辽宁沈阳2025—2026学年八年级英语上册期末模拟试题(含答案及听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

辽宁沈阳2025—2026学年八年级英语上册期末模拟试题(含答案及听力音频及听力原文)

资源简介

辽宁沈阳2025—2026学年八年级英语上册期末模拟试题
【考试范围:全册】
(总分120 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分30分)
1.What does Jack usually do online
A.Buy things. B.Watch films. C.Read books.
2.What does Eric think of the story of Yu Gong
A.Really interesting. B.A little silly. C.Very good.
3.What is Mike’s earliest memory
A.Flying kites in the park.
B.Taking photos of the park.
C.Seeing a movie with his sister.
4.Who is giving advice about spoken English
A.George. B.Grace. C.John.
5.When will they hand in their book reports
A.This Thursday. B.This Wednesday. C.This Tuesday.
6.Where does the woman want to go tomorrow
A.To the computer show.
B.To the robot show.
C.To the rocket show.
7.What is Linda’s phone number
A.6563-2881. B.6563-3881. C.6562-3881.
8.Why does the girl ask to leave a little earlier today
A.She’s going to see her father off tonight.
B.She’s going to see her mother off tonight.
C.She’s going to Australia tonight.
听1段材料,完成下面小题。
9.When did Jill go to England
A.Last winter holiday.
B.Last summer holiday.
C.During the Spring Festival.
10.How long did Jill and her parents stay in Britain
A.For 5 days. B.For 9 days. C.For 4 days.
11.Where is Jill going during the coming holiday
A.To China. B.To England. C.To America.
听1段材料,完成下面小题。
12.How much does the brown suitcase cost
A. 2,500. B. 2,015. C. 2,050.
13.What’s the blue suitcase made of
A.Plastic. B.Leather. C.Cloth.
14.Why does the man buy the blue one
A.Because he likes the blue colour.
B.Because it’s cheaper.
C.Because it’s lighter and bigger.
听1段材料,完成下面小题。
15.What is the man going to do tomorrow
A.To take a long walk.
B.To go on a picnic.
C.To climb a mountain.
16.What will the weather be like tomorrow according to the weatherman
A.Rainy. B.Sunny. C.Cloudy.
17.What is the temperature this afternoon
A.28℃. B.8℃. C.18℃.
听材料,回答以下各小题。
18.What is the woman’s dream
A.To be a doctor. B.To be a writer. C.To be an actress.
19.Why did the man change his dream
A.Because he likes reading books.
B.Because writing makes him happy.
C.Because he works for a newspaper.
20.What will the man probably do next month
A.Visit a primary school. B.Give a talk about future. C.Take part in a competition.
二、完形填空(满分10分)
阅读短文,理解其大意,从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
This is the famous Battered-Body Trick (苦肉计) in history. One 21 , Zhou Yu stayed up late to think in the light about how to win Cao Cao’s army when Huang Gai came in and he 22 attacking with fire. “Well, it’s exactly what I want to do,” said Zhou. “But I need a man to take 23 to Cao’s camp.” Huang said he could do it.
The next morning, Zhou Yu held a meeting. He 24 his people to prepare food for the coming fighting. Just then, Huang said, “Cao has a 25 and stronger army than we do. So we can’t win. Why not 26 this and ask for peace ”
Zhou Yu got angry, “My responsibility (责任) is to fight with Cao. Why do you say such words Come on! Get him out and 27 him.”
All the other people begged (求情) for Huang. Zhou said at last, “OK. I won’t kill you. However, you’ll have to get one hundred army sticks!” Huang was 28 hurt.
Later, Huang sent a 29 to Cao and he said that he wanted to help Cao. Before long, Cao received another letter from his two men in Zhou’s army, saying, “Huang is 30 .”
In this way, Huang succeeded in setting fire to Cao’s camp. Soon Cao’s ships were burnt in a big fire.
21.A.morning B.night C.afternoon D.weekend
22.A.suggested B.minded C.finished D.practised
23.A.water B.wood C.fire D.food
24.A.caught B.led C.asked D.took
25.A.longer B.funnier C.smaller D.larger
26.A.find out B.depend on C.look for D.give up
27.A.challenge B.kill C.tie D.improve
28.A.weakly B.correctly C.badly D.similarly
29.A.letter B.book C.light D.soldier
30.A.dead B.hurt C.kind D.lost
阅读理解(满分40分)
A
This March is a busy month in Shanghai. There are many things you can do. Here are the exciting activities.
PLACE: The Jazz Club DATES: 15-23 March PRICE: ¥120 TIME: 10 p.m. till late TEL: 6466-8736 PLACE: Jack Stein’s DATES: every Monday PRICE:¥60 TIME: 7 p.m.-10 p.m. TEL: 6402-1877
PLACE: Shanghai Museum DATES: daily PRICE:¥30 (¥15 for students) TIME: Monday-Friday 9 a.m.-5 p.m.; Weekends 9 a.m.-9 p.m. TEL: 6888-6888
Live Music—Late Night Jazz (爵士乐)
Enjoy real American jazz from John Davis, the famous guitar player. This is his third visit to Shanghai. The first two were sold out, so get your tickets quicklyScottish (苏格兰的) Dancing
Take your friends and get ready to dance till you get tired at Jack Stein’s. Scottish dancing is fun and easy to learn. Teachers there will teach you to dance.Exhibitions—Shanghai Museum
There are 120,000 pieces on show here. You can see the whole of Chinese history. It’s always interesting to visit.
31.If people want to watch John’s performance, they can call at to book a ticket.
A.6466-1877. B.6888-6888. C.6402-1877. D.6466-8736.
32.Bob and his friend want to go to Jack Stein's. How much will they pay
A.¥180. B.¥120. C.¥90. D.¥60.
33.People can ________ at 2 p.m. on Monday.
A.enjoy real American jazz B.take their friend to do Scottish dancing
C.go to visit Shanghai Museum D.see the whole of American history
34.Where can we probably read the text
A.In a science book.B.In a newspaper. C.In a dictionary. D.In a diary.
B
Your Life in 2060
Imagine it’s 2060. You are 40 years old, have a job, and a family. As you get ready for work, you stand in front of your mirror. “Turn red,” you say. Instantly, your shirt changes color from sky blue to deep red! This happens because tiny smart electronics inside the shirt reset to make the color switch. Looking at yourself, you can hardly believe you’re 40. You look much younger. Thanks to amazing new medicines, people your age might live to be 150 years old. You’re surely not middle-aged yet!
Next, you go into the kitchen to get breakfast. You pick up your cereal (麦片) box. Suddenly, your shoes speak up: “To lose weight, you shouldn’t eat that.” How do they know They read the special electronic code (代码) on the cereal box and checked the nutrition information. You ask your kitchen instead: “Kitchen, what can I have for breakfast ” The kitchen looks at the food you have available. Then, a list of good breakfast choices appears on its screen for you.
“Are you ready for your trip to space ” you ask your son and daughter. You remind them that long ago, in 2005, only trained astronauts went to space. Now, ordinary people can go for fun vacations! You hand each child three strawberries. “The doctor said you need these for your space travel,” you explain. Medicine has improved so much. Doctors can put special medicine right into normal foods like these berries. The kids put the strawberries into their mouths and head for the door.
Now it’s your turn to go to work. Your car scans (扫描) your fingerprint and unlocks. “My office. Autopilot,” you command. The car drives itself smoothly onto the road and joins the traffic on the highway. You sit back, relax, and open your electronic newspaper. The latest news downloads onto the screen right away. Instead of reading lots of words, you watch short video clips showing the news stories as you travel.
35.How do the shoes know that you shouldn’t eat the breakfast cereal
A.By listening to the doctor’s advice. B.By putting the breakfast into a bowl.
C.By testing the food supplies in the kitchen. D.By checking the nutrition details of the food.
36.Why did children eat strawberries before the space travel according to the passage
A.Because they are their breakfast. B.Because they are used as medicine.
C.Because they are children’s favorite fruit. D.Because they have much nutrition.
37.What does the word “command” in Paragraph 5 probably mean
A.Reply. B.Order. C.Suggest. D.Answer.
38.What is the best title of this passage
A.New Ideas for Home Products. B.Amazing Development in Medicine.
C.Wonderful Life in the Future. D.Great Changes in Electronic Products.
C
In the village of Liuke in China, houses are made of dark bricks (砖) and red windows. They stand there among tall and green trees.
Many tourists have come to Liuke village to enjoy its natural beauty and rich culture. “This is just beautiful,” says Zhao Mingzhuo, a tourist from east China’s Zhejiang Province. “The kids get to enjoy the fields here, the old enjoy the quiet environment, and the young people can go camping. It’s quite a good experience here.”
Liuke is one of the ancient villages that lie beside the Wanquan River in Hainan. The Wanquan River is 163 kilometers long and runs through an area of more than 3,600 square kilometers. A classic Chinese folk song sings in praise (赞扬) of the clear water of the river. And in recent years, the Wanquan River has become a calling card for Hainan, thanks to its rich stories and history.
In the old days, when villagers needed to travel to other villages, they had to pass by this village. Then the village became a stopover (中转站) for tourists, so it got its name, Liuke.
In recent years, the local government has worked hard to attract as many tourists as possible to the village. People have opened many sightseeing programs. Now the village has not only attracted tourists, but also helped villagers stay. In this way, the village can develop move quickly.
39.Tourists can ______ in Liuke village.
A.plant tall and green trees
B.enjoy the modern buildings
C.take a boat trip up the Wangquan River
D.see houses made of dark bricks and red windows
40.What’s Zhao Mingzhuo’s attitude (态度) to travelling to Liuke village
A.Supportive. B.Silly. C.Disagreeable. D.Unknown.
41.What does Paragraph 4 mainly tell us
A.Where Liuke village lies. B.How Liuke village got its name.
C.Why Liuke village becomes popular. D.What Liuke village used to look like.
42.What is the writer’s purpose (目的) in writing the text
A.To introduce an ancient village. B.To hope to get help from tourists.
C.To tell a story about an old village. D.To show natural beauty and rich culture.
D
Drones (无人机) can be helpful in many fields. This year, a team of volunteers (志愿者) in the UK saved a dog in a special way. They used a drone and meat. How did that happen
On January 13th, Emma Oakes lost her dog, Millie when they were out for a walk. Emma was very worried. She asked the team DDSAR for help. After about two hours, volunteers found Millie in a wetland. It was dangerous for Millie to stay there. The water was around her, and she might fall into it.
The DDSAR used a drone to follow Millie. Also, some policemen came and tried to get close to Millie by boat and on foot. But Millie was very afraid of those men. They made Millie move farther away from the safe place, so they had to pause their work. Later, one of the volunteers thought of an idea. He said they could use meat dangling from the drone, and then help Millie get to a safe place. The other volunteers and the policemen agreed with him and decided to do it.
Millie was very hungry and wanted to eat the meat. She followed the meat and left the wetland. Finally, Millie ran towards Emma. Everyone there was happy for them. Emma was thankful to all the volunteers and policemen for their hard work. The drone played an important part in saving Millie. Emma said it was fantastic to get her dog back.
43.What happened to Emma Oakes on January 13th
A.She got lost. B.She lost her dog. C.She broke her drone. D.She fell in a wetland.
44.What does the underlined word “pause” mean in Paragraph 3
A.Stop. B.Realize. C.Forget. D.Compare.
45.Which of the following shows the right order
①The volunteers found Millie in a wetland.
②Millie followed the meat and left the wetland.
③Emma Oakes went out for a walk with Millie.
④Some policemen came and tried to get close to Millie.
A.①③④② B.②①④③ C.③①④② D.④①②③
46.What’s the best title for the text
A.Use the drone. B.Protect a volunteer. C.Follow the meat. D.Find the owner.
第二节 阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Humans spend about one third of their lives sleeping. 47 Sleeping is something we do every day, but how much do you really know about it Let’s learn some fun facts about sleep.
Sleeping burns calories (卡路里)
48 That adds up to about 400 calories for eight hours of sleep, or about the same as eating two small bowls of rice. This happens because your body still works at night. It keeps doing things like breathing and keeping your heart beating (跳动).
Sleep shows who you are
UK scientists found that people’s favorite sleeping positions (姿势) can show their personality. People who sleep like a fetus (胎儿) may look strong, but they are really sensitive (敏感的). 49
Half of all dreams lost
Studies showed that most people over 10 years old can dream four to six times each night. But five minutes after waking up, they forget 50 percent of the dream. 50 This may happen because when we wake up, our brains start working hard and forget the dream.
A.Are you and your family sleeping enough
B.After another five minutes, they forget 90 percent.
C.It is not easy to remember what you dreamed last night.
D.You can burn about 50 calories each hour while sleeping.
E.People who sleep on their backs like soldiers may be quiet and strict with themselves.
四、任务型阅读(满分10分)
阅读短文,然后根据内容回答问题。
Jane grew up with her grandma. She loves her grandma very much. One day, Jane received some bad news. Her grandma had a terrible disease. This made Jane very sad.
Jane’s grandma had a dream of travelling around the world. Jane wanted to help her realize it, but her grandma was very sick. One day, Jane had a great idea. If Grandma could not travel herself, maybe there was another way.
The next day, Jane went to tell people her grandma’s story on the Internet. She posted pictures of her grandma on a blog. She asked people if they could help her grandma see the world through pictures. After a few days, many people began to follow Jane’s blog. They began posting pictures of Grandma visiting places all over the world. They also sent their blessings (祝福) and warm wishes with every picture.
Grandma was very surprised when Jane showed her the pictures. In one of them, Grandma was visiting the Pyramids in Egypt. In another, Grandma was standing by the Statue of Liberty in New York. In the third picture, Grandma was on the Great Wall of China. She was even at the Sydney Opera House in Australia in the fourth picture. In the last one, she was standing in front of Big Ben in England.
Grandma took Jane’s hand and said, “This is wonderful! Thank you and all of those people. You have made my dream come true.” Neither Jane nor her grandma would ever forget that day.
51.What dream did Jane’s grandma have
52.Where did Jane tell her grandma’s story
53.In which picture was Jane’s grandma on the Great Wall
54.What do you think of Jane and why Write 30 words or more.
五、短文填空(满分10分)
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
A man who can’t move his hands uses his thoughts to write on a computer screen. 55 man is paralyzed (瘫痪的) from the neck down. That is because 56 (tenth) years ago he had an accident while he was working in the factory. He doesn’t want his name to be known. So scientists call him T5. Not long ago, scientists 57 (successful) put two small sensors (感应器) into his brain. These two sensors allow him 58 (use) his mind to write. The scientists call this “mindwriting”. T5 can write about eighteen 59 (word) every minute. This is five words 60 (slow) than the average (平均的) person writing a text message on a smartphone.
Mindwriting is easy to do, but it uses a lot of technology (技术) 61 a special math. Scientists ask T5 to imagine writing on paper, and then the two sensors turn 62 (he) brain activity into text on a computer screen. A scientist 63 (hope) mindwriting will help millions of paralyzed people to write again. It might help people who can’t speak as well. 64 the future, this technology may help us to write at the speed of thought.
六、书面表达(满分15分)
65.假设你是学生李辉。学校英语俱乐部举办以“Taking part in school activities”为题的征文活动,现请你写一篇短文参加投稿。内容如下:
(1)参加学校活动的意义;
(2)分享你的一次经历;
(3)你的收获或期待。
注意:
(1)词数为80~100;开头已给出,不计入总词数;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯;
(3)文中不能出现真实姓名及学校名称等。
Taking part in school activities
There are all kinds of school activities in our school.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.B
【原文】W: I usually use the computer to buy things online. What about you, Jack
M: I usually watch films on the computer.
2.B
【原文】W: Eric, I think the story of Yu Gong is really interesting. What do you think of it
M: I disagree. I think it’s a little silly. It’s impossible to move a mountain with our hands.
3.A
【原文】W: My earliest memory is seeing a movie with my sister. What about yours, Mike
M: Flying kites in the park with my parents. The park was near my home. We had lot of photos of us in the park.
4.B
【原文】M: Grace, I don’t know what to do with my poor spoken English.
W: Don’t worry, John. You can go to English club or listen to English songs and watch English films.
5.A
【原文】W: Can you tell me when we should hand in our book reports
M: This Thursday. I’m still not sure what to write about in the report.
6.B
【原文】M: I went to a robot show yesterday. There I saw many kinds of robots. How wonderful they are!
W: It sounds great. I’d like to go there tomorrow.
7.C
【原文】M: Hi, Linda. Nice to meet you. May I have your phone number
W: Hi, Sammy. My phone number is six five six two three double eight one.
8.A
【原文】W: May I leave a little earlier today My father is leaving for Australia tonight, and we are going to see him off.
M: All right, go ahead.
9.A 10.B 11.C
【原文】M: Hello, Jill. I’m a reporter from a student newspaper. Can I ask you some questions
W: Of course.
M: Have you ever been to foreign countries
W: Yes, I have. I went to England last winter holiday with my parents.
M: How long did you stay there
W: Um, let me see. We stayed in London for four days, and then stayed in Cambridge for five days. We visited Cambridge University. That trip was so wonderful, I think.
M: Well, the summer holiday is coming. Do you plan to go to any other foreign countries again
W: Yes. I’m going to America. I’ve never been there.
M: Wish you a good trip.
W: Thanks.
12.C 13.A 14.C
【原文】W: Can I help you
M: Yes, I need a suitcase. Can you tell me about these two
W: Sure, the brown one is two thousand and fifty yuan and is made of weather.
M: I see. The brown one is more expensive than the blue one. What about the weight Which one is lighter
W: The blue one is made of plastic. Try them, sir.
M: You're right. The brown one is heavier than the blue one. And it’s smaller than a blue one.
W: Do you have lots of things to carry
M: Yes, I do so I’ll have the blue one.
W: OK, sir.
15.B 16.A 17.C
【原文】M: We will have a picnic tomorrow. Why don’t you come with us
W: I’d like to, but I think it’s going to rain. The weatherman says so.
M: I don’t think he’s right. It hasn’t rained for a week and it isn’t cloudy today, either.
W: But he’s usually correct in his weather news.
M: The temperature is 18℃ this afternoon. I’m sure we’ll have fine weather for our picnic tomorrow.
W: Well, I’ll go, but I will take my umbrella with me.
18.C 19.B 20.C
【原文】M: I’m writing a book about dreams these days. What do you want to be in the future
W: I want to be an actress. What about you
M: I wanted to be a doctor when I was at primary school, but now I want to be a writer.
W:Why
M: I find writing makes me happy. I really like it.
W: Sounds good. But it is not easy to become a writer.
M: I’ve tried. And some of my articles have come out in the local newspaper.
W: Cool. I hear there will be a writing competition next month.
M: Good news. I’ll take part in it.
W: Hope you can win a prize.
21.B 22.A 23.C 24.C 25.D 26.D 27.B 28.C 29.A 30.B
【导语】本文讲述了黄盖“苦肉计”的故事。
21.句意:一天晚上,周瑜熬夜思考如何战胜曹操的军队,这时黄盖走了进来,他建议用火攻。
morning早晨;night夜晚;afternoon下午;weekend周末。根据“Zhou Yu stayed up late”可知是晚上。故选B。
22.句意:一天晚上,周瑜熬夜思考如何战胜曹操的军队,这时黄盖走了进来,他建议用火攻。
suggested建议;minded介意;finished完成;practised练习。根据“attacking with fire”可知是建议用火攻。故选A。
23.句意:但我需要一个人把火带到曹操的营地。
water水;wood木头;fire火;food食物。根据“attacking with fire”可知要把火带到对方的营地。故选C。
24.句意:他要求他的手下为即将到来的战斗准备食物。
caught抓住;led带领;asked要求;took拿。根据“his people to prepare food for the coming fighting”可知是要求他的手下为即将到来的战斗准备食物。故选C。
25.句意:曹操的军队比我们更大、更强。
longer更长;funnier更有趣;smaller更小;larger更大。根据“and stronger army”可知他的军队更庞大。故选D。
26.句意:为什么不放弃这个想法,去求和呢?
find out找出;depend on依靠;look for寻找;give up放弃。根据“this and ask for peace”可知是放弃战斗去求和。故选D。
27.句意:把他带出去,杀了他!
challenge挑战;kill杀死;tie系;improve提高。根据“I won’t kill you”可知周瑜要杀了黄盖,其他人给黄盖求情。故选B。
28.句意:黄盖被打得伤得很重。
weakly虚弱地;correctly正确地;badly糟糕地;similarly相似地。根据“you’ll have to get one hundred army sticks”可知他被打了,伤得很重。故选C。
29.句意:后来,黄盖给曹操写了一封信,说他想帮助曹操。
letter信;book书;light光;soldier士兵。根据“Cao received another letter”可知是给曹操写了一封信。故选A。
30.句意:黄盖受伤了。
dead死的;hurt受伤的;kind善良的;lost丢失的。根据“Huang was...hurt”可知黄盖受伤了。故选B。
31.D 32.B 33.C 34.B
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了上海三月份的三项精彩活动:爵士乐表演、苏格兰舞蹈和上海博物馆展览。
31.细节理解题。根据文章“PLACE: The Jazz Club... TEL: 6466-8736”以及“Enjoy real American jazz from John Davis... get your tickets quickly”可知,若想观看John Davis的爵士乐表演,需拨打表格中提供的电话6466-8736订票。故选D。
32.细节理解题。根据文章“PLACE: Jack Stein’s... PRICE:¥60”可知,每人价格为60元,Bob和朋友共两人,需支付60×2=120元。故选B。
33.细节理解题。根据文章“PLACE: Shanghai Museum... TIME: Monday-Friday 9 a.m.-5 p.m.”可知,周一博物馆开放时间为上午9点至下午5点,因此下午2点可以参观。而爵士乐表演时间为晚上10点(“10 p.m. till late”),苏格兰舞蹈在每周一晚上7点(“7 p.m.-10 p.m.”),均不符合。故选C。
34.推理判断题。本文为活动宣传类文本,列举了时间、地点、价格等实用信息,最可能出现在报纸的活动版块。故选B。
35.D 36.B 37.B 38.C
【导语】本文是一篇科幻类记叙文,描绘了2060年未来生活的四个科技场景:智能变色衬衫、会说话的鞋子、太空旅行前的药物草莓和自动驾驶汽车。
35.细节理解题。根据文章第2段“They read the special electronic code on the cereal box and checked the nutrition information.”可知,鞋子通过读取麦片盒上的电子代码并检查了营养信息来发出提醒。故选D。
36.细节理解题。根据文章第3段“Doctors can put special medicine right into normal foods like these berries.”可知,医生能将特殊药物直接注入草莓等普通食物中,草莓便成为了药物的载体。故选B。
37.词句猜测题。根据文章第4段“‘My office. Autopilot,’You command.”可知,此处是作为主人的你发出的命令,让汽车去办公室。“command”表示命令,指令”。故选B。
38.最佳标题题。本文主要描绘了2060年未来生活的四个科技场景,故选C。
39.D 40.A 41.B 42.A
【导语】本文是一篇说明文,文章主要介绍了中国的一个著名乡村——留客村。
39.细节理解题。根据“In the village of Liuke in China, houses are made of dark bricks (砖) and red windows.”可知,游客在留客村能看到由黑砖和红窗建成的房子,故选D。
40.观点态度题。根据“‘This is just beautiful,’ says Zhao Mingzhuo…It’s quite a good experience here.”可知,赵明卓认为留客村漂亮且体验好,对来此旅游持支持态度,故选A。
41.主旨大意题。根据“In the old days, when villagers needed to travel to other villages…so it got its name, Liuke.”可知,第四段主要讲述留客村因过去是游客中转站而得名,故选B。
42.推理判断题。通读全文,文章对留客村建筑特色、游客体验、位置、名字由来及发展等多方面的描述,文章目的是介绍这个古老村庄,故选A。
43.B 44.A 45.C 46.A
【导语】本文讲述了无人机在救援领域的一次实际运用。
43.细节理解题。根据原文“On January 13th, Emma Oakes lost her dog”可知,1月13日Emma弄丢了她的狗。故选B。
44.词句猜测题。根据原文“They made Millie move farther away from the safe place”可知,狗狗Millie因为害怕救援人员所以离安全地带越来越远了,所以救援任务必须暂停了,故“pause”此处有“停止”之意。故选A。
45.细节理解题。通读原文可知,事件发生的顺序是:Emma带狗Millie去散步;志愿者发现Millie在一块湿地里;一些警察来了并试着接近Millie;Millie被肉引导着离开了湿地。故选C。
46.最佳标题。通读全文可知,本文是一篇说明文,讲述了无人机在救援领域的一次实际运用。故选A。
47.A 48.D 49.E 50.B
【导语】本文介绍了关于睡眠的一些有趣事实,包括睡眠能燃烧卡路里、睡眠姿势可反映人的性格以及人会忘记大部分梦境等。
47.根据“Humans spend about one third of their lives sleeping.”以及下文介绍睡眠的相关知识可知,此处是承接上文关于睡眠的基本情况,选项A“你和你的家人睡眠充足吗?”虽为问句,但能自然引出对睡眠的进一步探讨,符合语境。故选A。
48.根据“That adds up to about 400 calories for eight hours of sleep”可知,此处应提到每小时睡眠消耗的卡路里数,选项D“你在睡觉时每小时可以燃烧大约50卡路里”符合语境,8小时燃烧的卡路里正是50乘以8的结果。故选D。
49.根据“UK scientists found that people’s favorite sleeping positions can show their personality. People who sleep like a fetus may look strong, but they are really sensitive.”可知,此处是继续举例说明不同睡眠姿势反映的性格,选项E“像士兵一样仰卧睡觉的人可能很安静,对自己要求严格”符合语境。故选E。
50.根据“But five minutes after waking up, they forget 50 percent of the dream.”可知,此处是接着说明之后的时间里忘记梦境的比例,选项B“再过五分钟,他们会忘记90%”符合语境,与前文的时间和遗忘比例形成递进。故选B。
51.She had a dream of travelling around the world./To travel around the world./Travelling around the world./She dreamed to travel around the world. 52.On the Internet./Online. 53.(In) the third (picture)./Picture 3. 54.In my opinion, Jane was smart enough to get help from the people all over the world on the Internet. Through doing this, her grandma realized her dream of travelling around the world. (答案开放)
【导语】本文主要讲述了简在奶奶重病无法亲自环游世界时,通过网络征集照片的方式帮奶奶以特殊形式实现了环游世界的梦想。
51.根据“Jane’s grandma had a dream of travelling around the world.”可知,奶奶的梦想是环游世界。故填She had a dream of travelling around the world./To travel around the world./Travelling around the world./She dreamed to travel around the world.
52.根据“The next day, Jane went to tell people her grandma’s story on the Internet.”可知,简在互联网上讲述奶奶的故事。故填On the Internet./Online.
53.根据“In the third picture, Grandma was on the Great Wall of China.”可知,奶奶在第三张照片中身处中国长城。故填(In) the third (picture)./Picture 3.
54.开放性试题,言之有理即可。参考答案为In my opinion, Jane was smart enough to get help from the people all over the world on the Internet. Through doing this, her grandma realized her dream of travelling around the world.
55.The 56.ten 57.successfully 58.to use 59.words 60.slower 61.and 62.his 63.hopes 64.In
【导语】本文介绍了一种科学发明,能够帮助瘫痪的人把头脑中思考的内容变成文字写出来,未来可能还会有其他功能。
55.句意:这个男人颈部以下瘫痪。根据“A man who can’t move his hands”,这里再次提到这个男人,可知这里是特指前面提到的那个人,所以用定冠词the,且句首首字母大写。故填The。
56.句意:那是因为十年前他在工厂工作时发生了一场事故。这里表示 “十年”,需要用基数词ten。故填ten。
57.句意:不久前,科学家们成功地将两个小感应器植入他的大脑。根据句意可知这里需要一个副词来修饰动词put,successful的副词形式是successfully,表示“成功地”。故填successfully。
58.句意:这两个感应器使他能够用他的思维来书写。allow sb. to do sth.意为 “允许某人做某事”,是固定搭配,所以用to use。故填to use。
59.句意:T5每分钟大约能写18个单词。根据“eighteen”可知后面的名词word要用复数形式words。故填words。
60.句意:这比普通人在智能手机上发短信慢五个单词(的速度)。根据“than”可知,这里要用比较级,slow的比较级是slower,表示“更慢的”。故填slower。
61.句意:意念书写很容易做到,但它使用了大量的技术和一种特殊的数学方法。根据“a lot of technology”和“a special math”可知是并列的,所以用and连接。故填and。
62.句意:科学家让 T5 想象在纸上写字,然后这两个感应器将他的大脑活动转化为电脑屏幕上的文字。根据句意可知这里需要一个形容词性物主代词来修饰名词brain activity,he的形容词性物主代词是his,意为“他的”。故填his。
63.句意:一位科学家希望意念书写能帮助数百万瘫痪的人重新书写。句子描述的是一般事实,主语A scientist是第三人称单数,所以谓语动词hope要用第三人称单数形式hopes。故填hopes。
64.句意:在未来,这项技术可能会帮助我们以思维的速度书写。in the future意为 “在未来”,” 是固定短语,所以用in,且句首首字母大写。故填In。
65.One possible version
Taking part in school activities
There are all kinds of school activities in our school. Taking part in school activities can make our school life more colorful. Now I want to share one of my experiences.
Two years ago, I joined Reading Club. To be honest, I didn’t like reading before I joined it. But so far I have read about 100 books, including history stories and famous people etc. Luckily, last year I won the first prize in our school reading competition. I was very proud of myself. Now I am more knowledgeable and more confident. More importantly, I have made many friends through reading.
Taking part in school activities can really enrich our school life. Don’t put it off and take action!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文。
②时态:一般现在时,一般过去时和现在完成时。
③提示:根据所给提示完成写作,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语意连贯。
[写作步骤]
第一步,介绍参加学校活动的意义。
第二步,分享你的一次经历。
第三步,最后表达你的收获或期待。
[亮点词汇]
①one of……之一
②be proud of以……为傲
[高分句型]
①But so far I have read about 100 books, including history stories and famous people etc. (现在完成时的使用)
②Don’t put it off and take action! (祈使句的运用)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表