资源简介 2025 —2026学年七年级上学期期末考试(成都专用)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.全卷分A 卷和B 卷,A 卷满分100 分,B 卷满分50 分:考试时间120 分钟。2 .选择题部分必须使用2B 铅笔填涂:非选择题部分必须使用0 .5 亳米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号在答题卡上各题目对应的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效:在草稿纸、试卷上答题均无效。4.保持答题卡清洁,不得折叠、污染、破损等。A卷 (共100分)第一部分 听力(共30小题;计30分)一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。(共5 小题; 每小题1 分,计5 分)1.A.Good evening. B.Good afternoon. C.Good morning.2.A.Here you are. B.P-E-N, pen. C.I like the pen.3.A.Yes, it is. B.I like it. C.No, I don’t.4.A.Thank you. B.I like Sunday. C.You are right.5.A.What game B.Sounds great. C.Do you have a baseball 二、听下面一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。(共5 小题; 每小题1 分,计5 分)1. 2. 3. 4. 5.三、听对话,根据所听到的内容选择正确答语。(共10小题;每小题1分计10分)7.A.Chinese. B.Maths. C.English.8.A.Sad. B.Happy. C.Not interesting.9.A.$28. B.$30. C.$45.10.A.2183-8467. B.2183-8478. C.2183-8476.11.A.She wants to play volleyball. B.She wants to go swimming. C.She wants to go to the store.12.A.Under the bed. B.On the bed. C.In the box.13.A.Some milk. B.Some bread. C.A banana.14.A.39 dollars. B.20 dollars. C.19 dollars.15.A.Interesting. B.Difficult. C.Boring.16.A.15 dollars. B.38 dollars. C.33 dollars.四、听短文,根据所听到的内容选择正确答语。(共5小题;每小题1分计5分)17.What day is Jane’s favorite day A.Wednesday. B.Thursday. C.Friday.18.How does Jane like the English class A.Interesting. B.Useful. C.Difficult.19.What does Jane have for lunch A.Rice. B.Burgers. C.Chicken.20.When is the music class A.At 8:00 a.m. B.At 2:10 p.m. C.At 3:35 p.m.21.Who does Jane play basketball with after school A.Joe. B.Tom. C.Peter.五、听短文, 根据短文内容完成图表中所缺信息。( 共5 小题; 每小题1 分, 计5 分)听短文,根据短文内容完成表格中所缺信息。短文念三遍。A Happy FamilyFamily members Birthdays Favorite clothes SportsMark’s 22 April 12th White T-shirts and 23 shorts Play soccerMark’s mother September 30th Purple skirts Play 24Mark 25 Blue 26 Play volleyball第二部分 基础知识运用(共30小题;计40分)六、选择填空(共15小题;计20分)A.从以下各题的A、B、C三个选项中选择最佳选项。(共10小题;每小题1分,计10分)27.We can ________ the beauty of nature on our hiking trips. It makes us feel happy and relaxed.A.keep B.miss C.give D.discover28.—Bad luck! I lost my watch.—Don’t worry. You can ________ the teacher________ you.A.asks; help B.let; to help C.ask; to help D.let; helping29.—I want to buy David a present. Do you have any ideas —You can buy him a music CD.He likes to ________ CDs.A.celebrate B.borrow C.collect D.lend30.I think ________ is the best school. Every tree, river or animal in it has a story to teach us.A.dream B.nature C.life D.museum31.This storybook is ________ interesting than that one. I like it better.A.much B.more C.most D.the most32.— How do you go to school, Kitty — Well, I________ walk to school. But when it rains, my father drives me to school.A.always B.usually C.seldom D.never33.Some people like to go to bed late, ________ others prefer to go to bed early.A.so B.or C.when D.while34.Some kids enjoy singing __________ other kids enjoy drawing.A.when B.until C.while D.because35.What ______ you have in your schoolbag A.is B.are C.does D.do36.—________ books do you have in your schoolbag —Fifteen.A.How many B.What colour C.How old D.What kinds ofB.补全对话(共5小题;每小题2分,计10分)根据对话内容,选出适当的选项补全对话。 Lisa: Hi, Tom! It’s Anna and Kate’s birthday tomorrow. Let’s have a surprise party for them! Tom: Good idea! 37(At the store) Shopkeeper: Hello. Can I help you Lisa: Yes, please. How much are these balloons Shopkeeper: 38 Tom: We’ll take them. What about those cookies Shopkeeper: 20 yuan per box . 39Tom: Two boxes, please. Lisa: Okay. Tom, do we need drinks Tom: Yes, we do. 40 Shopkeeper: 10 yuan per bottle . Lisa: We’ll take four bottles. 41 Shopkeeper: It’s 95 yuan in total. Lisa & Tom: Thank you. Have a nice day!A.What’s the total B.How much is the orange juice C.How many boxes would you like D.They’re 15 yuan .E.Let’s buy some things for the party.七、完形填空阅读下面两篇短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(共15小题;计20分。A篇每小题2分,计10分;B篇每小题1分,计10分)AToday is June 4th. It’s a fine day. It is Betty’s birthday. She comes 42 and sees a new red box on her bed. She opens it. There is nothing but a piece of paper in it! Betty takes it out and 43 , “Dear Betty. I’m your e and 44 me in the front room.” Betty runs to the front room. She finds her parents there. They look at her 45 . She looks around and sees her gift—a nice new bike. “Happy birthday, Betty!” Her parents both 46 . Betty is very happy and says, “Thank you very much.”根据短文内容选择最佳答案。42.A.to home B.home C.at home43.A.reading B.read C.reads44.A.look for B.look after C.look at45.A.happy B.happily C.happiness46.A.speak B.say C.talkBToday is the Dragon Boat Festival. Mona is 47 a boat race on TV in the living room at the moment. She likes the boat race because she thinks it is 48 . But then, her sister Lisa comes and says, “Mona, 49 I watch my favourite volleyball match ”Mona is unhappy to hear this. So she says in an angry 50 , “Lisa, you can watch it after I finish watching the boat race.” Lisa is unhappy too.Soon, the two girls start to argue (争吵) with one another. It’s getting 51 .Mrs. Black is working on a book in her room. When she hears the noise, she stops writing and 52 to the living room. After learning about what 53 , Mrs. Black says, “Is TV important You’re sisters. Why don’t you 54 something you both like ”Hearing this, both Mona and Lisa feel 55 . Mona says to Lisa, “Lisa, how about going to play 56 ”“Sounds great. Let’s go!” says Lisa.So, the two girls go to get the badminton rackets.47.A.leaving B.improving C.watching48.A.common B.amazing C.boring49.A.could B.must C.need50.A.hand B.voice C.leg51.A.noisy B.bright C.balanced52.A.rushes B.listens C.rides53.A.drops B.talks C.happens54.A.turn off B.think of C.put up55.A.sorry B.busy C.thirsty56.A.tennis B.volleyball C.badminton第三部分 阅读理解(共15小题;计30分)八、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。Mr. Brown and Mrs Brown have a son. His name is Jack. Jack is only two years old. He is very lovely, and he always asks his parents questions.One day, Mr Brown is reading a book on the sofa in his room. And he has a banana in his hand. He likes eating bananas. Jack comes in. He looks at the banana in Mr Brown’s hand and asks, “Dad, what’s this ” But Mr Brown doesn’t hear him, so he doesn’t answer him. Then Jack goes up to Mr Brown, shakes (摇动) his leg and asks, “What’s this, Dad ” “It’s a leg (腿).” answers Mr Brown. Then Jack goes out of the room and says to Mrs Brown, “Mum, I want to eat a leg.”根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)。57.Jack is four years old.58.Jack never asks his parents questions.59.Mr Brown is reading a book on the sofa in his room.60.There is a banana in Mrs Brown’s hand.61.In fact (事实上), Jack wants to eat a banana.九、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。(共10小题;每小题2分,计20分)A“Mom, I can’t find my jacket.” “Dad, I can’t find my schoolbag.” “Linda, do you see my keys ” Sam’s things are everywhere (到处). He often asks his family for help.Now it is 11:30 in the morning. Sam can’t find his English book. He is sad. He must find it for the English class in the afternoon. It is not in his school bag. “Do you see my English book ” Sam asks his sister Linda. “No, but I found a white ruler.” she says.“What about you, Dad ” Sam asks his father. “No, but I found a black pen. Is it yours ”“Yes, it is.” Sam says. “Thank you.”Sam can’t find his English book. He is sad (伤心的).“Sam, here is your English book,” Mom says. “You must be careful (细心的) next time.” “I see, Mom. I will take good care of (照看好) my things,” Sam says.根据短文内容,选择正确答案。62.What does the underlined word “It” in paragraph 2 refer to A.The English book. B.The schoolbag.C.The white ruler. D.The black pen.63.How many people are there in Sam’s family A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.64.Sam is ______ when he can’t find the book.A.happy B.funny C.sad D.amazing65.Who found the English book A.Linda. B.Sam. C.Sam’s mother. D.Sam’s father.66.What can we know about Sam according to the passage A.He has a brother.B.His room is not tidy.C.He doesn’t like English.D.He has an English class in the morning.BSchool ClubsThe Sports ClubDo you like playing sports Do you want to be strong and keep healthy (健康的) Please join us.Time: 5:30 p.m.-7:00 p.m. every Wednesday Place: The playground Call: 123-662 The Music ClubCan you play the guitar Can you sing or dance There is a great club for you!Time: 5:00 p.m.-6:00 p.m. every Tuesday Place: Room 122 Call: 440-883The English ClubWe can read English books, sing English songs, and listen to English stories (故事). Let’s have fun!Time: 7:00 a.m.-7:30 a.m. every Thursday Place: Room 155 Call: 109-392 The Film ClubDo you like watching films Do you want to relax (放松) after school Let’s enjoy films together!Time: 6:10 p.m.-7:00 p.m. every Friday Place: Room 143 Call: 228-39567.What time does the sports club open A.At 7 a.m. B.At 5 p.m. C.At 5:30 p.m. D.At 7:10 p.m.68.Lily loves playing the guitar. Where can she go A.To Room 122. B.To Room 155. C.To Room 143. D.To the playground.69.What activities are there in the English club A.①②④ B.①④⑤ C.②④⑤ D.③④⑤70.Li Xue wants to join the film club. She needs to call ______.A.123-662 B.440-883 C.109-392 D.228-39571.What do we know from the text A.The members of the sports club meet every Friday.B.Students can go to the English club on Thursdays.C.The film club is open for two hours on Fridays.D.The four clubs begin their activities in the afternoon.B卷(共50分)一、补全单词 根据首字母及句意写出完整单词。(共5小题;每小题1分,计5分)72.It’s fun to do sports with our classmates. We often play football t .73.—Who’s that girl —She’s a new m of our class. Let’s say hello to her.74.My little sister reads a lot and s lots of time reading in her room.75.How many white ducks are there on the farm Let’s c . One, two...76.Peter and I love music and we b play the guitar well.二、完成对话(共10小题;每小题1分,计10分)在空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一空一词(含缩写词)。A=Mary B=EricA: Hello, I am a new student here. My name’s Mary.B: Hello, Mary. I’m Eric. Nice to meet you.A: I’m listening to the music named Moon River. It can help us 77 after studying for half a day. Do you want to have a try B: I am afraid you 78 stop. We can 79 listen to music in the music room, not outside it.A: Oh, OK. Can you tell me what other 80 we have B: In the first month, we have to walk to the dining hall in four 81 , girls in two and boys in two. We can’t run too fast.A: It seems we have some 82 rules.B: Yes, but those rules will be good for all the students. We need to follow them. And we have many interesting 83 . You can do things like playing the piano or swimming in them.A: Which one are you in now B: 84 . I like pictures and I am really good at doing that. How about you Which one do you want to join A: Do we have any clubs about cooking I want to be a cook. I sometimes help my mom in the 85 .B: Yes, we do. We have it on Friday. You can 86 it for about one hour in the club. I hope your dream can come true.A: Thank you. I will try hard.B: You’re welcome.三、短文填空(共10小题;每小题1分,计10分)从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。eleven bowl blow usual wish noodle one celebrate symbol lifeAlan is eleven years old. And it is his 87 time to come to China to visit his grandparents. Today is Sunday. It’s his 88 birthday, but his parents and friends aren’t here. He gets up early and wonders how to 89 his birthday this year. When he comes out of his bedroom, he sees a big bowl of 90 and a cake on the table. It is a 91 of egg and tomato noodles. Alan 92 eats bread and milk for breakfast in America. He wants to know why Grandma cooked noodles this morning.“It is your birthday today,” says Grandma. “In China, long noodles are a 93 of long life. We call the noodles changshou noodles. I hope you live a happy and healthy 94 . Make a 95 . After that you can 96 out the candles.”“Thanks, Grandma. I think it’s the first special gift I get for my birthday,” says Alan.四、阅读表达(共10小题;计10分)A.补全短文My name is Linda Green. Kate Green is my aunt and Alan Miller is my uncle. They have a son (儿子). His name is Paul. 97 But my uncle Alan and my cousin Paul are not.98 His books are on his desk and bed. His cap and trousers are on the sofa. And his schoolbag is under the chair.My aunt Kate always (总是) helps Paul put his things in the right place. 99 And he always asks, “Do you see my schoolbag Where is my ruler ” My uncle always says, “I don’t know. Ask your mother for help. She puts it away!” One day, my uncle Alan is playing computer games. 100 He can’t find his school in the map (地图). He asks my uncle Alan, “ 101 ” My uncle Alan says, “I don’t know. Ask your mother for help. She puts it away!”A.Where is my school B.Paul is reading a map.C.My aunt Kate is very tidy.D.Paul often can’t find his things.E.Paul is a primary school student.F.In Paul’s room, you can see his things everywhere (到处).B.完成图表根据短文内容,完成图表中所缺信息。All families are not the same. People want a happy family. But what can we do to have a happy family Here are some good ways for you.Talk to familyTalking is a good way to have a happy family. It helps family to know each other. If we often talk to our family, we can know much about them.Spend time togetherThere are many ways to spend time with our family, such as cooking dinner, watching TV, going for a walk, walking our pet dog and cleaning the house together.Say sorryWhen you do something wrong, you should say sorry. A good dinner for your family can show you are sorry too.Show appreciationWhen your family helps you, you should say “Thank you!” And let them know that you thank them for what they do for you. You can also buy some small things for them. What are small things A toy, a good book, a beautiful scarf (围巾) or a tie (领带). These can make them happy.All families are 102 . Here are some good ways to have a happy family.Talk to family It helps family to 103 each other.Spend time 104 There are many ways to spend time with our family.Say sorry A good 105 is also a good way to say sorry.Show appreciation Say “ 106 !” when your family helps you. Buying small things for them is a good way to make them happy.五、书面表达(计15分)107.假如你是李雷,这个周六是你的生日,请给你的英国朋友Mike写一封邮件,要点如下:1.邀请他参加你的生日晚会。2.乘车路线:乘11路公交车到达新街并直走约5分钟;在第一个十字路口左转;一直走到你看到右边的邮局和公园;你家位于邮局和公园之间。3.期待他的到来。注意:1.词数80左右;2.可适当发挥,以使行文连贯;3.文中不得出现你的真实姓名和校名。Dear Mike,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Lei2025 —2026学年七年级上学期期末考试(成都专用)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.全卷分A 卷和B 卷,A 卷满分100 分,B 卷满分50 分:考试时间120 分钟。2 .选择题部分必须使用2B 铅笔填涂:非选择题部分必须使用0 .5 亳米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号在答题卡上各题目对应的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效:在草稿纸、试卷上答题均无效。4.保持答题卡清洁,不得折叠、污染、破损等。参考答案题号 1 2 3 4 5 7 8 9 10 11答案 C B A A B C B C B A题号 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21答案 A C A B C C B A C A题号 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36答案 D C C B B B D C D A题号 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51答案 B C A B B C B A B A题号 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61答案 A C B A C F F T F T题号 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71答案 A B C C B C A C D B题号 97 98 99 100 101答案 C F D B A1.C【原文】Good morning, Li Ming.2.B【原文】Can you spell “pen”, please 3.A【原文】Is the book in the bookcase 4.A【原文】Have a good day, Mary!5.B【原文】Let’s play computer games.6.【小题1】E 【小题2】B 【小题3】D 【小题4】C 【小题5】A【原文】略7.C【原文】略8.B【原文】略9.C【原文】略10.B【原文】略11.A【原文】略12.A【原文】M: Mum, where are my socks I can’t find them.W: Oh, Bill. Are they in your blue box The box is on your bed.M: No, they aren’t. Oh, they are under the bed.Q: Where are Bill’s socks 13.C【原文】M: Mum, there are some milk, bread and bananas. Do you want some bread W: Thanks. Dear, I want a banana please.Q: What does the boy’s mother want 14.A【原文】W: Hi, Jack. Your clothes are very nice!M: Thank you, Jane. And I have them at very good prices.W: Oh, really How much are they M: My T-shirt is 19 dollars. And my jacket is 20 dollars.Q: How much are the T-shirt and the jacket 15.B【原文】略16.C【原文】略17.C 18.B 19.A 20.C 21.A【原文】略22.father/dad 23.black 24.tennis 25.October 1st 26.trousers【原文】Hi, my name is Mark, and I have a happy family—my father, my mother and I. My father is Jeff Smith. His birthday is on April 12th. My mother is Linda Miller. Her birthday is on September 30th. And the next day is my birthday. What are their favorite clothes and sports My father’s favorite clothes are his white T-shirts and black shorts. He likes to play soccer with his friends on Saturday. My mother’s favorite clothes are purple skirts. She likes to play tennis on Saturday, too. What about me I like blue trousers. And I like to play volleyball on Sunday with my cousin.27.D我们可以在徒步旅行中发现大自然的美景。这让我们感到快乐和放松。考查动词辨析。keep保持;miss错过;give给予;discover发现。根据“the beauty of nature”及“makes us feel happy and relaxed”可知,徒步旅行中应是“发现”自然之美。故选D。28.C——真倒霉!我的手表丢了。——别担心。你可以请老师帮助你。考查动词辨析和非谓语动词。ask请求,常用结构ask sb. to do sth.“叫某人做某事”;let让,常用结构let sb. do sth.“让某人做某事”;根据“You can”可知,第一空要用动词原形,排除A选项;再根据固定结构let sb. do sth.,排除BD选项。故选C。29.C——我想给大卫买件礼物。你有什么主意吗?——你可以给他买一张音乐CD,他喜欢收集CD。考查动词辨析。celebrate庆祝;borrow借入;collect收集;lend借出。根据“You can buy him a music CD. He likes to ... CDs.”可知,推荐买CD,由此推知大卫喜欢收集CD。故选C。30.B我认为大自然是最好的学校。其中的每一棵树、每一条河流或每一只动物都有一个故事可以教给我们。考查名词辨析。dream梦想;nature自然;life生活;museum博物馆。根据“Every tree, river or animal in it has a story to teach us”可知,此处指大自然中的事物可以给我们启示,因此“大自然”是最好的学校。故选B。31.B这个故事书比那个更有趣。我更喜欢它。考查形容词比较级。根据空格后“than that one”可知,此处表示两者比较,需用比较级“more interesting”。故选B。32.B——Kitty,你怎么去上学?——嗯,我通常步行上学。但当下雨时,我父亲开车送我上学。考查副词辨析。always总是;usually通常;seldom很少;never从不。根据答语中“But when it rains”表示例外情况,可知步行上学是通常行为,但非绝对,故选B。33.D有些人喜欢晚睡,而另一些人则更喜欢早睡。考查连词辨析。so所以;or或者;when当……时候;while而。根据“Some people like to go to bed late, … others prefer to go to bed early.”可知,句子前后表示对比关系,即有人喜欢晚睡,有人喜欢早睡。故选D。34.C有些孩子喜欢唱歌,而其他孩子喜欢画画。考查连词辨析。when当……时;until直到;while而,然而;because因为。根据句意可知,前后两个分句“有些孩子喜欢唱歌”和“其他孩子喜欢画画”是并列对比关系,表示两种情况同时存在,应使用表示对比的连词“while”。故选C。35.D你的书包里有什么?考查特殊疑问句。句子中有实义动词“have”,特殊疑问句要借助助动词do或does来构成,主语“you”是第二人称,所以借助助动词“do”。故选D。36.A——你的书包里有多少本书?——十五本。考查特殊疑问句。How many多少,用于询问复数名词的数量;What colour什么颜色,询问颜色;How old多大,询问年龄;What kinds of什么种类,询问类型。根据“Fifteen”可知,此处询问数量。故选A。37.E 38.D 39.C 40.B 41.A本文是Lisa和Tom为Anna和Kate的生日派对购物,与售货员讨论商品价格及数量的过程。37.根据“At the store”及“Shopkeeper: Hello. Can I help you ”可知,两人去了商店,准备购买生日派对需要的物品,因此上文应是提出去买东西的建议。选项E“让我们为聚会买些东西吧”符合语境,故选E。38.根据上文“Lisa: Yes, please. How much are these balloons ”可知,Lisa在询问气球的价格,因此下文应回答气球的价格。选项D“它们是15元”符合语境,故选D。39.根据下文“Tom: Two boxes, please.”可知,Tom回答说要两盒饼干,因此上文应是对需要购买饼干的数量提出询问。选项C“你们想要几盒”符合语境,故选C。40.根据下文“Shopkeeper: 10 yuan per bottle .”可知,售货员回答橘子汁的价格是10元每瓶,因此上文是在询问橘子汁的价格。选项B“橘子汁多少钱”符合语境,故选B。41.根据下文“Shopkeeper: It’s 95 yuan in total.”可知,售货员给出购买商品的总额是95元,因此上文是在询问购买的所有物品的总钱数。选项A“总共多少钱”符合语境,故选A。42.B 43.C 44.A 45.B 46.B本文是一篇记叙文。文章主要讲述了贝蒂生日当天,父母通过一种特别的方式为她送上生日礼物——一辆新自行车的故事。42.她回到家,看到床上有一个新的红色盒子。to home表述错误,home前一般不加介词to;home到家,副词;at home在家,介词短语。根据“She comes...and sees a new red box on her bed.”可知,此处指回到家,come home“到家”,固定搭配。故选B。43.贝蒂把它拿出来读道:“亲爱的贝蒂。我是你的礼物。到前厅来找我。”reading阅读,现在分词;read阅读,动词原形;reads阅读,动词三单形式。根据“Betty takes it out and...”可知,此处指拿出纸来读,且句子为一般现在时,主语Betty为第三人称单数,故此处应用动词三单形式。故选C。44.贝蒂把它拿出来读道:“亲爱的贝蒂。我是你的礼物。到前厅来找我。”look for寻找;look after照顾;look at看。根据“I’m your e and...me in the front room.”可知,此处指礼物让贝蒂到前厅来找它。故选A。45.他们高兴地看着她。happy高兴的,形容词;happily高兴地,副词;happiness高兴,名词。根据“They look at her...”可知,此处指高兴地看着她,修饰动词look应用副词happily。故选B。46.她的父母都说:“生日快乐,贝蒂!”speak讲话,后常接语言;say说,强调说话的内容;talk谈论,交谈。根据“Happy birthday, Betty!”可知,此处强调说话的内容,应用say。故选B。47.C 48.B 49.A 50.B 51.A 52.A 53.C 54.B 55.A 56.C本文是一篇记叙文,文章讲述端午节当天,莫娜正在客厅看电视上的龙舟比赛,妹妹莉萨想换台看排球比赛,两人为此争吵起来。布莱克夫人听到噪音后出面调解,建议她们找双方都喜欢的事做。姐妹俩感到愧疚,最终决定一起去打羽毛球。47.此刻,莫娜正在客厅看电视上的龙舟比赛。leaving离开;improving改善;watching观看。结合“a boat race on TV”可知,此处指“看电视上的比赛”,watching符合语境。故选C。48.她喜欢龙舟比赛,因为她觉得它很精彩。common普通的;amazing精彩的;boring无聊的。根据“likes the boat race”可知,喜欢的原因是比赛精彩,amazing符合语境。故选B。49.莫娜,我能看我最喜欢的排球比赛吗?could能(表请求,委婉语气);must必须;need需要。此处莉萨是委婉请求换台,could符合语境。故选A。50.所以她生气地说:“莉萨,你可以等我看完龙舟比赛再看。”hand手;voice声音;leg腿。“in an angry voice”是固定表达,意为“生气地说”,voice符合语境。故选B。51.情况变得很吵。noisy吵闹的;bright明亮的;balanced平衡的。根据“the two girls start to argue with one another”可知,争吵会导致环境吵闹,noisy符合语境。故选A。52.当她听到噪音时,她停下写作,冲到客厅。rushes冲;listens听;rides骑。结合“stops writing”和听到争吵的反应,推测她会快速赶到客厅,rushes符合语境。故选A。53.了解到发生的事情后,布莱克夫人说:“电视很重要吗?你们是姐妹。”drops掉落;talks谈论;happens发生。此处指布莱克夫人了解争吵发生的缘由,happens符合语境。故选C。54.你们为什么不想想双方都喜欢的事情呢?turn off关掉;think of想到;put up举起。结合后文姐妹俩决定打羽毛球,可知此处是建议“想到”共同喜欢的事,think of符合语境。故选B。55.听到这话,莫娜和莉萨都感到愧疚。sorry愧疚的;busy忙碌的;thirsty口渴的。姐妹俩为争吵的行为感到愧疚,sorry符合语境。故选A。56.莫娜对莉萨说:“莉萨,我们去打羽毛球怎么样?”tennis网球;volleyball排球;badminton羽毛球。根据后文“the two girls go to get the badminton rackets”可知,她们要去打羽毛球,badminton符合语境。故选C。57.F 58.F 59.T 60.F 61.T本文主要介绍了Jack喜欢问问题而引发的一则小趣事。57.根据“Jack is only two years old. ”可知Jack只有两岁,该题“杰克四岁了”错误。故答案为F。58.根据“and he always asks his parents questions.”可知Jack总是问父母问题,该题“杰克从不问他父母问题”错误。故答案为F。59.根据“One day, Mr Brown is reading a book on the sofa in his room.”可知布朗先生在房间的沙发上看书。该题“布朗先生正在他房间的沙发上看书”正确。故答案为T。60.根据“One day, Mr Brown is reading a book on the sofa in his room.”可知是布朗先生手里拿着一根香蕉,而不是布朗夫人。该题“布朗太太的手里有一根香蕉”错误。故答案为F。61.根据“But Mr Brown doesn’t hear (听见) him, so he doesn’t answer him. Then Jack goes up to Mr Brown, shakes (摇动) his leg and asks, ‘What’s this, Dad ’ ‘It’s a leg (腿),’ answers Mr Brown. Then Jack goes out of the room and says to Mrs Brown, ‘Mom, I want to eat a leg.’”可知,杰克想问爸爸手里拿的是什么,布朗先生以为杰克在问他的腿,杰克说想吃腿就是表示想吃香蕉。该题“事实上,杰克想吃香蕉。”正确。故答案为T。62.A 63.B 64.C 65.C 66.B本文是一篇记叙文,讲述了Sam经常找不到自己的东西,总是向家人求助。在某一天上午11:30,他找不到英语书了,最后在妈妈的帮助下找到了,妈妈提醒他下次要细心。62.词句猜测题。根据“Sam can’t find his English book. He is sad. He must find it for the English class in the afternoon.”可知,Sam找不到他的英语书,他必须为下午的英语课找到它,所以it指代的是英语书。故选A。63.细节理解题。根据文章内容可知,Sam家有Sam、他的妹妹Linda、他的爸爸和他的妈妈,共四个人。故选B。64.细节理解题。根据“Sam can’t find his English book. He is sad.”可知,当Sam找不到书的时候,他很伤心。故选C。65.细节理解题。根据“‘Sam, here is your English book,’ Mom says.”可知,是Sam的妈妈找到了英语书。故选C。66.推理判断题。根据“Sam’s things are everywhere (到处). He often asks his family for help.”以及全文内容可知,Sam的东西到处都是,他经常向家人求助,由此可推断出他的房间不整洁。故选B。67.C 68.A 69.C 70.D 71.B本文介绍了学校四个社团(体育俱乐部、音乐俱乐部、英语俱乐部和电影俱乐部)的活动时间、地点和联系方式。67.细节理解题。根据体育俱乐部“Time: 5:30 p.m.-7:00 p.m.”可知,体育俱乐部开放时间为下午5:30。故选C。68.细节理解题。根据音乐俱乐部“Place: Room 122”可知,喜欢弹吉他的Lily可以去122室。故选A。69.细节理解题。根据英语俱乐部“read English books, sing English songs, and listen to English stories”可知,活动包括读书、唱歌和听故事,对应图中的②④⑤。故选C。70.细节理解题。根据电影俱乐部“Call: 228-395”可知,想加入电影俱乐部需拨打228-395。故选D。71.细节理解题。根据英语俱乐部“Time: 7:00 a.m.-7:30 a.m. every Thursday”可知,学生可以在周四去英语俱乐部。故选B。72.together/ogether和同学一起运动很有趣。我们经常一起踢足球。根据“It’s fun to do sports with our classmates.”和首字母提示可知,经常一起踢足球。together“一起”,副词。故填together。73.member/ember——那个女孩是谁?——她是我们班的新成员。我们向她问好吧。根据“Let’s say hello to her.”和首字母提示可知,女孩是班级的新成员。member“成员”,前面有“a”,用名词单数。故填member。74.spends/pends我的小妹妹读很多书,并且花很多时间在她的房间里读书。根据“lots of time”及首字母提示可知指“花费时间”,句子描述日常行为,用一般现在时,主语My little sister是第三人称单数,spend time doing sth.是固定搭配,意为“花费时间做某事”,spend的第三人称单数形式是spends,在句中作谓语。故填spends。75.count/ount农场里有多少只白鸭子?让我们数一数。一只,两只……根据“One, two...”和首字母可知,此处指“数数”,动词count符合语境,Let’s后接动词原形。故填count。76.both/oth彼得和我都热爱音乐,而且我们俩吉他都弹得很好。“Peter and I”是两个人,结合首字母,应填both,表示“两者都”。故填both。77.relax 78.must 79.only/just 80.rules 81.groups 82.strict 83.clubs 84.Drawing/Art 85.kitchen 86.practice本文是Mary与Eric两人谈论学校校规以及各自喜欢的俱乐部的情况。77.根据“I’m listening to the music named Moon River. It can help us...after studying for half a day.”可知,此处说的是听音乐可以帮助放松,relax“放松”,此处是help sb do sth的结构,空处用原形,故填relax。78.根据“We can...listen to music in the music room, not outside it.”可知,此处是提醒对方必须停止音乐,must“必须”,是情态动词,故填must。79.根据“...listen to music in the music room, not outside it.”可知,此处说的是只能在音乐教室听音乐,表示“只有”用only/just,故填only/just。80.根据“In the first month, we have to walk to the dining hall in four...”可知,此处是询问其他的校规,other后接复数名词rules,故填rules。81.根据“girls in two and boys in two.”可知,去餐厅的时候只能排成四对,group“组”,是名词,空前有four修饰,名词应用复数形式,故填groups。82.根据“Yes, but those rules will be good for all the students.”可知,此处应是说规则很严格,用形容词strict“严格的”,修饰名词,故填strict。83.根据“You can do things like playing the piano or swimming in them.”可知,此处说的是有很多俱乐部,此处应用名词的复数形式,故填clubs。84.根据“Which one are you in now ”以及“I like pictures and I am really good at doing that.”可知,此处应是回答绘画/美术俱乐部,故填Drawing/Art。85.根据“Do we have any clubs about cooking I want to be a cook. I sometimes help my mom”可知,此处说的是在厨房帮助妈妈,故填kitchen。86.根据“Yes, we do. We have it on Friday. You can...it for about one hour in the club.”可知,此处说的是可以在俱乐部练习一个小时,can后接动词原形,故填practice。87.first 88.eleventh 89.celebrate 90.noodles 91.bowl 92.usually 93.symbol 94.life 95.wish 96.blow本文讲述了艾伦的奶奶为他的生日准备了长寿面并告诉了他寓意,这是艾伦收到的第一个特殊的生日礼物。87.这是他第一次来中国看望他的祖父母。根据“And it is his ... time to come to China to visit his grandparents.”及备选词可知,此处指第一次,应用one的序数词first,意为“第一”。故填first。88.今天是他十一岁生日。根据上文“Alan is eleven years old.”可知,此处指他11岁的生日,应用eleven的序数词eleventh。故填eleventh。89.他在想今年如何庆祝生日。根据“wonders how to...his birthday this year”可知,此处指的是“如何庆祝生日”,空前有to,此处应填动词原形“celebrate”,表示“庆祝”。故填celebrate。90.当他从卧室出来时,他看到桌子上有一大碗面条和一个蛋糕在桌上。根据“He wants to know why Grandma cooked noodles this morning.”可知,此处指一大碗面条;noodle“面条”符合语境,此处要用复数形式。故填noodles。91.它是一碗鸡蛋和西红柿面。根据上文“a big bowl of”可知,此处指一碗西红柿鸡蛋面;a bowl of“一碗……”。故填bowl。92.艾伦在美国早餐通常吃面包、喝牛奶。分析句子结构可知,句子不缺少任何成分,考虑用副词;结合备选词,usual“通常的”符合语境,副词为usually。故填usually。93.在中国,长面条是长寿的象征。根据“We call the noodles changshou noodles”及常识可知,生日吃长面条是长寿的象征,此处应填名词“symbol”,表示“象征”。故填symbol。94.我希望你过上幸福健康的生活。根据“I hope you live a happy and healthy...”可知,此处指的是“幸福健康的生活”,应填名词“life”,表示“生活”。故填life。95.许一个愿。make a wish“许愿”,固定短语。故填wish。96.之后你就可以吹蜡烛了。根据“out the candles”可知,许愿之后就要吹蜡烛,此处指吹灭蜡烛;blow out“吹灭”,动词短语;再由空前的“can”可知,应用动词原形。故填blow。97.C 98.F 99.D 100.B 101.A本文琳达讲述了她的姑姑凯特很整洁,而保罗和他的父亲艾伦不太擅长保持整洁。保罗的东西总是乱七八糟的,他常常找不到自己的物品,并且总是向母亲寻求帮助。97.根据“But my uncle Alan and my cousin Paul are not.”可知,But表示转折,说明空处是说“某人是怎样的”,结合下文讲述的是物品的整洁问题,C项“我的舅妈凯特很整洁”符合语境,故选C。98.根据“ His books are on his desk and bed. His cap and trousers are on the sofa. And his schoolbag is under the chair.”可知,空处应与东西乱放有关,F项“在保罗的房间里,你到处都能看到他的东西。”符合语境,故选F。99.根据“And he always asks, ‘Do you see my schoolbag Where is my ruler ’ ”可知,空处应是说找不到东西,D项“保罗经常找不到他的东西。”符合语境,故选D。100.根据“One day, my uncle Alan is playing computer games.”和“He can’t find his school in the map (地图).”可知,空处应是介绍家人的活动,且和地图相关,B项“保罗正在看地图。”符合语境,故选B。101.根据“He can’t find his school in the map (地图). He asks my uncle Alan,”可知,找不到学校了,应是问学校在哪里,A项“我的学校在哪里”符合语境,故选A。102.different 103.know 104.together 105.dinner 106.Thanks本文主要探讨了如何拥有一个幸福的家庭,给出了一些具体的方法和建议,包括与家人交谈、共度时光、道歉以及表达感激之情。102.根据原文“All families are not the same. ”可知,不是所有的家庭都是一样的,也就是说所有家庭都不一样。故填different。103.根据原文“Talking is a good way to have a happy family. It helps family to know each other.”可知,交谈是拥有一个幸福家庭的好方法,它有助于家庭成员之间相互了解。故填know。104.根据原文“Spend time together”可知,本段主要讲述的是与家人共度时光,故填together。105.根据原文“When you do something wrong, you should say sorry. A good dinner for your family can show you are sorry too.”可知,当你做错事时,你应该说对不起,为家人做一顿丰盛的晚餐也可以表示你的歉意。故填dinner。106.根据原文“When your family helps you, you should say ‘Thank you!’”可知,当你的家人帮助你时,你应该说“谢谢”。故填Thanks。107.例文Dear Mike,My birthday is coming. I would like to invite you to my birthday party this Saturday evening. Now I’m writing to tell you the way to my home.First, you can take the No.11 bus to get to New Street and go along the street for about 5 minutes. Then turn left at the first crossing and just go straight. You can see a post office and a park on your right. My house is between them. You can find it easily.I really hope you can come and enjoy yourself.Yours,Li Lei[总体分析]①题材:本文是一封邮件;②时态:时态主要为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏要点。注意行文连贯,逻辑清晰,无拼写和语法错误。[写作步骤]第一步,邀请Mike来自己的生日派对;第二步,详细说明如何能到自己家;第三步,表达自己希望Mike的到来。[亮点词汇]①would like to想要……②the way to my home来我家的路③turn left at the first crossing在第一个十字路口左转④go straight直行⑤enjoy yourself玩得开心,过得愉快[高分句型]①My birthday is coming. (现在进行时表将来)②I really hope you can come and enjoy yourself. (省略that的宾语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 七年级英语上学期期末考试(四川成都专用) - 答案.docx 七年级英语上学期期末考试(四川成都专用).docx