打电话。考查名词辨析。ring戒指;radio收音机;baseball棒球;telephone电话。根据“You can call me in the evening.”可知,是询问有无电话。故选D。30.D【详解】句意:——有什么能为你做的?——我想要一双运动鞋。考查情景交际。Do you have a pair of shoes 你有一双鞋吗;What do you do 你是做什么的;What do you want to do 你想做什么;What can I do for you 有什么能为你做的。根据“I want a pair of sports shoes.”可知是购物场景的对话,应询问有什么能为你做的,故选D。31.D 32.C 33.B 34.A 35.B 36.C 37.A 38.D 39.B 40.A【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了不同学生对一周中不同日子的喜好及原因。Dale喜欢周一因为有体育课;Alan喜欢周四因为有地理课;Jim喜欢周五因为第二天是周六。31.句意:所以每天他都很忙。easy容易的;interesting有趣的;tidy整洁的;busy忙碌的。根据“He studies hard at school.”可知,他学习很努力,所以每天都很忙。故选D。32.句意:对大多数学生来说,星期一是无聊的,因为他们又得去上学了。great很棒的;easy容易的;boring无聊的;exciting令人兴奋的。根据“because they have to go to school again”可知,又得上学,所以对于大多数学生来说,周一很无聊。故选C。33.句意:他们不能玩游戏,也不能看电视。see看见;watch观看;look看;sound听起来。根据“TV”可知,此处指看电视,英文表达为watch TV。故选B。34.句意:但是对戴尔来说,他喜欢星期一,因为在星期一,戴尔有体育课。On在具体某一天;In在某年某月某季节;At在某时刻;For为了。根据“Monday”可知,在星期一,其前用介词on。故选A。35.句意:这是戴尔最喜欢的科目。food食物;subject科目;sport运动;colour颜色。根据“PE”可知,体育是一门科目。故选B。36.句意:他总是和学生们在操场上玩游戏。likes喜欢;gets得到;plays玩;buys买。根据“games”可知,此处指玩游戏,英文表达为play games。故选C。37.句意:他总是有办法让他的课有趣,所以戴尔非常喜欢星期一。so因此;because因为;and和;but但是。根据“And he always has ways to make his classes interesting,...Dale likes Monday very much.”可知,前后句为因果关系,前因后果,用so连接。故选A。38.句意:星期四是他最喜欢的一天。delicious美味的;last最后的;black黑色的;favourite最喜欢的。根据下文“He hopes to go around the world one day.”可知,他希望有一天能环游世界,所以周四是他最喜欢的一天。故选D。39.句意:在那一天,他有地理课。science科学;geography地理;maths数学;art美术。根据“From the class, he can learn more about different countries.”可知,在地理课上可以了解不同的国家。故选B。40.句意:所以他认为从现在起他必须学习它。thinks认为;has有;eats吃;remembers记得。根据“he must study it from now on.”可知,这是他思考后的想法。故选A。41.D 42.A 43.B 44.A 45.C 46.C 47.B 48.C 49.D 50.A【导语】本文从饮食、运动、屏幕时间等方面,阐述保持健康生活的规则与方法。41.句意:他们总是担心孩子的健康,并且想要了解更多帮助孩子保持健康的方法。hardly几乎不;seldom很少;never从不;always总是。根据文章第一段前文“More and more parents ask their kids to play sports every day.”可知,父母对孩子健康很关注,“always”(总是)符合语境,说明父母持续担心孩子健康、想找办法。故选D。42.句意:健康意味着一个人吃得好,有足够的锻炼。exercise锻炼;food食物;water水;money钱。文章围绕健康生活、运动等展开,“gets enough exercise”(有足够锻炼)契合健康的要素。故选A。43.句意:如果你健康,你的身体运转良好,感觉舒适,并且你能做所有你想做的事。none没有一个;all所有;little极少,修饰不可数名词;few极少,表否定。健康状态下身体好,理论上能做想做的事,“all of the things”(所有事)符合逻辑。故选B。44.句意:以下是一些你为保持健康应该遵循的规则。rules规则;results结果;goals目标;orders命令。根据文章第三、四段后文讲“Eat all kinds of food.”、“Limit screen time.”可知,后文是保持健康要遵循的“规则”。故选A。45.句意:你可以吃自己喜欢的食物,但最好的方式是吃各种各样的食物。and和,表并列;or或者,表选择;but但是,表转折;so所以,表结果。根据文章第三段前后文“You may have your favorite food,…the best way is to eat all kinds of food.”可知,前半句说“有喜欢的食物”,后半句强调“最好吃各类食物”,存在转折关系。故选C。46.句意:尽量每天吃至少五种水果和蔬菜。buy买;grow种植;eat吃;wash洗。本段围绕饮食健康,“eat fruit and vegetables”(吃水果和蔬菜)是合理搭配。故选C。47.句意:这是你花费在看电视、玩电脑游戏或者使用智能手机上的时间。selling售卖;using使用;touching触摸;studying学习。“using a smart phone”(使用智能手机)与 “watching TV”,“playing computer games”并列,都是屏幕使用行为。故选B。48.句意:这些久坐活动真的对你的健康有害。hardly几乎不;cheaply便宜地;really真正地;finally最终。久坐对健康有害是客观事实,“really”(真正地;确实)强调这种危害性。故选C。49.句意:你需要弄清楚作为孩子你喜欢什么活动。blow吹;take拿;work工作;find发现。“find out”(弄清楚;查明)符合语境,要去发现自己喜欢的活动。故选D。50.句意:你可以写下一个有趣事情的清单,这样当你妈妈说该停止玩电脑游戏时,你就能做这些事!stop停止;remember记得;enjoy享受;keep保持。妈妈要求“停止玩电脑游戏”时,用清单上有趣的事替代,“stop”(停止)符合语境。故选A。51.C 52.A 53.A【导语】本文是一篇应用文,文章主要介绍了学校新成立的三个俱乐部,包括舞蹈俱乐部、绿色学校俱乐部和乒乓球俱乐部,以及每个俱乐部的活动内容、时间和联系方式。51.细节理解题。根据文章“The Dance Club Can you dance Would you like to learn to dance Please call Ms. Liu at 678-0927.”可知,如果一个女孩想了解关于舞蹈的信息,她可以拨打678-0927。故选C。52.细节理解题。根据文章“The Table Tennis Club Do you like playing table tennis ... Every week, they give a lesson on Thursday for thirty minutes.”可知,鲍勃喜欢打乒乓球,他可以在星期四加入乒乓球俱乐部。故选A。53.词句猜测题。根据文章“The Table Tennis Club ... We have two coaches now. They can teach table tennis very well.”可知,乒乓球俱乐部有两个教练,他们教乒乓球教得很好,因此“coaches”的意思是“教练”。故选A。54.D 55.D 56.C【导语】本文是一篇记叙文,文章主要介绍了Sophia的日常生活,包括起床、晨练、上学、午餐、放学后的活动、晚餐和睡前活动等。54.细节理解题。根据文章第一段“She always runs for an hour. After that, she has breakfast.”可知,Sophia跑步后吃早餐。故选D。55.细节理解题。根据文章第二段“Classes start at 8:30 a.m and finish at 4:30 p.m.”可知,Sophia早上8:30开始上课,下午4:30结束,因此她在学校待的时间是8小时。故选D。56.细节理解题。根据文章内容,Sophia的日常活动顺序为:d. She gets up.(她起床)→ a. She walks to school.(她步行去学校)→ b. She has lunch at school.(她在学校吃午餐)→ e. She does her homework.(她做作业)→ c. She listens to music.(她听音乐)。故选C。57.A 58.B 59.B 60.B【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了挪威的地理特点、冬季滑雪文化以及夏季的户外活动,并解释了挪威被称为“午夜太阳之地”的原因。57.细节理解题。根据“To most people in Norway, skiing is the best way to have fun in winter.(对大多数挪威人来说,滑雪是冬季最好的娱乐方式。)”可知,滑雪是挪威冬季最受欢迎的娱乐活动。故选A。 58.词句猜测题。根据“Some of Norway’s young men and women are among the best skiers in the world. They are outstanding and they win many prizes.(挪威的一些年轻男女是世界顶尖的滑雪运动员。他们非常优秀,赢得了许多奖项。)”可知,上下文表明这些滑雪运动员水平极高(“best skiers”)且屡获奖项,因此“outstanding”应表示“优秀的、杰出的”,与选项B“Great”意思相近。故选B。 59.主旨大意题。根据“Although they love winter, the people in Norway are happy when summer comes...(尽管挪威人喜欢冬天,但当夏天来临时,他们也很高兴)”以及后文对夏季活动的描述可推知,本段主要讲述挪威的夏季。故选B。60.推理判断题。根据“In summer in the north of Norway, the sun doesn’t set at all for many days. That is why Norway is often called the ‘…’.(在挪威北部的夏季,太阳连续多日不落山。这就是挪威常被称为‘……’的原因。)”可知,关键信息是“太阳不落山”(极昼现象),直接对应“午夜太阳”这一地理特征,选项B“Land of the Midnight Sun”(午夜太阳之地)是挪威的常见别称,符合文意;挪威因极昼现象被称为“午夜太阳之地”。故选B。61.A 62.B 63.D【导语】本文主要介绍了Mike的学校布局、课程安排以及他在学校的日常活动,表达了他对学校的喜爱。61.细节理解题。根据“The office is between the classroom and the gym.”可知,办公室在教室和健身房之间。故选A。62.细节理解题。根据“A lot of students have lunch in the dining hall.”可知,很多学生在食堂吃午饭。故选B。63.细节理解题。根据“I am in the school basketball team, too”可知,Mike在学校篮球队。故选D。64.A 65.B 66.C 67.A【导语】本文是一篇记叙文。讲述了作者自己的个人情况以及作者最喜欢的三个人的情况。64.细节理解题。根据“My birthday is just on the same day as National Day.”可知,Tutu生日在国庆节。故选A。65.细节理解题。结合“Joe is a smart boy. He is the same age as me.”和“I am 13 years old.”可知,Joe和Tutu同龄,是13岁。故选B。66.词句猜测题。根据“Zhu Ting is a girl from Shanghai. Her birthday is on November 29th. She is 1. 58m tall. She likes reading books and playing the guitar. She is good at maths. She often helps me with my maths.”可知,“She”指的是朱婷。故选C。67.篇章结构题。根据“There are three people I like very much. They are my mother, my classmate Joe and Zhu Ting. Let me introduce them to you.”及整个文章的理解可知,文章第一段指出自己喜欢的三个人,然后第二、三、四段分别介绍三个人的情况,属于总分结构。故选A。68.No, they aren’t. 69.They have three classes in the afternoon. 70.Because she is nice and helpful.【导语】本文主要介绍了Betty的学校生活,包括她的班级、课程、喜欢的科目以及她的好朋友Liu Fang的相关情况。68.根据文中“I’m a student in Class 2.”和“We are in the same school, but she is in Class 3.”可知,Betty和Liu Fang不在同一个班级。故填No, they aren’t.69.根据文中“We have three classes in the afternoon.”可知,下午有三节课。故填They have three classes in the afternoon.70.根据文中“We all like her because she is nice and she always helps us.”可知,学生们喜欢Ms. Wang是因为她友好且乐于助人。故填Because she is nice and helpful.71.finishes/inishes【详解】句意:她学习非常努力,以至于她按时完成了她的作业。根据汉语以及首字母提示可知,此处应填入动词finish。句子时态为一般现在时,主语she是第三人称单数,谓语动词应用三单形式finishes。故填finishes。72.ability/bility【详解】句意:约翰似乎有读懂你心思的能力。根据汉语以及首字母提示可知,此处应填入名词ability,意为“能力”。故填ability。73.teeth/eeth【详解】句意:我们需要在睡觉前刷牙。根据汉语提示可知,“牙齿”对应的英文是“tooth”,但刷牙通常指多颗牙齿,需用复数形式“teeth”。故填teeth。74.founded/ounded【详解】句意:我成立了一个英语俱乐部。根据首字母和括号内提示词可推断这里应用found“建立”,动词,根据语境可知动作发生在过去,用一般过去时,动词用过去式。故填founded。75.exciting/xciting【详解】句意:我们很高兴听到这个激动人心的消息。根据汉语及首字母提示可知,空处应填exciting“令人激动的”,形容词作定语修饰名词news。故填exciting。76.G 77.C 78.B 79.E 80.D【导语】本文是Paul和Grace的对话,两人谈论了Grace不喜欢周三的原因,以及学校音乐节的相关安排。76.根据下文B的回答“It’s bad. I don’t like Wednesdays.”可知,A是在询问B这一天过得怎么样。选项G“你今天过得怎么样?”符合语境。故选G。77.根据上文A的问题“Why ” 可知,B需要解释不喜欢周三的原因。结合下文提到的“art”,选项C“因为我周三有美术课”符合语境。故选C。78.根据下文A的回应“Really I like music too.”可知,B是在说自己喜欢的科目是音乐。选项B“我最喜欢的科目是音乐”符合语境。故选B。79.根据下文A的回答“Sure.” 以及前文提到A钢琴弹得好,可知B是在邀请A在音乐节上表演。选项E“你想在音乐节上弹钢琴吗?”符合语境。故选E。80.根据下文B的回答“Next month.” 可知,A是在询问音乐节的时间。选项D“音乐节是什么时候?”符合语境。故选D。81.Dear Mr. Smith,I am so happy to know about the Winter Camp. Now let me tell you something about myself.I am Li Hua, 12 years old, in Class 5, Grade 7. English is my favorite subject because it is both useful and interesting. I can sing and dance, and I want to join the school music club. After dinner, I usually do homework and read books. I go to bed at about 9:30. I am excited about the camp!Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇书信作文;②时态:一般现在时;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节,突出写作重点。[写作步骤]第一步:承接开头,介绍自己的基本信息(年龄、班级);第二步:描述爱好英语的原因及才艺,说明俱乐部愿望;第三步:说明日常生活习惯(晚饭后活动、睡觉时间),并结尾表达期待。[亮点词汇]①favorite最喜欢的②useful有用的③interesting有趣的④be excited about对……感到兴奋[高分句型]①English is my favorite subject because it is both useful and interesting.(because引导的原因状语从句)②I can sing and dance, and I want to join the school music club.(and并列句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 安徽省淮南市2025-2026学年七年级英语上期末考试模拟题.docx