河北省承德市2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省承德市2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

河北省承德市2025—2026学年九年级英语上册期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分25分)
1. A.An English club. B.By reading a lot. C.Every evening.
2. A.Here you are. B.Good idea. C.Enjoy yourself.
3.A.Never mind. B.I’m afraid. C.Sorry to hear that.
4. A.Well done. B.You’re welcome. C.I have no idea.
5. A.I disagree. B.Come on! C.I failed the exam.
6.Which sign are they talking about
A. B. C.
7.What instrument does Ann like best
A. B. C.
8.What does Wang Tao’s mother do
A.A doctor. B.An actress. C.A director.
9.How long has Wang Tao been an actor
A.For one year. B.For two years. C.For three years.
10.Who will go abroad
A.Joan. B.Cathy. C.Jerry.
11.What does the woman suggest doing
A.Going shopping. B.Holding a party. C.Taking a trip.
12.What does the woman say about the Lake Hotel
A.The rooms are big. B.It’s beautiful. C.The food is tasty.
13.What might Robert King be
A.A driver. B.A policeman. C.A doctor.
14.What color was the car driver’s hair
A.Blue. B.Red. C.Yellow.
15.What did the motorbike driver look like
A.Tall with long hair. B.Short with red hair. C.Tall with short hair.
16.When did the girl borrow this book
A.This Tuesday. B.This Monday. C.Last Tuesday.
17.Why did the girl decide to give up reading the book
A.She isn’t good at English.
B.The book has too many pages.
C.The words of the book are too small.
18.What kind of book did the girl borrow this time
A.A storybook. B.A picture book. C.A medical book.
19.How long will Jack do morning reading in the winter vacation
A.20 minutes. B.30 minutes. C.60 minutes.
20.What is Jack weak in
A.English. B.Math. C.Sports.
21.What sport will Jack do in the afternoon
A.Running. B.Football. C.Basketball.
22.Who will help take out the rubbish
A.Paul. B.Jack. C.Tim.
听短文,选择正确答案
23.What should you do before you start the exam
A.Have a short sleep.
B.Read carefully over the question paper.
C.Ask the teacher some questions.
24.What should you do after you finish your exam
A.Read as much as possible.
B.Understand the meaning of each question.
C.Read over the answers and correct the mistakes.
25.What’s the speaker talking about
A.How to learn English well.
B.How to do well in the English exam.
C.How to relax before the English exam.
二、听力填空(满分5分)
Green Community Needs YouPurpose: To help organize activities for Green Community The number of students: More than 26 Time: This 27 What to do: To organize 28 balloon games To help hand out gifts To help with the face 29 To do some cleaning Gift: A(n) 30 T-shirt
三、完形填空(满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Bees make honey, and honey is a kind of amazing food. Did you know that honey never goes 31 People have found 5,000-year-old honey and you can still eat it. Honey can help us with a lot of our health problems.
Each bee colony (群体) has one mother bee. This queen (蜂后) bee can live for three to five years. She produces up to 2,000 eggs every day. The other bees make honey 32 young bees can eat in the winter. How do they do this Bees 33 lots of flowers and take the pollen (花粉) home. But as they do this, some of the pollen 34 the bees onto other flowers. The plants use this pollen to make new plants. In the world, thirty percent of the world’s plants need bees to live.
Unfortunately, bees can sting (刺) you if they think you are trying to 35 them. The best thing to do if this happens is to take the stinger out 36 with your fingernail (指甲) and wash the area with soap and water. Put ice on it for the pain. Some bees die after they sting, 37 bees!
You will need a jacket and a hat with a piece that covers your face to keep you 38 while you are working with the bees. At the same time, you will need a way to make some smoke. When there is smoke near their home, bees can’t 39 to each other. They start to eat their honey and think about leaving their home, so they will be too 40 to sting you.
31.A.crazy B.bad C.fresh D.wrong
32.A.so that B.as if C.now that D.even if
33.A.spread B.steal C.create D.visit
34.A.puts on B.looks up C.falls off D.passes by
35.A.protect B.hurt C.avoid D.admire
36.A.carefully B.politely C.wisely D.strangely
37.A.warm B.lucky C.friendly D.poor
38.A.active B.healthy C.safe D.convenient
39.A.punish B.swim C.walk D.talk
40.A.patient B.busy C.tired D.dirty
四、短文填空(满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Did you know that tea, the most popular drink in the world (after water), 41 (invent) by accident Many people believe that tea was 42 (one) drunk about 5,000 years ago. It is said that a Chinese ruler called Shen Nong was the first to discover tea as a drink. One day Shen Nong 43 (boil) drinking water over an open fire. Some 44 (leaf) from a tea plant fell into the water and remained there for some time. It produced 45 nice smell so he tasted the brown water. It tasted quite 46 (delicious), and so, one of the world’s favorite drinks was invented.
A few thousand years later, Lu Yu, “the saint of tea” mentioned Shen Nong in 47 (he) book Cha Jing. The book describes how tea plants were grown and used to make tea. It also discusses where 48 (fine) tea leaves were produced and what kinds of water were used.
It is believed that tea was brought 49 Korea and Japan during the 6th and 7th centuries. In England, tea didn’t appear until around 1660, 50 in less than 100years, it had become the national drink. The tea trade from China to Western countries 51 (take) place in the 19th century. This helped to spread (传播) the popularity of tea and the tea plant to more 52 (place) around the world. Even though many people now know about tea culture, the 53 (China) are without doubt the ones who best understand the nature of tea.
Do you want 54 (drink) tea We 55 (have) a tea party on New Year’s Day next week. Welcome to the party.
五、阅读理解(满分30分)
A
People often need to take some medicine when they catch a cold or a cough. Now here are the instructions on how to take medicine and store it. Cold medicine—tablet (药片) Adults: One tablet a time. Take two tablets in 24 hours. 12-18 years of age: One tablet. Take only one tablet in 24 hours. Store at 20℃-25℃. Take the medicine 60 minutes before eating food.
Cold medicine—syrup (糖浆) 2-4 years of age: 4ml (0.8 teaspoon) a time 5-6 years of age: 5ml (1 teaspoon) a time 7-12 years of age: 7.5ml (1 and 1/2 teaspoons) a time Adults: 10 ml (2 teaspoons) a time. Don’t take it more than three times in 24 hours. Kids under 2 years old can’t take it.
Attention Honey can help you stop colds and coughs, too. Kids between 2 and 5 years old should take 1/2 teaspoon of honey 30 minutes before going to bed. A full teaspoon for kids between 6 and 11 years old, and two teaspoons for kids from 12 to 18 years old. Just remember NO HONEY FOR KIDS UNDER TWO YEARS OLD.
56.How often should an adult take the tablet
A.Once a day. B.Twice a day.
C.Three times a day. D.Four times a day.
57.Which kid is not allowed to take the syrup
A.A 36-month-old kid. B.An 8-month-old kid.
C.An 18-year-old teenager. D.A 6-year-old kid.
58.How much honey should an 8-year-old child take
A.1/2 teaspoon. B.1 teaspoon. C.No honey. D.2 teaspoons.
B
Do you ever give up easily If so, imagine yourself as someone with great abilities, like Batman (蝙蝠侠). It will help you feel strong. You will not give up easily and will do better. This is called the Batman Effect (效应).
In a study (研究), researchers (研究者) gave three groups of six-year-old children a difficult task to complete on a computer. In Group One, the children were told to repeat asking themselves, “Am I working hard ” In Group Two, the children were told to ask themselves the same question in the third person—as in “Is Sam working hard ” And in Group Three, the children were told to imagine themselves as Batman and ask themselves “Is Batman working hard ” Researchers found that the children in Group Three did the best.
How can you make use of the Batman Effect Imagine yourself as someone who is the best for the task you are doing. If you’re facing a personal difficulty, imagine yourself as a wise family member. If you’re running a race, imagine yourself as a top runner. In this way, you can become a little more like the person you wish to be.
59.Who took part in the study
A.Sam’s family. B.Difficult persons.
C.Computer makers. D.Six-year-old children
60.Which group did the best
A.Group One. B.Group Two. C.Group Three. D.Group Four.
61.How can you do better in running a race according to the text
A.By joining a group. B.By talking with a family member.
C.By answering questions. D.By imagining yourself as a top runner.
62.What is the best title for the text
A.Go and do research! B.Come and complete tasks!
C.I can do it! I’m Batman! D.You can help! You’re a helper!
C
A good conversation happens when people are asking each other the right kinds of questions and then giving the right answers. Let’s take a look at four different types (类型) of questions you can use in a conversation.
Type①: The Open-ended Question
An open-ended question is a question that cannot be answered with “yes” or “no”. The opposite is a close-ended question. Close-ended questions end the conversation. An open-ended question allows you to learn more about the other person and gives you something to reply to.
Type②: The Follow-up Question
When it comes to conversations, a follow-up question is something that is asked based on what the other person already said. In order to ask a good follow-up question, you need to listen carefully. Follow-up questions keep the conversation moving and show the other person you were listening to what they said.
Type③:The Clarifying (澄清) Question
When do you need to ask a clarifying question There are two situations. First, that is when the information you heard was unclear. And second, that is when you are having trouble understanding what the speaker is trying to communicate. A clarifying question can be open-ended or close-ended.
Type④: The Superlative (最高级) Question
Questions, like “What is the best trip you’ve ever taken ” or “What’s your most unforgettable thing ” really let you learn more about the person you’re having a conversation with.
63.What do you need to do to ask a good follow-up question
A.Add our own ideas. B.Listen to the speaker carefully.
C.Answer an open-ended question. D.Keep the conversation moving.
64.When do you need to ask a clarifying question
A.When the information is very clear.
B.When we are trying to start talking.
C.When we want to reply to a close-ended question.
D.When we have trouble understanding the speaker.
65.Why does the writer use the sentence “What is the best trip you’ve ever taken ”
A.To find an answer. B.To give an example.
C.To create an interest. D.To start a conversation.
66.What is the writer trying to do in the text
A.Teach us some useful sentences. B.Introduce some school rules.
C.Guide us how to ask questions. D.Explain how to make friends.
D
Do you often buy something that you don’t really need It looks nice in the shop. You want it. All your friends have one. There are lots of excuses!
We throw away millions of mobile phones and computers every year. They aren’t broken. We just want the newest model. But buying too much is bad for the environment because it creates pollution and uses up the world’s resources. It also wastes a lot of money.
Could you spend a whole day without buying anything Well, on the last Friday in November, many people around the world celebrate Buy Nothing Day. They buy nothing for 24 hours!
A Canadian artist called Ted Dave created Buy Nothing Day in 1992, and it has grown bigger every year since then. Nowadays, people in over 60 countries celebrate Buy Nothing Day, including the UK, Austria, Germany, New Zealand and Japan.
You can celebrate Buy Nothing Day in different ways. You can simply avoid buying anything on the day. You can organize fun activities to call for people to buy nothing. Or you can head out to nature to enjoy a long walk on the beach.
Though most people like Buy Nothing Day, some do not. Some people say that people just buy more things the next day. Other people say that it is just for people with too much money, because poor people only buy a few things in a year. What do you think
67.How did the writer introduce the reasons why people buy things they don’t really need
A.By telling stories. B.By listing numbers.
C.By giving examples. D.By showing pictures.
68.What does the underlined word “it”in Paragraph 2 refer to?
A.Buying too much. B.Using up resources.
C.The newest model. D.A good advertisement.
69.Which of the following belongs to the ways to celebrate Buy Nothing Day
according to the text
a. Choosing online shopping. b. Organizing fun activities.
c. Enjoying a long walk on the beach. d. Calling for people to buy nothing.
e. Having a dinner with family.
A.a, b, c B.b, c, d C.b, c, e D.a, d, e
70.What is the last paragraph mainly about
A.Who doesn’t like Buy Nothing Day. B.What influences Buy Nothing Day has.
C.How Buy Nothing Day can get more popular. D.Why some people don’t like Buy Nothing Day.
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
Smartphone, poor sight
Look around and you’ll see many people busy on their smartphones. As we all know, smartphones do make our lives easier. But have you ever thought about what they mean to your eyes
According to a study, half of British people own smartphones and they spend about two hours a day using them. There has been a 35% increase in the number of people in the UK who suffer from shortsightedness (近视) since smartphones were introduced there in 1997.
Staring at the smartphone close to the face for a long time gives you dry eyes. When you look at something far away, your eyes automatically blink (自动地眨眼) a certain number of times. However, when you look at things closer to your face, your eyes get dry because the blinking slows down. And it causes discomfort in your eyes.
Another bad habit is using smartphones in dark rooms before going to sleep. If you look at a bright screen while your pupils (瞳孔) become larger, too much light enters your eyes. This can hurt the eyes and even cause a disease called glaucoma (青光眼).
So use your smartphones properly, and start to protect your eyes before it’s too late!
※ Hold the phone at least 30cm away from your eyes when using it.
※ Don’t forget to blink your eyes often before they get dry.
※ Keep the light on when you use the smartphone at night.
※ Take a break at least every thirty minutes and look at something far away. Then try to look at the tip of your nose and repeat this several times.
71.How long do half of British people spend using smartphones a day
72.Why do your eyes get dry when you look at things closer to your face
73.If you use your phone in a dark room, what problem will it probably cause
74.How many suggestions does the writer give for protecting eyes
75.What will you do when you use your smartphone next time (写出两点即可)
七、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Ben and Laura are talking on the phone)
Ben: Hello, this is Ben. Is that Laura
Laura: Yes, this is Laura. 76
Ben: Not bad. Did you decide what to do tomorrow evening
Laura: Not really. 77
Ben: Well. I plan to watch a movie. Do you want to go to the movies with me
Laura: Sure, I’d love to. 78
Ben: I like scary movies best. I think they are exciting.
Laura: I don’t like scary movies.
Ben: Why not watch an action movie
Laura: 79 When shall we meet
Ben: Maybe at 6:00 p.m.
Laura: OK. See you then.
Ben: 80
八、书面表达
81.假定英语课上你们进行了关于“最常使用的发明物”的讨论,以下是部分讨论结果。请你从中选取一种你最常用的发明物,简单介绍选择它的理由。给出至少两条如何合理使用该现代发明物的建议。
Common inventions in our life Computers Mobile phones Zippers Chopsticks ……
注意:
(1) 短文应包括上述给出的所有写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥。
(2) 短文中不得出现真实的地名、校名和人名。
(3) 词数80个左右 (开头和结尾已给出,不计入总词数)
Nowadays, there are many useful and cool inventions around us. Among these inventions,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________By doing this, we can make the best use of our phones.
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
参考答案
1.C
【原文】How often do you listen to English tapes
2.B
【原文】Let’s clean up the parks to make it better.
3.C
【原文】略
4.B
【原文】Thank you so much for the interesting talk.
5.A
【原文】I think we should stay up late to study for the exam.
6.C
【原文】略
7.A
【原文】W: Whose guitar is this
M: It must be Ann’s. She loves instruments.
W: It can’t be hers. As far as I know, she likes the violin best.
M: Maybe we should go to ask her.
Question: What instrument does Ann like best
8.C 9.B
【原文】W: Hello, Wang Tao. I hear you and your brother are both actors.
M: Yes. And we have acted in many films.
W: That’s great! By the way, is your mother an actress
M: No, she is a director. We often act in her films.
W: How long have you been an actor
M: For two years. My brother became an actor one year earlier than me.
W: Wish you have a much brighter future.
M: Thank you.
Question: What does Wang Tao’s mother do
Question: How long has Wang Tao been an actor
10.B 11.B 12.C
【原文】略
13.B 14.C 15.A
【原文】M: I’m Robert King. Were you just there when it happened
W: Yes, I was right there. I saw it all.
M: May I have your name, please
W: Kate Brown.
M: Can you tell me what you saw
W: Certainly. It was a big blue car. The driver and two other people were in it.
M: Please describe the driver.
W: Oh, yes. He was short with yellow hair and wearing dark glasses.
M: How did it happen
W: It was terrible. A red motorbike was going very fast. It ran into the big car when it turned around.
M: Could you say something about the motorbike driver
W: He was a tall man with long red hair. I think he was badly hurt. My husband Danny called 120 for him.
M: Thank you very much.
16.A 17.C 18.A
【原文】M: Can I help you
W: Yes, I’d like to return this book, please.
M: When did you borrow it
W: This Tuesday.
M: Only two days. Have you finished reading it
W: Not yet. I couldn’t read it. I had a hard time reading a few pages, and then I decided to give up.
M: Oh But I know you’re good at English.
W: It wasn’t the language. It was the words. They are too small for me.
M: Yes, they are really small. Would you like another English storybook
W: Yes, but one with bigger words.
M: What about this one
W: This one is fine. And the words are much bigger. Thanks! I’ll return it in two weeks.
M: You’re welcome.
19.B 20.B 21.C 22.A
【原文】I’m Jack. Winter vacation is coming. Here are my plans. First, I need thirty minutes morning reading to improve my English reading skills every day. I’m going to spend two hours doing my homework and another hour studying math, which I am weak in. Second, to stay in good health, doing sports every day is necessary. I’ll play basketball in the afternoon. Third, I want to help my mom with the housework with my brothers. Tim will sweep the floor, Paul will take out the rubbish and I’ll cook food. I think I will have a happy and relaxing winter holiday.
Q: How long will Jack do morning reading in the winter vacation
Q: What is Jack weak in
Q: What sport will Jack do in the afternoon
Q: Who will help take out the rubbish
23.B 24.C 25.B
【原文】
Do you want to do well in the English exams If you want to be good at English, you have to read stories in English and speak English as much as possible. A few days before the exam you should go to bed earlier, do not stay up late before the exam. Before you start the exam, read carefully over the question paper and try to understand the meaning of each question. When you have a last finished your exam, read over your answers. Correct the mistakes if there are any and be sure that you have not missed anything.
26.twenty 27.Saturday 28. water 29.painting 30.red
【原文】
Hello everyone. Green community needs more than twenty students from our school to help organize activities. To make the community life more colorful, Green community will hold activities for kids this Saturday in our school. They need students to organize water balloon games. They also need students to help hand out gifts. If you are good at painting, you can help with the face painting. At last, we need to do some cleaning after the activities. It is a chance to experience the joy that comes from serving. Let’s meet in the school hall at 9 a.m. this Saturday. Each student will get a red T-shirt. If you want to join us, please come to the student center.
31.B 32.A 33.D 34.C 35.B 36.A 37.D 38.C 39.D 40.B
【导语】本文介绍了蜜蜂制作蜂蜜的过程、它们对植物繁殖的重要性、被蜜蜂蜇后的处理方法以及与蜜蜂打交道时的安全措施。
31.句意:你知道蜂蜜永远不会变质吗?
crazy疯狂的;bad变质的;fresh新鲜的;wrong错误的。根据下文“People have found 5,000-year-old honey and you can still eat it.”可知,5000年前的蜂蜜依然可以吃,说明蜂蜜不会变质。故选B。
32.句意:其他蜜蜂酿蜜是为了让小蜜蜂在冬天有食物可吃。
so that以便,为了;as if好像;now that既然;even if即使。后半句“young bees can eat in the winter.”是前半句“The other bees make honey”的目的,应用so that引导目的状语从句。故选A。
33.句意:蜜蜂会造访许多花朵,并把花粉带回家。
spread传播;steal偷;create创造;visit拜访。根据“Bees...lots of flowers and take the pollen home.”可知,蜜蜂造访花朵,然后采花粉回家。故选D。
34.句意:但是当它们这样做的时候,一些花粉会从蜜蜂身上掉到其他的花上。
puts on穿上;looks up查阅;falls off掉落;passes by经过。根据“some of the pollen...the bees onto other flowers.”可知,花粉从蜜蜂身上掉落,然后掉到其他花上。故选C。
35.句意:不幸的是,如果蜜蜂认为你试图伤害它们,它们会蜇你。
protect保护;hurt伤害;avoid避免;admire欣赏。根据“bees can sting you if they think you are trying to...”可知,蜜蜂感觉到被伤害时会蜇人。故选B。
36.句意:如果发生这种情况,最好的做法是用你的指甲小心地把蜇针拔出来,然后用肥皂和水清洗被蜇部位。
carefully小心地;politely有礼貌地;wisely明智地;strangely奇怪地。根据上文“take the stinger out”可知,把螫针拔出来时应该要小心。故选A。
37.句意:一些蜜蜂蜇人后会死去,可怜的蜜蜂!
warm温暖的;luck幸运的;friendly友好的;poor可怜的。根据上文“Some bees die after they sting”可知,此处对蜜蜂的死去表示同情。故选D。
38.句意:在与蜜蜂打交道时,你需要穿一件夹克,戴一顶能遮住面部的帽子,以确保自己的安全。
active积极的;healthy健康的;safe安全的;convenient方便的。根据上文“You will need a jacket and a hat”可知,这些装备能防止你被蜜蜂蜇,确保你是安全的。故选C。
39.句意:当它们的家附近有烟雾时,蜜蜂就无法彼此说话。
punish惩罚;swim游泳;walk走路;talk说话。根据上文“When there is smoke near their home, bees can’t ... to each other.”可知,有烟雾时蜜蜂就无法互相说话。故选D。
40.句意:它们开始吃蜂蜜,并考虑离开家,所以它们会太忙而没有时间蜇你。
patient有耐心的;busy忙碌的;tired累的;dirty脏的。根据上文“They start to eat their honey and think about leaving their home”可知,蜜蜂要开始吃蜂蜜,并考虑离家,它们会很忙。故选B。
41.was invented 42.first 43.was boiling 44.leaves 45.a 46.delicious 47.his 48.the finest 49.to 50.but 51.took 52.places 53.Chinese 54.to drink 55.will have
【导语】本文是一篇说明文,介绍了茶的起源、发展历史及其在世界范围内的传播,并强调了中国人对茶文化的深刻理解。
41.句意:你知道世界上(仅次于水)最受欢迎的饮品茶是偶然被发明的吗?句子主语tea,与动词invent之间是被动关系,且讲述过去发生的事情,应用一般过去时的被动语态,结构为was/were+过去分词。invent的过去分词是invented。故填was invented。
42.句意:许多人认为,茶大约在5000年前首次被饮用。此处表示“首次、第一次”,应用one的序数词first。故填first。
43.句意:一天,神农在明火上烧饮用水。 本句描述过去某个时间正在发生的动作,应用过去进行时,结构为was/were+现在分词。boil的现在分词是boiling。主语是Shen Nong,第三人称单数。故填was boiling。
44.句意:一株茶树上的几片叶子掉进了水里,并在那里停留了一段时间。some后接可数名词复数,leaf的复数形式是leaves。故填leaves。
45.句意:它散发出一种好闻的香气,于是他尝了尝那褐色的水。 smell是可数名词单数,nice以辅音音素开头,表示“一种”好闻的气味,应用不定冠词a。故填a。
46.句意:尝起来相当美味,于是,世界上最受喜爱的饮品之一就这样被发明了。 系动词tasted后应接形容词作表语,delicious本身就是形容词。故填delicious。
47.句意:几千年后,“茶圣”陆羽在他的著作《茶经》中提到了神农。 此处修饰名词book,应用形容词性物主代词,he的形容词性物主代词是his。故填his。
48.句意:书中还讨论了哪些地方生产最好的茶叶,以及使用什么样的水。 根据句意和语境,此处表示“最好的茶叶”,应用形容词最高级。fine的最高级是finest,且最高级前通常加定冠词the。故填the finest。
49.句意:人们认为,茶在六世纪和七世纪期间被带到了韩国和日本。 动词短语“bring to”意为“带到……”,此处表示被带到韩国和日本,介词to表示方向。故填to。
50.句意:在英国,茶直到1660年左右才出现,但不到100年间,它就成了国饮。 前半句说茶出现晚,后半句说它很快成为国饮,前后为转折关系,应用连词but。故填but。
51.句意:从中国到西方国家的茶叶贸易发生在19世纪。 本句描述发生在过去的事情,应用一般过去时。take的过去式是took。故填took。
52.句意:这帮助将茶和茶树的知名度传播到世界上更多的地方。 形容词more后接可数名词复数形式,place的复数是places。故填places。
53.句意:尽管现在许多人都了解茶文化,但毫无疑问,中国人是最懂茶的本质的。 定冠词the后接表示某国人的名词,China对应的表示“中国人”的名词是Chinese,单复数同形。故填Chinese。
54.句意:你想喝茶吗? 固定搭配“want to do sth.”意为“想要做某事”。故填to drink。
55.句意:我们下周新年那天将举行一个茶派对。 根据时间状语“on New Year’s Day next week”可知,动作发生在将来。可以用一般将来时,结构为will+动词原形。故填will have。
56.B 57.B 58.B
【导语】本文是一篇药品说明书,主要介绍了两种感冒药片和感冒糖浆的用法、用量、注意事项,以及蜂蜜用于缓解咳嗽感冒的用法指导。
56.细节理解题。根据“Cold medicine—tablet (药片)”中“Adults: One tablet a time. Take two tablets in 24 hours.”可知,成人每次一片,24小时内服用两片。这意味着每天服用两次。故选B。
57.细节理解题。根据“Cold medicine—syrup (糖浆)”中“Kids under 2 years old can’t take it.”可知,两岁以下儿童不可服用此糖浆。选项B“An 8-month-old kid”是指8个月大的孩子,属于2岁以下,因此不允许服用。故选B。
58.细节理解题。根据“Attention”中“A full teaspoon for kids between 6 and 11 years old”可知,6至11岁儿童应服用一整茶匙蜂蜜,8岁儿童属于此年龄段。故选B。
59.D 60.C 61.D 62.C
【导语】本文主要介绍了“蝙蝠侠效应”。
59.细节理解题。根据文中“In a study, researchers gave three groups six-year-old children a difficult task to complete on a computer.”可知,参与研究的是六岁的儿童。故选D。
60.细节理解题。根据文中“Researchers found that the children in Group Three did the best.”可知,第三组的表现最好。故选C。
61.细节理解题。根据文中“If you’re running a race, imagine yourself as a top runner.”可知,在赛跑时想象自己是顶尖跑步选手,能帮助表现更好。故选D。
62.最佳标题题。全文围绕“蝙蝠侠效应”展开,介绍了其定义、研究及应用方式。A选项“去做研究”、B选项“来完成任务”、D选项“你可以帮忙”均偏离核心,C选项“我能行!我是蝙蝠侠!”契合“蝙蝠侠效应”的主题。故选C。
63.B 64.D 65.B 66.C
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了作者就如何在对话中使用不同类型的问题,给出的一些指导。
63.细节理解题。根据“In order to ask a good follow-up question, you need to listen carefully.”可知,为了提出一个好的跟进问题,你需要仔细倾听。故选B。
64.细节理解题。根据“And second, when you are having trouble understanding what the speaker is trying to communicate.”可知,当你很难理解说话人想要表达的意思时,你需要去问一个澄清性的问题。故选D。
65.细节理解题。根据“Questions, like...”可知,后面问句是作者对最高级问题的举例说明。故选B。
66.推理判断题。根据“Let’s take a look at four different types of questions you can use in a conversation.”可知,作者是就如何在对话中使用不同类型的问题,给出一些指导。故选C。
67.C 68.A 69.B 70.D
【导语】本文讲述了当今很多人购买了许多他们并不需要的东西的现象及原因,进而引出了无购物日。作者还介绍了庆祝无购物日的一些方式以及一些人不喜欢无购物日的原因。
67.细节理解题。根据第一段“Do you often buy something that you don’t really need It looks nice in the shop. There is a good advertisement. You want it. All your friends have one.”可知,作者通过举例子介绍了人们购买他们并不真正需要的东西的理由。故选C。
68. 词义猜测题。根据第二段的倒数第二句“But buying too much is bad for the environment ”可知,购买过多的东西对环境有害,因为它会造成污染并耗尽世界资源,故it指代的是上文buying too much。故选A。
69.细节理解题。根据“You can simply avoid buying anything on the day. You can organize fun activities to call for people to buy nothing. Or you can head out to nature to enjoy a long walk on the beach.”可知庆祝“无购物日”的方法有:组织有趣的活动、在海滩上享受一段悠长的散步、呼吁人们不要购物,故选B。
70.主旨大意题。根据最后一段“Though most people like Buy Nothing Day, some do not.”尽管大多数人喜欢无购物日,但有些人并不喜欢,可知本段主要介绍为什么一些人不喜欢无购物日的理由,故选D。
71.About two hours. 72.Because the blinking slows down. 73.It can hurt the eyes and even cause glaucoma. 74.Four. 75.I will hold the phone at least 30cm away from my eyes. I will take a break every thirty minutes and look at something far away.
【导语】本文是一篇说明文。文章通过举例说明长时间看手机对眼睛的危害,并给出了具体的保护眼睛和正确使用手机的建议。
71.根据文章第二段“According to a study, half of British people own smartphones and they spend about two hours a day using them.”可知,半数英国人每天花费大约两小时使用手机。故填About two hours.
72.根据文章第三段“However, when you look at things closer to your face, your eyes get dry because the blinking slows down.”可知,看离脸较近的东西时,眨眼速度变慢,所以眼睛会干涩。故填Because the blinking slows down.
73.根据文章第四段“Another bad habit is using smartphones in dark rooms…This can hurt the eyes and even cause a disease called glaucoma (青光眼).” 可知,在黑暗的环境中使用手机,瞳孔会放大,过多的光线进入眼睛会伤害眼睛甚至导致青光眼。故填It can hurt the eyes and even cause glaucoma.
74.根据文章末尾内容可知,作者给出了四条保护眼睛的具体建议:保持手机距眼睛至少30厘米;经常眨眼;夜间使用手机记得开灯;每半小时休息眼睛并进行远眺和看鼻尖的动作。故填Four.
75.本题为开放性问题,答案不唯一,结合自身习惯和文章内容合理作答即可。故填I will hold the phone at least 30cm away from my eyes. I will take a break every thirty minutes and look at something far away.
76.How are you (doing) 77.What do you plan to do (tomorrow evening) 78.What kind of movies do you like (best) 79.That sounds good/great/OK/a good idea. 80.See you.
【导语】本文是Ben和Laura在打电话,两人围绕明天晚上的活动安排进行交流,最后决定一起去看动作电影并约定了见面时间。
76.根据答语“Not bad.”可知,此处询问对方近况。故填How are you (doing)
77.根据答语“Well. I plan to watch a movie.”可知,此处询问对方明天晚上的计划。故填What do you plan to do (tomorrow evening)
78.根据答语“I like scary movies best.”可知,此处询问对方喜欢什么类型的电影。故填What kind of movies do you like (best)
79.根据上文“Why not watch an action movie ”可知,此处对Ben的提议表示赞同。故填That sounds good/great/OK/a good idea.
80.根据上文“See you then.”可知,此处回应对方的道别。故填See you.
81.
例文
Nowadays, there are many useful and cool inventions around us. Among these inventions, mobile phones are the most useful for me. They are very convenient because I can communicate with friends quickly, search for learning materials, and relax by listening to music. However, we should use them wisely. Here are my suggestions. Firstly, we should limit the time on phones to protect our eyes. Secondly, we should turn them off in class to focus on studying. By doing this, we can make the best use of our phones.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇话题作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作话题已给出,考生应注意适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明自己最有用的发明物;
第二步,详细说明喜欢的理由;
第三步,给出合理使用的建议。
[亮点词汇]
①communicate with sb与某人交谈
②search for寻找
③make the best use of充分利用
[高分句型]
They are very convenient because I can communicate with friends quickly, search for learning materials, and relax by listening to music. (because引导的原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表