河北省张家口2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省张家口2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

河北省张家口2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分25分)
1.A.Me neither. B.I hope so. C.Not at all.
2.A.December. B.Spring. C.Cloudy.
3.A.Proud of you. B.I agree with you. C.It’s a pleasure.
4.A.Flying into space. B.He looks after himself. C.He is a student.
5.A.Just so-so. B.She likes music. C.It’s interesting.
6.What is the possible relationship between the speakers
A. B. C.
7.What did the boy see yesterday
A. B. C.
8.What’s the girl doing now
A.Practicing the piano. B.Doing her homework. C.Having a music festival.
9.How is the father feeling
A.Happy. B.Moved. C.Worried.
听对话,回答下列各小题。
10.What courses is the man interested in
A.Part-time summer ones.
B.Full-time summer ones.
C.Part-time winter ones.
11.How many students are there in a class
A.About 10. B.About 15. C.About 25.
12.What is the woman probably going to introduce next
A.When to start the courses.
B.What to bring for the class.
C.How much to pay for the courses.
听对话,回答下列各小题。
13.What does the boy often do in the environment club
A.Collect rubbish.
B.Learn to protect the environment.
C.Play the erhu.
14.How often does Lisa go to the folk music club
A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.
15.How old is Lisa now
A.13. B.14. C.15.
请听一组对话,回答小题。
16.What is the sky lantern for
A.The Lantern Festival. B.Jason’s brother’s birthday. C.The Spring Festival.
17.What time will they start to send out the sky lantern
A.At 5:00 p.m. B.At 7:00 p.m. C.At 8:00 p.m.
18.Why does Lisa refuse Jason
A.She has to do a survey. B.She has to go shopping. C.She has to study for a test.
请听一组对话,回答小题。
19.How soon will they graduate from school
A.In a week. B.In two weeks. C.In three weeks.
20.What does Jenny plan to do before graduation
A.Send every teacher a card. B.Take photos with her classmates. C.Write something to her classmates.
21.What’s the relationship between the speakers
A.Father and daughter. B.Teacher and student. C.Classmates.
22.Where does the writer live
A.In a school. B.In a city. C.In a town.
23.How many students are there in the school
A.About 2,000. B.About 100. C.Over 2,000.
24.How did Jane use to go to work
A.By bike. B.By car. C.By bus.
25.Why does the writer decide to ride to school
A.Because he doesn’t want to pollute the environment.
B.Because the buses don’t travel that way anymore.
C.Because he can’t afford a car.
二、听力填空(满分5分)
听短文填空。
Information SheetActivity: a fire practice Day: this 26 Start at: 27 o’clock Get up from: your 28 Must: 29 out of the building Meet at: the 30 behind the building
三、完形填空(满分10分)
Alex is a clever schoolboy who likes exploring (探索) new things. Every day, after school, he returns home and 31 the amazing things he has done or seen with his parents.
One day, Alex came across some books in the school library about places far away and adventures (冒险活动) he had never 32 . He felt very excited 33 he was looking through the books.
“Why shouldn’t I be allowed to read these books ” Alex thought to himself. He knew his parents would like him to give his full attention to his 34 , but he really wanted to explore new worlds.
Alex carefully chose a book from the library and borrowed it. When he got home, he sat down and began to read. As he turned the pages, he was deeply 35 to the stories in the book. Alex read for hours and lost 36 in the world of the book. His parents were 37 to see him so engrossed (全神贯注的) in reading. “Alex, you’ve been reading for a long time,” said his mother.
Alex 38 his head and looked up at his mom with a smile, “I know, Mom. But I just can’t stop. These stories are so exciting!”
Both his parents smiled. “We see 39 you enjoy reading,” said his father. “From now on, you are allowed to read any book you want as long as you finish your schoolwork first.”
“Great!” said Alex happily. He knew this would mean endless (无止境的) adventures and new worlds to explore. From then on, he not only finished his schoolwork 40 , but also read as many books as possible. He learned that reading wasn’t just about learning, it was also about experiencing new things and growing as a person.
31.A.compares B.connects C.shares D.supports
32.A.heard of B.depended on C.taken in D.waited for
33.A.though B.before C.until D.while
34.A.games B.schoolwork C.safety D.hobbies
35.A.described B.drawn C.influenced D.requested
36.A.himself B.herself C.myself D.yourself
37.A.scared B.surprised C.tired D.bored
38.A.covered B.shook C.put D.lifted
39.A.how often B.how soon C.how much D.how long
40.A.late B.early C.instead D.sometimes
四、短文填空(满分15分)
根据短文内容及所给提示,补全文中单词或用单词的正确形式填空。
Jennifer William’s mother was a teacher and liked to read books to her three 41 (child) every day. When Jennifer 42 (grow) up, she also liked reading books. That is because they can give her more 43 (happy) and make her a better person. “Reading can take you wherever you want to go. If you don’t read, you can 44 (hard) learn anything new without 45 (go) out,” she said.
After Jennifer became a teacher in Danville, Virginia, she wanted her students to develop an interest 46 reading just as she herself did. However, she 47 (realize) that some kids had few chances 48 (read) books. Then she thought of an idea.
One summer, Jennifer started collecting books. She had sent more than 63,000 books to her community so that she was 49 (call) the “Book Lady”.
Later, she set up a new goal (目标) for herself: one million books. It sounded 50 a big number that she couldn’t reach, 51 Jennifer strongly believed that she could make it.
There’s no doubt that Jennifer William knows what she 52 (want) to do 53 (clear) and has the courage to achieve that. Her experiences have told us that nothing is 54 (possible). So remember, once you set your goal, just go 55 it.
五、阅读理解(满分30分)
A
Skydive for funAre you looking for something fun to do Come to Sandy Bay Skydiving Center for a safe, exciting and unforgettable experience. Make a decision to jump, and you won’t regret it!Requirements: ★ You must be between 18 and 65 years old. ★ You must weigh no more than 230 pounds. ★ You need to be in good physical condition. ★ You have to complete the ground training program. Prices: ● Weekdays: $179 ● Weekends: $189 Safety rules and tips: ◆ Wear comfortable clothes. ◆ Get a good night’s sleep and eat a healthy breakfast. You need to have lots of energy (精力) to make the most of the experience. ◆ If it’s too windy, wet or cloudy, call us. We will put off your jump and book for another day. This means waiting, but safety always comes first. ◆ We can take photos and videos of your skydiving experience at an extra (额外的) cost. Let us know in advance (提前) if you need the service. Then a professional photographer will jump with you.
56.If you want to go skydiving, you must ________.
A.be in good health B.be over 16 years old
C.have years of experience D.weigh no more than 250 pounds
57.Before you go skydiving, you should ________.
①have a healthy breakfast ②wait for a long time
③wear comfortable clothes ④receive the ground training
A.①②③ B.①③④ C.①②④ D.①②③④
58.While skydiving, you can pay someone else to ________.
A.make sure of your safety B.guide you along the way
C.take photos of your jump D.send videos of your jump online
B
Do you find it difficult to put down your mobile phone If so, you’re not alone. These days, many people can’t live without their phones. They reach for the phones as soon as they wake up in the morning. They keep checking their social media apps, like QQ or We—Chat.
It may be difficult for these people to give up the bad habit, so Google developed an app called Dashboard to help them. This app helps users control the time spent on the phones.
First, Dashboard allows the users to look at their habits of using phones. For example, users can see how many times they have unlocked their phones, how many times they have checked their social media apps, and how much time they spend on each app each day. Once the users see this piece of information, they will try to make some changes. They can set a time limit for how long they can use each app every day. If they hit the limit, they won’t be able to use the app until the next day. What’s more, Dashboard can help keep the phone silent when users put it down, so they will use the phone less.
If you truly want to make full use of your free time instead of spending hours on your smart phones, Dashboard is a great helper. Anyway, controlling yourself and taking your will power can help you most.
59.Dashboard may be helpful to people who ________.
A.know little about smart phones B.can’t use social media apps
C.want to buy the best smart phones D.want to spend less time on their phones
60.The underlined word “limit” means “________” in Chinese.
A.自由 B.分配 C.限制 D.节制
61.Paragraph 3 mainly talks about ________.
A.how Dashboard helps people B.why Dashboard was developed
C.what people’s habits are D.when people can use Dashboard
62.Which would be the best title for the passage
A.Don’t Waste Your Free Time B.Give Up Your Bad Habits
C.Don’t Be Locked to Your Phone D.Take Your Will Power to Be Better
C
Anger is a kind of feeling. Many things can make you angry. When your teacher gives you too much homework, when your team loses an important game, and when a friend borrows your favorite thing and then breaks it, you may get really angry.
Usually, your body will tell you when you are angry. For example, you breathe faster, your face turns red, and you may want to break something or hit someone, but sometimes, you hide your anger. For example, you may hide it in your heart. The problem is that if you do this, you may get a headache or your stomach may hurt.
In fact, it’s not good to hide your anger, and it’s normal for you to get angry sometimes. But anger must be let out in the right way, without hurting yourself or others.
When you get angry, you can talk about it with other people. It’s helpful to talk about your anger with an adult, such as your parents, a teacher, etc. When you talk about anger, those bad feelings can start to go away. Here are some other things you can do when you start to feel angry: talk to a good friend; count from 1 to 100; give someone a hug; go for a bike ride; think about good things, etc.
Remember that how you act when you are angry can make everything better or worse. Don’t let your anger control you.
63.You may not get angry when ________.
A.your parents don’t let you watch TV B.there is too much homework to do this weekend
C.a friend breaks your favorite thing D.your favorite basketball team wins the game
64.________ shows that you’re not angry.
A.Taking a faster breath B.Getting a stomachache
C.Wanting to protect someone D.Getting a headache
65.According to the passage, you can do everything when you get angry except (除了) ________.
A.thinking about good things B.saying bad things to the people around you
C.talking to a good friend D.going for a bike ride
66.The underlined word “control” in the last paragraph means ________ in Chinese.
A.连接 B.帮助 C.控制 D.失去
D
Project-based learning (项目学习) is becoming popular with middle school students. To share the project-based learning experience, No. 2 Middle School organized a School Open Day. Here is an example about physics project-based learning.
Project: Making Creative Lanterns Process: ◆Divide students into groups of 8 connected with the students’ wishes and the teacher’s plans. ◆Discuss “what” and “how”, then make division of labor (分工) according to the members’ talents. ◆Prepare materials; design electric circuit (电路) ; make the lantern; draw pictures and write poems on the lantern. ◆Light the lantern and explain it in front of the class.
Evaluation Form (评价表)
ProductsRequirements Product 1 Product 2 Product 3
Shape beautiful and meaningful ★★★ beautiful ★★ common ★
Material (environment-friendly) plastic ★ used paper ★★★ single-use chopsticks and paper ★★
Explanation clear ★★ fluent ★ clear and fluent ★★★
Electric circuit can be on ★ can be turned and brighter ★★★ can be on and off ★★
Reviews: Project-based learning gave me the chance to get a deeper understanding of what I learned. — Zhang Yifang I was learning while doing. I like project-based learning. — Li Zixuan Our group members had strong feelings of satisfaction when we produced wonderful and creative products. — Liu Yaru
67.No. 2 Middle School organized the School Open Day to ________.
A.share experience B.learn physics
C.celebrate the opening D.make creative lanterns
68.There are ________ students in a group in the example.
A.10 B.8 C.6 D.7
69.It’s Li Fang’s duty to draw pictures on the lantern in her group because ________.
A.she is best at painting B.she is the group leader
C.she prefers Chinese poems D.she is best at speaking
70.According to the Evaluation Form, ________ is made of the most environment-friendly material.
A.Product 1 B.Product 2 C.Product 3 D.Product 1 and Product 2
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,回答问题。
“May we all be blessed with longevity. Though miles apart, we are still able to share the beauty of the moon together (但愿人长久,千里共婵娟),” wrote Su Shi, a poet during the Song Dynasty, in his well-known poem to his younger brother Su Zhe.
The moon is at its brightest on the 15th day of the eighth month of the lunar calendar (阴历). On this day, people celebrate the Mid-Autumn Festival.
In ancient China, that day was a harvest (收获) festival because crops were harvested during that period.
Just like Thanksgiving in Western countries, families also try to get together for the Mid-Autumn Festival in China. Usually, no matter how far away or how busy they are, people will try to return home for the celebration.
The Mid-Autumn Festival has its own special food just as other traditional Chinese holidays. People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs on that day. The round shape of the cake makes it look like the full moon. The full moon and mooncakes stand for family reunion (团聚).
On that night, with the beautiful moon in the sky, people enjoy the full moon, eat mooncakes, share the stories and express the best wishes for the family members and friends who live far away.
71.Who did Su Shi write the poem for in Paragraph One
72.What do people eat on the Mid-Autumn Festival
73.Why was the Mid-Autumn Festival a harvest festival in ancient China
74.What do the full moon and mooncakes stand for
75.How do your family spend the night of the Mid-Autumn Festival (Write at least ten words)
七、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、 完整。
A: Hi, is that you, Molly You’ve changed a lot these years. You used to wear glasses, didn’t you
B: 76 . But now I wear contact lenses (隐形眼镜). Where are you going
A: I’m going to the supermarket. 77
B: I’m going to the history museum. Have you ever been there before
A: Yes, I have. There is something new on show, like the old telephone.
B: The old telephone 78
A: It was invented in 1876. I heard it was the oldest telephone.
B: Did you see the old light
A: Yes, actually, it is called the bulb.
B: 79
A: It’s said that it was invented by Thomas Edison, the great scientist.
B: Haha. Though I haven’t been there, I’ve learnt a lot from you. Thank you so much. By the way, would you like to go to the science museum with me tomorrow
A: OK. 80
B: How about at the gate (大门) of the museum at 9:00 in the morning
A: No problem. See you then!
B: See you!
八、书面表达(满分15分)
81.英语课上, 同学们正在准备举行以 “真实的自我” 为主题的演讲活动。请你以张迪的名义写一篇演讲词, 向同学们介绍一下自己。提示:
1. What do you look like
2. What are your hobbies and strong points
3. How do you improve yourself
4. What is your dream for the future
注意:
1.短文须包括所有提示内容,可适当发挥;
2.文中不得出现真实的人名、校名和地名;
3.语言连贯,语法正确,书写工整词数:80 个左右(开头和结尾已 经给出,不计入总词数)。
Hello, everyone!
I’m Zhang Di, and I'm very happy to stand here to talk about myself.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thanks for your attention!
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】I don’t like the new magazine.
2.B
【原文】Which season do you like best
3.B
【原文】Yuan Longping is a great scientist.
4.A
【原文】What does Bob look forward to
5.A
【原文】How much does Ann like music
6.B
【原文】M: Ms. Green, may I speak to you about my grammar test
W: OK, David.
M: Did I make any mistakes
W: Not at all. This time you did an excellent job.
Question: What is the possible relationship between the speakers
7.C
【原文】W: Hi, Mike. I hear you went to the cinema yesterday. What did you see
M: I saw a cartoon movie. Do you like cartoons
W: Yes. But I prefer Beijing Opera.
Question: What did the boy see yesterday
8.A 9.C
【原文】A: Lily, why aren’t you doing your homework now
B: I’m busy practicing the piano. There will be a school music festival on Sunday.
A: I think you should spend more time on your school work. You’ll have a Chinese exam next week.
B: Oh dad, music means a lot to me.
A: You can practice it after finishing homework. If you don’t prepare for the exam, you will fail it again.
B: Well, I see.
Question: What’s the girl doing now
Question: How is the father feeling
10.B 11.B 12.A
【详解】W: Good morning. Can I help you
M: Yes, please. I want to have some information about the courses at Swan School.
W:We have full-time courses during the summer and part-time courses during the winter.
M: I’m interested in the full-time summer courses. How long do the summer courses last, please
W: For three weeks.
M: How many hours a week
W: Well, about twenty-three hours a week. Usually four and a half days each week.
M: You must have a lot of students in the class.
W: We have a lot of students in the school. But in a class, there are only about fifteen students.
M: Could you please give me the date of the first course
Question No. 1. What courses is the man interested in
Question No. 2. How many students are there in a class
Question No. 3. What is the woman probably going to introduce next
13.A 14.B 15.C
【原文】W: Have you joined any school club yet
M: Yes, I have. I really care about our planet, so I joined the environment club.
W: What do you often do
M: We often go to the park to collect rubbish and tell people the importance of protecting the environment.
W: Sounds good.
M: Which club are you in, Lisa
W: The folk music club. I joined the club when I was 13 years old. Since then I have been learning to play the erhu. I go to the club every Wednesday and Friday.
M: You must play it well now after two years of practice.
W: Well, not bad.
16.B 17.C 18.A
【原文】W: Hi, Jason. What a beautiful sky lantern!
M: Thank you, Lisa.
W: It’s not a festival today, is it
M: No. It’s my brother’s birthday. We will send out the sky lantern for him.
W: Wow, that’s a good idea. He can make a wish.
M: Yeah. We’ll start to send it out at 8:00 p.m. Would you like to join us
W: I’d love to, but I have to do a survey about shopping tonight.
M: What a pity!
19.B 20.A 21.C
【原文】W: Hi, Mike! How time flies! We’ll graduate from school in two weeks.
M: Yes, that’s right, Jenny! I feel sad because we have to say goodbye.
W: But I will remember our friendship forever.
M: Me, too. By the way, what do you plan to do before graduation
W: I plan to send every teacher a card to say thank you. And you
M: I will take photos with our classmates and write a word on the back of each photo.
W: That’s cool enough!
22.B 23.A 24.C 25.A
【原文】
I live in a city near Wuhan. It’s not very big but modern and comfortable. My school is in the southeast of the city. There are about 2,000 students and over 100 teachers in my school. Our English teacher Jane lives about five kilometers from the school. She used to take bus to work. But now there are no buses traveling that way. Jane doesn’t want to add to the earth’s pollution. So she rides shared bikes to work now. It costs her less than one yuan each time. I have decided to ride to school every day as Jane. I’m happy that riding bikes doesn’t pollute the environment, and that it will make our city a better place to live in.
26.Friday 27.ten/10 28.chair 29.move 30.garden
【原文】Hello, everybody. We’ll have a fire practice this Friday. Now, I need to tell you what to do. The fire practice will start at ten o’clock in the morning. When you hear the bell, get up from your chair. But you mustn’t run anywhere. Don’t carry anything with you. Be sure to cover your mouth and nose. You must move out of the building quickly and quietly. Remember not to take the lift. Finally, we’ll meet at the garden behind the building. Okay, got it
31.C 32.A 33.D 34.B 35.B 36.A 37.B 38.D 39.C 40.B
【导语】本文主要讲述了一个叫Alex的聪明小学生喜欢探索新事物,他在学校图书馆借到一本关于远方和冒险的书,沉浸其中,父母看到他如此专注后允许他在完成作业后读任何想读的书,从此他不仅早早地完成作业,还尽可能多地读书,明白了阅读不仅是学习,也是体验新事物和成长的方式。
31.句意:每天放学后,他回到家,和父母分享他所做或看到的令人惊奇的事情。
compares比较;connects连接;shares分享;supports支持。根据“the amazing things he has done or seen with his parents”可知,此处表示和父母分享所做或看到的令人惊奇的事情,share...with...“和……分享……”,固定搭配。故选C。
32.句意:一天,Alex在学校图书馆偶然发现了一些关于遥远的地方和他从未听说过的冒险活动的书。
heard of听说;depended on依靠;taken in吸收;waited for等待。根据“adventures (冒险活动) he had never...”可知,此处表示从未听说过的冒险活动。故选A。
33.句意:当他翻阅这些书时,他感到非常兴奋。
though虽然;before在……之前;until直到……为止;while当……时候。根据“He felt very excited...he was looking through the books.”可知,此处表示当他翻阅这些书时,感到非常兴奋,应用while引导时间状语从句。故选D。
34.句意:他知道他的父母希望他把全部注意力放在学业上,但他真的很想探索新的世界。
games游戏;schoolwork学业;safety安全;hobbies爱好。根据“but he really wanted to explore new worlds”可知,此处表示转折关系,即虽然父母希望他把全部注意力放在学业上,但他真的很想探索新的世界。故选B。
35.句意:当他翻页时,他被书中的故事深深吸引住了。
described描述;drawn吸引;influenced影响;requested请求。根据“As he turned the pages, he was deeply...to the stories in the book.”可知,此处表示他被书中的故事深深吸引住了,be drawn to“被……吸引”,固定搭配。故选B。
36.句意:Alex读了几个小时,沉浸在书的世界里。
himself他自己;herself她自己;myself我自己;yourself你自己。根据“Alex read for hours and lost...in the world of the book.”可知,此处表示Alex沉浸在书的世界里,主语是Alex,应用反身代词himself。故选A。
37.句意:他的父母看到他如此全神贯注地读书感到很惊讶。
scared害怕的;surprised惊讶的;tired疲倦的;bored无聊的。根据“to see him so engrossed (全神贯注的) in reading”可知,此处表示父母看到他如此全神贯注地读书感到很惊讶。故选B。
38.句意:Alex抬起头,微笑着看着妈妈。
covered覆盖;shook摇动;put放;lifted抬起。根据“...his head and looked up at his mom with a smile”可知,此处表示Alex抬起头,微笑着看着妈妈。故选D。
39.句意:我们看到你有多喜欢读书。
how often多久一次;how soon多久以后;how much多么,多少;how long多长时间。根据“We see...you enjoy reading”可知,此处表示父母看到Alex有多喜欢读书,应用how much表示程度。故选C。
40.句意:从那时起,他不仅早早地完成了作业,而且还尽可能多地读书。
late晚地;early早地;instead代替;sometimes有时。根据“From then on, he not only finished his schoolwork..., but also read as many books as possible.”可知,此处表示他不仅早早地完成了作业,而且还尽可能多地读书。故选B。
41.children 42.grew 43.happiness 44.hardly 45.going 46.in 47.realized 48.to read 49.called 50.like 51.but 52.wants 53.clearly 54.impossible 55.for
【导语】本文讲述了Jennifer William受母亲影响热爱阅读,成为教师后为社区儿童收集书籍、推动阅读的故事,并传递了“目标明确、勇于行动”的积极信息。
41.句意:Jennifer William的母亲是一名教师,喜欢每天给她的三个孩子读书。child“孩子”,three修饰用复数形式children。故填children。
42.句意:Jennifer长大后也喜欢读书。根据liked可知,时态为一般过去时,谓语动词用过去式grew。故填grew。
43.句意:这是因为它们可以给她更多的幸福,让她成为一个更好的人。happy“高兴的”,形容词,空处位于动词give后面,用名词形式happiness作宾语。故填happiness。
44.句意:“如果你不读书,不出门就很难学到任何新东西,”她说。空处修饰动词learn,用副词形式hardly“几乎不”。故填hardly。
45.句意:“如果你不读书,不出门就很难学到任何新东西,”她说。介词without后面用动名词形式going。故填going。
46.句意:Jennifer成为Danville, Virginia的一名教师后,她希望她的学生像她自己一样培养对阅读的兴趣。interest in“对……感兴趣”,用介词in。故填in。
47.句意:然而,她意识到有些孩子很少有机会读书。realize“意识”,时态为一般过去时,谓语动词用过去式realized。故填realized。
48.句意:然而,她意识到有些孩子很少有机会读书。read“读”,空处用不定式结构作定语,修饰名词chances。故填to read。
49.句意:她向她的社区发送了63000多本书,因此她被称为“书夫人”。call“称作”,空前为be动词was,用过去分词形式called,构成被动语态。故填called。
50.句意:这听起来像是一个她无法触及的大数字,但Jennifer坚信她能做到。sound like“听起来像”,固定搭配。故填like。
51.句意:这听起来像是一个她无法触及的大数字,但Jennifer坚信她能做到。根据“a big number that she couldn’t reach,...Jennifer strongly believed that she could make it.”可知,前后是转折关系,用but连接。故填but。
52.句意:毫无疑问,Jennifer William清楚地知道自己想做什么,并且有勇气实现这一目标。want“想要”,时态为一般现在时,主语she为单数,谓语动词用三单形式。故填wants。
53.句意:毫无疑问,Jennifer William清楚地知道自己想做什么,并且有勇气实现这一目标。clear“清楚的”,修饰动词know用副词clearly。故填clearly。
54.句意:她的经历告诉我们,没有什么是不可能的。根据“Her experiences have told us that nothing is...”可知,是告诉我们没有什么是不可能的,impossible“不可能的”,形容词作表语。故填impossible。
55.句意:所以记住,一旦你设定了目标,就要去实现它。根据“once you set your goal”可知,一旦设立目标就要去实现它,go for it“努力争取”,固定搭配。故填for。
56.A 57.B 58.C
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了桑迪湾跳伞中心的相关信息,包括跳伞的要求、价格、安全规则和提示等内容,为想要体验跳伞的人提供了详细的指引。
56.细节理解题。根据“Requirements”部分中“You need to be in good physical condition.”可知,如果你想跳伞,你必须身体健康。选项A“身体健康”符合文意。故选A。
57.细节理解题。根据“Safety rules and tips”部分中“Wear comfortable clothes.”可知,要穿舒适的衣服,③符合;根据“Get a good night’s sleep and eat a healthy breakfast.”可知,要吃健康的早餐,①符合;根据“You have to complete the ground training program.”可知,要完成地面训练项目,④符合;而②“等待很长时间”并不是跳伞前必须要做的,文中只是说如果天气不好会推迟跳伞需要等待,并非跳伞前常规要做的事。所以①③④符合,故选B。
58.细节理解题。根据“We can take photos and videos of your skydiving experience at an extra (额外的) cost. Let us know in advance (提前) if you need the service. Then a professional photographer will jump with you.”可知,跳伞时,你可以付钱让别人给你跳伞的过程拍照。选项C“拍摄你跳伞的照片”符合文意。故选C。
59.D 60.C 61.A 62.C
【导语】本文主要围绕着人们过度使用手机,同时介绍一种叫Dashboard的APP是如何帮助减少对手机的依赖。
59.细节理解题。根据第二段“so Google developed an app called Dashboard to help them. This app helps users control the time spent on the phones.”可知,Dashboard帮助人们减少使用手机的时间,故选D。
60.词义猜测题。根据第三段“Once the users see this piece of information, they will try to make some changes. They can set a time limit for how long they can use each app every day.”可知,一旦用户看到这条信息,他们就会尝试做出一些改变。他们可以设置每天可以使用每个应用程序的时间限制。故划线单词“limit”意为“限制”。故选C。
61.段落大意题。根据“First, Dashboard allows the...use the phone less.”可知,本段详细介绍了Dashboard如何帮助人们控制使用手机,故选A。
62.最佳标题题。通读全文可知,本文主要围绕着人们过度使用手机,同时介绍一种叫Dashboard的APP能帮助减少对手机的依赖,故最佳标题为“不要被手机束缚”。故选C。
63.D 64.C 65.B 66.C
【导语】本文主要从生气的原因、表现以及如何处理生气等方面讲述了生气这种感受,提醒我们不能被生气控制了自己,应该学会调节自己的情绪。
63.推理判断题。由第一段“When your teacher gives you too much homework, when your team loses an important game, and when a friend borrows your favorite thing and then breaks it, you may get really angry.”可知,应是遇到不好的事情才会生气,遇到高兴的事情,当然高兴,所以球赛赢了当然不会生气。故选D。
64.细节理解题。根据第二段“Usually, your body will tell you when you are angry. For example, you breathe faster, your face turns red, and you may want to break something or hit someone, but sometimes, you hide your anger. ”可知生气会呼吸加快,脸红,想毁坏东西甚至想打人,有时可能会头痛或胃痛,所以想要保护某人并不是生气的表现。故选C。
65.推理判断题。根据第四段“Here are some other things you can do when you start to feel angry: talk to a good friend; count from 1 to 100; give someone a hug; go for a bike ride; think about good things, etc.”可知,当你生气时,可以做一些事情来缓解情绪。如与好朋友交谈、数数、拥抱某人、骑自行车等,而不能向周围的人发泄。故选B。
66.词义猜测题。根据文章最后一段“Remember that how you act when you are angry can make everything better or worse. Don’t let your anger control you.” 可知,要知道当你生气的时候你的行为可以使事情变得更好或更糟,所以不要让生气控制你。所以划线单词control在此意为“控制”。故选C。
67.A 68.B 69.A 70.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了第二中学通过校园开放日分享项目式学习的情况。
67.细节理解题。根据文章开头“To share the project-based learning experience, No. 2 Middle School organized a School Open Day.”可知,学校组织开放日是为了分享项目式学习的经验。故选A。
68.细节理解题。根据“Divide students into groups of 8 connected with the students’ wishes and the teacher’s plans.”可知,每个小组有8名学生。故选B。
69.推理判断题。根据“make division of labor according to the members’ talents”可知,分工是依据成员的特长,李芳负责画灯笼是因为她擅长绘画。故选A。
70.细节理解题。根据评价表中“Material (environment-friendly)” 一栏,Product 2的星级 (★★★) 最高,说明它是最环保的材料制作的。故选B。
71.Su Zhe. 72.People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs on that day. 73.Because crops were harvested during that period. 74.They stand for family reunion. 75.We get together to eat a big dinner, eat mooncakes and enjoy the full moon.
【导语】本文介绍了中秋节的时间、节日习俗、象征意义等内容。
71.根据文章第1段“in his well-known poem to his younger brother Su Zhe”可知,苏轼是为弟弟苏辙写的这首诗,故填Su Zhe.
72.根据文章第5段“People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs on that day.”可知,中秋节人们吃带有糖、蛋等馅料的月饼,故填People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs on that day.
73.根据文章第3段“that day was a harvest festival because crops were harvested during that period”可知,古代中秋节是丰收节的原因是这个期间收获农作物,故填Because crops were harvested during that period.
74.根据文章第5段“The full moon and mooncakes stand for family reunion.”可知,满月和月饼象征着家庭团圆,故填They stand for family reunion.
75.开放式作答,根据实际情况,语句通顺合理即可,并且词数不少于10词。参考答案<>We get together to eat a big dinner, eat mooncakes and enjoy the full moon.
76.Yes, I did 77.What about you 78.When was it invented 79.Who was it invented by 80.When and where shall we meet
【导语】本文是A和Molly偶遇后的对话。两人谈论了Molly外貌的变化、各自的去向,交流了关于电话和电灯发明者的知识,并约定明天一起去科学博物馆。
76.根据“You used to wear glasses, didn’t you ”以及“But now I wear contact lenses (隐形眼镜)”可知,此处应作肯定回答,确认以前戴过眼镜。used to do的反义疑问句回答常用did。故填Yes, I did。
77.根据“Where are you going ”以及“I’m going to the history museum.”可知,A回答完自己的去向后,反问B要去哪里。故填What about you。
78.根据“It was invented in 1876.”可知,此处询问发明的具体时间。故填When was it invented。
79.根据“It’s said that it was invented by Thomas Edison…”可知,此处询问发明者是谁。故填Who was it invented by。
80.根据“How about at the gate (大门) of the museum at 9:00 in the morning ”可知,答语中包含了地点和时间,故问句应是询问见面的时间和地点。故填When and where shall we meet。
81.例文
Hello, everyone!
I’m fifteen. I’m tall and thin. I’m a kind and helpful person. I like to help others when they’re in trouble.
I like sports. I like musicians who write their own lyrics. I can sing and dance so well that I give performances at our school party. I like reading more books. It not only increases my knowledge but also opens my mind.
I want to be a teacher. I’ll make friends with my kids. I want to teach them everything I know!
Thanks for your attention!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇讲稿;
②时态:时态为一般现在时;
③提示:写作要点已给出,不得遗漏,可适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步:承接开头,描述外貌特征;
第二步:具体介绍爱好和优点,并说明具体活动;
第三步:说明提升方法,并过渡到未来梦想;
第四步:表达结尾,致谢。
[亮点词汇]
①be in trouble处于困境
②so…that…如此……以至于……
③make friends交朋友
[高分句型]
①I can sing and dance so well that I give performances at our school party.(结果状语从句)
②I like to help others when they’re in trouble.(时间状语从句)
③I like musicians who write their own lyrics.(定语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表