资源简介 保密★启用前2025 —2026学年七年级上学期期末练习卷(天津卷)英 语本试卷分为第I卷(选择题)、第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第I卷为第1页至第6页,第Ⅱ卷为第7页至第10页。试卷满分100分。考试时间90分钟。答卷前,请务必将自己的姓名、考生号、考点校、考场号、座位号填写在“答题卡”上,并在规定位置粘贴考试用条形码。答题时,务必将答案涂写在“答题卡”上,答案答在试卷上无效。考试结束后,将本试卷和“答题卡”一并交回。祝你考试顺利!参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 D A D D C D B C C D题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 B D B B C C D B B B题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 D A B A C D A C B D题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 C B A D C C B A B D1.DKate知道冰淇淋对她不好,所以她从不吃它。考查频率副词辨析。always总是;often经常;sometimes有时;never从不。根据“Kate knows ice cream is not good for her”可知冰淇淋对她有害,因此她应该避免食用,表示完全否定的频率副词最符合逻辑。故选D。2.A这附近有一座带漂亮花园的大房子。考查there be句型及介词用法。is是,be动词;with有;has有,动词;of属于……的。根据“There…a big house…”可知,第一空使用be动词,与there构成there be句型,表示“有”,排除B、D;第二空使用with表示伴随,即:a big house with a garden“带花园的大房子”,of表示所属关系,不符合语境。故选A。3.D他不必自己去市场,因为他可以在网上买东西。考查have to的用法和主谓一致。have to必须;has to必须,have to的第三人称单数形式;don’t have to不必;doesn’t have to不必,是don’t have to的第三人称单数形式。根据“because he can buy things online”可知,他可以在网上买东西,不必亲自去市场,主语He是第三人称单数,要用doesn’t have to。故选D。4.D这个聪明的女孩,像她的姐姐们一样,在空闲时间喜欢弹钢琴。考查主谓一致和动词形式。will like将会喜欢;like喜欢,原形动词;is like像;likes喜欢,第三人称单数形式。根据“in her free time”可知,句子描述的是习惯性动作,用一般现在时,like her elder sisters是插入语,句子主语The clever girl是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式likes。故选D。5.C昨晚,我的妈妈因为工作太多不得不熬夜。考查动词短语。put up搭建;stand up站起来;stay up熬夜;get up起床。根据“my mother had to...late because of too much work.”可知,工作太多,妈妈不得不熬夜。故选C。6.D——大卫,你为什么这么匆忙?——十分钟后将会有一场精彩的足球比赛。考查there be句型的一般将来时。根据“in ten minutes”可知,句子描述的是将来发生的事情,应用一般将来时,且句子为there be句型,其一般将来时结构为“there will be”或“there is/are going to be”,主语“an exciting football game”为单数,所以用there is going to be,选项中只有“will be”符合语境。故选D。7.B我的朋友萨莉从椅子上站起来,走向门口。考查动词辨析。changes改变,动词第三人称单数;rises起身,动词第三人称单数;hikes徒步旅行,动词第三人称单数;notices注意到,动词第三人称单数。根据“from the chair and walks to the door”可知,此处表示后续动作是走向门口,说明之前的动作是从椅子上“起身”或“站起来”。故选B。8.C睡个好觉,汤姆。你需要为网球比赛保存体力。考查动词辨析。send发送;stay停留;save保存,储存;start开始。根据“Have a good sleep”和“for the tennis match”可知,此处指通过睡觉储存体力,“save energy”表示“保存能量、体力”,符合语境。故选C。9.C约翰正在等我。我们要一起去书店。考查动词时态。根据“John is waiting for me”表示现在动作,后句描述计划中的将来事件,英语中现在进行时:am/is/are + doing,可表示已安排好的将来动作。故选C。10.D——树下那个男孩是你的表弟吗?——不是,我的表弟汤姆正在那边和他的同学打篮球。考查时态和主谓一致。根据“my cousin Tom...basketball over there with his classmates.”可知,动作正在发生,需用现在进行时,即“be doing”结构;主语“Tom”为第三人称单数,所以be动词用is,动词用playing。故选D。11.B我们高兴地举起我们的手,并看着太阳在桥的上方升起。考查动词辨析和感官动词用法。rise上升,不及物动词;raise举起,及物动词;rises上升,三单形式。根据“We...our hands happily and watch the sun...over the bridge.”可知,第一空用raise后跟宾语;第二空,watch为感官动词,后接宾语the sun加动词原形表示动作全过程,rise用动词原形。故选B。12.D这是吉姆和保罗的教室。他们喜欢他们又大又干净的教室。考查名词所有格。根据句意,教室是单数(classroom),且后文“their”指代Jim和Paul共同拥有该教室,应使用共同所有格形式,即只在最后一个名词后加’s。故选D。13.B——你们学校下午什么时候放学?——4点。放学后我总是和朋友们踢足球。考查动词辨析。have有;finish结束;start开始;take拿。根据“And after school I always play soccer with my friends.”可知,放学后“我”总是踢足球,此处应询问学校下午什么时候结束(放学)。故选B。14.B——从你的学校到你家有多远?——我住得离学校很近。步行大约十分钟的路程。考查名词所有格。ten minutes 十分钟;ten minutes’ 十分钟的;ten hours 十小时;ten hours’ 十小时的。根据“I live close to my school”可知,距离很近,步行时间应较短,排除C和D;表示“步行”的时间时,需要使用名词所有格形式,修饰名词walk,排除A。故选B。15.C汤姆和他的妹妹不喜欢网球。他们认为这很无聊。考查主谓一致和否定形式,根据主语“Tom and his sister”为复数,且后文“boring”可知是否定含义,故用复数否定形式“don’t love”。故选C。16.C 17.D 18.B 19.B 20.B 21.D 22.A 23.B 24.A 25.C本文通过介绍大自然的秘密,号召大家走出户外,亲近自然。16.它们是如此有趣,以至于很多人都在忙着研究它们。friendly友好的;boring无聊的;interesting有趣的;dangerous危险的。根据“lots of people are busy studying them”可知,很多人在研究它们,说明很有趣。故选C。17.关于它们如何飞行或生长的事实和任何事情一样有趣。laugh大笑;agree同意;talk说话;grow生长。根据上文“All around us are birds, animals, trees and flowers.”及空前的“The facts about how they fly”及下文可知,介绍的是动物的飞行或生长。故选D。18.你知道有一位美国总统花了几个小时研究鸟类吗?people人们;birds鸟;countries国家;classmates同学。根据上下文可知,本文是和动物有关,所以birds符合。故选B。19.他现在有超过1000种不同的昆虫保存在盒子里。books书本;boxes盒子;bowls碗;cups杯子。根据“He now has over 1,000 different kinds of insects kept in the…”的语境并结合选项可知,此处昆虫应该是放在盒子里。故选B。20.让我们悄悄地穿过树林和田野。slowly缓慢地;quietly安静地;quickly快速地;carefully仔细地。根据上文“‘Hush!’ Don’t alarm (使惊吓) the animals.”可知,此处指要安静地穿过。故选B。21.这里我们将看到一只兔子是如何告诉其他兔子有危险的。bear熊;dog狗;fox狐狸;rabbit兔子。根据空后的“tells other rabbits”可知,此处指兔子。故选D。22.我们将跟随一只熊妈妈和她的孩子们寻找食物并准备冬眠。look for寻找;look up查阅;look down向下看;look at看。根据“as they…food and get ready for winter sleep”的语境并结合选项可知,此处指寻找食物。故选A。23.我们将看到一只蜜蜂在空中跳舞,让其他蜜蜂知道它们在哪里可以找到食物。drinking喝;dancing跳舞;playing玩;eating吃。根据“We shall watch a bee…in air to let other bees know where they can find food.”的语境并结合常识可知,蜜蜂通过跳舞来告诉其他蜜蜂哪里可以找到食物。故选B。24.你出去的时候一定要睁大眼睛,竖起耳朵。ears耳朵;noses鼻子;hands手;feet脚。根据下文“when you look and listen carefully”可知,此处指竖起耳朵。故选A。25.只有当你仔细观察和倾听时,大自然才会告诉你她的秘密。dreams梦想;hobbies爱好;secrets秘密;pollution污染。根据上文“The outside world is full of secrets.”可知,此处指大自然的秘密。故选C。26.D 27.A 28.C 29.B 30.D本文主要讲述了一位名叫杰克的男孩一次在森林玩耍时迷路了,当他感到恐慌时,一只猴子示意并带路帮他找到回家的路,杰克回家后讲述此事,让村里人对森林动物有了新认识。26.细节理解题。根据“In a small village next to a forest, there is a boy named Jack.”可知,杰克住在森林旁边的一个小村庄里。故选D。27.细节理解题。根据“But one day, he lost his way while playing in the forest. He started to panic (恐慌) because he didn’t know the way back”可知,杰克很恐慌,因为他迷路了。故选A。28.细节理解题。根据“Trusting (信任) the monkey, Jack followed as it led (带路) him through the forest.”和“Jack ran home and told everyone about how the monkey helped him find his way back”可知,是猴子帮助杰克找到回家的路的。故选C。29.细节理解题。根据“After a short while, they arrived at the edge (边缘) of the forest, and Jack recognized where he was. He felt very lucky”可知,当杰克来到森林的边缘,认出了自己在哪里,他感到非常幸运。故选B。30.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一位名叫杰克的男孩一次在森林玩耍时迷路了,当他感到恐慌时,一只猴子示意并带路帮他找到回家的路,杰克回家后讲述此事,让村里人对森林动物有了新认识。故选项D“来自动物的帮助”符合。故选D。31.C 32.B 33.A 34.D 35.C本文主要讲述了居住在新加坡的李梅一家庆祝春节的情况。31.细节理解题。根据“About a week before the Spring Festival, my parents start cleaning our house.”可知,李梅的父母在春节前开始打扫房子。故选C。32.细节理解题。根据“Then about three days before the Spring Festival, we go to Chinatown to buy food for the big dinner.”可知,在春节前三天李梅一家去唐人街。故选B。33.细节理解题。根据“She can cook very delicious food like laoyusheng (捞鱼生) ... There’s fish and different vegetables in it.”可知,捞鱼生里有鱼和不同的蔬菜。故选A。34.细节理解题。根据“The next day, we visit my uncle and aunt. I always bring two oranges to them.”可知,李梅总是给叔叔和婶婶带橙子。故选D。35.主旨大意题。通读全文可知,本文主要围绕李梅一家在新加坡如何庆祝春节展开,详细介绍了春节前后的各项传统习俗活动等内容。故选C。36.C 37.B 38.A 39.B 40.D本文介绍了舞蹈、烹饪、摄影、国际象棋四个俱乐部,鼓励学生在暑假加入以发展新兴趣爱好。36.细节理解题。文中介绍了舞蹈俱乐部、烹饪俱乐部、摄影俱乐部、国际象棋俱乐部这4个俱乐部。故选C。37.词句猜测题。根据文章第一段“Why don’t you join one of the following clubs to develop your new interests and hobbies”可知,作者建议学生在暑假期间通过以下一个俱乐部来发展你的新兴趣和爱好,结合语境,“develop”在此处意为“发展”。故选B。38.细节理解题。烹饪俱乐部的介绍中提到“learn to cook a dish”、“taste the delicious food cooked by yourself”,因此想学做美食可加入烹饪俱乐部。故选A。39.细节理解题。摄影俱乐部的课程时间是“from 9 a.m. to 11 a.m.”,时长为2小时。故选B。40.细节理解题。国际象棋俱乐部的见面时间是“at 2:30 p.m. on Wednesdays”。故选D。41.F 42.D 43.G 44.A 45.E本文是一段待客的对话,对话中讨论了就座、品茶及茶具相关内容。41.根据“Sure.”以及后文讨论茶的内容可知,设空处应是邀请对方就座并询问是否喝茶。选项F“请坐,想喝点茶吗?”符合语境。故选F。42.根据“Some Pu’er would be great, thanks.”可知,设空处是询问对方想喝哪种茶。选项D“你想喝哪种茶?”符合语境。故选D。43.根据“You’re right. Chinese tea is drunk by people all over the world.”可知,设空处是表达对中国茶的认知。选项G“我知道中国以茶闻名”符合语境。故选G。44.根据“It is made of silver.”可知,设空处是询问杯子的制作材料。选项A“它是什么做的?”符合语境。故选A。45.根据“I have many tea sets like this.”和“Sounds like a great hobby.”可知,设空处是表达自己有收集茶具的爱好。选项E“我对收集它们感兴趣。”符合语境。故选E。46. stand bystand by“准备行动”,动词短语,must后接动词原形,故填stand;by。47.stand for根据中英文对照可知,此处缺少“代表”,其英文表达为stand for,can后接动词原形。故填stand for。48. point out对照中英文可知,缺少“指出”。用动词短语point out,位于“will”后,动词用原形。故填point;out。49. get darkget dark“变黑”,用于形容天色变暗,“It’s going to”后接动词原形。故填get;dark。50. standing by根据中英文对照可知,英文句子应用动词短语stand by表示“待命”;结合中文提示“正在”和空前的“are”可知,此处应用现在进行时,stand要变成现在分词standing。故填standing;by。51.His/Jeff’s aunt. 52.An email. 53.Kenya. 54.To tell people to save the elephants in Kenya. 55.He is a nice/good/kind man.本文是一篇记叙文。文章讲述了男孩Jeff在一次特殊的生日礼物(亲友捐款给非洲保护大象的组织)的启发下,投身于保护大象事业的故事。51.根据文中“Jeff has an aunt. She is in Kenya, Africa. She has a great idea. She gives some money to a group to celebrate Jeff’s birthday.”可知,是Jeff的姑姑为了他的生日给这个组织捐了钱。故填His/Jeff’s aunt.52.根据文中“On Jeff’s birthday, he gets an email from the group.”可知,Jeff从这个组织那里收到了一封邮件。故填An email.53.根据文中“So he finds time to go to Kenya with his mother to help save them.”可知,Jeff和妈妈一起去了肯尼亚。故填Kenya.54.根据文中“When Jeff comes back, he sets up a group. It tells people to save the elephants in Kenya.”可知,Jeff成立这个组织的目的是告诉人们去拯救肯尼亚的大象。故填To tell people to save the elephants in Kenya.55.通读全文,Jeff在得知姑姑以捐款保护大象的方式为自己庆生后,主动前往肯尼亚参与救助,回国后成立组织呼吁保护大象,还为泰国大象公园筹款,能看出他是一个善良、有爱心、有责任感的人。故填He is a nice/good/kind man.56.(c)old 57.(b)ody 58.(l)ong 59.(w)arm 60.(y)ears 61.(e)ats 62.(h)elp 63.(t)hem 64.(w)eather 65.(f)ind本文介绍了北极熊的相关信息。56.它可以生活在非常寒冷的地方。根据上文“It lives in the Arctic (北极地区).”及常识可知,北极熊可以生活在非常寒冷的地方。故填(c)old。57.看看北极熊的身体。根据下文并结合首字母提示可知,本段介绍的是北极熊的“身体”。绍故填(b)ody。58.它的长度可达两米。根据句意并结合首字母提示可知,此处指长度可达两米,long“长的”符合。故填(l)ong。59.即使在非常寒冷的地方,它的皮毛也能保持身体温暖。根据“Its fur”并结合首字母提示可知,此处指保暖,warm“温暖的”符合。故填(w)arm。60.北极熊的寿命通常为25至30年。根据句意并结合首字母提示可知,此处指北极熊的寿命通常为25至30年,year“年”符合;根据空前的“25 to 30”可知,此处用复数形式。故填(y)ears。61.它吃鱼和海豹。根据句意并结合首字母提示可知,此处指它吃鱼和海豹,eat“吃”符合,时态为一般现在时,主语为“It”,所以此处用三单形式。故填(e)ats。62.现在北极熊需要我们的帮助。根据下文“They are in danger”并结合首字母提示可知,此处指帮助。故填(h)elp。63.它们处于危险之中,因为人们为了它们的皮毛而杀死它们。根据“They are in danger”并结合首字母提示可知,此处指它们(北极熊),分析句子结构可知,此处用宾格形式,作宾语。故填(t)hem。64.例如,天气越来越暖和,大量的冰融化了。根据“getting warmer”并结合首字母提示可知,此处指天气,weather“天气”符合。故填(w)eather。65.如果没有冰,北极熊就找不到生存的地方。根据句意并结合首字母提示可知,此处指找不到生存的地方,find“找到”符合,根据空前的“can’t”可知,此处用动词原形。故填(f)ind。66.例文An amazing animalThe animal in the picture is a horse. It’s running fast. It can help people carry heavy things and provide transportation. It eats grass. What is special about it is its speed. In my opinion, the horse is a noble animal.[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态为“一般现在时”和“现在进行时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,介绍图片上的动物以及它的活动;第二步,具体阐述它可以帮助人们做什么及特别之处;第三步,表达自己的观点。[亮点词汇]①carry heavy things搬运重物②provide transportation提供交通工具[高分句型]What is special about it is its speed.(what引导主语从句)保密★启用前2025 —2026学年七年级上学期期末练习卷(天津卷)英 语本试卷分为第I卷(选择题)、第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第I卷为第1页至第6页,第Ⅱ卷为第7页至第10页。试卷满分100分。考试时间90分钟。答卷前,请务必将自己的姓名、考生号、考点校、考场号、座位号填写在“答题卡”上,并在规定位置粘贴考试用条形码。答题时,务必将答案涂写在“答题卡”上,答案答在试卷上无效。考试结束后,将本试卷和“答题卡”一并交回。祝你考试顺利!第I卷注意事项:1. 每题选出答案后,用2B铅笔把“答题卡”上对应题目的答案标号的信息点涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号的信息点。2. 本卷共四大题,共60分。一、单项填空(本大题共15小题,每小题1分,共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1.Kate knows ice cream is not good for her so she________eats it.A.always B.often C.sometimes D.never2.There ________ a big house ________ a beautiful garden near here.A.is; with B.has; of C.is; of D.has; with3.He ________ go to the market himself because he can buy things online.A.have to B.has to C.don’t have to D.doesn’t have to4.The clever girl, like her elder sisters, ________ playing piano in her free time.A.will like B.like C.is like D.likes5.Last night, my mother had to ________ late because of too much work.A.put up B.stand up C.stay up D.get up6.—Why are you in a hurry (匆忙), David —There ________ an exciting football game in ten minutes.A.are going to be B.is going to have C.will have D.will be7.My friend Sally ________ from the chair and walks to the door.A.changes B.rises C.hikes D.notices8.Have a good sleep, Tom. You need to ________ your energy for the tennis match.A.send B.stay C.save D.start9.John is waiting for me. We ________ to the bookstore together.A.go B.went C.are going D.were going10.—Is that boy under the tree your cousin —No, my cousin Tom ________ basketball over there with his classmates.A.play B.plays C.are playing D.is playing11.We ________ our hands happily and watch the sun ________ over the bridge.A.rise; raise B.raise; rise C.raise; rises12.This is ________ classroom. They love their big and clean classroom.A.Jim’s and Paul’s B.Jim and Paul C.Jim’s and Paul D.Jim and Paul’s13.—When does your school ________ in the afternoon —At 4:00. And after school I always play soccer with my friends.A.have B.finish C.start D.take14.—How far is it from your school to your home —I live close to my school. It’s about ________ walk.A.ten minutes B.ten minutes’ C.ten hours D.ten hours’15.Tom and his sister ________ tennis. They think it’s boring.A.love. B.loves C.don’t love D.doesn’t love二、完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。The outside world is full of secrets. And they are so 16 that lots of people are busy studying them. All around us are birds, animals, trees and flowers. The facts about how they fly or 17 are as interesting as anything could be.Do you know that one of the US presidents spent hours studying 18 One businessman became so interested in insects (昆虫) that he began to collect them. He now has over 1,000 different kinds of insects kept in the 19 .Come with me and I will help you find some secrets and watch the secrets together. “Hush!” Don’t alarm (使惊吓) the animals. Let’s go 20 through the woods and fields. Here we shall find how a 21 tells other rabbits that there is a danger. We shall follow a mother bear and her young ones as they 22 food and get ready for winter sleep. We shall watch a bee 23 in air to let other bees know where they can find food.How wonderful the outside world is! Just keep your eyes and 24 open when you go out. Nature tells her 25 only when you look and listen carefully.16.A.friendly B.boring C.interesting D.dangerous17.A.laugh B.agree C.talk D.grow18.A.people B.birds C.countries D.classmates19.A.books B.boxes C.bowls D.cups20.A.slowly B.quietly C.quickly D.carefully21.A.bear B.dog C.fox D.rabbit22.A.look for B.look up C.look down D.look at23.A.drinking B.dancing C.playing D.eating24.A.ears B.noses C.hands D.feet25.A.dreams B.hobbies C.secrets D.presents三、阅读理解(本大题共15小题,每小题2分,共30分)阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIn a small village next to a forest, there is a boy named Jack. He loves adventures and animals. He always goes to the forest to look for something interesting. But one day, he lost his way while playing in the forest. He started to panic (恐慌) because he didn’t know the way back. Suddenly, a monkey appeared and seemed to understand Jack was in trouble. The monkey motioned (示意) for Jack to follow. Trusting (信任) the monkey, Jack followed as it led (带路) him through the forest.After a short while, they arrived at the edge (边缘) of the forest, and Jack recognized where he was. He felt very lucky. He turned to thank the monkey, but it disappeared back into the trees. Jack ran home and told everyone about how the monkey helped him find his way back. From that day, everyone in the village had a new feeling for the animals in the forest.26.Where does Jack live A.In a city near the ocean.B.On a farm next to a river.C.In a town by the mountain.D.In a small village next to a forest.27.Why did Jack start to panic in the forest A.He lost his way. B.He saw a scary animal.C.He found some money. D.He was very tired.28.How did Jack find his way back home A.He remembered the way. B.His parents found him.C.A monkey helped him. D.He used a map.29.When Jack arrived at the edge of the forest, he felt ________.A.nervous B.lucky C.shocked D.sad30.What is the main idea of the story A.Jack’s daily life. B.The dangers of the forest.C.The life of animals in the forest. D.Help from animals.BHello, I’m Li Mei! I’m living with my family in Singapore (新加坡). We celebrate the Spring Festival every year. But the Spring Festival here is a little different from that in China.About a week before the Spring Festival, my parents start cleaning our house. When it’s finished, we go out to buy flowers and put them at home. It’s a tradition for people in Singapore. Then about three days before the Spring Festival, we go to Chinatown to buy food for the big dinner.One day before the Spring Festival, my grandmother gets up early to cook the big dinner. She can cook very delicious food like laoyusheng (捞鱼生)—a traditional dish for the Spring Festival. There’s fish and different vegetables in it. My grandmother thinks it can bring us good luck.The next day, we visit my uncle and aunt. I always bring two oranges to them. When we leave, they give me two oranges, too. It’s also a tradition.Do you want to celebrate the Spring Festival with us Come to Singapore!31.Who will clean the house before the Spring Festival in Li Mei’s family A.Li Mei. B.Li Mei’s aunt. C.Li Mei’s parents. D.Li Mei’s grandmother.32.Li Mei’s family go to Chinatown about ________ days before the Spring Festival.A.two B.three C.five D.seven33.What’s in laoyusheng A.Fish and vegetables. B.Eggs and fruits. C.Beef and vegetables. D.Noodles and chicken.34.What does Li Mei give her uncle and aunt A.Flowers. B.Candies. C.Fish. D.Oranges.35.What does the passage talk about A.Li Mei’s family life. B.The Spring Festival in China.C.The Spring Festival in Singapore. D.Things to do before the Spring Festival.CThe summer vacation is on the way! Spend time on your mobile phones Stay at home and watch TV Why don’t you join one of the following clubs to develop your new interests and hobbies Like to dance Come and join our club. Members meet from 2 p.m. to 5 p.m. on Mondays to practice dancing. There will be a big show in the end and your parents will come to watch your wonderful performance.Can you cook Do you like cooking Our club is the most popular one with more than 50 students. Students meet at 9 a.m. every Sunday to learn to cook a dish. Then you can taste the delicious food cooked by yourself with your partners. Of course, you can also put your works on WeChat.PHOTOGRAPHY CLUB The club is perfect for students who love taking pictures. Students have lessons on Fridays, from 9 a.m. to 11 a.m. You will enjoy photos in this club. The best teachers from art schools will also teach you how to take wonderful photos.Do you like playing chess If you are interested in improving your creativity (创造力)and problem-solving ability, you can’t miss the chess club. Students meet at 2:30 p.m. on Wednesdays to play and study chess together. You will learn more about how to play chess.36.How many clubs can you find in the passage A.2. B.3. C.4. D.5.37.The underlined word “develop” probably means ________ in the passage.A.出现 B.发展 C.研制 D.修建38.Kate wants to learn how to make delicious food, what club can she join A.Cooking club. B.Dance club. C.Chess club. D.Photography club.39.How many hours do the classes take on Fridays in the photography club A.One hour. B.Two hours. C.Three hours. D.Four hours.40.When do students meet to play and study chess in the chess club A.At 2:30 p.m. on Tuesdays B.At 2:30 a.m. on WednesdaysC.At 3:30 p.m. on Wednesdays D.At 2:30 p.m. on Wednesdays四、补全对话(本大题共5小题,每小题1分,共5分)根据对话内容,从文后内选择恰当的句子将对话补充完整(选项中有两项是多余的)。A: Hello, Mrs. Smith! Welcome to my house.B: Thanks for your invitation, Mrs. King.A: 41B: Sure.A: 42B: Some Pu’er would be great, thanks.A: OK. I just got some from my Chinese friend. He is from Yunnan and he bought it in a shop there.B: Oh. 43A: You’re right. Chinese tea is drunk by people all over the world.B: Wow, this cup is beautiful and a little heavy. 44A: It is made of silver. I have many tea sets like this. 45B: Sounds like a great hobby.A.What’s it made of B.How much is it C.Where was it made D.What kind of tea would you like E.I’m interested in collecting them.F.Please have a seat and would you like some tea G.I know China is famous for tea.英语(笔试部分)第Ⅱ卷注意事项:1. 用黑色字迹的签字笔将答案写在“答题卡”上。2. 本卷共四大题,共40分。五、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)46.消防员必须24小时待命。The firefighters must 24 hours a day.47.中国人认为两个“九”可以代表长寿。Chinese people think that two “nine” can a long life.48.在会议中我们将指出其中的一些区别。We will some of the differences in the meeting.49.天就要黑了,咱们回家吧。It’s going to . Let’s go home.50.医生们正在待命,随时准备救人。Doctors are to save people.六、任务型阅读(本大题共5小题,每小题1分,共5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子。Jeff’s birthday is coming. He wants to get some nice gifts.Jeff has an aunt. She is in Kenya, Africa. She has a great idea. She gives some money to a group to celebrate Jeff’s birthday. The group helps save (拯救) elephants. On Jeff’s birthday, he gets an email from the group. They say thanks to him. Jeff is very happy. He wants to learn about elephants and the group’s work. So he finds time to go to Kenya with his mother to help save them. When Jeff comes back, he sets up (设立) a group. It tells people to save the elephants in Kenya. Jeff also works to raise money (筹钱) for an elephant park in Thailand (泰国). “On my next birthday,” he says, “I don’t need any gifts. I hope my friends can give money to the park.”Jeff loves his work and he is happy that he can help elephants.51.Who gives money to a group for Jeff’s birthday 52.What does Jeff get from the group 53.Where does Jeff go with his mother 54.Why does Jeff set up the group 55.What do you think of Jeff 七、综合填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。A polar bear (北极熊) is a big animal. It lives in the Arctic (北极地区). It can live in very c 56 places.Look at the polar bear’s b 57 . It is large. It can be up to two meters l 58 . It has thick white fur (软毛). Its fur keeps its body w 59 even if it is in a very cold place.The polar bear usually lives 25 to 30 y 60 . It likes swimming in icy water. It likes snow very much. It e 61 fish and seals (海豹).Now polar bears need our h 62 . They are in danger because people kill t 63 for their fur. People usually use their fur to make coats. We must stop buying those coats. There are some other reasons (原因). For example, the w 64 is getting warmer and lots of ice melts (融化). If there is no ice, polar bears can’t f 65 places to live.八、书面表达(本大题共15分)66.动物是人类的朋友,也是人类的助手。请结合下面图片,回答以下问题,用英文写一篇名为“An amazing animal”的小短文。(1) What animal is it (2) What is it doing in the picture (3) What does the animal do to help people (4) What is special about the animal (5) What do you think of the animal 提示:It can...It eats...In my opinion,...要求:(1)词数:30~40词左右。(2)要点齐全且使用提示信息,行文连贯,可适当发挥。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期末练习卷(天津卷)-2025-2026学年七年级英语上册外研版(2024) - 答案.docx 期末练习卷(天津卷)-2025-2026学年七年级英语上册外研版(2024).docx