山东济南新人教版八年级英语上册期末质量评估测试卷((含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

山东济南新人教版八年级英语上册期末质量评估测试卷((含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

山东济南新人教版八年级英语上册期末质量评估测试卷
满分150分,考试用时120分钟
一、听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
A)听录音,从每组句子中选出一个你所听到的句子。每个句子听一遍。
1.A.May I use your ruler B.Is it your cup C.Did you wash your shirt
2.A.Turn right here. B.Let’s make a word card! C.Don’t eat in class.
3.A.I forgot your birthday. B.She’s really funny. C.He hardly watches TV.
4.A.What’s his favorite show B.What day is it today C.What about your vacation
5.A.It’s half past five. B.I’m sorry for what I said. C.He studies harder than me.
B)在录音中,你将听到五段对话,每段对话后有一个小题,从每小题 A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。每段对话听两遍。
6.What will the girl add to the soup
A.Some salt. B.Some pepper. C.Some sugar.
7.Where did Rick go yesterday afternoon
A.To the library. B.To the museum. C.To the shop.
8.What does Linda need to do
A.Do homework. B.Cook dinner. C.Play the piano.
9.What does Jim think of scary movies
A.He can’t stand them. B.He doesn’t mind them. C.They’re enjoyable.
10.How does the man feel now
A.Bored. B.Happy. C.Sad.
C)在录音中,你将听到一段对话,对话后有五个小题,从每小题A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。听对话前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。对话听两遍。
11.Where could the dialogue happen
A.In a shop. B.In a library. C.In a hospital.
12.Why did the young man go to see the doctor
A.He didn’t know where to begin his talk.
B.He felt difficult to fall asleep.
C.He felt unhappy most of the day.
13.How long has the young man been ill
A.For about two years. B.For about three weeks. C.For about six months.
14.In what season did the young man feel worse
A.In spring. B.In autumn. C.In winter.
15.What did the doctor ask the young man to do
A.To take some medicine. B.To burn away his worries. C.To take more exercise.
D)在录音中,你将听到一篇短文,短文后有五个小题,从每小题 A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。听短文前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。短文听两遍。
16.When did Anna come to the school
A.Last summer. B.Last Autumn. C.Last winter.
17.Where will they have the party
A.In the park. B.In the classroom. C.In the restaurant.
18.Who will prepare the food and drinks
A.The students. B.Anna. C.Ms. White.
19.What does Ms. White need
A.Ideas for the party. B.Invitations to the party. C.Wishes for Anna.
20.What is Anna doing now
A.Preparing for a party. B.Having a trip. C.Studying.
三、阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
When winter comes and spring is still far away, soup might be all you need to warm you up. But if you think soups are only to warm you up, think again, as dietary therapy (食疗法) has long been practiced in China. As written in a book by famous ancient Chinese doctor Zhang Zhongjing, food can also be used as medicine, so eating the right things might help you avoid or get over illnesses. Here, we’ve chosen four popular Chinese soups for winter. Let’s drink up for a healthy season!
★ Gedatang is a typical soup enjoyed by people in northern China. The soup is usually eaten as an evening meal, as it is easy to digest (消化). The vegetables used in the soup are different from place to place.
★ Curry beef soup is a popular dish in Shanghai. Potatoes are often cooked together with the beef. Both the potatoes and the beef are soft, which makes the soup easy to digest, too.
★ Lotus root soup with pork ribs is a famous dish in Hubei Province. The soup made with lotus roots grown in Honghu Lake is considered the best. The soup is also believed to help cool the blood.
★ Pawpaw and tremella sweet soup with lotus seeds (莲子) is a traditional dish from Guangdong Province. The soup is becoming increasingly popular in other parts of China, not only because it tastes wonderful but also because it helps with coughs, which are common on cold and dry winter days. It is really popular among women, as both pawpaws and tremellas are good for the skin.
21.Paragraph 1 tells readers that food ________.
A.can only warm us up B.can help us get over illnesses
C.is more useful than medicine D.is necessary when we are tired
22.Which soup is probably the most popular in the north
A.Gedatang. B.Curry beef soup.
C.Lotus root soup with pork ribs. D.Pawpaw and tremella sweet soup.
23.How many kinds of soups from the south are mentioned (提及)
A.One. B.Two. C.Three. D.None.
24.Sally has a cough, which soup is her best choice
A.B. C. D.
25.Which is the best title of this passage
A.Eating the Right Things B.Four Ways to Warm Up
C.Beat the Winter Blue D.Chinese Soups for Winter
B
Pandas are one of the most popular animals around the world. As the hometown of pandas, Sichuan in China is the best place to have fun with these cute animals. More importantly, it has great panda volunteer programs.
Dujiangyan Panda Base offers an educational Panda Volunteer Program. 50 volunteers can be one-day keepers of pandas. What good news for panda lovers! What do the volunteers do during the day
After putting on the work clothes, the volunteers start their day. From 9: 00 to 10: 00, they carry out the old bamboo and carry in the fresh bamboo. After that, they wash the panda house. Then they spend an hour looking around the panda base.
In the afternoon, it’s time to learn some fun facts about pandas from a documentary (纪录片). Through it, the volunteers can also understand how humans protect pandas. After that, the volunteers need to help prepare food for pandas. At 3: 00 pm, the program is over. Volunteers say goodbye to the cute pandas and return the work clothes. Every volunteer can get a special gift for their hard work.
If you are interested in the program, you can become a volunteer at Dujiangyan Panda Base. You will have a great volunteering experience there.
26.What does “it” in Paragraph 1 refer to (指的是)
A.the panda B.your hometown C.Sichuan D.China
27.How long can the volunteers work as keepers
A.For 50 days. B.For about 12 hours. C.For 2 days. D.For about 6 hours.
28.How do the volunteers start their day
A.By dealing with the bamboo. B.By having a lesson on TV.
C.By playing games with pandas. D.By washing the panda house.
29.What do volunteers do in the afternoon
A.They learn fun facts about Dujiangyan. B.They look around the panda base.
C.They take photos for visitors. D.They prepare food for pandas.
30.Why does the writer write this passage
A.To share the volunteer experience. B.To look for volunteers.
C.To introduce pandas to foreigners. D.To tell readers to protect the panda.
C
In Lincoln High School, four students-Emily, Alex, Liam and Sophia are talking and laughing happily. They are good friends with completely different characters.
Almost every friend group has a parent. Emily is the one in her friend group. When they hang out with Emily, they don’t need to worry about anything. She always has plans and makes sure things go well. And if someone wants to find a person to talk to, Emily is always there to listen to them. If someone needs advice, Emily is the first person they go to.
Alex, however, is a quiet but talented boy. He doesn’t talk much and he usually spends most of his free time reading in the school library, so he does well in exams. When his friends have some difficult problems in study, Alex is often ready to help them out. Students are all surprised at his intellect and great problem-solving skills (技能).
Liam is outgoing. He joins all kinds of clubs at school. At the same time, Liam likes to take part in outdoor activities. He often organizes school trips, cycling races and other interesting games. All the students would like to play with him. This makes Liam a popular star at school.
Sophia is friendly and kind-hearted. She does different volunteer work after school. On Monday and Friday, Sophia goes to the children’s hospital. On Wednesday, she visits dogs and cats in an animal shelter (收容所), bringing them food. At the weekend, she helps clean up the neighborhood and look after the old people.
31.What do we know about Emily
A.She is good at sports B.She takes care of others.
C.She hardly gives useful advice. D.She likes hanging out with friends.
32.The underlined word “intellect” probably means ________.
A.mind B.look C.dream D.progress
33.If Jack is interested in outdoor activities, he would turn to
A.Emily B.Alex C.Liam D.Sophia
34.How often does Sophia go to the children’s hospital
A.Once a week. B.Twice a month. C.Twice a week. D.Three times a month.
35.What does the writer want to tell us
A.To introduce Lincoln High School. B.To teach readers the importance of being kind
C.To solve students’ problems in Lincoln High School. D.To introduce four students with different characters.
D
Once upon a time, there was a large, lovely garden. Its grass was soft and green. Its trees were filled with singing birds. Every afternoon, children would play in the garden after school.
One day the children were playing in the garden. Suddenly, a giant showed up and cried in a loud voice. “This is my garden! You must leave at once!” The children ran away and dared not (不敢) come back.
The next day, the giant built a high wall around his garden and put a notice on a board: TRESPASSERS WILL BE DRIVEN AWAY! The poor children no longer had a place to play.
Summer turned to fall and fall turned to winter. When spring came, flowers came out and the birds began to sing across the land. But in the giant’s garden, it was still winter. The green grass was covered with snow, and the cold winds kept the birds away. He felt sad as he looked at his frozen, white garden.
One morning the giant heard lovely music coming through the window. He looked outside and saw a wonderful sight. Birds were flying about and singing, and flowers were peeking (偷看) up through the green grass. The trees were waving their arms softly in the warm wind. Children were sitting in the branches of the trees and more children were moving on their hands and knees through a hole in the wall. When seeing all these things, the giant’s heart started melting. “How selfish I have been!” he said. “Now I know why spring would not come here!”
When the children saw the giant, they were so afraid that they all ran away, and the garden turned to winter again. But one little boy did not run because he did not see the giant coming. He was trying to reach up to the spreading branches of a tree. The giant took him gently in his hand, and put him up into the tree. At once the tree broke out in blossom. The birds came and sang in it. The little boy stretched (伸出) out his arms, put them around the giant’s neck and kissed him.
When the other children saw the giant was no longer that horrible, they came running back. Along with them came the spring. “It is your garden now, little children,” said the giant as he took his great axe and knocked down the wall. Ever since then, the giant’s garden has been a children’s playground.
36.What is the meaning of the underlined word “TRESPASSERS”
A.Animals that are kept secretly. B.Plants that are growing wildly.
C.People who go into others’ places. D.Birds who like flying to the gardens.
37.What’s the correct order of the story
①Children came back and the giant’s garden has become children’s playground.
②The giant built a wall around his garden and put a notice to keep children away.
③When spring came, it was still winter in the giant’s garden, making the giant sad.
④A little boy stayed in the garden and showed his kindness to the giant with a kiss.
A.②③④① B.②④①③ C.④③②① D.④②③①
38.Why wouldn’t the spring come into the giant’s garden
A.Because the children took away spring when leaving the garden.
B.Because he was a selfish gardener and he didn’t welcome spring.
C.Because he treated the children so badly that spring isn’t willing to come.
D.Because a lot of strange flowers and trees were planted in the giant’s garden.
39.Which sentence in the story shows the giant’s kindness
A.He heard lovely music coming through the window.
B.He said, “This is my garden! You must leave at once!”
C.He took him gently in his hand, and put him up into the tree.
D.He built a high wall around his garden and put a notice on a board.
40.What can we learn from the story
A.Sharing leads to more happiness. B.Success needs the support of others.
C.Lost years are worse than lost dollars. D.Friendship is love with understanding.
五、阅读理解七选五 (10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Friends bring joy and fun to our life. To most of us, it’s always easy to make friends but hard to go on one more step closer to our friends. 41
Be yourself with your friends.
Sometimes your friends may find out that you are different from what they thought. To keep them from losing trust in you, find some proper (合适的) time to tell them what you really often do and like to do. 42
Go through the difficult times with small tricks (窍门).
43 When your friends taste the bad one, why not do something interesting together, like watching a sitcom. Doing this, your friends may be happy again. The best friends may not always agree with each other and even have few words for days. Other small tricks like telling jokes or playing funny games may also help you get along with your friends better.
44
We all know that people like to communicate (交流) with their close friends as often as possible. When talking, you should talk about your feelings and what you like or don’t like in a nice way. Use “I” statements, such as “I’m here for you,” or “I feel happy when we hang out together”. 45 For example, if you’re upset, just say “I feel sad when you don’t invite me.” And always remember to say “please” and “thank you”. Good communication makes your friendships stronger.
A.Find proper ways to communicate.
B.Agree with your friends all the time.
C.It’s also important to tell your true feelings.
D.And they may know more about you and understand you.
E.The ways below will help you build a stronger friendship.
F.A true friend likes to do the same things as me and makes me laugh.
G.Life is like a box of chocolates and you never know what you’ll get.
六、补全对话 阅读对话,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。(5分)
A: Hi, Laura. You look worried.
B: Our English teacher Miss Miller will leave for America. I don’t want to say goodbye to her.
A: I don’t, either. Why not have a surprise party for her
B: It’s a good way to say goodbye.
A: We can also buy a gift for Miss Miller.
B: What do you think we should buy
A: It’s getting cold these days.
B: OK. We can also invite other teachers to the party.
A: Mr. Li and Miss Wu. They are Miss Miller’s best friends.
B: I agree. When should we have the party
A: Everyone will be free then.
B: You are right. And now let’s go to the store and buy a scarf for her.
46.A.When did it start B.What happened
C.Who is your teacher D.How is the food
47.A.Catch you on Monday! B.That’s too bad!
C.It sounds great! D.Long time no see!
48.A.What’s the weather like B.Is there a factory
C.Is she outgoing D.How about a scarf
49.A.How will you go there B.What will you do there
C.Who should we invite D.Why do you like it
50.A.I’d love to. B.Next Saturday.
C.Last month. D.That’s right!
七、完形填空 (15分)
阅读短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。
I strongly believe the right words at just the right time could change someone's life.
When I was 3 years old, my parents 51 I was totally deaf. But from the third grade, they decided to put me in a “mainstream” school where all of my classmates had 52 hearing. So I was the only deaf child at Blue Creek Elementary School. From the first day there, the other kids often 53 me and called me names mainly because of my hearing aid(助听器) and the way I talked.
I was 54 throughout elementary school. Besides the problems of fitting in with the other students, I also had 55 with most of my schoolwork.
One morning, Mrs. Jordan, my fifth grade teacher, asked 56 a question in her math class. She was a large woman with a 57 that bounced off the walls of her tiny classroom, and it could even spread to the hallway.
I 58 her lips(嘴唇) and immediately raised my hand. For once I knew the answer! 59 I was afraid when she called me. Then I answered her question 60 . I will never forget what happened next.
Mrs. Jordan pointed directly at me. With sparkling(闪光的) eyes and a wide 61 , she cried, “THAT'S RIGHT, STEPHEN!”
For the first time in my young life,I became a shining star. I had 62 been so excited before!
Right then and there I made a 63 that I would make a place for myself in this world. No matter how many difficulties I might 64 in life, I knew I could overcome them.
A simple three word phrase has totally 65 my young life, “THAT'S RIGHT, STEPHEN!”
51.A.explained B.heard C.discovered D.agreed
52.A.normal B.poor C.strange D.special
53.A.thought of B.laughed at C.heard from D.looked after
54.A.excited B.pleased C.surprised D.worried
55.A.practice B.experience C.progress D.trouble
56.A.us B.them C.me D.her
57.A.body B.mouth C.voice D.look
58.A.found B.read C.followed D.touched
59.A.And B.So C.But D.Or
60.A.happily B.quietly C.luckily D.nervously
61.A.smile B.heart C.mind D.interest
62.A.often B.always C.never D.ever
63.A.decision B.story C.rule D.difference
64.A.understand B.remember C.imagine D.meet
65.A.protected B.changed C.controlled D.started
八、阅读填空 (10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
We’ve all had bad experiences with restaurants, stores, or hotels. Maybe you went to 66 restaurant that served terrible food. Perhaps you went to a store that had bad service. Or you booked (预定) a hotel and 67 (find) out later that the room was nothing like the ad.
These days, we have a better chance of stopping these unpleasant surprises. We can do this by 68 (use) Apps. An App is a computer program on a smart phone. You can use Apps 69 (do) almost anything. In your daily life, Apps can help you play games and talk to friends. Apps make your life much 70 (easy).
If you want to find some 71 (information) about a store or a hotel, you can use a review (评论) App. Review Apps help us 72 (know) something about services and products before we pay. The idea is very simple. 73 you go to a restaurant, you can send a review 74 one of your Apps. You can say anything you want. If you like a hotel that you stayed in, you can spend a few minutes 75 (tell) people that it was wonderful. If you think that the food in a restaurant was bad, then you can tell people not to eat there. Other people can use their Apps to read your reviews.
七、书面表达(共两节,满分35分)
第一节情境运用
根据所提供的图片,用一个完整的句子提问或应答。
76.A:
B: OK, Mum. I will do it at once.
77.A: Why do you like butterflies
B: .
78.A:
B: Mary.
79. A: Did you buy anything special for your mother
B: Yes, .
80. A: What’s amazing about the cheetah
B: .
第二节 写作(25分)
81.汪曾祺说:“家人闲坐,灯火可亲。”和家人在一起是一件幸福的事。假如你是李辉,你们班正在举行一个名为“家的记忆”的主题班会,请你回忆发生在你家里的一件有意义的事情,按照下图提示写一篇英语短文向同学们分享。
要求:
1. 短文须包含上图所有信息,可适当增加细节,以使行文连贯;
2. 80词左右 (开头已给出,不计入总词数)。
Family Memories
Hi, everyone. I am very happy to
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案解析
一、听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
A)听录音,从每组句子中选出一个你所听到的句子。每个句子听一遍。
1.A.May I use your ruler B.Is it your cup C.Did you wash your shirt
【答案】C
【原文】Did you wash your shirt
2.A.Turn right here. B.Let’s make a word card! C.Don’t eat in class.
【答案】B
【原文】Let’s make a word card.
3.A.I forgot your birthday. B.She’s really funny. C.He hardly watches TV.
【答案】C
【原文】He hardly watches TV.
4.A.What’s his favorite show B.What day is it today C.What about your vacation
【答案】A
【原文】What’s his favorite show
5.A.It’s half past five. B.I’m sorry for what I said. C.He studies harder than me.
【答案】B
【原文】I’m sorry for what I said.
B)在录音中,你将听到五段对话,每段对话后有一个小题,从每小题 A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。每段对话听两遍。
6.What will the girl add to the soup
A.Some salt. B.Some pepper. C.Some sugar.
【答案】B
【原文】W: Dad, the soup looks good. Is it ready now
M: No, you need to add some pepper to it.
7.Where did Rick go yesterday afternoon
A.To the library. B.To the museum. C.To the shop.
【答案】A
【原文】W: Rick, what did you do yesterday afternoon
M: I went to the library and read an interesting book about robots.
8.What does Linda need to do
A.Do homework. B.Cook dinner. C.Play the piano.
【答案】C
【原文】M: Linda, we’re going to play games in the new e and join us.
W: Sorry, Bob. I have to play the piano. Have a good time.
9.What does Jim think of scary movies
A.He can’t stand them. B.He doesn’t mind them. C.They’re enjoyable.
【答案】A
【原文】W: Are you watching a scary movie on the computer, Jim
M: No, I can’t stand scary movies. I’m watching an action movie. It’s enjoyable.
10.How does the man feel now
A.Bored. B.Happy. C.Sad.
【答案】B
【原文】W: Dear, our daughter studies hard this term and she got a good grade in an English exam yesterday.
M: Oh, let’s go out to celebrate.
C)在录音中,你将听到一段对话,对话后有五个小题,从每小题A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。听对话前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。对话听两遍。
11.Where could the dialogue happen
A.In a shop. B.In a library. C.In a hospital.
12.Why did the young man go to see the doctor
A.He didn’t know where to begin his talk.
B.He felt difficult to fall asleep.
C.He felt unhappy most of the day.
13.How long has the young man been ill
A.For about two years. B.For about three weeks. C.For about six months.
14.In what season did the young man feel worse
A.In spring. B.In autumn. C.In winter.
15.What did the doctor ask the young man to do
A.To take some medicine. B.To burn away his worries. C.To take more exercise.
【答案】11.C 12.C 13.A 14.C 15.C
【详解】W: Morning, so what seems to be the trouble
M: Well I hardly know where to begin. I feel unhappy most of the day.
W: Okay. Do you have trouble sleeping
M: No. I'm always sleeping and often feel too tired to do even simple things.
W: Do you get worried a lot
M: All the time. I worry about my exams. I worry about my homework. I worry about being late for school.
W: I see.
M: I'm quite worried about everything in the school.
W: And how long has this been going on
M: Well about two years.
W: That's a long time have you spoken to any one about this before
M: No. I thought it would just go away and it does get a lot better in the spring and summer.
W: Also you feel worse in the winter
M: Yes. I'm feeling much better now. The sun seems to burn away my worries.
W: Do you find you have more coughs and colds between September and April
M: Yes, more than usual I'd say. Doctor do I need to take some medicine
W: No, you needn't. There is nothing seriously wrong with you, but you must do more exercises, play football or basketball for at least half an hour every day. You'will soon feel well again.
M: Thanks, doctor.
D)在录音中,你将听到一篇短文,短文后有五个小题,从每小题 A、B、C 中选出能回答所给问题的正确答案。听短文前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。短文听两遍。
16.When did Anna come to the school
A.Last summer. B.Last Autumn. C.Last winter.
17.Where will they have the party
A.In the park. B.In the classroom. C.In the restaurant.
18.Who will prepare the food and drinks
A.The students. B.Anna. C.Ms. White.
19.What does Ms. White need
A.Ideas for the party. B.Invitations to the party. C.Wishes for Anna.
20.What is Anna doing now
A.Preparing for a party. B.Having a trip. C.Studying.
【答案】16.A 17.B 18.C 19.A 20.B
【原文】Dear boys and girls,
Anna is leaving for China. She came to our school last summer and we had a great time together. I’m so sad to say goodbye to her. I think we will miss her. Some students plan to have a surprise party for her. We’ll have the party in our classroom next Friday. And I’ll prepare all the food and drinks for you. Well, you think of some games for the party. Let me know if you have any good ideas. Oh, please don’t tell Anna anything about the party. She’s on a trip now. When she comes back, we’ll just give her a surprise. I’m sure we’ll have a good time.
Yours,
Ms. White
三、阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
When winter comes and spring is still far away, soup might be all you need to warm you up. But if you think soups are only to warm you up, think again, as dietary therapy (食疗法) has long been practiced in China. As written in a book by famous ancient Chinese doctor Zhang Zhongjing, food can also be used as medicine, so eating the right things might help you avoid or get over illnesses. Here, we’ve chosen four popular Chinese soups for winter. Let’s drink up for a healthy season!
★ Gedatang is a typical soup enjoyed by people in northern China. The soup is usually eaten as an evening meal, as it is easy to digest (消化). The vegetables used in the soup are different from place to place.
★ Curry beef soup is a popular dish in Shanghai. Potatoes are often cooked together with the beef. Both the potatoes and the beef are soft, which makes the soup easy to digest, too.
★ Lotus root soup with pork ribs is a famous dish in Hubei Province. The soup made with lotus roots grown in Honghu Lake is considered the best. The soup is also believed to help cool the blood.
★ Pawpaw and tremella sweet soup with lotus seeds (莲子) is a traditional dish from Guangdong Province. The soup is becoming increasingly popular in other parts of China, not only because it tastes wonderful but also because it helps with coughs, which are common on cold and dry winter days. It is really popular among women, as both pawpaws and tremellas are good for the skin.
21.Paragraph 1 tells readers that food ________.
A.can only warm us up B.can help us get over illnesses
C.is more useful than medicine D.is necessary when we are tired
22.Which soup is probably the most popular in the north
A.Gedatang. B.Curry beef soup.
C.Lotus root soup with pork ribs. D.Pawpaw and tremella sweet soup.
23.How many kinds of soups from the south are mentioned (提及)
A.One. B.Two. C.Three. D.None.
24.Sally has a cough, which soup is her best choice
A.B. C. D.
25.Which is the best title of this passage
A.Eating the Right Things B.Four Ways to Warm Up
C.Beat the Winter Blue D.Chinese Soups for Winter
【答案】21.B 22.A 23.C 24.D 25.D
【解析】本文介绍了冬季的几种中式汤品。
21.细节理解题。根据“But if you think soups are only to warm you up, think again, as dietary therapy (食疗法) has long been practiced in China.”可知,食物不仅可以温暖我们,还能帮助我们避免或治愈疾病。故选B。
22.细节理解题。根据“Gedatang is a typical soup enjoyed by people in northern China”可知,在北方最受欢迎的汤是疙瘩汤,故选A。
23.细节理解题。根据“Curry beef soup is a popular dish in Shanghai.”;“Lotus root soup with pork ribs is a famous dish in Hubei Province.”以及“ Pawpaw and tremella sweet soup with lotus seeds (莲子) is a traditional dish from Guangdong Province.”可知,提到的南方的汤有三种。故选C。
24.细节理解题。根据“The soup is becoming increasingly popular in other parts of China, not only because it tastes wonderful but also because it helps with coughs, which are common on cold and dry winter days”可知,银耳木瓜莲子汤可以止咳,选项D符合题意。故选D。
25.最佳标题题。通读全文,文章内容是介绍冬季的几种中式汤品,因此选项D适合作为文章标题。故选D。
B
Pandas are one of the most popular animals around the world. As the hometown of pandas, Sichuan in China is the best place to have fun with these cute animals. More importantly, it has great panda volunteer programs.
Dujiangyan Panda Base offers an educational Panda Volunteer Program. 50 volunteers can be one-day keepers of pandas. What good news for panda lovers! What do the volunteers do during the day
After putting on the work clothes, the volunteers start their day. From 9: 00 to 10: 00, they carry out the old bamboo and carry in the fresh bamboo. After that, they wash the panda house. Then they spend an hour looking around the panda base.
In the afternoon, it’s time to learn some fun facts about pandas from a documentary (纪录片). Through it, the volunteers can also understand how humans protect pandas. After that, the volunteers need to help prepare food for pandas. At 3: 00 pm, the program is over. Volunteers say goodbye to the cute pandas and return the work clothes. Every volunteer can get a special gift for their hard work.
If you are interested in the program, you can become a volunteer at Dujiangyan Panda Base. You will have a great volunteering experience there.
26.What does “it” in Paragraph 1 refer to (指的是)
A.the panda B.your hometown C.Sichuan D.China
27.How long can the volunteers work as keepers
A.For 50 days. B.For about 12 hours. C.For 2 days. D.For about 6 hours.
28.How do the volunteers start their day
A.By dealing with the bamboo. B.By having a lesson on TV.
C.By playing games with pandas. D.By washing the panda house.
29.What do volunteers do in the afternoon
A.They learn fun facts about Dujiangyan. B.They look around the panda base.
C.They take photos for visitors. D.They prepare food for pandas.
30.Why does the writer write this passage
A.To share the volunteer experience. B.To look for volunteers.
C.To introduce pandas to foreigners. D.To tell readers to protect the panda.
【答案】26.C 27.D 28.A 29.D 30.B
【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四川都江堰熊猫基地的熊猫志愿者项目,包括项目内容、志愿者一天的工作流程,结尾邀请感兴趣的人成为志愿者。
26.词句猜测题。根据第一段“As the hometown of pandas, Sichuan in China is the best place to have fun with these cute animals. More importantly, it has great panda volunteer programs”,这里说中国四川是和熊猫玩耍的最佳地方,更重要的是它有很棒的熊猫志愿者项目,所以“it”指代的是四川。故选C。
27.细节理解题。根据第三段“From 9:00 to 10:00, they carry out the old bamboo and carry in the fresh bamboo”和第四段“At 3:00 pm, the program is over.”可知,上午9点开始,下午3点结束,时长约6小时。故选D。
28.细节理解题。根据第三段“After putting on the work clothes, the volunteers start their day. From 9:00 to 10:00, they carry out the old bamboo and carry in the fresh bamboo.”可知,志愿者们穿上工作服后,从搬运竹子开始一天的工作。故选A。
29.细节理解题。根据第四段“In the afternoon...After that, the volunteers need to help prepare food for pandas.”可知,下午志愿者要为熊猫准备食物。故选D。
30.推理判断题。根据最后一段“If you are interested in the program, you can become a volunteer at Dujiangyan Panda Base.”,可以看出作者写这篇文章是为了寻找志愿者。故选B。
C
In Lincoln High School, four students-Emily, Alex, Liam and Sophia are talking and laughing happily. They are good friends with completely different characters.
Almost every friend group has a parent. Emily is the one in her friend group. When they hang out with Emily, they don’t need to worry about anything. She always has plans and makes sure things go well. And if someone wants to find a person to talk to, Emily is always there to listen to them. If someone needs advice, Emily is the first person they go to.
Alex, however, is a quiet but talented boy. He doesn’t talk much and he usually spends most of his free time reading in the school library, so he does well in exams. When his friends have some difficult problems in study, Alex is often ready to help them out. Students are all surprised at his intellect and great problem-solving skills (技能).
Liam is outgoing. He joins all kinds of clubs at school. At the same time, Liam likes to take part in outdoor activities. He often organizes school trips, cycling races and other interesting games. All the students would like to play with him. This makes Liam a popular star at school.
Sophia is friendly and kind-hearted. She does different volunteer work after school. On Monday and Friday, Sophia goes to the children’s hospital. On Wednesday, she visits dogs and cats in an animal shelter (收容所), bringing them food. At the weekend, she helps clean up the neighborhood and look after the old people.
31.What do we know about Emily
A.She is good at sports B.She takes care of others.
C.She hardly gives useful advice. D.She likes hanging out with friends.
32.The underlined word “intellect” probably means ________.
A.mind B.look C.dream D.progress
33.If Jack is interested in outdoor activities, he would turn to
A.Emily B.Alex C.Liam D.Sophia
34.How often does Sophia go to the children’s hospital
A.Once a week. B.Twice a month. C.Twice a week. D.Three times a month.
35.What does the writer want to tell us
A.To introduce Lincoln High School. B.To teach readers the importance of being kind
C.To solve students’ problems in Lincoln High School. D.To introduce four students with different characters.
【答案】31.B 32.A 33.C 34.C 35.D
【解析】本文介绍了林肯高中四位学生的性格特征以及他们在学校或生活中的表现。
31.细节理解题。根据“And if someone wants to find a person to talk to, Emily is always there to listen to them. If someone needs advice, Emily is the first person they go to.”可知,Emily倾听别人、给予建议,会照顾他人。故选B。
32.词句猜测题。根据“When his friends have some difficult problems in study, Alex is often ready to help them out.”可知,Alex总是帮助朋友解决困难问题,说明他聪明,intellect意为“心智、智慧”,与mind相符。故选A。
33.细节理解题。根据“At the same time, Liam likes to take part in outdoor activities.”可知,Liam喜欢参加户外活动,因此如果Jack对户外活动感兴趣,他应该去求助Liam。故选C。
34.细节理解题。根据“On Monday and Friday, Sophia goes to the children’s hospital.”可知,Sophia在星期一和星期五去儿童医院,因此Sophia一周两次去儿童医院。故选C。
35.主旨大意题。根据“In Lincoln High School, four students-Emily, Alex, Liam and Sophia are talking and laughing happily. They are good friends with completely different characters.”以及全文内容可知,本文主要介绍了Emily,Alex,Liam和Sophia性格迥异的四位同学。选项D“介绍四位不同性格的学生”符合本文大意。故选D。
D
Once upon a time, there was a large, lovely garden. Its grass was soft and green. Its trees were filled with singing birds. Every afternoon, children would play in the garden after school.
One day the children were playing in the garden. Suddenly, a giant showed up and cried in a loud voice. “This is my garden! You must leave at once!” The children ran away and dared not (不敢) come back.
The next day, the giant built a high wall around his garden and put a notice on a board: TRESPASSERS WILL BE DRIVEN AWAY! The poor children no longer had a place to play.
Summer turned to fall and fall turned to winter. When spring came, flowers came out and the birds began to sing across the land. But in the giant’s garden, it was still winter. The green grass was covered with snow, and the cold winds kept the birds away. He felt sad as he looked at his frozen, white garden.
One morning the giant heard lovely music coming through the window. He looked outside and saw a wonderful sight. Birds were flying about and singing, and flowers were peeking (偷看) up through the green grass. The trees were waving their arms softly in the warm wind. Children were sitting in the branches of the trees and more children were moving on their hands and knees through a hole in the wall. When seeing all these things, the giant’s heart started melting. “How selfish I have been!” he said. “Now I know why spring would not come here!”
When the children saw the giant, they were so afraid that they all ran away, and the garden turned to winter again. But one little boy did not run because he did not see the giant coming. He was trying to reach up to the spreading branches of a tree. The giant took him gently in his hand, and put him up into the tree. At once the tree broke out in blossom. The birds came and sang in it. The little boy stretched (伸出) out his arms, put them around the giant’s neck and kissed him.
When the other children saw the giant was no longer that horrible, they came running back. Along with them came the spring. “It is your garden now, little children,” said the giant as he took his great axe and knocked down the wall. Ever since then, the giant’s garden has been a children’s playground.
36.What is the meaning of the underlined word “TRESPASSERS”
A.Animals that are kept secretly. B.Plants that are growing wildly.
C.People who go into others’ places. D.Birds who like flying to the gardens.
37.What’s the correct order of the story
①Children came back and the giant’s garden has become children’s playground.
②The giant built a wall around his garden and put a notice to keep children away.
③When spring came, it was still winter in the giant’s garden, making the giant sad.
④A little boy stayed in the garden and showed his kindness to the giant with a kiss.
A.②③④① B.②④①③ C.④③②① D.④②③①
38.Why wouldn’t the spring come into the giant’s garden
A.Because the children took away spring when leaving the garden.
B.Because he was a selfish gardener and he didn’t welcome spring.
C.Because he treated the children so badly that spring isn’t willing to come.
D.Because a lot of strange flowers and trees were planted in the giant’s garden.
39.Which sentence in the story shows the giant’s kindness
A.He heard lovely music coming through the window.
B.He said, “This is my garden! You must leave at once!”
C.He took him gently in his hand, and put him up into the tree.
D.He built a high wall around his garden and put a notice on a board.
40.What can we learn from the story
A.Sharing leads to more happiness. B.Success needs the support of others.
C.Lost years are worse than lost dollars. D.Friendship is love with understanding.
【答案】36.C 37.A 38.C 39.C 40.A
【解析】本文主要讲述了巨人和花园的故事。
36.词句猜测题。根据“the giant built a high wall around his garden and put a notice on a board: TRESPASSERS WILL BE DRIVEN AWAY! The poor children no longer had a place to play”可知,孩子们不能够再进入花园,没有地方玩了。故TRESPASSERS指的是那些进入别人地方的人。故选C。
37.细节理解题。根据“The next day, the giant built a high wall around his garden and put a notice on a board: TRESPASSERS WILL BE DRIVEN AWAY!”和“When spring came, flowers came out and the birds began to sing across the land. But in the giant’s garden, it was still winter.”和“The little boy stretched out his arms, put them around the giant’s neck and kissed him.”和“When the other children saw the giant was no longer that horrible, they came running back.”可知,正确的顺序是②③④①。故选A。
38.推理判断题。根据“When the other children saw the giant was no longer that horrible, they came running back. Along with them came the spring.”可知,当孩子们回来花园迎来春天,所以春天不来是因为巨人对孩子们不好,所以春天不愿意来。故选C。
39.推理判断题。根据“The giant took him gently in his hand, and put him up into the tree”可知,巨人轻轻地把他放在手里,然后放在树上,展示出巨人对他人的关爱,这体现了巨人的善良。故选C。
40.主旨大意题。通读全文可知,如果巨人不和孩子们分享花园,花园就会一直处于寒冬,而当他和孩子们分享花园后,花园就恢复生机,他自己也收获了快乐,所以这个故事传达的是分享会带来更多的快乐这一主题。故选A。
五、阅读理解七选五 (10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Friends bring joy and fun to our life. To most of us, it’s always easy to make friends but hard to go on one more step closer to our friends. 41
Be yourself with your friends.
Sometimes your friends may find out that you are different from what they thought. To keep them from losing trust in you, find some proper (合适的) time to tell them what you really often do and like to do. 42
Go through the difficult times with small tricks (窍门).
43 When your friends taste the bad one, why not do something interesting together, like watching a sitcom. Doing this, your friends may be happy again. The best friends may not always agree with each other and even have few words for days. Other small tricks like telling jokes or playing funny games may also help you get along with your friends better.
44
We all know that people like to communicate (交流) with their close friends as often as possible. When talking, you should talk about your feelings and what you like or don’t like in a nice way. Use “I” statements, such as “I’m here for you,” or “I feel happy when we hang out together”. 45 For example, if you’re upset, just say “I feel sad when you don’t invite me.” And always remember to say “please” and “thank you”. Good communication makes your friendships stronger.
A.Find proper ways to communicate.
B.Agree with your friends all the time.
C.It’s also important to tell your true feelings.
D.And they may know more about you and understand you.
E.The ways below will help you build a stronger friendship.
F.A true friend likes to do the same things as me and makes me laugh.
G.Life is like a box of chocolates and you never know what you’ll get.
【答案】41.E 42.D 43.G 44.A 45.C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了友谊的重要性,也给了保持友谊的一些建议。
41.根据上文“Be yourself with your friends.”和“后文Go through the difficult times with small tricks.”可知,下文开始给出建议,选项E“下面的方法将帮助你建立更牢固的友谊。”符合语境。故选E。
42.根据“To keep them from losing trust in you, find some proper time to tell them what you really often do and like to do.”可知,这里介绍了要让朋友了解你,告诉他们你经常做和喜欢做的事。选项D“他们可以更好地了解你并且理解你。”符合语境。故选D。
43.根据“Go through the difficult times with small tricks.”和“When your friends taste the bad one, why not do something interesting together, like watching a sitcom.”可知,后句提到当你的朋友品尝到不好的东西时,要做一起一些有趣的事,所以前面应该说生活就像一盒巧克力,并且你永远不知道你会得到什么。选项G“生活就像一盒巧克力,并且你永远不知道你会得到什么。”符合语境。故选G。
44.根据下面段落内容“We all know that people like to communicate with their close friends as often as possible. When talking, you should talk about your feelings and what you like or don’t like in a nice way.”可知,本段小标题应是建议大家找到合适的方式去交流。选项A“找到合适的方式去交流。”符合语境。故选A。
45.根据后一句“For example, if you’re upset, just say ‘I feel sad when you don’t invite me.’”可知,举了不开心就直说原因的例子,是在解释前一句话。选项C“说出你真实的感受也很重要。”符合语境。故选C。
六、补全对话 阅读对话,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。(5分)
A: Hi, Laura. You look worried.
B: Our English teacher Miss Miller will leave for America. I don’t want to say goodbye to her.
A: I don’t, either. Why not have a surprise party for her
B: It’s a good way to say goodbye.
A: We can also buy a gift for Miss Miller.
B: What do you think we should buy
A: It’s getting cold these days.
B: OK. We can also invite other teachers to the party.
A: Mr. Li and Miss Wu. They are Miss Miller’s best friends.
B: I agree. When should we have the party
A: Everyone will be free then.
B: You are right. And now let’s go to the store and buy a scarf for her.
46.A.When did it start B.What happened
C.Who is your teacher D.How is the food
47.A.Catch you on Monday! B.That’s too bad!
C.It sounds great! D.Long time no see!
48.A.What’s the weather like B.Is there a factory
C.Is she outgoing D.How about a scarf
49.A.How will you go there B.What will you do there
C.Who should we invite D.Why do you like it
50.A.I’d love to. B.Next Saturday.
C.Last month. D.That’s right!
【答案】46.B 47.C 48.D 49.C 50.B
【解析】本文是一则对话,主要内容为两个朋友A和B在谈论为即将离开学校的英语老师Miss Miller举办惊喜派对的事情。
46.根据“You look worried.”和“Our English teacher Miss Miller will leave for America. I don’t want to say goodbye to her.”可知,劳拉看起来很担心,因为她的英语老师Miss Miller要去美国了,她不想和老师告别。所以此处是在询问劳拉发生了什么事情。选项B“怎么了”符合语境。故选B。
47.根据“Why not have a surprise party for her ”和“It’s a good way to say goodbye.”可知,前者提议为Miss Miller举办一个惊喜派对,后者认为这是一个很好的告别方式。所以此处表示赞同前者的提议。选项C“听起来不错”符合语境。故选C。
48.根据“We can also buy a gift for Miss Miller.”和“What do you think we should buy ”以及“It’s getting cold these days.”可知,此处是在讨论为Miss Miller买什么礼物,而后者提到了天气变冷了,所以此处提议买一条围巾。选项D“一条围巾怎么样”符合语境。故选D。
49.根据“We can also invite other teachers to the party.”和“Mr. Li and Miss Wu. They are Miss Miller’s best friends.”可知,此处是在讨论邀请哪些老师参加派对,后者提到了Miss Miller最好的朋友Mr. Li和Miss Wu。所以选项C“我们应该邀请谁”符合语境。故选C。
50.根据“When should we have the party ”和“Everyone will be free then.”可知,此处是在讨论派对的时间,而后者表示那时候每个人都会有空。所以选项B“下周六”符合语境,表示派对的时间。故选B。
七、完形填空 (15分)
阅读短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。
I strongly believe the right words at just the right time could change someone's life.
When I was 3 years old, my parents 51 I was totally deaf. But from the third grade, they decided to put me in a “mainstream” school where all of my classmates had 52 hearing. So I was the only deaf child at Blue Creek Elementary School. From the first day there, the other kids often 53 me and called me names mainly because of my hearing aid(助听器) and the way I talked.
I was 54 throughout elementary school. Besides the problems of fitting in with the other students, I also had 55 with most of my schoolwork.
One morning, Mrs. Jordan, my fifth grade teacher, asked 56 a question in her math class. She was a large woman with a 57 that bounced off the walls of her tiny classroom, and it could even spread to the hallway.
I 58 her lips(嘴唇) and immediately raised my hand. For once I knew the answer! 59 I was afraid when she called me. Then I answered her question 60 . I will never forget what happened next.
Mrs. Jordan pointed directly at me. With sparkling(闪光的) eyes and a wide 61 , she cried, “THAT'S RIGHT, STEPHEN!”
For the first time in my young life,I became a shining star. I had 62 been so excited before!
Right then and there I made a 63 that I would make a place for myself in this world. No matter how many difficulties I might 64 in life, I knew I could overcome them.
A simple three word phrase has totally 65 my young life, “THAT'S RIGHT, STEPHEN!”
51.A.explained B.heard C.discovered D.agreed
52.A.normal B.poor C.strange D.special
53.A.thought of B.laughed at C.heard from D.looked after
54.A.excited B.pleased C.surprised D.worried
55.A.practice B.experience C.progress D.trouble
56.A.us B.them C.me D.her
57.A.body B.mouth C.voice D.look
58.A.found B.read C.followed D.touched
59.A.And B.So C.But D.Or
60.A.happily B.quietly C.luckily D.nervously
61.A.smile B.heart C.mind D.interest
62.A.often B.always C.never D.ever
63.A.decision B.story C.rule D.difference
64.A.understand B.remember C.imagine D.meet
65.A.protected B.changed C.controlled D.started
【答案】51.C 52.A 53.B 54.D 55.D 56.A 57.C 58.B 59.C 60.D 61.A 62.C 63.A 64.D 65.B
【分析】作者通过自己小学时的一次经历告诉我们,在适当的时间说适当的话可以改变一个人的一生。
51.句意:当我3岁的时候,我的父母发现我什么都听不见。
explained解释;heard听到;discovered发现;agreed同意。根据题干“I was totally deaf”可知我完全聋了,可推测出这件事应该是父母发现的,故选C。
52.句意:但是从三年级开始,他们决定把我送进“主流”学校,在那里我所有的同学都有正常的听力。
normal正常的;poor贫穷的;strange奇怪的;special特别的。根据下句话“So I was the only deaf child at Blue Creek Elementary School.”可知,我是那个学校唯一一个失聪的孩子,所以其他的孩子听力都是正常的,故选A。
53.句意:从第一天开始,因为我的听力和说话的方式,其他的孩子经常嘲笑我,骂我。
thought of想到;laughed at嘲笑;heard from收到某人来信;looked after照顾。根据句中“and called me names mainly because of my hearing aid (助听器) and the way I talked. ”和下文“Besides the problem of ‘fitting in’ with the other students,”可知,其他孩子们对作者是非常不友好的,他们辱骂他,故选B。
54.句意:我整个小学都是焦虑的。
excited激动的;pleased高兴的;surprised惊讶的;worried焦虑的。根据上文作者带助听器,可推测出作者很焦虑,故选D。
55.句意:除了和其他学生交朋友的问题外,我在大部分功课上也有困难。
practice练习;experience经验;progress进步;trouble困难。根据句中“Besides the problem of…”可知,这里说的是作者学习上的问题,故应选D。
56.句意:一天早上,乔丹夫人,我五年级的老师,在她的数学课上问了我们一个问题。
us我们;them他们;me我;her她。根据数学课及“immediately raised my hand”,可推测出是问我们一个问题,故选A。
57.句意:她是一个身材高大的女人,她的声音在小教室里回荡,走廊里的人甚至都能听到。
body身体;mouth嘴;voice声音,嗓音;look外貌。根据“bounced off the walls of her tiny classroom, and it could even spread to the hallway.”可知被她那间小教室的墙壁弹开,甚至会蔓延到走廊,可推测出此处是嗓音,符合题意。故选C。
58.句意:我读懂了她的嘴唇,立刻举起我的手。
found发现;read读;followed跟随;touched触摸。根据前文带助听器及“her lips”,可推测出此处是“读懂”,故选B。
59.句意:但是当她叫我的时候,我很害怕。
And和,表并列;So所以,表结果;But但是,表转折;Or或者,表选择。根据上句话“But I was afraid when she called out my name”可知,老师喊“我”的名字时,“我”非常的害怕,可推测出此处是转折,故选C。
60.句意:然后我紧张地回答了她的问题。
happily开心地;quietly安静地;luckily幸运地;nervously紧张地。根据上句话“But I was afraid when she called out my name”可知,老师喊“我”的名字时,“我”非常的害怕,可推测出此处是紧张,故选D。
61.句意:她两眼放光,笑容灿烂,大声说:“对了。斯蒂芬!”
smile微笑;heart心,心脏;mind思想,精神;interest兴趣。根据“With sparkling(闪光的) eyes”可知是两眼放光,可推测出此处是“微笑”,故选A。
62.句意:在我年轻的生命中,我第一次成为了一颗闪亮的明星,我从来没有如此兴奋过!
often经常;always总是;never从不;ever曾经。根据“For the first time in my young life,I became a shining star”可知是在我年轻的生命中,我第一次成为了一颗闪亮的明星,可推测出此处是从未,故选C。
63.句意:就在那时,我做了一个决定,我要在这个世界上为自己创造一个位置。
decision决定;story故事;rule规则;difference差异。根据“I would make a place for myself in this world.”可知我要在这个世界上为自己创造一个位置,可推测出此处是决定,故选A。
64.句意:不管我在生活中可能会遇到多少困难,我知道我能克服它们。
understand理解;remember记得;imagine想象;meet遇见。根据“how many difficulties”可知是许多困难,可推测出此处是遇见,故选D。
65.句意:一个简单的三个字的短语完全改变了我年轻的生活,“对了,斯蒂芬!”
protected保护;changed改变;controlled控制;started开始。根据开头“I strongly believe the right words at just the right time could change someone’s life”,结合文中“我”克服困难的经历,可知那句话彻底改变了“我”。故选B。
八、阅读填空 (10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
We’ve all had bad experiences with restaurants, stores, or hotels. Maybe you went to 66 restaurant that served terrible food. Perhaps you went to a store that had bad service. Or you booked (预定) a hotel and 67 (find) out later that the room was nothing like the ad.
These days, we have a better chance of stopping these unpleasant surprises. We can do this by 68 (use) Apps. An App is a computer program on a smart phone. You can use Apps 69 (do) almost anything. In your daily life, Apps can help you play games and talk to friends. Apps make your life much 70 (easy).
If you want to find some 71 (information) about a store or a hotel, you can use a review (评论) App. Review Apps help us 72 (know) something about services and products before we pay. The idea is very simple. 73 you go to a restaurant, you can send a review 74 one of your Apps. You can say anything you want. If you like a hotel that you stayed in, you can spend a few minutes 75 (tell) people that it was wonderful. If you think that the food in a restaurant was bad, then you can tell people not to eat there. Other people can use their Apps to read your reviews.
【答案】66.a 67.found 68.using 69.to do 70.easier 71.information 72.know 73.After 74.with 75.telling
【解析】本文讲述了应用程序(Apps)如何在日常生活,特别是餐饮、购物和住宿方面,帮助我们避免不愉快的经历,通过提供信息和评论来改善用户体验。
66.句意:也许你去了一家食物难以下咽的餐厅。此处表泛指,且“restaurant”以辅音音素开头,应用不定冠词a修饰。故填a。
67.句意:或者你订了一家酒店,后来发现房间一点也不像广告上说的那样。根据“and”可知,此处与“booked”并列,应用过去式found。故填found。
68.句意:我们可以通过应用程序来做到这一点。介词by后接动名词using作宾语。故填using。
69.句意:你可以使用应用程序来做几乎任何事情。use sth. to do sth.“用某物做某事”,为固定搭配。故填to do。
70.句意:应用程序让你的生活更加轻松。make sth.+adj.表示“使某物……”,much后接形容词的比较级easier。故填easier。
71.句意:如果你想了解某家商店或酒店的信息,你可以使用评论应用程序。information“信息”,为不可数名词,作宾语。故填information。
72.句意:评论应用程序帮助我们在付款前了解有关服务和产品的信息。help sb. do sth.“帮助某人做某事”,为固定短语。故填know。
73.句意:你去餐厅用餐后,可以用其中一个应用程序发送评论。根据“...you go to a restaurant, you can send a review...”可知, 在餐厅用餐之后才会有评论,连词after“在……之后”符合语境,句首单词首字母应大写。故填After。
74.句意:你去餐厅用餐后,可以用其中一个应用程序发送评论。根据“...send a review...one of your Apps.”可知,此处指用其中一个应用程序发送评论,应用介词with表示使用具体的工具。故填with。
75.句意:如果你喜欢你住过的一家酒店,你可以花几分钟告诉别人它很棒。spend time doing sth.“花费时间做某事”,为固定短语。故填telling。
七、书面表达(共两节,满分35分)
第一节情境运用
根据所提供的图片,用一个完整的句子提问或应答。
76.A:
B: OK, Mum. I will do it at once.
77.A: Why do you like butterflies
B: .
78.A:
B: Mary.
79. A: Did you buy anything special for your mother
B: Yes, .
80. A: What’s amazing about the cheetah
B: .
【答案】76.Could you please take out the rubbish 77.Because they have the most beautiful wings 78.Who sings louder 79.I bought a scarf for my mother 80.The cheetah runs fastest
【解析】76.根据图片和“OK, Mum. I will do it at once.”可知,本句应表达为“你能去倒一下垃圾吗”。这是主谓宾结构的一般疑问句,“Could you please do sth.”是用来礼貌地提出请求的常用句型,意思是“你能做某事吗”,主语是you,谓语是take out(情态动词后接动词原形),宾语是the rubbish。故填Could you please take out the rubbish。
77.根据图片和“Why do you like butterflies ”可知,本句应表达为“因为它们有最漂亮的翅膀”。主谓宾结构,时态为一般现在时,“because”是原因连词,直接引出喜欢蝴蝶的原因,主语是they,谓语是have(主语是复数),宾语是the most beautiful wings,其中“the most beautiful”是多音节形容词的最高级形式,意为“最漂亮的”。故填Because they have the most beautiful wings。
78.根据图片和“Mary.”可知,本句可以表达为“谁唱歌更大声”。这是主谓结构的特殊疑问句,用一般现在时,主语是Who,谓语是sings(三单形式),“louder”是副词“loud”的比较级,意为“更大声地”,用于两者间的程度对比。故填Who sings louder。
79.根据图片和“Did you buy anything special for your mother ” 可知,本句应表达为“我给我妈妈买了一条围巾”。这是主谓双宾结构的陈述句,时态为一般过去时,主语是I,谓语是bought(buy的过去式),a scarf是直接宾语,my mother是间接宾语,符合“buy sth. for sb.”(给某人买某物)的固定搭配。故填I bought a scarf for my mother。
80.根据图片和“What’s amazing about the cheetah ”可知,本句可表达为“猎豹跑得最快”。主谓结构,时态为一般现在时,主语是The cheetah,谓语是runs(三单形式),“fastest”是副词“fast”的最高级,意为“最快地”。故填The cheetah runs fastest。
第二节 写作(25分)
81.汪曾祺说:“家人闲坐,灯火可亲。”和家人在一起是一件幸福的事。假如你是李辉,你们班正在举行一个名为“家的记忆”的主题班会,请你回忆发生在你家里的一件有意义的事情,按照下图提示写一篇英语短文向同学们分享。
要求:
1. 短文须包含上图所有信息,可适当增加细节,以使行文连贯;
2. 80词左右 (开头已给出,不计入总词数)。
Family Memories
Hi, everyone. I am very happy to
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】参考范文
Family Memories
Hi, everyone. I am very happy to share a heartwarming memory. Last Mid-Autumn Festival, my whole family gathered on our balcony to admire the full moon. My grandmother told the legend of Chang’e, while my father played the guitar softly. My younger brother and I helped mother arrange mooncakes and fruits on the table. The silver moonlight mixed with the golden lantern light created a magical atmosphere.
This memory includes my parents, grandmother, brother and me. Though simple, it taught me that family bonding is life’s sweetest gift. The shared laughter and stories under the moonlight will forever warm my heart.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;
②时态:时态为“一般过去时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。
[写作步骤]
第一步,开头点名主题;
第二步,分享一件家里发生的有意义的事情;
第三步,表达自己的感受。
[亮点词汇]
①admire the full moon 赏月
②silver moonlight 银色月光
③be happy to do sth开心做某事
[高分句型]
①Though simple, it taught me that family bonding is life’s sweetest gift.(though引导让步状语从句)

展开更多......

收起↑

资源列表