资源简介 2025-2026学年九年级上学期期末考试英语第I卷(选择题 共80分)一、听力理解(本大题共20小题, 每小题1分, 共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的 A、B、C三幅图画。找出与你所听句子内容相匹配的图画。1.A. B. C.2.A. B. C.3.A. B. C.4.A. B. C.B)下面你将听到十组对话, 每组对话后都有一个问题。根据对话内容, 从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。5.What does John do A.A scientist. B.A policeman. C.A teacher.6.What’s wrong with Susan A.She may be ill. B.She may be hurt. C.She may be hungry.7.What did the man think of the football game yesterday A.It was noisy. B.It was boring. C.It was lively.8.Where does the conversation probably take place A.In a library. B.In a theater. C.In a hospital.9.How does the man feel now A.Tired. B.Thirsty. C.Hungry.10.What kind of music do the boy’s parents like A.Pop music. B.Beijing Opera. C.Country music.11.Where is the woman going A.To the beach. B.To the bank. C.To the school.12.What time does Daming begin to play volleyball every afternoon A.At about four. B.At about five. C.At about half past four.13.Whose leg is hurt A.John’s. B.Lucy’s. C.Helen’s.14.Why is the woman calling A.To take a message. B.To go out with Judy. C.To ask about a job.C)听下面长对话或独白。每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听材料,回答以下各小题。15.What’s the relationship between the speakers A.Husband and wife. B.Mother and son. C.Brother and sister.16.What’s the woman doing now A.Doing some cooking.B.Having a walk.C.Doing some washing.17.Where will the man wait for the woman A.In the kitchen. B.Near the garden. C.Near the park.听材料,回答以下各小题。18.Where is Frank from A.Boston. B.New York. C.Washington.19.How long did it take him to get to San Francisco A.About three days. B.About five days. C.About seven days.20.What did he do in San Francisco A.He visited his friends.B.He helped the wounded people.C.He travelled in the countryside.二、单项填空(本大题共15小题;每小题1分, 共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。21.Hangzhou, ________ city full of historical charm and modern atmosphere, held ________ 19th Asian Games.A.the; the B.an; the C.an; / D.a; the22.—Mike, can you tell me how to use this camera, please —Read the ________ on it. They are not difficult to understand.A.introduction B.instructions C.communications D.connection23.Safety is very important for ________. So we must learn how to protect ________.A.anyone; us B.everyone; ourselvesC.everyone; us D.someone; ourselves24.Those old text books can be ________ by students in the lower grade.A.reused B.recycled C.reduced D.repeated25.—Amy wants to know if ________ a hiking trip tomorrow.—Of course, we will. Unless it ________ tomorrow, we will follow the plan.A.we will have; will rain B.we have; rainsC.we have; will rain D.we will have; rains26.When Daniel was in middle school, he was quite rude. Nobody liked him ________.A.for a time B.at a time C.at the time D.at times27.Mike, you ________ play with fire. You ________ burn yourself.A.can’t; should B.mustn’t; may C.needn’t; must D.shouldn’t; need28.This pair of shoes ________ my mum and they ________ very comfortable.A.was made with; are felt B.were made from; are feltC.were made of; was felt D.was made by; feel29.PRC ________ the People’s Republic of China.A.asks for B.searches for C.stands for D.looks for30.________ Liu Xiang hurt his foot, he never gave up his dream.A.Even though B.As long as C.Since D.Unless31.People from the whole world are ________ our progress in the environmental protection.A.sorry for B.surprised at C.angry with D.worried about32.—I wonder ________.—I’m not sure. Maybe yes.A.that I could hold a party at home B.if I could hold a party at homeC.if could I hold a party at home D.when could I hold a party at home33.I’m afraid John can’t use his cell phone ________.A.properly B.simply C.mainly D.nearly34.________ my poor English, my parents encouraged me ________ English every day.A.Improve; speak B.Improving; speakingC.To improve; to speak D.To improve; speak35.—Mum, I’ve got the first prize in the photo competition. —________!A.Good luck B.Good idea C.It’s very kind of you D.Congratulations三、完形填空(本大题共10小题;每小题1分, 共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D选项中选出最佳选项。Judie’s class was studying Chinese culture. One day, her teacher went into the classroom 36 some kites. He 37 them that kites were invented in China more than 2, 000 years ago. At the end of the class, he said, “The Chinese make kites that mean something important to them. I expect each of you 38 a kite that means something important to you. You will have a 39 understanding of kites than before.” Judie decided to ask her dad for help as it was 40 first time to make a kite.“What do you think of when you see a kite ” her dad asked. Judie thought for a moment and 41 “Butterflies.” Judie’s dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite. They made a cross with some wood sticks, 42 then Judie painted a butterfly on a piece of white paper. Next they stuck (粘) the paper on the cross. Finally they tied (系) a long tail to the bottom.The next morning, they took 43 kite to the park and tested it. “Wow!” she cried proudly. “ 44 high my butterfly flies!” “Judie, can you tell me 45 you like butterflies ” asked her dad. Judie replied, “To me, butterflies mean beauty (美丽) and freedom! (自由) ”36.A.to B.in C.with D.by37.A.said B.talked C.spoke D.told38.A.make B.to make C.making D.made39.A.good B.better C.best D.the best40.A.her B.herself C.hers D.she41.A.answers B.answered C.will answer D.has answered42.A.and B.but C.or D.so43.A.a B.an C.the D.\44.A.What B.What a C.What an D.How45.A.why B.which C.what D.when四、阅读理解(本大题共15小题, 每小题2分, 共30分)阅读下面的短文, 从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to the Summer PalaceOpening hours:Apr. 1—Oct. 3l: 6:30—18:00; Inside gardens: 8:30—17:00 Nov. 1—Mar. 31: 7:00—17:00; Inside gardens: 9:00—16:00Ticket Price:Adult age 18+ 30 Child: age 6—18 15 ◆Free for children under 120 cm (3.9 feet), or below 6 years old. ◆The elderly over 60 enjoy half price. (Ticket prices of Dehe Garden, Tower of Buddhist Incense, Wenchang Hall, Suzhou Street and Danning Hall are not included)Online booking:1. The tickets are sold 7 days in advance (提前) 2. Your Passport or ID information is required, and one person can book only one ticket per day. 3. One adult could only book one child ticket.Important Notice:☆During COVID-19 Epidemic Control Period: 1. The real-time local “Health Code” will be checked before entering. 2. Body temperalure over 37.3℃ or coughing and short of breath, visitors are not allowed to enter. 3. Wear masks during the visit and keep distance with others.For more information, you can visit: https://www./summer-palace-tickets-booking.htm46.On National Day, visitors can enter the Summer Palace at________.A.6:00am B.8:00am C.9:00pm D.any time47.How much will a 70-year-old lady pay at least to visit the Summer Palace A. 15 B. 30 C. 45 D.None48.How much will a young couple with a 4-year-old child pay at least to visit the Summer Palace A. 30. B. 45 C. 60 D. 7549.Which of the following is NOT true according to the passage A.One adult could only book one child ticket.B.One should pay extra money to visit Danning Hall.C.Passport or ID information is needed when booking tickets online.D.A man with a high fever can enter the Summer Palace with a mask.50.Where is the passage probably taken from A.A story book B.A news report C.A science fiction. D.A travel guideBA lot of people play sports, but very few people become sports professionals(专业人员). If sports aren’t going to be your future, then why should you play them There are actually a lot of good reasons to play sports. First of all, sports are a great way to exercise. Exercising keeps you healthy and strong. It also helps you stay in a good state. When you exercise, your body produces endorphins(内啡肽). Endorphins give you more energy and make you feel happier.Sports are important for everyone, but they are especially important for young people. They teach young people about winning and losing. Also, they teach young people how to communicate and work as a team. For example, when you play football, you must learn how to communicate with your teammates and work together. Sports teach young people to respect their coaches, teammates, and people they fight against as well.Many reports say that sports help young people stay out of trouble. If a young person plays sports, he or she is less likely to have problems. This is because sports teach people about rules. They also teach people that if they work hard, they might succeed.Another good way of sports is that they make people leave their houses. These days, a lot of people spend too much time watching television and playing video games. When you play sports, you go outside and exercise in the sun. You take in fresh air. All of these things are important.You’re probably not going to become a sports professional, but that doesn’t matter. Sports will help you become a better and happier person. Sports will help you make friends and stay healthy. Here is another good reason to play sports: Sports are fun.51.The purpose of the first paragraph is to ________.A.introduce the topic B.make a surveyC.share knowledge of sports D.ask for advice52.The underlined word “They” in Para 4 refers to ________.A.Reports B.Sports C.Problems D.Rules53.Sports teach young people to respect their coaches, teammates, and people ________, too.A.playing against them B.older than themC.from all over the world D.watching them play54.In the writer’s opinion, sports can bring people ________.A.happiness, health, friendship and funB.fashion, health, friendship and funC.happiness, wealth, health and courageD.health, courage, friendship and value55.The main idea of this passage is that ________.A.sports are very interesting B.sports teach people rulesC.sports make people go outside D.sports are good for everyoneCAs a well-known Chinese TV hostess (主持人), Dong Qing is now hosting two cultural shows, Chinese Poetry Conference and Readers. The two shows are encouraging people to love traditional culture and find the beauty of life.Dong was born in a highly educated family in 1973. She had a great love for traditional literature (文学) from an early age. In 2015 when she was about to study in the U.S.A, Dong received an invitation from the director of Chinese Poetry Conference asking her to be the hostess. Because of the passion for traditional literature, Dong accepted the job.“The contest interests me very much. Hosting it is a process of learning about poetry and performing,” said Dong. To her great joy, the show has become more and more popular.Under the slogan (口号) “Reading touches people’s hearts”, the new TV show Readers has become a success. It invites famous guests from all walks of life to read something. Dong works as a hostess and producer.Readers became a turning point in Dong’s 21 years of hosting. She said it brought her “quite a huge challenge”.“There is no shortcut (捷径) in this world. If you want to be a good host, you need to make thorough (充分的) preparations,” said Dong. “The charm of life lies in its unknown, so we just have to try and keep going.”56.What shows is Dong Qing hosting now A.Readers.B.Chinese Poetry Conference.C.Chinese Poetry Conference and Readers.D.The Voice of China.57.Where did Dong Qing decide to study in 2015 A.In France. B.In England. C.In Japan. D.In America.58.What does Dong Qing do at present A.An actress. B.A singer.C.A hostess. D.A hostess and producer.59.The underlined word “passion” in the second paragraph probably means “great ________”.A.love B.joy C.surprise D.pride60.What’s the best title (题目) for the text A.Find the Beauty of LifeB.How to Be a Successful TV HostessC.Reading Touches People’s HeartsD.Dong Qing—a Successful Lady五、补全对话(本大题共5小题, 每小题1分, 共5分)根据对话内容,从文后选择恰当的选项将对话补充完整(选项中有两项是多余的)。A: Where are you going, Tony B: To the library. I want to borrow some books.A: 61B: About inventions. You know I have to prepare for the science lesson.A: 62 And we humans are really great.B: That’s true. People have made lots of inventions.A: 63B: Sorry, I’m not sure. 64A: I don’t agree. In my opinion, cars are the most useful.B: 65A: Because I can go anywhere quickly and conveniently in my car.A.Maybe light bulbs(灯泡) are the most useful inventions.B.What kind of books do you want to borrow C.Great inventions have changed the world a lot.D.Why do you think so E.What do you think is the most useful invention F.How long can you keep the book G.Light bulbs were invented by Edison.第Ⅱ卷(非选择题 共40分)六、完成句子(本大题共5小题, 每小题2分, 共10分)根据所给中文意思完成句子, 每空限填一词。66.当茶叶可采摘时,人们手工采摘后再送去加工。When the leaves of the tea plant are ready, they are picked and then are sent for processing.67.与前几年相比,我们收到了更多照片。other years, we received many more photos.68.你需要买一件厚外套来抵御寒冷。You need to buy a heavy coat to you the cold.69.旧书不应该被扔掉。或许它们在你以后的生活中是有用的。Old books shouldn’t be . Maybe they are useful in your later life.70.萨姆在这次数学竞赛中获得第一名。Sam won in the maths competition.七、任务型阅读(本大题共5小题, 每小题1分, 共5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子。Many people sleep comfortably in their beds. But how and where do wild animals sleep Here are some interesting facts.Animals That Sleep in TreesSleeping in a tree can help to keep an animal safe. High up in the treetop, many animals are able to stay away from their enemies. It is not surprising that many birds choose to sleep in trees. Some hide in holes. Others find a branch(树枝) to rest on.Animals That Sleep Upside DownSome animals sleep upside down. Sloths(树獭) hang upside down from tree branches. Hanging upside down helps sloths hide from their enemies. Bats(蝙蝠) sleep hanging upside down too. They sleep inside caves or trees. By hanging upside down, bats are ready to fly off quickly if they are in danger.Animals That Sleep on PlantsSome animals use their colours to blend in(交融) with their environment. This way, they cannot be seen while they sleep. Some butterflies sleep on flowers. Some bees sleep inside flowers or under leaves. These two animals blend in with flowers very well.Animals That Sleep in the WaterSome birds that live in or near water will sleep standing in the water. It is believed that sleeping on their feet allows these birds to fly off quickly if they are in any danger. When birds sleep with only their feet in the water, they may look like sticks(枝条) in the water. This makes their enemies think they are sticks instead of something to eat.71.This passage mainly tells us .72.Many birds sleep in trees by or resting on branches.73.Hanging upside down makes it easy for bats to when in danger.74.Some butterflies and bees are good at blending in .75.Some birds look like sticks when they sleep with in the water.八、综合填空(本大题共10小题, 每小题1分, 共10分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。Chinese writing is one of the world’s greatest writing systems. It is more w 76 in use than alphabetic (字母的) writing systems. More than half of the world’s books are written in Chinese, including historical writings and novels, along with writings on government and law.At the beginning, written Chinese was a picture-based l 77 . It dates back several thousand years to the u 78 of animal bones and shells on which symbols were carved (刻) by ancient Chinese people. Some of the ancient symbols can still be seen in t 79 hanzi.By the Shang Dynasty, these symbols had become a well-developed writing system. Over the years, the system developed into different forms, as it was a time when people were d 80 geographically, leading to different dialects (方言) and characters. This, however, c 81 under Emperor Qinshihuang of the Qin Dynasty.Emperor Qinshihuang united (统一) the seven major states into one country where the Chinese writing system began to develop in one direction. That writing system was of great i 82 in uniting the Chinese people and culture. Even today, no matter where Chinese people live or what dialect they speak, they can all still c 83 in writing. Written Chinese has also become an important method to c 84 China’s present with its past. People in modern times can read the classic works which were written by Chinese in ancient times.Today, Chinese writing system is still an important part of Chinese culture. As China plays a g 85 role in the world, an increasing number of international students are beginning to appreciate (欣赏) China’s culture through this amazing language. Written Chinese spreads Chinese culture wherever it goes.九、书面表达(本大题共15分)86.安娜由于无法克制自己的紧张情绪,导致考试成绩不理想。她在网上写了一份求助的帖子。请你根据自己的经历和做法给她回一封信。下面是Anna的帖子:I am a middle school student. I don’t know how to deal with my test anxiety (考试焦虑). I listen to the teacher carefully in class. And I’ve done all of my homework and studied hard every day. But when the day of the test comes, I feel so nervous that I can’t get it together to answer those questions. What would I do Anna要点提示:(1)考试的前几天:认真复习,修改错题,有问题问同学和老师;加强体育锻炼;(2)考试的前一天晚上:早休息,放松,听听音乐;(3)考试中:不紧张,……(再任写一条建议)要求:(1)词数:80~100个。(2)开头和结尾已给出,不计入总词数。(3)要点齐全,行文连贯,适当发挥。Dear Anna,Test anxiety can be a real problem if you can’t beat it. Try to do the following things and then you’ll feel better.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Everything takes time and practice, and learning to beat test anxiety is the same.Yours,Frank2023-2024学年九年级上学期期末考试英语参考答案:1.B【原文】Jack bought a football yesterday.2.A【原文】It’s two o’clock.3.B【原文】Tom’s bag is on the bed.4.C【原文】She would like you to go swimming with me.5.B【原文】W: Do you work in a TV station, John M: No, I’m a policeman, but my parents would like me to be a scientist.6.A【原文】W: Why is Susan crying M: I don’t know. She looks pale. Maybe she feels ill.7.B【原文】W: Paul, you went to watch the football game yesterday evening. How did you like it M: Oh, it was boring because they played so badly.8.A【原文】W: Excuse me, where are the novels M: Let me see… Er, they’re over there. Turn left there, and then right. They are next to the dictionaries.W: Thank you.9.B【原文】W: Would you like something to drink, sir M: Yes, please. I’m thirsty.10.B【原文】W: Bob, do your parents like pop music M: No, but they’re interested in Beijing opera.11.A【原文】W: Excuse me. Does this bus go to the beach M: No. You are going the wrong way. You should take Bus No. 11.12.C【原文】W: Do you come to play volleyball every afternoon, Daming M: Yes. I come here at 4: 30 and have to go home at 5: 30.13.C【原文】W: Hi, John. What’s the matter with you M: Hi, Lucy. It’s Helen. Her leg is hurt.14.C【原文】W: Hello. I’m calling about a job. Can I speak to the manager M: You need to speak to Judy, but she’s gone out. Can I take a message 15.B 16.C 17.B【原文】M: Mum, shall we go out for a walk W: Good idea. But can you wait a few minutes I have to finish the washing first.M: Does it take long W: No, just about ten minutes.M: OK. I’ll wait for you near the garden.18.B 19.A 20.B【原文】 Frank is a doctor in New York. He has two weeks off every August for the summer holiday. Last summer he decided to take a trip to San Francisco. He didn’t want to go by air. He really wanted to see the United States, so he took the train. The train left New York on Monday at 3:30 pm. On the train, Frank looked out of the window and watched the country go by. He saw large modern cities, small ancient towns, and of course the green farms and a lot of trees and flowers. During the long trip, Frank also listened to music, read magazines, took walks on the train and talked with other people. Finally, at 2:45 pm on Thursday, the train stopped in San Francisco. When he got off the train, he saw a notice on the wall of the station. It said, “Wanted! Volunteer doctors in the earthquake area!” Frank went to help the wounded people. He had been busy the whole week, but he was happy.21.D【详解】句意:杭州,一座充满历史魅力和现代气息的城市,举办了第19届亚运会。考查冠词。the这个,定冠词,表特指或用在最高级和序数词前;a一个,表泛指,用在辅音音素前;an一个,表泛指,用在元音音素前。根据“Hangzhou,...city full of historical charm and modern atmosphere, held...19th Asian Games.”可知,第一个空指一座城市,表泛指,且city开头音素为辅音,应使用a;第二空用于序数词前,应使用the。故选D。22.B【详解】句意:——迈克,你能告诉我怎么用这台相机吗?——阅读上面的说明。它们不难理解。考查名词辨析。introduction介绍;instructions指令,说明;communications交流 ;connection连接。根据“Mike, can you tell me how to use this camera, please ”可知,应该阅读相机说明。故选B。23.B【详解】句意:安全对我们每个人都很重要,因此我们必须学会如何保护好我们自己。考查代词。anyone任何人;everyone每个人;someone某人;us我们;ourselves我们自己。根据“Safety is very important for…”可知,应是:安全对我们每个人都很重要。“每个人”对应的英文是“everyone”;根据主语是“we”及语境可知,应是:保护好我们自己,应用反身代词ourselves。故选B。24.A【详解】句意:低年级的学生可以重复使用那些旧课本。考查动词辨析。reuse再使用;recycle回收;reduce减少;repeat重复。根据“Those old text books can be...by students in the lower grade.”可知,可以重复使用那些旧课本。故选A。25.D【详解】句意:——艾米想知道我们明天是否要徒步旅行。——当然,我们会的。除非明天下雨,否则我们将按计划进行。考查动词时态。第一空所在的句子是if引导的宾语从句,意为“是否”,从句中时间状语为tomorrow,表示将来要发生的动作,所以用一般将来时,排除B、C;第二空所在的句子是unless引导的条件状语从句,意为“除非”,主句时态为一般将来时,所以从句应用一般现在时,即“主将从现”,故选D。26.C【详解】句意:丹尼尔上中学的时候,他非常粗鲁。当时没人喜欢他。考查介词短语。for a time一段时间;at a time每次;at the time在当时;at times有时。根据“When Daniel was in middle school”可知,此处是指在丹尼尔中学的时候,用at the time表示。故选C。27.B【详解】句意:迈克,你不能玩火。你可能会伤到自己。考查情态动词。can’t不能;should应该;mustn’t禁止,不准;may可能;needn’t没必要;must必须;shouldn’t不应该;need需要。根据“play with fire.”和“burn yourself.”可知因为可能会伤到自己,所以禁止迈克玩火,第一空用mustn’t,第二空用may,故选B。28.D【详解】句意:这双鞋是我妈妈做的,它们感觉很舒服。考查主谓一致和动词的语态。由pair等量词构成的短语作主语时,谓语动词的形式由量词的单复数形式决定,因为题干中的pair是单数,所以第一空中的be动词应用was,排除B、C;第二空feel是感官动词,应用主动表被动,所以排除A。故选D。29.C【详解】句意:RPC代表中华人民共和国。考查动词短语。asks for要求;searches for搜索;stands for代表;looks for寻找。根据“PRC ... the People’s Republic of China.”可知,此处是介绍PRC代表着什么。故选C。30.A【详解】句意:即使刘翔的脚受伤了,但他从未放弃他的梦想。考查连词辨析。Even though即使;As long as只要;Since自从;Unless除非。根据“...Liu Xiang hurt his foot, he never gave up his dream.”可知,本句表示尽管有“受伤”这一事实,但仍然采取“不放弃”这一行动,设空处引导让步状语从句,选项A符合语境。故选A。31.B【详解】句意:全世界的人们都对我们在环境保护方面的进步感到惊讶。考查动词短语。be sorry for对……感到懊悔, 对……感到遗憾;be surprised at对……感到惊讶;be angry with对……感到愤怒,生(某人)的气;be worried about担心……,为……而担心。根据“our progress in the environmental protection”可知,应该对环境保护方面的进步感到惊讶。故选B。32.B【详解】句意:——我想知道我是否可以在家里举办一个聚会。——我不确定。也许可以。考查宾语从句。宾语从句的语序是陈述语序,所以排除C、D;根据答语“I’m not sure. Maybe yes.”可知,从句应是:是否可以在家里举办一个聚会,对应的引导词应是“if”,故选B。33.A【详解】句意:恐怕约翰不能正确使用他的手机。考查副词辨析。properly正确地;simply仅仅;mainly主要地;nearly几乎。根据“John can’t use his cell phone”可知,约翰不能正确使用手机。故选A。34.C【详解】句意:为了改善我糟糕的英语,我父母鼓励我每天说英语。考查非谓语动词。第一空,根据“…my poor English”及语境可知,表示目的,所以应用不定式to improve;第二空,根据“encouraged me…”可知,应是“encourage sb. to do sth.鼓励某人做某事”,固定用法,所以用to speak。故选C。35.D【详解】句意:——妈妈,我在摄影比赛中得了第一名。——祝贺你。考查情景交际。Good luck祝你好运;Good idea好主意;It’s very kind of you你真太好了;Congratulations祝贺你。根据“I’ve got the first prize in the photo competition.”可知孩子得奖了,应该要祝贺。故选D。36.C 37.D 38.B 39.B 40.A 41.B 42.A 43.C 44.D 45.A【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Judie学习做风筝和从中学习中国文化的事。36.句意:一天,她的老师带着一些风筝进入教室。to到;in在……里;with带有;by通过。根据“her teacher went into the classroom…some kites.”可知应是带着一些风筝进入教室,故选C。37.句意:他告诉他们,风筝是2000多年前在中国发明的。said说,作及物动词时后接说的内容;talked谈论,不及物动词;spoke说,作及物动词时后接语言;told告诉,及物动词。根据“them”可知应是告诉他们,故选D。38.句意:我希望你们每个人都能做一个对你们来说意义重大的风筝。make制作,动词原形;to make动词不定式;making动名词/现在分词;made动词的过去式。expect“期待”,后接动词不定式作其宾语补足语,故选B。39.句意:你会比以前更了解风筝的。good好的,形容词原级;better更好的,比较级;best最好的,最高级;the best最好的,定冠词+最高级。根据“than”可知此处应用形容词比较级,故选B。40.句意:Judie决定向爸爸寻求帮助,因为这是她第一次做风筝。her她的,形容词性物主代词;herself她自己,反身代词;hers她的,名词性物主代词;she她,人称代词的主格。修饰空后名词“time”应用形容词性物主代词作定语,故选A。41.句意:Judie想了一会并回答“蝴蝶”。answers回答,动词的第三人称单数形式;answered动词的过去式形式;will answer一般将来时;has answered现在完成时。根据“Judie thought”和“and”可知句子时态为一般过去时,故选B。42.句意:他们用木棍做了一个十字架,然后Judie在一张白纸上画了一只蝴蝶。and和;but但是;or或者;so所以。根据“They made a cross with some wood sticks”和“then Judie painted a butterfly on a piece of white paper”可知二者为并列关系,故选A。43.句意:第二天早上,他们把风筝带到公园进行测试。a一,表泛指;an一,表泛指;the表特指;/零冠词。根据“kite”和上下文语境可知此处特指上文中Judie和爸爸制作的风筝,故选C。44.句意:我的风筝飞得多么高呀!What中心词为不可数名词或复数名词;what a中心词为单数名词;what an中心词为单数名词;how中心词为形容词或副词。中心词“high”为副词,此处应用how引导该感叹句,故选D。45.句意:Judie,你能告诉我你为什么喜欢风筝吗?why为什么;which哪一个;what什么;when什么时候。根据“To me, butterflies mean beauty and freedom!”可知此处应是询问理由,故选A。46.B 47.A 48.C 49.D 50.D【分析】本文是游玩颐和园的广告,包括开放时间,票价,网上预定以及重要提示。46.细节理解题。根据Opening hours中“Apr. 1—Oct. 3l: 6:30—18:00; Inside gardens: 8:30—17:00”,可知国庆节,游客可以在早上六点半到下午六点之间进入颐和园,故选B。47.细节理解题。根据Ticket Price中“Adult age 18+ 30;The elderly over 60 enjoy half price”,可知成年人票价是30元,60岁以上老人半价,所以一个70岁的老太太去颐和园至少要花15元,故选A。48.细节理解题。根据Ticket Price中“Adult age 18+ 30;Free for children under 120 cm (3.9 feet), or below 6 years old.”,可知成年人票价是30元,120厘米以下(3.9英尺)或6岁以下儿童免费,所以一对带着4岁孩子的年轻夫妇去颐和园至少要花60元,故选C。49.细节理解题。根据Online booking中“One adult could only book one child ticket.”,可知选项A是正确的;根据Ticket Price中“Ticket prices of Dehe Garden, Tower of Buddhist Incense, Wenchang Hall, Suzhou Street and Danning Hall are not included”,可知去澹宁堂应该额外再花钱,所以选项B是正确的;根据Online booking中“ Your Passport or ID information is required”,可知选项C是正确的;根据Important Notice中“Body temperalure over 37.3℃ or coughing and short of breath, visitors are not allowed to enter”,可知高烧的人不可以进入颐和园,所以选项D是错误的。故选D。50.推理判断题。因为本文是游玩颐和园的广告,所以应该在旅游指南中看到,故选D。51.A 52.B 53.A 54.A 55.D【导语】本文主要介绍了进行体育运动的好处。51.推理判断题。根据“If sports aren’t going to be your future, then why should you play them ”可知,是询问我们为什么要做运动,而第二段中“There are actually a lot of good reasons to play sports.”是回答了这个问题,故推理出,第一段的目的是引出文章的话题。故选A。52.词义猜测题。根据前句“This is because sports teach people about rules.”(这是因为运动教会人们规则)可猜测出,后句应是:运动还教给人们,如果他们努力工作,他们可能会成功。故下划线单词“They”应是指“sports”。故选B。53.细节理解题。根据“Sports teach young people to respect their coaches, teammates, and people they fight against as well.”可知体育运动教会年轻人尊重他们的教练、队友以及与他们对抗的人。故选A。54.细节理解题。根据文中“Sports will help you become a better and happier person. Sports will help you make friends and stay healthy. Here is another good reason to play sports: Sports are fun..”可知,在作者看来,体育运动能给人们带来幸福、健康、友谊和乐趣。故选A。55.主旨大意题。通读全文可知,短文主要介绍了进行体育运动的好处。故文章的最佳标题应是“运动对每个人都有好处”。故选D。56.C 57.D 58.D 59.A 60.D【导语】本文主要介绍了央视著名主持人董卿的主持经历,她现在主持的两个文化类节目《中国诗词大会》和《朗读者》鼓励人们热爱传统文化,寻找生活之美,深受全国观众的喜欢。56.细节理解题。根据“As a well-known Chinese TV hostess (主持人), Dong Qing is now hosting two cultural shows, Chinese Poetry Conference and Readers.”可知董卿现在主持《中国诗词大会》和《朗读者》两个节目。故选C。57.细节理解题。根据“In 2015 when she was about to study in the U.S.A, Dong received an invitation from the director of Chinese Poetry Conference asking her to be the hostess.”可知2015年董卿在美国学习。故选D。58.细节理解题。根据“the new TV show Readers has become a success. It invites famous guests from all walks of life to read something. Dong works as both hostess and producer.”可知,现在董卿既是主持人又是制片人。故选D。59.词义猜测题。根据“Dong was born in a highly educated family in 1973, she had a great love for traditional literature from an early age.”以及“Because of her passion for traditional literature, Dong accepted the job.”可知,由于对传统文学的热爱,董卿接受了这份工作。因此“passion”表示“great love”。故选A。60.最佳标题题。短文主要介绍了央视著名主持人董卿的主持经历,她现在主持的两个文化类节目《中国诗词大会》和《朗读者》鼓励人们热爱传统文化,寻找生活之美,深受全国观众的喜欢。选项D“董卿——一位成功女性”适合作为本文的标题。故选D。61.B 62.C 63.E 64.A 65.D【导语】本文是A和B的对话,主要是关于最有用的发明的讨论。61.根据“About inventions. You know I have to prepare for the science lesson.”可知此处谈论的是想要借的书的内容,故选项B“你想要借什么类型的书”符合语境,故选B。62.根据“And we humans are really great.”可知此处应表示伟大的发明很棒,人类也很棒,故选项C“伟大的发明大大地改变了世界”符合语境,故选C。63.根据“Sorry, I’m not sure.”可知此处回答不确定,结合上文讨论的是伟大的发明,选项E“你认为最有用的发明是什么”符合语境,故选E。64.根据“Sorry, I’m not sure.”可知此处介绍不确定的最有用的发明,故选项A“也许灯泡是最有用的发明”符合语境,故选A。65.根据“Because I can go anywhere quickly and conveniently in my car.”可知此处回答汽车是最有用的发明的原因,故选项D“为什么你这样认为”符合语境,故选D。66. by hand【详解】由句意知空白处表示“手工”,by hand手工,为固定短语,故填by;hand。67. Compared with【详解】根据中应用文对照可知,compared with表示“和……比较”,放于句首作状语。故填Compared;with。68. protect against【详解】抵御寒冷protect...against the cold。不定式符号to后接动词原形,故填protect;against。69. thrown away【详解】根据题干,主语old books与动词短语throw away是动宾关系,所以要用被动语态,题干是情态动词should的被动语态,其构成为:should+be+动词过去分词+其他;throw away中动词throw的过去分词形式是thrown。故填thrown;away。70. first prize【详解】“一等奖”first prize,作win的宾语。故填first;prize。71.how and where wild animals sleep72.hiding in holes 73.fly off quickly 74.with flowers 75.only their feet【导语】本文主要介绍了野生动物怎样睡觉以及在哪里睡觉。71.根据“But how and where do wild animals sleep Here are some interesting facts.”可知,本文主要介绍了野生动物怎样睡觉以及在哪里睡觉,故填how and where wild animals sleep。72.根据“It is not surprising that many birds choose to sleep in trees. Some hide in holes. Others find a branch(树枝) to rest on.”可知,一些鸟通过藏在大树的洞里,故填hiding in holes。73.根据“By hanging upside down, bats are ready to fly off quickly if they are in danger.”可知,通过倒挂,蝙蝠在遇到危险时可以迅速飞走,故填fly off quickly。74.根据“Some butterflies sleep on flowers. Some bees sleep inside flowers or under leaves. These two animals blend in with flowers very well.”可知,蝴蝶和蜜蜂善于与花朵混在一起,故填with flowers。75.根据“ When birds sleep with only their feet in the water, they may look like sticks(枝条) in the water. ”可知,当鸟只把脚放在水里睡觉时,它们在水里可能看起来像树枝,故填only their feet。76.widely 77.language 78.use 79.today’s 80.divided 81.changed 82.importance 83.communicate 84.connect 85.great/greater【分析】文章讲诉了中国汉字的历史和在世界上的重要性。中国的汉字可追溯到古代的甲骨文,到秦朝秦始皇统一了文字,汉字的书写是联系中国的现在和过去的一个主要方法,是中国文化的一个重要组成部分,中国在世界上扮演者重要角色,大量的国际学生正在通过这一神奇的语言欣赏中国文化。76.句意:比字母书写体系运用的更广泛。根据句意和首字母,可知是widely广泛地,故填 widely。77.句意:在开始,汉字书写是以图片为基础的语言。根据句意和首字母,可知是language语言;故填language。78.句意:它可以追溯到几千年前动物骨头的使用。根据animal bones and shells on which symbols were carved (刻) by ancient Chinese people.和首字母,可知是use使用;故填use。79.句意:一些古代的标志仍然在今天的汉字中能被看见。根据Some of the ancient symbols can still be seen和首字母,可知是今天的,根据hanzi可知用名词所有格;故填today’s。80.句意:这是一个人们被地域分开的时期。根据leading to different dialects (方言) and characters. This, however, c 6 under Emperor Qinshihuang of the Qin Dynasty和首字母,可知是分开,根据were可知是被动语态;故填divided。81.句意:这在秦始皇统治下改变了。根据as it was a time when people were d 5 geographically, leading to different dialects (方言) and characters.和Emperor Qinshihuang united (统一) the seven major states into one country where the Chinese writing system began to develop in one direction.以及首字母,可知改变了,根据秦朝,可知是过去时态;故填changed。82.句意:书写体系在联合中国人和文化上有很大的重要性。根据Even today, no matter where Chinese people live or what dialect they speak, they can all still c 8 in writing. Written Chinese has also become an important method to c 9 China’s present with its past.和首字母,可知是重要性,根据great可知用名词形式;故填importance。83.句意:他们仍然用书写来联系交流。根据Even today, no matter where Chinese people live or what dialect they speak, they can all still c 8 in writing.和首字母,可知是communicate联系,交流;故填communicate。84.句意:汉语书写也成了一个把中国的现在和过去连在一起的一个重要方法。根据China’s present with its past和首字母,可知是connect---with--- 把……和……连在一起;故填connect。85.句意:中国在世界上扮演者重要/更重大的角色。根据句意和首字母,可知是great伟大的,重要的;故填great/greater。86.例文:Dear Anna,Test anxiety can be a real problem if you can’t beat it. Try to do the following things and then you’ll feel better.A few days before the exam, you should review your lessons carefully, correct the mistakes and write down the correct ones next to the wrong ones. If you have any problems, go and ask your teacher and classmates. What’s more, you should do some exercise to keep you strong. You shouldn’t go to bed too late before the exam. Make sure to have a good sleep. You can listen to music to relax yourself. During the exam, keep calm and don’t be nervous. Finish the easy ones first and don’t spend too much time on one problem. This is my advice.Everything takes time and practice, and learning to beat test anxiety is the same.Yours,Frank【详解】1. 题干解读:本文是一篇书信。针对安娜的考试成绩不理想这个问题提出一些建议,写一封回信。具体的建议要包含所给的提示,可适当发挥。2. 写作指导:本文采用一般现在时,人称以第二人称为主。开头和结尾已给出,从考试前几天,考试的前一天晚上和考试中三个方面提出自己的建议。写作时保持主谓一致性,做到无语法和标点错误。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026九年级英语:【外研】期末模拟卷【含听力音频和答案】.docx 九年级英语:【外研】期末模拟卷(听力音频).mp3