【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(外研版)

资源下载
  1. 二一教育资源

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(外研版)

资源简介

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力匹配(满分5分)
1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。
1. 2. 3. 4. 5.
二、听力选择(满分20分)
2.How often does the woman go shopping
A.Three times a week. B.Twice a month. C.Every day.
3.What is the boy going to be when he grows up
A.A teacher. B.An astronaut. C.An engineer.
4.What test will Eric have
A.Math. B.Chinese. C.Science.
5.What is the girl going to do
A.Look after her grandpa. B.Go swimming. C.Sweep the floor.
6.What does the woman want to do
A.To play the violin. B.To play the guitar. C.To play the piano.
请听对话,回答各小题。
7.How long does Rick run every evening
A.For 20 minutes. B.For half an hour. C.For an hour.
8.What does Rick think of the park
A.It’s large. B.It’s quiet. C.It’s far.
9.What time will the speakers meet this evening
A.At 7:30. B.At 7:50. C.At 8:10.
请听对话,回答各小题。
10.What’s the weather like today
A.It’s cold. B.It’s rainy. C.It’s hot.
11.What do they want to do
A.To make orange milkshake.
B.To make apple milkshake.
C.To make pear milkshake.
12.What can they find in the fridge
A.Some tomatoes. B.Some oranges. C.Some potatoes.
请听对话,回答小题。
13.Whom did Annie go to the nature reserve with
A.Her classmates. B.Her family. C.Her friends.
14.How did Annie go to the nature reserve
A.By bike. B.By car. C.By bus.
15.How long did it take them to get to the nature reserve
A.About 30 minutes. B.About 40 minutes. C.About 50 minutes.
16.How many kinds of animals did they see in the reserve
A.Three. B.Four. C.Five.
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
17.When did they have a school trip
A.Last Monday. B.Last Saturday. C.Last Sunday.
18.What did they do on the fruit farm
A.They picked apples. B.They picked oranges. C.They picked bananas.
19.How did they go to the fruit farm
A.On foot. B.By bike. C.By bus.
20.Who did they work with
A.Farmers. B.Policemen. C.Doctors.
21.How did the speaker feel
A.Tired and sad. B.Tired and happy. C.Tired and interested.
三、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。
Wanted
● 22 student helpers.
●He or she must: love 23 be 24 be good with students ● He or she needs to: answer children’s questions make children follow the 25 work 26 a week call Miss Smith at 443-7567
四、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从方框中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Hello! 27
B: This is Sally speaking.
A: Hi, Sally, this is Tom. 28 I called you but nobody answered.
B: At eleven last night I was outside with my family.
A: 29 What happened
B: An earthquake hit my city last night. We got out of the apartment building to keep safe.
A: Sorry for the news. 30
B: Yeah, luckily, we are all OK. Thanks for asking.
A: Thank goodness you are fine.
B: Safety always comes first.
A: 31
A.When did it happen
B.I agree with you.
C.Are you all OK
D.May I speak to Sally
E.Why were you outside
F.What were you doing at eleven last night
五、完形填空(满分10分)
There are robots all around us. They are very 32 . Some do very difficult work like flying a plane or driving a subway train. And some do the 33 and dangerous jobs for us.
People put the program into the robots to tell 34 what to do. Robots are like humans in 35 ways: they work and they have feedback (反馈).
Robots are very important in 36 . They can do things very quickly and 37 feel bored. In our daily (日常的) life, robots are useful, too. People used to (过去常常) hope that robots could help them with their 38 . It has come true now. In some families, robots can help them to 39 the old.
Usually we think robots must look like a real person, 40 in fact, most of the time, they just look like machines.
In the future, robots 41 smarter. It’s possible that we will have robot judges (法官) and robots will help people do more jobs.
32.A.lovely B.helpful C.interesting
33.A.dirty B.important C.necessary
34.A.they B.them C.their
35.A.two B.second C.twice
36.A.parks B.schools C.factories
37.A.never B.always C.sometimes
38.A.homework B.housework C.shopping
39.A.look for B.look like C.look after
40.A.and B.but C.because
41.A.are B.were C.will be
六、阅读理解(满分30分)
A
Helpful First Aid Guidelines
Broken armTo make it less painful, put an ice pack on the arm. If it is too cold, cover the arm with a cloth first. It’s important to keep the arm still. Don’t move it! Insect biteIf the bite becomes hot and red, try to cool it down first. If the bite is painful, give the person some medicine. Go to the hospital if necessary.
Heatstroke (中暑)Take the person to a cool place and give him/her lots of water to drink. Take the person’s temperature, if it is 40℃ or higher, take the person to the hospital as soon as possible! CutPut pressure on the cut with a clean cloth until there is no blood. Then, clean the area out with fresh water or iodine (碘酒). If the wound is cleaned and dry, cover it with a bandage (绷带).
根据语篇内容,选择最佳选项。
42.What must you do if you break your arm
A.Move your arm gently.
B.Keep still and never move.
C.Eat some ice to cool down.
43.How can you help a person with heatstroke cool down
A.By putting an ice pack on his/her arm.
B.By taking him/her to the hospital directly.
C.By giving him/her much water at a cool place.
44.What should we do first if the bite becomes hot and red
A.Try to cool it down.
B.Try to keep shouting.
C.Try to go to the hospital.
45.What can we learn from the passage
A.A bandage can be used to cover the wound.
B.You must go to the hospital when insects bite you.
C.Fresh water or iodine can make you cool down.
46.Where can you most probably find the guidelines
A.In a supermarket. B.In a hospital. C.In a movie theater.
B
A group of boys stood around a tree. “What a tall tree!” they said to each other. “It would be exciting to climb to the top.”
The group of boys then decided to play a game to see who could climb to the top of the tree first. Their mothers were sitting not far away, looking on their children as they played.
One of the climbers was an 8-year-old boy named David. He was the shortest child in the group. Nobody thought he would win.
Then the game started. All of the boys tried their best to climb as high as they could. Although the other boys climbed faster than David in the beginning, he reached the top of the tree fastest in the end.
His mother was proud (自豪的). She asked him, “David, how did you reach the top of the tree so quickly ”
“It was easy,” David said. “The other children kept looking down as they climbed. When they knew how high they were, they were afraid of falling down. I, however, looked only up. When I saw how close I was, I kept going higher and higher until I reached the top.”
It is true in life that if we just keep going forward (向前) without looking back, we are more likely to achieve our goals (达成目标).
根据语篇内容,选择最佳选项。
47.What did the boys decide to do
A.To draw the tall tree. B.To climb to the top of the tree. C.To play under the tree.
48.What do you know about David according to the passage
A.He was one of the climbers about nine years old.
B.He had the best chance of winning the game.
C.He was the shortest but the fastest climber.
49.Why did other children lose the competition in the end
A.Because they were afraid of falling down.
B.Because they were too tired to climb higher.
C.Because their mothers didn’t give them any help.
50.How did David’s mother feel when David reached the top first
A.Proud. B.Sad. C.Angry.
51.What’s the best title (标题) for this passage
A.The top of the tree B.David and his friends C.Going forward bravely (勇敢地)
C
If a flood happens where you live, you need to be prepared. Here’s how to do it. ·Make an emergency bag (应急包). Keep it in an easy-to-reach place. It should include things such as canned (罐装的) food, a flashlight (手电筒) and a first-aid kit. ·Prepare waterproof (防水的) clothing and life vests (救生衣). ·Put your valuables (贵重物品) in waterproof bags and keep them somewhere safe. Follow these tips to stay out of danger during a flood. ·Look out for flood warnings. ·Head for higher ground and stay there. ·Do not try to walk or drive through flooded areas, as they can be deeper than what you realise. ·Leave your car. It won’t help you if it gets stuck (被困住) in the water.
Even after the flood ends, it might not be safe to return home yet. ·Keep following the latest local news. ·Don’t use electronics until they are fully dry. ·Don’t use or touch anything that the water touched, including food. ·Don’t forget that viruses (病毒) can spread after a flood.
根据表格内容,选择正确的答案。
52.Which of the following needn’t be in an emergency bag
A.A storybook. B.A flashlight. C.Canned food.
53.Where can you put your valuables when a flood happens
A.In a life vest. B.In a waterproof bag. C.In dry clothing.
54.Why do you have to leave the car during a flood
A.Because it can’t bring you to higher ground.
B.Because you can’t get the message of flood warnings.
C.Because it can get stuck in the water and bring you danger.
55.What should you do after the flood ends
A.We should follow the local news.
B.We should use electronics as soon as possible.
C.We should enjoy the food that the water touched.
56.Which of the following can be the best title for the passage
A.The Preparations to Offer First Aid
B.The Skills to Help People Get Out of the Stuck Cars
C.The Ways to Save Yourself in a Flood
七、任务型阅读(满分10分)
根据语篇内容,回答问题。
What should you do if a big fire happens at home There is no much time to think, people need to act quickly. The following rules will be helpful:
Shout out
If you smell smoke or see fire, shout out “fire”! Shout as loudly as you can to wake people up.
Call 119
Never try to put out a fire by yourself, even if it is a very small one. Get help from your parents or call 119.
Keep down close to the floor
If there is a lot of smoke in your room, keep down close to the floor. There is less smoke down there. It is easier to breathe (呼吸) and see where you are going. Take a wet towel to protect yourself from the fire and smoke.
Check the door
Check the door before you open it. Touch it with the back of your hand. If the door is cool, open it carefully. If the door is hot, do not open it.
Get out
If you can, get out of your home as quickly as you can. Don’t stop to pick up anything. A fire can become very big in a few seconds.
Don’t use the lift
Never use the lift during a fire. Always use the stairs (楼梯). A lift may stop at a floor where the fire is burning. It may also go wrong and keep you inside.
Don’t go back
Never go back into a building on fire. Even if you have left your pet or favourite toy inside, do not go back for it.
57.Why should you shout loudly if you smell smoke or see fire
58.What phone number should you call when there is a fire
59.Can you open the door if it is very hot
60.What should you use during the fire, the lift or the stairs
61.How many rules are there in the passage
八、选词填空(满分10分)
根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确的形式填空。将单词填在答题卡对应的横线上。每个单词只能用一次。
stay meets lives quick in same sit where it danger
Boys and girls, would you like to go on a trip by plane It is a fast and comfortable way. But sometimes it’s very 62 , too. How can you keep yourself safe during a plane trip Here are some good ways.
Travel with your family
When you are travelling in a family group on the plane, you should 63 with your family all the time. When the plane suddenly 64 something special, you won’t feel afraid.
Learn to use your seat belt correctly
The seat belt is very important on the plane. But can you undo (解开) your seat belt at once when you’re 65 danger It’s nearly the 66 as that in your car. Make sure you can use the seat belt correctly before 67 down.
Know the location of an exit
Before you sit down, you need to know 68 the exit is and how far it is from your seat. So you can find the exit 69 if something urgent (紧急的) happens.
Carry a smoke hood (防烟罩)
Some people lose their 70 because there is much smoke on the plane when there is an accident. A smoke hood is very helpful, so you must learn how to use 71 .
If you follow these tips, you will enjoy a safe and comfortable plane trip.
九、书面表达(满分15分)
72.假设你是李华,你学校的英文社团正在开展题为“发明改变生活”的征文活动。请你写一篇短文进行投稿。
写作要点:
1. 简单介绍一项发明;
2. 讲述这项发明的影响及意义。
写作要求:
1. 词数80左右(开头已给出,不计入总词数);
2. 内容必须包含所有写作要点,可适当发挥。
There have been many great inventions in history.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.【小题1】F 【小题2】B 【小题3】C 【小题4】A 【小题5】E
【原文】1.We will have a birthday party for Mum this Saturday.
2.I think our city will be better with more trees.
3.This clothes store has the cheapest clothes.
4.My brother usually has rice noodles for breakfast.
5.I usually exercise in the morning.
2.B
【原文】A: Do you go shopping every day
B: Not exactly. I go shopping twice a month.
3.B
【原文】A: Mark, what are you going to be when you grow up
B: I’m going to be an astronaut because it’s more meaningful.
4.A
【原文】A: Eric, would you like to come to my birthday party
B: I’d love to, but I’m busy with my math test.
5.A
【原文】A: Would you like to go swimming with me this afternoon
B: I’d like to, but I have to look after my sick grandpa.
6.C
【原文】A: What are you going to do in the new year
B: I’m going to learn to play the piano.
7.C 8.B 9.A
【原文】A: You look healthy, Rick. Do you often do sports in your free time
B: Yes, I run for an hour every evening.
A: Cool. Do you run in your neighborhood
B: No, there are always many people. I usually run in Heping Park. It’s not large but quiet, and the air is fresh.
A: Sounds great. Can I join you today I think I need some exercise.
B: Sure. Can we meet at 7:30 this evening outside the park
A: No problem. See you.
10.C 11.A 12.A
【原文】A: Bob, it’s so hot today.
B: Yes, what bad weather it is.
A: How about making an orange milkshake
B: Sounds great, but we don’t have any oranges. What can you find in the fridge
A: Let me see. Oh, there are some tomatoes.
B: Okay, let’s make a tomato milkshake. It must be delicious.
A: Come on, let’s begin together.
13.C 14.A 15.B 16.C
【原文】M: Hi, Annie! What did you do last Saturday
W: I went to a nature reserve with my friends.
M: How did you go there
W: We went there by bike at ten in the morning.
M: How long did it take you to get there
W: About forty minutes.
M: What animals did you see in the nature reserve
W: We saw giant pandas, bears, zebras, tigers, and some cranes.
17.C 18.B 19.C 20.A 21.B
【原文】Last Sunday, our school did something special on our school trip. We went to a fruit farm to pick oranges. We started our trip at eight in the morning. We went there by bus because it was a bit far. After getting to the fruit farm, we began to pick oranges with farmers. We worked for five hours. We felt tired, but when I saw the oranges that we had picked, I forgot the tiredness and felt really happy.
22.Two/2 23.reading 24.outgoing 25.rules 26.once
【原文】
Hey, everyone. Would you like to work in a reading room The reading room in our centre is very popular with children. Now we want two student helpers. To get the job, you must love reading. You need to be outgoing, and you have to be good with children. We want you to help answer children’s questions and make children follow the rules. You only need to work once a week, either on Saturday afternoon or on Sunday morning. Call Miss Smith at 443-7567 for more information. If you like the job, join us.
27.D 28.F 29.E 30.C 31.B
【导语】本文是Tom和Sally在打电话,谈论昨晚Sally的城市发生地震的事情。
27.根据“This is Sally speaking.”可知,此处是在打电话,应询问是否可以和Sally通话。D选项“我可以和Sally说话吗?”符合语境。故选D。
28.根据“I called you but nobody answered.”以及“At eleven last night ”可知,此处应询问对方昨晚11点在做什么。F选项“昨晚11点你在做什么?”符合语境。故选F。
29.根据“I was outside with my family.”以及“An earthquake hit my city last night. We got out of the apartment building to keep safe.”可知,此处应询问对方为什么在外面。E选项“你为什么在外面?”符合语境。故选E。
30.根据“Yeah, luckily, we are all OK.”可知,此处应询问对方及其家人是否安康。C选项“你们都还好吗?”符合语境。故选C。
31.根据“Safety always comes first.”可知,此处应表达赞同对方的观点。B选项“我同意你的观点。”符合语境。故选B。
32.B 33.A 34.B 35.A 36.C 37.A 38.B 39.C 40.B 41.C
【导语】本文介绍机器人的功能、特点及未来发展趋势。
32.句意:它们非常有用。
lovely可爱的;helpful有用的;interesting有趣的。根据“Some do very difficult work like flying a plane or driving a subway train. And some do the…and dangerous jobs for us.”可知,机器人可以做很多工作,包括困难的和危险的工作,所以它们是非常有用的,故选B。
33.句意:并且一些为我们做肮脏的和危险的工作。
dirty脏的;important重要的;necessary必要的。根据“dangerous jobs for us”可知,此处需选负面词汇,dirty符合。故选A。
34.句意:人们把程序输入机器人来告诉它们做什么。
they他们,人称代词主格;them他们,人称代词宾格;their他们的,形容词性物主代词。tell sb sth“告诉某人某事”,动词tell后应接宾格them作宾语,故选B。
35.句意:机器人在两个方面和人类很像:它们会工作,而且有反馈。
two二(基数词);second第二(序数词);twice两次。根据“ways”以及“they work and they have feedback”可知,此处指数量,用two。故选A。
36.句意:机器人在工厂里非常重要。
parks公园;schools学校;factories工厂。根据“They can do things very quickly and…feel bored.”可知,工厂场景需要高效且不知疲倦的工作。故选C。
37.句意:它们能做事很快,而且从不感到无聊。
never从不;always总是;sometimes有时。机器人是机器,不会有“感到无聊”的情绪。故选A。
38.句意:人们过去常常希望机器人能帮他们做家务。
homework家庭作业;housework家务;shopping购物。根据“It has come true now. In some families, robots can help them to…the old.”可知,此处指家庭中的事务。故选B。
39.句意:在一些家庭里,机器人能帮他们照顾老人。
look for寻找;look like看起来像;look after照顾。根据“In some families, robots can help them to...the old.”可知,此处是指机器人可以帮助照顾老人,故选C。
40.句意:通常我们认为机器人一定看起来像真人,但实际上,大多数时候,它们看起来就像机器。
and和;but但是;because因为。根据“Usually we think robots must look like a real person, ...in fact, most of the time, they just look like machines.”可知,前后句是转折关系,应用but连接,故选B。
41.句意:在未来,机器人将会更智能。
are是(一般现在时);were是(一般过去时);will be将会是(一般将来时)。根据“In the future”可知,此处需用一般将来时,应填“will be”,故选C。
42.B 43.C 44.A 45.A 46.B
【导语】本文是一篇应用文,主要提供了针对手臂骨折、昆虫叮咬、中暑和割伤这四种情况的急救指导原则。
42.细节理解题。根据文章“Broken arm”部分“It’s important to keep the arm still. Don’t move it!”可推知,手臂骨折后必须保持静止,绝对不要移动。故选B。
43.细节理解题。根据文章“Heatstroke”部分“Take the person to a cool place and give him/her lots of water to drink.”可推知,帮助中暑者降温的方法是将其带到阴凉处并给予大量水喝。故选C。
44.细节理解题。根据文章“Insect bite”部分“If the bite becomes hot and red, try to cool it down first.”可推知,叮咬处又热又红时,首先要做的是试着将其冷却。故选A。
45.细节理解题。根据文章“Cut”部分最后一句“If the wound is cleaned and dry, cover it with a bandage.”可推知,绷带可以用来覆盖伤口。故选A。
46.推理判断题。根据全文内容,这是一份关于常见伤害和急症的“急救指南”,包含专业的处理步骤和建议(如使用碘酒、绷带、及时就医等)。此类专业医疗指导信息最有可能出现在医院这样的医疗场所。故选B。
47.B 48.C 49.A 50.A 51.C
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了一群男孩比赛爬树的故事。8岁的David虽然个子最矮,但因专注向上看而不畏惧,最终成为最快爬到树顶的人,故事传递了“勇往直前更容易实现目标”的道理。
47.细节理解题。根据文章第2段“The group of boys then decided to play a game to see who could climb to the top of the tree first.”可知,这群男孩决定比赛看谁能最先爬到树顶。故选B。
48.细节理解题。根据文章第3段“He was the shortest child in the group”和第4段“he reached the top of the tree fastest in the end.”可知,他是最矮的孩子,但最终最快到达树顶。故选C。
49.推理判断题。根据文章第6段“The other children kept looking down as they climbed. When they knew how high they were, they were afraid of falling down.”可知,其他孩子一直向下看,害怕摔下来。因此,他们因害怕而输掉比赛。故选A。
50.观点态度题。根据文章第5段“His mother was proud.”可知,他的母亲感到自豪。故选A。
51.最佳标题题。根据文章最后1段“It is true in life that if we just keep going forward (向前) without looking back, we are more likely to achieve our goals (达成目标).”可知,若勇往直前,更易实现目标。因此,主题是勇敢向前,C选项可作为最佳标题。故选C。
52.A 53.B 54.C 55.A 56.C
【导语】本文介绍了洪水发生前、发生时及发生后的应对措施,包括准备应急包、防水物品、避险方法及灾后注意事项。
52.细节理解题。根据“Make an emergency bag… It should include things such as canned food, a flashlight and a first-aid kit”可知,应急包需包含罐头食品、手电筒和急救包,未提及“故事书”,故选A。
53.细节理解题。根据“Put your valuables in waterproof bags and keep them somewhere safe”可知,贵重物品应放入防水袋中保存,故选B。
54.细节理解题。根据“Leave your car. It won’t help you if it gets stuck in the water”可知,车辆可能被困水中并带来危险,故选C。
55.细节理解题。根据“Keep following the latest local news”可知,灾后需持续关注当地新闻,故选A。
56.最佳标题题。全文围绕洪水中的自救方法展开,包括准备、避险和灾后注意事项,故选C。
57.To wake people up. 58.119. 59.No, I/we can’t. 60.The stairs. 61.Seven/7.
【导语】本文是一篇说明文。文章围绕“家庭突发大火时该如何应对”这一核心问题,从呼救、报警、躲避烟雾、检查房门、逃生、规避电梯、不返火场七个方面,系统介绍了火灾自救的具体规则,帮助读者掌握火灾逃生的正确方法,提升自救能力。
57.根据第二段“Shout as loudly as you can to wake people up.”可知,大声呼救的目的是叫醒人们。故填To wake people up.
58.根据第三段“Get help from your parents or call 119.”可知,发生火灾时,应拨打的求救电话是119。故填119.
59.根据第五段“If the door is hot, do not open it.”可知,如果房门很烫,不能打开房门。因此,这里应作否定回答。故填No, I/we can’t.
60.根据第七段“Never use the lift during a fire. Always use the stairs.”可知,火灾时,人们应选择楼梯逃生。故填The stairs.
61.逐段梳理文章结构,文中分别以“Shout out”、“Call 119”、“Keep down close to the floor”、“Check the door”、“Get out”、“Don’t use the lift”、“Don’t go back”为小标题,对应七条火灾应对规则。故填Seven/7.
62.dangerous 63.stay 64.meets 65.in 66.same 67.sitting 68.where 69.quickly 70.lives 71.it
【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了如何在飞机旅行中保持安全,并给出了四条实用建议。
62.句意:但有时它也很危险。根据“How can you keep yourself safe during a plane trip ”可知,此处说的乘飞机旅行有时是危险的,此处位于系动词“is”和程度副词“very”之后,需用形容词作表语。danger的形容词形式为dangerous,意为“危险的”。故填dangerous。
63.句意:当你在飞机上与家人一起旅行时,你应该始终和家人待在一起。根据“When you are travelling in a family group on the plane, you should...with your family all the time”可知,要和家人一直待在一起,情态动词“should”后需接动词原形。stay(停留)符合逻辑。故填stay。
64.句意:当飞机突然遇到特殊情况时,你就不会感到害怕。根据“When the plane suddenly...something special, you won’t feel afraid.”可知,此处是指遇见特殊的事情,此处是时间状语从句的谓语动词,主语“the plane”为第三人称单数,时态为一般现在时。动词“meet”有“遇到,遭遇”之意。故填meets。
65.句意:但是当你身处危险时,你能立刻解开安全带吗?固定短语“in danger”意为“处于危险中”。故填in。
66.句意:它几乎和汽车上的一样。固定短语“the same as...”意为“和……一样”。故填same。
67.句意:在坐下之前,确保你能正确使用安全带。根据“Make sure you can use the seat belt correctly before..down.”可知,是在坐下之前,介词“before”后应接动词的-ing形式。故填sitting。
68.句意:在你坐下之前,你需要知道出口在哪里以及它离你的座位有多远。此处为宾语从句,从句中缺少地点状语,用连接副词“where”引导,意为“哪里”。故填where。
69.句意:这样,如果发生紧急情况,你就能迅速地找到出口。根据“ Before you sit down, you need to know...the exit is and how far it is from your seat.”可知,是能够快速地找到出口,此处修饰动词“find”,需用副词形式。quick的副词形式为quickly,意为“迅速地”。故填quickly。
70.句意:当发生事故,机舱内充满浓烟时,有些人会因此丧生。根据“because there is much smoke on the plane when there is an accident”可知,事故发生后要失去生命,动词“lose”后需接宾语。固定短语“lose one’s life”意为“丧生”。此处用复数形式“lives”泛指“人们的生命”。故填lives。
71.句意:防烟罩非常有用,所以你必须学会如何使用它。此处指代前文提到的“a smoke hood”,需用代词“it”作宾语。故填it。
72.One possible version:
There have been many great inventions in history. I think the first great invention is the wheel (车轮). It is still very important today. It was invented a few thousand years ago and it was made of wood at that time. However, the inventor is still unknown. This invention has made travelling faster and made it easier to carry heavy things. With wheels, people can travel long distances (距离) to farther places. People can trade things between different places. It helps humans develop in a great way.
【总体分析】①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:主要为一般过去时和一般现在时;
③提示:简单介绍一项发明,讲述这项发明的影响及意义。
【写作步骤】第一步:用开头句引出主题;
第二步:具体介绍这项发明的时间、制作材料和作用等;
第三步:介绍这项发明的影响及意义。
【亮点词汇】①be made of由……制成
②unknown未知的
③all around the world世界各地
【高分句型】①It was invented a few thousand years ago and it was made of wood at that time.(一般过去时的被动语态)
②I think the first great invention is the wheel.(宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表