【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(人教版)

资源下载
  1. 二一教育资源

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(人教版)

资源简介

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力匹配(满分5分)
1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。
1. 2. 3. 4. 5.
二、听力选择(满分20分)
2.Which season does Cindy like best
A.Autumn. B.Winter. C.Spring.
3.How many tigers are there in the wild
A.About 10,000. B.About 20,000. C.About 100,000.
4.What are they talking about
A.A car accident. B.An earthquake. C.A flood.
5.When was the baby panda born
A.In February. B.In April. C.In May.
6.How often does Max go to see the wild animals
A.Once a week. B.Once a month. C.Twice a month.
请听对话,回答小题。
7.Which is Betty’s favorite season
A.Summer. B.Autumn. C.Winter.
8.What is the weather like in winter in Betty’s hometown
A.Windy and cold. B.Cloudy and cold. C.Rainy and cold.
9.What may suddenly come in January
A.Storm. B.Rain. C.Snow.
请听对话,回答小题。
10.What is Amy doing
A.Writing a book. B.Reading a book. C.Watching birds.
11.What do swans look like
A.They have a long neck and grey feathers.
B.They have a thin neck and grey feathers.
C.They have a long thin neck and white feathers.
12.What are Amy’s favorite birds
A.Swans. B.Eagles. C.Cranes.
请听一段对话,回答以下小题。
13.Where is John
A.In the kitchen. B.In his bedroom. C.In the living room.
14.What’s John talking about
A.His school life. B.His friend. C.A movie.
15.Where is Eric from
A.Canada. B.England. C.France.
16.When did they know each other
A.Last term. B.Last month. C.Last week.
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
17.Which grade is Kate in
A.Grade Seven. B.Grade Eight. C.Grade Nine.
18.What is Kate’s favorite subject
A.English. B.Chinese. C.Biology.
19.Why did Kate once helped in a nature reserve
A.To watch birds. B.To help wildlife. C.To learn science.
20.For how many years did Kate once help in a nature reserve
A.Two. B.Three. C.Four.
21.When will Kate take part in activities in the Bird-watching Society
A.On Sunday. B.On Saturday. C.On Friday.
三、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。
A natural disaster
What There was a heavy 22 with thunder and lightning last Saturday.
How It began to rain at 6:00 a.m. and it lasted for about 23 hours. A big flood happened in the river 24 through the town.
Results The flood washed away the 25 along river bank. A lot of cows and pigs were also washed away. In a village, some people were trapped. Luckily, help came soon after and they were 26 .
四、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从下面方框中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Lily, I’d like to buy a new dress. 27
B: I think Mrs Green’s Store is better than any other clothes store.
A: 28
B: The clothes at the store are the most beautiful. What’s more, they are cheaper than those of any other clothes store. 29
A: How do you know so much about the store
B: 30
A: Really Could you please take me to your mother’s store this Saturday
B: I will have a singing competition on that day. 31
A: Sure. Sunday will be OK with me.
A.How about the next day
B.They won’t cost (花费) you much.
C.Why do you think so
D.What can I do for you
E.Mrs Green is my mother.
F.What’s the best clothes store in town
五、完形填空(满分10分)
阅读下面语篇,从各小题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。
Do you know pigeons (鸽子) They are a 32 of bird. They are usually white, black 33 grey. Some people say they are not 34 but they are cute and clever. 35 people keep them as pets. 36 do people say pigeons are clever Because pigeons can 37 letters from one place 38 another. And they know the way home. We can often 39 the pictures of pigeons with olive branches (橄榄枝). We give the name of peace (和平) pigeons to 40 . The pigeon is one of the 41 of peace.
32.A.kind B.name C.hope
33.A.and B.but C.so
34.A.foreign B.cold C.beautiful
35.A.Much B.Many C.A lot
36.A.Why B.What C.Where
37.A.take B.write C.have
38.A.to B.with C.at
39.A.taste B.see C.feel
40.A.me B.you C.them
41.A.places B.symbols (标志) C.houses
六、阅读理解(满分30分)
A
Home-made strawberry ice-cream
It’s great fun to make strawberry ice-cream at home. Then how do you make strawberry ice-cream Let’s have a look.
What you need:
1 spoon of sugar 1/2 cup of milk
1/4 cup of strawberry juice 6 spoons of salt
1 small plastic food storage bag (塑料食品储存袋)
1 large plastic food storage bag
50 ice cubes (冰块)
What to do:
●Take the small bag and add the milk, the strawberry juice and the sugar. Seal (封) the small bag.
●Take the large bag and put the ice cubes and the salt in it. The bag should be about half full of ice.
●Put the small bag into the large bag, and seal the large bag.
●Shake the large bag for about five minutes.
●Open the large bag and take the small bag out.
●Clean the small bag and open it carefully.
●Your ice-cream is ready to eat! It’s great fun to make strawberry ice-cream.
42.How much salt do you need to make strawberry ice-cream
A.1/2 cup. B.1/4 cup. C.6 spoons.
43.What should you put in the small bag
A.The milk, the sugar and the ice cubes.
B.The milk, the strawberry juice and sugar.
C.The strawberry juice, the milk and the salt.
44.To make strawberry ice-cream, you need ________ according to the text (文本).
①spoon ②milk ③blender ④ice cubes
A.①②③ B.①②④ C.①③④
45.Which is TRUE
A.You should seal the large bag.
B.You need 1/4 of sugar.
C.You should shake the small bag for about five minutes.
46.Where is the text probably from
A.A storybook. B.A math book. C.A cooking magazine.
B
Who are you Do you enjoy spending time on your own, or do you love to stay with your friends Do you like to tell others about your ideas, or do you just always listen to what others say All human bodies work the same way, but everyone is different. Nobody looks, sounds or thinks just like you. You are different because of the way your genes (基因) and experiences make a difference to you as you grow up.
The shape of your face, the color of your hair and many other things make you unique.
Genes are instructions (指令) and they build your body and tell it how to work. Your genes decide many things. Those things make you different, like the color of your eyes or how tall you will be.
Your genes come from your parents. Half come from your mother and half come from your father. Why do you look like your parents It’s because you have the same genes. Genes don’t decide everything. They can affect (影响) how we act, but they don’t fully decide it. In other words, there is no gene for being bad, just as there is no gene for being kind. Genes do play a part in us, but it’s important to remember that many other things can affect us. For example, if we exercise a lot, our bodies will become strong.
47.How does the writer start the passage
A.By talking about a study.B.By telling a story. C.By asking questions.
48.What does the underlined word “unique” mean in Chinese
A.唯一的 B.幽默的 C.时尚的
49.What’s the main idea of Paragraph 4
A.Who we look like.
B.Where our genes are from.
C.Why our genes are important.
50.What can we know from the passage
A.Genes decide everything about us.
B.Genes don’t fully decide what a person is like.
C.One’s habits can change one’s genes.
51.What’s the best title for the passage
A.What Makes You Different
B.Why Family Is Important
C.How to Be a Better Person
C
The Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. It usually comes in January or February. It takes about 15 days to prepare for it.
On the eve of the festival, people close the shops and stay at home. They all get together for a big dinner. They stay up late and enjoy dumplings at midnight for good luck. In the morning, people dress in their best clothes, and usually the old stay at home. The young go out to pay a New Year Call (拜年). It is an important time for the young. The young people bow (鞠躬) to the old people. The Chinese call this “Ke Tou”. This means “touching the ground with the forehead (额头)”. Then the young people give their best wishes to the old people. The old people give children gifts or lucky money. They are very polite (礼貌) and do not use bad words on the Spring Festival Day. It’s the most important day of the year.
根据语篇内容,选择最佳选项。
52.What does “the Chinese New Year” in the passage mean
A.Mid-Autumn Festival. B.The Dragon Boat Festival. C.The Spring Festival.
53.How long does it take to get ready for the Chinese New Year
A.A few days. B.Half a month. C.Three weeks.
54.Why do people stay up late and eat dumplings on the eve of lunar New Year
A.Because they’re hungry.
B.Because they want to get good luck.
C.Because they like Chinese food very much.
55.Who gives children gifts or lucky money according to the passage
A.The teachers. B.Their friends. C.The old people.
56.What do people usually say to each other on the Spring Festival Day
A.Happy Spring Festival! B.Good morning! C.How are you
七、任务型阅读(满分10分)
There was a man who had four sons. He wanted to teach them a lesson, so he asked them to go and look at a pear tree that was far away in turn (轮流).
The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest son in autumn. After they all went there and came back, he called them together to describe what they saw. The first son said that the tree was ugly and short. The second son said no, it was full of green buds (绿芽). The third son also said no. He said it smelled so sweet and looked so beautiful with many flowers on that tree. The last son thought all of his brothers were wrong. He said it was full of fruit, full of life and fulfillment (成就感).
The man then said to his sons that they were all right. He told them not to judge a tree or a person by only one season or one thing. If you give up when it’s winter, you will miss the promise of your spring, the beauty of your summer and the fulfillment of your autumn. Don’t let the pain of one season destroy (破坏) the joy of all the rest.
阅读短文,根据短文内容回答问题,每个题目的答案不超过5个单词。
57.How many sons did the man have
58.Why did the man ask his sons to go and look at a pear tree that was far away in turn
59.Who went to see the tree in autumn
60.What did the second son see when he saw the tree
61.Why did the sons describe the same tree differently
八、选词填空(满分10分)
根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只能用一次。
play exciting hobby buy with vacation twice her teacher friendly
Li Ting is 28 years old. She is an English 62 in a junior high school in Shanghai. She is a 63 and excellent teacher, so all her students like 64 . She studied in America for four years so her English is good. She has many 65 . For example, she is good at 66 table tennis. She plays it 67 a week, usually on Wednesday and Friday. In winter, she enjoys skiing (滑雪) on the mountains 68 her friends. She thinks it is a(n) 69 sport. She also likes travelling. Last year, she went to France (法国) on 70 . She visited many places of interest there such as the Eiffel Tower and the Louvre Museum. And she also 71 many things there. She likes the country very much and hopes to visit it again.
九、书面表达(满分20分)
72.旅行,作为生活中不可或缺的一部分,为我们的生活增添了无尽的魅力。它不仅是一种放松身心的方式,更是一扇通向广阔世界的窗户,让我们有机会开阔视野,汲取丰富的知识。请结合自己的亲身经历,以“My Trip to ________”为题,用英语创作一篇短文,分享你印象深刻的一次旅行。
内容包括:1. Where did you go How did you get there
2. What did you do during the trip
3. How did you feel about the trip
注意:1.请在题目空格处填入你旅行的地点,如:Beijing, People’s Park (人民公园)或Sunshine Farm (阳光农场)等;
2.词数为80左右;
3.可适当增加细节,以使行文连贯;
4.文中不能出现真实姓名及学校名称。
参考词汇:relax (v.)放松 open one’s eyes 开阔视野
My Trip to ________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1. E B C D A
【原文】1. The sudden heavy storm causes a lot of problems.
2. She often does some running in the morning in summer.
3. They enjoy going to the park to watch birds.
4. The bamboo forests are becoming smaller and smaller.
5. We all know that lions are strong and can run very fast.
2.C
【原文】M: Cindy, which season do you like best
W: Spring. I can see green trees and beautiful flowers everywhere.
3.A
【原文】W: Tom, how many tigers are there in the wild
M: About ten thousand.
4.B
【原文】W: Did you hear the news
M: Yes. There was an earthquake in a town. Over 10 people died.
5.B
【原文】W: How old is the baby panda
M: Only seven months old. It was born in April.
6.B
【原文】W: Max, how often do you go to see the wild animals
M: Once a month.
7.B 8.A 9.C
【原文】M: Hi, Betty. What season do you like
W: I like autumn best.
M: What is the weather like in winter in your hometown
W: It’s windy and cold, and in January, the snow may come suddenly.
M: How do people feel on cold winter days
W: They feel uncomfortable and like to stay home.
M: What do they often do if the weather is fine
W: They will go out to breathe the fresh air.
10.B 11.C 12.C
【原文】M: Hi, Amy, what are you doing
W: I am reading a book.
M: Great! What is the book about
W: It’s about swans.
M: What do swans look like
W: They have a long thin neck and white feathers.
M: Are swans your favorite birds
W: No. I like cranes best.
13.B 14.A 15.C 16.B
【原文】M: Hey, Claire. Is your brother John at home
W: Yes, Mike. He is talking on the phone in the bedroom.
M: Who is he talking with
W: Eric. They are talking about his school life.
M: Where’s this boy from
W: France.
M: When did they get to know each other
W: Last month.
M: I’m interested in France. Can I talk with him
W: Sure. Eric is a nice boy.
17.A 18.C 19.B 20.A 21.C
【原文】 Kate is a middle school student. She is in Class 8, Grade 7. She is good at Chinese and English. But her favourite subject is biology. She is very interested in learning about different kinds of plants, birds and animals. She enjoys the natural world. In order to help wildlife, she once helped in a nature reserve for two years. It provides food and cover for wildlife. Now she is a member of the Bird-watching Society and she takes part in activities from 2 p.m. to 5 p.m. on weekdays. She thinks it is important for her to do something to protect them.
22.storm 23.fifteen/15 24.running 25.crops 26.safe
【原文】
There was a heavy storm with thunder and lightning in the Sunshine Town last Saturday. It began to rain at 6:00 a.m. and the rain lasted for about fifteen hours. So a big flood happened in the river running through the town. The flood washed away the crops along the bank of the river. A lot of cows and pigs were also washed away. In a village, some people were trapped. What was worse, twenty of them were hurt. They were in great danger if help didn’t come. They had to climb to the top of the hill behind the village. Luckily, the rain stopped at 21:00 p.m. and help came soon after. They were safe.
27.F 28.C 29.B 30.E 31.A
【导语】本文主要介绍了A和B围绕买新裙子、推荐服装店展开的对话。
27.根据B的回答“I think Mrs Green’s Store is better than any other clothes store.”,可知此处是A询问镇上最好的服装店是哪家。选项F“镇上最好的服装店是哪家?”符合语境。故选F。
28.根据“The clothes at the store are the most beautiful.”可知B在介绍这家店的优势,可知此处是A询问这么认为的原因。选项C“你为什么这么认为?”符合语境。故选C。
29.根据前文提到“they are cheaper than those of any other clothes store”,可知此处是补充衣服花费不多的特点。选项B“它们不会花你太多钱”符合语境。故选B。
30.根据A的问题“How do you know so much about the store ”,可知此处是B说明了解这家店的原因。选项E“格林夫人是我妈妈”符合语境。故选E。
31.根据A的回应“Sure. Sunday will be OK with me.”,可知此处是B提议改到第二天。选项A“第二天怎么样?”符合语境。故选A。
32.A 33.A 34.C 35.B 36.A 37.A 38.A 39.B 40.C 41.B
【导语】本文主要介绍了鸽子的特征以及它们为何被认为是智慧和和平的象征。
32.句意:它们是一种鸟。
kind种类;name名字;hope希望。根据“They are a...of bird.”可知,此处是指鸽子是一种鸟类。故选A。
33.句意:它们通常是白色、黑色和灰色的。
and和;but但是;so所以。此处是三者表示并列,需用and连接。故选A。
34.句意:有些人说他们不漂亮,但他们是可爱和聪明的。
foreign外国的;cold冷的;beautiful美丽的。根据“but they are cute and clever.”可知,空前句意转折,表示鸽子不漂亮。故选C。
35.句意:许多人把它们当宠物饲养。
Much许多(用于不可数名词);Many许多(用于可数名词);A lot许多(修饰动词)。根据“people”可知,空处修饰可数名词,用many。故选B。
36.句意:为什么人们说鸽子很聪明?
Why为什么;What什么;Where哪里。根据“Because pigeons can...”可知,此处询问原因。故选A。
37.句意:因为鸽子能把信从一个地方带到另一个地方。
take带,拿;write写;have有。根据“letters from one place...another.”可知,此处是指把信从一个地方带到另一个地方。故选A。
38.句意:因为鸽子能把信从一个地方带到另一个地方。
to到;with与;at在。根据“letters from one place...another.”可知,此处是介词短语from...to...“从……到……”。故选A。
39.句意:我们常常看到带有橄榄枝的鸽子图画。
taste品尝;see看见;feel感觉。根据“the pictures of pigeons with olive branches (橄榄枝). ”可知,此处表示看到带有橄榄枝的鸽子图画,强调结果。故选B。
40.句意:我们称其为和平鸽。
me我;you你;them它们。此处指“pigeons”,用them指代。故选C。
41.句意:鸽子是和平的象征之一。
places地方;symbols标志;houses房子。根据“The pigeon is one of the...of peace.”可知,鸽子是和平的象征之一。故选B。
42.C 43.B 44.B 45.A 46.C
【导语】本文主要介绍了自制草莓冰淇淋的材料和步骤。
42.细节理解题。根据“What you need”中的“6 spoons of salt”可知,制作草莓冰淇淋需要6勺盐。故选C。
43.细节理解题。根据“What to do”中的“Take the small bag and add the milk, the strawberry juice and the sugar”可知,小袋子里要放牛奶、草莓汁和糖。故选B。
44.细节理解题。根据“What you need”可知,制作需要①勺子(用来取糖)、②牛奶、④冰块,不需要搅拌机。故选B。
45.细节理解题。根据“What to do”中的“put the small bag into the large bag, and seal the large bag”可知,需要密封大袋子。故选A。
46.推理判断题。本文是自制草莓冰淇淋的教程,这类内容最可能来自烹饪杂志。故选C。
47.C 48.A 49.B 50.B 51.A
【导语】本文主要介绍了“是什么让每个人与众不同”,重点讲解了基因和经历对个体差异的影响。
47.细节理解题。根据开头“Who are you Do you enjoy spending time on your own…Do you like to tell others about your ideas...”可知,作者是通过提问的方式开头的。故选C。
48.词句猜测题。根据前文“Nobody looks, sounds or thinks just like you”(没人和你长得、听起来、想得一样),可推测“unique”意为“唯一的”。故选A。
49.段落主旨题。根据第4段首句“Your genes come from your parents. Half come from your mother and half come from your father”可知,该段主要讲“我们的基因来自哪里”。故选B。
50.细节理解题。根据“Genes don’t decide everything…they don’t fully decide it. In other words, there is no gene for being bad, just as there is no gene for being kind”可知,基因不能决定一个人的品性。故选B。
51.最佳标题题。文章围绕“是什么让你与众不同”展开,介绍了基因和经历的作用,“What Makes You Different”最能概括主旨。故选A。
52.C 53.B 54.B 55.C 56.A
【导语】本文介绍中国春节是中国人最重要的节日,通常在1月或2月,需准备15天,还讲述了除夕及春节当天的习俗。
52.细节理解题。根据“The Chinese New Year is the most important festival.”及春节相关习俗可知,文中的中国新年指春节,故选C。
53.细节理解题。根据“It takes about 15 days to prepare for it.”可知,准备中国新年需要约15天(半个月),故选B。
54.细节理解题。根据“They stay up late and enjoy dumplings at midnight for good luck.”可知,人们熬夜吃饺子是为了求好运,故选B。
55.细节理解题。根据“The old people give children gifts or lucky money.”可知,是老人给孩子礼物或压岁钱,故选C。
56.细节理解题。根据常识可知,人们在春节通常会互祝“春节快乐”,故选A。
57.Four sons. 58.To teach them a lesson. 59.The youngest son. 60.Full of green buds. 61.They went in different seasons.
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述一位父亲让四个儿子分别在不同季节去观察同一棵梨树,从而教导他们不要仅凭一时或片面去评价人或事物。
57.根据“There was a man who had four sons.”可知,这个人有四个儿子。故填Four sons.
58.根据“He wanted to teach them a lesson, so he asked them to go and look at a pear tree that was far away in turn.”可知,他让儿子们轮流去看远处的梨树是为了给他们上一课。故填To teach them a lesson.
59.根据“The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest son in autumn.”可知,最小的儿子在秋天去看了树。故填The youngest son.
60.根据“The second son said no, it was full of green buds.”可知,第二个儿子看到树上满是绿芽。故填Full of green buds.
61.根据“The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest son in autumn.”可知,儿子们描述不同是因为他们在不同的季节观察了这棵树。故填They went in different seasons.
62.teacher 63.friendly 64.her 65.hobbies 66.playing 67.twice 68.with 69.exciting 70.vacation 71.bought
【导语】本文主要介绍了一位28岁的英语老师李婷。
62.句意:她是一名上海的初中英语老师。根据“an English”及“in a junior high school in Shanghai.”可知,她是一名上海的初中英语老师。故填teacher。
63.句意:她是一位友好且优秀的老师。根据“…and excellent teacher”可知,and并列两个形容词,描述老师的性格与能力。friendly意为“友好的”符合语境,故填friendly。
64.句意:因此她的所有学生都喜欢她。根据“all her students like…”可知,like“喜欢”,后接人称代词的宾格,此处填she的宾格形式her。故填her。
65.句意:她有许多爱好。根据后文“For example, she is good at…table tennis.”和“enjoys skiing”可知,此处表示她有许多爱好,many修饰可数名词复数,hobby“爱好”,复数形式为hobbies。故填hobbies。
66.句意:例如,她擅长于打乒乓球。根据“she is good at…table tennis”可知,此处指的是“打乒乓球”,play“玩,打”。at为介词,后接动名词形式,play的动名词形式为playing。故填playing。
67.句意:她每周打两次。根据“…a week, usually on Wednesday and Friday.”可知,在星期三和星期五打乒乓球,每周两次。twice意为“两次”,符合语境,故填twice。
68.句意:冬天,她喜欢和朋友们在山上滑雪。根据“her friends”可知,此处表示和朋友们在山上滑雪,with表示伴随关系。故填with。
69.句意:她认为这是一项令人兴奋的运动。根据“sport”可知,此处需要形容词形式“运动”,用exciting描述此项运动是“令人兴奋的”。故填exciting。
70.句意:去年,她假期去了法国。根据“she went to France (法国) on…”可知,on vacation“假期”,固定搭配。故填vacation。
71.句意:并且,她也在那里买了许多东西。根据“And she also…many things there.”可知,此处指的是买了很多东西,buy意为“买”。根据“visited”可知此处要用一般过去式,buy的过去式是bought,故填bought。
72.例文
My Trip to Beijing
I had an exciting trip to Beijing last year. I went there by train with my parents. During the trip, we visited many famous places, such as the Great Wall, the Palace Museum and Tian’anmen Square. I took a lot of photos and learned a lot about Chinese history. I also tried some delicious food. I really enjoyed this trip because it not only helped me relax, but also opened my eyes and allowed me to learn a lot. I hope to have more chances to travel in the future.
【详解】[总体分析]
①题材:材料作文(围绕个人旅行经历展开);
②时态:一般过去时(描述过去发生的旅行事件);
③提示:根据题干要求,重点描述旅行地点、交通方式、活动内容及感受,并融入参考词汇如“relax”和“open one’s eyes”。
[写作步骤]
第一步:用1-2句话介绍旅行地点和交通方式;
第二步:详细描述旅行期间的活动,如参观景点和尝试当地食物;
第三步:表达感受和收获,强调旅行的意义,如放松身心、开阔视野。
[亮点词汇]
①such as例如
②take photos拍照
③in the future在将来
[高分句型]
①I really enjoyed this trip because it not only helped me relax, but also opened my eyes and allowed me to learn a lot.(because引导的原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表