【广西专用】2025-2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(译林版)

资源下载
  1. 二一教育资源

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(译林版)

资源简介

【广西专用】2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力匹配(满分5分)
1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。
1. 2. 3. 4. 5.
二、听力选择(满分20分)
2.What do you know about Mary
A.She is helpful. B.She is honest. C.She is humorous.
3.What club does Jane want to join
A.The sports club. B.The chess club. C.The painting club.
4.What will they do tomorrow
A.Go swimming. B.Practise the piano. C.Do their homework.
5.Where did the earthquake happen
A.In south Taiwan. B.In north Taiwan. C.In west Taiwan.
6.What was Suzy doing when Henry took photos
A.Making a snow house. B.Making a snowball. C.Making a snowman.
请听一段对话,回答以下小题。
7.What color are the bird’s legs
A.White. B.Brown. C.Blue.
8.What is Sam doing now
A.He is looking for some information.
B.He is calling.
C.He is looking for a bird.
9.Where is Sam getting information about the bird
A.In a magazine. B.In a book. C.On his phone.
请听一段对话,回答以下小题。
10.What day is it today
A.Monday. B.Tuesday. C.Wednesday.
11.Why does Kate like Monday
A.Because she has two maths classes on Monday.
B.Because she has a history class on Monday.
C.Because she has a music class on Monday.
12.What’s Peter’s favorite subject
A.Maths. B.History. C.Music.
请听对话,回答各小题。
13.What festival is coming
A.The Spring Festival. B.New Year. C.National Day.
14.When will they have the party
A.Next weekend. B.This Saturday. C.Next Monday.
15.What advice does Lucy give
A.Enjoy a video. B.Watch a movie. C.Have a party game.
16.What will Lucy do
A.Buy some drinks. B.Make some food. C.Make some juice.
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
17.When did the speaker see the worst storm
A.Last Sunday. B.Last Saturday. C.Last Friday.
18.How long did it go on
A.For an hour. B.For two hours. C.For three hours.
19.What was the weather like first
A.It was cloudy. B.It was hot. C.It was rainy.
20.What happened when the strong wind blew
A.Some leaves fell down. B.Some clothes fell down. C.Some paper flew away.
21.What broke the top of the backroom (后房)
A.A big tree. B.A big box. C.A big stone.
三、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。
Name Clothes they wear Personality/ Job
Susan She is wearing jeans and a 22 T-shirt. She’s 23 .
Kevin He’s wearing the suit (西装). He’s serious (严肃的), but very kind. He is a 24 .
Sam He is in the shorts (短裤). He’s 25 , but he’s interesting.
Mary She is wearing the dress. She’s 26 clever, but she studies all the time. She’s so hard-working.
四、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从下面方框中选出恰当句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Hi, Tom. Where did you go on vacation
B: I went to the Palace Museum with my family.
A: So cool! 27
B: No, that’s John. Jack is shorter than John.
A: They look the same. 28
B: Yes, they are. We have something in common. We all like watching TV shows.
A: 29
B: We like talk shows very much.
A: Do you have any differences
B: Yes. 30
A: What are you going to be in the future
B: 31
A: That sounds cool!
A.What kind of TV shows do you like
B.They are better at sports than me and I am calmer (沉着的) than them.
C.Are they your best friends
D.Is that Jack over there
E.Jack and I want to be pop singers, and John wants to be a doctor.
F.We all enjoy playing the guitar and playing sports.
五、完形填空(满分10分)
阅读下面语篇,从各小题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。
A true friend is always helpful. I didn’t believe it after one thing happened to me when I was in Grade 7.
Li Jie was one of my classmates. He and I were also neighbors. He always listened to his mother, 32 I didn’t like listening to my mother. I didn’t think it was necessary for 33 to teach me anything. Li Jie knew all about that but he said 34 to me.
One weekend, Li Jie invited me to watch a movie. I liked movies very much, so I went to the cinema with him 35 . The movie was about the love between a mother and a son. After 36 it, I began to know how great the love of the mother was. I felt 37 that I didn’t listen to my mother 38 . I decided to think more about my mother 39 about myself. After I told that to him, Li Jie smiled and said, “It’s really 40 for you to watch such a movie. That was a good choice for both you and me.”
Suddenly, I knew 41 he invited me to watch the movie. Just at that time, I knew a true friend is always helpful.
32.A.but B.and C.so
33.A.she B.me C.her
34.A.something B.nothing C.anything
35.A.sadly B.quietly C.happily
36.A.watching B.hearing C.reading
37.A.sorry B.happy C.afraid
38.A.after B.though C.before
39.A.and B.than C.but
40.A.necessary B.interesting C.relaxing
41.A.what B.how C.why
六、阅读理解(满分30分)
A
With China’s development, there is a growing need to learn Chinese. As a result, many learners of Chinese start to use online apps. There are many online apps, such as Wukong, Du Chinese, Hello Chinese, Duolingo and Chineasy. Today, Duolingo offers new courses for learning Chinese. Learners can learn more about Chinese culture, such as the Spring Festival, martial arts (武术), and Peking Opera.
Sixteen-year-old Isabelle comes from a French-Chinese family. She lived in China from 3 to 7 before moving to the US. Three years ago, she started learning Chinese again, and found that it was fun. Every day, she spends about five minutes practicing on language-learning app Duolingo, which has lasted for over 300 days.
Ken, a Japanese man, uses Duolingo to improve his Chinese twice a week. He hopes that when he visits his wife’s hometown of Chongqing next time, he’ll be able to communicate with her family in Chinese. Now he doesn’t find listening or speaking too hard, but reading and writing are difficult for him. “For me, reading is the most difficult part because many Chinese characters have two or three pronunciations (发音), so I often make mistakes.”
根据语篇内容,选择最佳选项。
42.How many Chinese learning online apps are mentioned in the passage
A.Four. B.Five. C.Six.
43.What can you learn about on Duolingo
A.Chinese science. B.Chinese education. C.Chinese culture.
44.What can we learn about Isabelle
A.She spends about five hours on Duolingo every day.
B.She was born in America and moved to China later.
C.She lived in China for about 4 years when she was a child.
45.Why does Ken want to learn Chinese
A.To finish his courses in university.
B.To talk better with his wife’s family.
C.To teach Chinese in his home country.
46.Which is the most difficult part for Ken to learn
A.Reading. B.Speaking. C.Listening.
B
The traditional Chinese lunar calendar (农历) divides the year into 24 solar terms (节气). Start of Spring, the first solar term of the year, begins this year on February 4 and ends on February 18.
After Start of Spring everything turns green and is full of energy, people clearly see that the daytime is becoming longer and the weather is becoming warmer.
Here are some things you should know about Start of Spring.
Flying kites
Spring is the best season for kite-flying. This is a traditional folk activity, which has a history of more than 2,000 years. It can help build one’s health and keep people from getting sick.
Biting the spring
In many parts of China, it is a tradition to “bite the spring” on the first day of Start of Spring. People eat spring pancakes and spring rolls (春卷).
Appreciating plum blossoms (赏梅)
Plums blossoms from the 12th lunar month to the second month of the next year. The plum blossom always fights against the cold. In China, the plum blossom is praised as one of the four gentlemen of Chinese flowers.
Welcoming spring
People in China began holding a special ceremony on the first day of Start of Spring about 3,000 years ago. They made sacrifices (祭品) to Gou Mang. By the Qing Dynasty (朝代), greeting spring had become an important folk activity. In Beijing, government officials welcomed spring in the wild field near Dongzhimen.
根据语篇内容,选择最佳选项。
47.What do people eat on the first day of the Start of Spring
A.Cakes. B.Spring pancakes. C.Mooncakes.
48.Which thing became an important folk activity on the first day of Start of Spring
A.Biting the spring. B.Flying kites. C.Greeting spring.
49.What can we know from the passage
A.Flying kites is able to keep people healthy.
B.In all parts of China, people “bite the spring” on Start of Spring.
C.Welcoming spring has a history of more than 2,000 years.
50.Which picture shows Start of Spring
A. B. C.
51.What is the passage mainly about
A.The tradition of biting the spring.
B.An introduction to Start of Spring.
C.The story of Gou Mang.
C
Wood mice spend the day resting and come out at night to look for food. Most wood mice stay in the same general area. Wood mice have different kinds of foods like plants, peanuts, fruits and so on. They will also eat insects. In very cold weather, wood mice sometimes go into a torpid state (不活泼状态). In this way they use less energy than usual. The female wood mice have 4 to 7 babies at a time. Baby mice’s eyes are closed when they are born. At 6 days old, they open their eyes and by then they will have a full coat of fur darker than that of the adult. After 3 weeks, the mother makes her babies go out of the nest and they are then on their own. Many do not live for more than 3 to 4 months. However, the number of wood mice doesn’t change a lot. The number of wood mice is the largest in the early autumn, but the smallest in the early spring. Wood mice often live in gardens and outbuildings (附属建筑物). Sometimes, people think they are house mice. However, unlike house mice, wood mice do not smell strongly and they have larger eyes and ears than house mice. Gardeners hate wood mice because they often eat the seeds under the ground.
根据语篇内容,选择最佳选项。
52.What do wood mice do in the daytime
A.Resting. B.Sleeping. C.Looking for food.
53.What is the wood mice’s food like
A.Various. B.Single. C.Bad.
54.How many babies can a female wood mouse have at a time
A.3. B.5. C.8.
55.When do wood mice begin to live on their own
A.After they are born. B.At 6 days old. C.After three weeks.
56.Why do gardeners hate wood mice
A.Because they live in gardens.
B.Because they eat seeds.
C.Because they smell strongly.
七、任务型阅读(满分10分)
阅读下面的短文,回答问题。
A rich man had only one son. The man loved his son very much. He sent his son to the best school in his city. But the son made some bad friends at school and he had many bad habits.
The man was worried about the habits of his son. He tried his best to correct his habits, but he could not succeed. One day he thought of a plan to teach his son a lesson. He went to the market and bought some fresh apples and a rotten (烂的) one. He came back to his home and called his son. He asked his son to put all the apples along with the rotten one in a box.
The son did the same. After some days the man asked his son to bring the apples. As the son opened the box, he was surprised to notice that all the apples had become rotten. He felt very sad.
The father told him to see how one rotten apple had spoiled (毁掉) all the rest. In the same way, one bad person could spoil all others. The father’s advice had the expected effect (效果). The boy left his bad friends and became a good boy again.
57.What did the son do at school
58.What was the father worried about
59.Why did the man also buy a rotten apple
60.Where did the man ask his son to put the apples
61.What do you think of the rich man
八、选词填空(满分10分)
根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。将单词填写在答题卡对应的横线上。每个单词只能用一次。
fights or thick they rivers screaming enjoy snow covered because
Tony is from Canada and winter is his favourite season. It is very cold and everyone has to wear 62 warm clothes. The temperature is usually below zero and it is often 63 . Everything is 64 in deep white snow, and the lakes and 65 are frozen. During this season, Tony cannot see beautiful flowers 66 green trees, but the land is quiet and beautiful. Tony always enjoys this season 67 he loves playing outside in winter. It is exciting to have big snowball 68 . Tony and his friends often throw snowballs at each other, 69 and laughing. They also make snowmen and use carrots for 70 noses. They look funny. Moreover, Tony 71 skating. It is really wonderful.
九、书面表达(满分15分)
72.假如你是李华,请根据下面的内容提示,用英语写一封电子邮件,向你的外国笔友John介绍你元旦假期和父母一起参观广西大明山自然保护区 (Damingshan Nature Reserve) 的经历。
内容包括:
1. 大明山自然保护区概况:位于南宁,占地169平方公里;
2. 在自然保护区的所见所闻:绿草青山、动物、游人、鸟鸣……
3. 感受。
注意:
1. 词数为80左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 文中不能出现真实姓名及校名;
4. 开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear John,
How is everything going with you Did you have a good time in your New Year’s Day holiday
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes. Looking forward to hearing from you.
Yours,
Li Hua
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1. C D B A E
【原文】1. I like swans best.
2. It is sunny today.
3. The building caught fire yesterday.
4. Tigers are my favourite wild animals.
5. Tom enjoys playing football at school.
2.B
【原文】W: Who would you choose as your best friend, Tom
M: I’d choose Mary. She is very honest.
3.C
【原文】M: What club do you want to join this term, Jane
W: I want to join the painting club.
4.A
【原文】W: Do you want to go swimming with me tomorrow
M: OK.
5.A
【原文】W: Max, do you know about the earthquake in Taiwan in 1999
M: Yes. It hit the south part of Taiwan.
6.C
【原文】W: Henry, what was Suzy doing when you took photos
M: She was making a snowman.
7.B 8.A 9.C
【原文】W: Sam, what does the bird look like
M: It is all white with two long brown legs.
W: What’s the name of the bird Do you know
M: I don’t know, but I am looking for some information about it on my phone now.
10.B 11.A 12.C
【原文】M: Hi, Kate. How are you
W: I’m not fine. It’s Tuesday. We have a history class today.
M: Don’t you like history
W: No, I think it’s boring.
M: Then what’s your favourite subject
W: Maths. It’s difficult but interesting. I love Monday because we have two maths classes on Monday. What’s your favourite subject, Peter
M: Music. And our music teacher is very funny.
13.B 14.A 15.C 16.B
【原文】A: Hi Lucy, New Year is coming. I want to have a class party. Could you help me
B: Sure. When will you have the party
A: What about this Saturday
B: No, we’ll have an English exam this week. If you have the party, some students won’t come.
A: Okay, let’s make it next weekend. We can enjoy a video then.
B: Why not have a party game It’s more interesting.
A: Sure. Can you make some food for us
B: No problem.
17.A 18.C 19.B 20.C 21.A
【原文】
Last Sunday I saw the worst storm. It came suddenly and went on for three hours. After lunch, I went into my room and had a rest. The air was hot. All was quiet. Then strong wind started blowing into my room. Pieces of paper on my desk flew high into the air and some flew out of the open window. As I ran to catch them, heavy rain began to fall. When I came back into my house, it was raining harder and harder. I tried to close the window, then I heard a loud sound from the back of the house. I ran out of my room to find out what had happened: A big tree had fallen down and broken the top of the backroom.
22.red 23.friendly 24.teacher 25.lazy 26.really
【原文】
Hello, my name is Frank. Now, let me tell you about my friends. This is my best friend Susan. She is wearing jeans and a red T-shirt. You’ll like her because she’s friendly. This is Kevin. He’s the one wearing the suit. He’s serious, but very kind. He’s a teacher. I’m sure the kids love him. Next to Kevin, in the shorts, is Sam. He always wears shorts. He’s lazy, but he’s interesting. Oh, and there’s Mary. She is dancing over there, wearing the dress. She’s really clever, but she studies all the time. She’s so hard-working. I love all my friends.
27.D 28.C 29.A 30.B 31.E
【导语】本文是关于假期经历、朋友特点、兴趣爱好、个人差异以及未来理想的对话。
27.根据“No, that’s John. Jack is shorter than John.”可知,此处询问那个人是Jack吗,选项D“那边是Jack吗?”符合语境。故选D。
28.根据“Yes, they are.”可知,此处是一个一般疑问句,主语是复数,选项C“他们是你最好的朋友吗?”符合语境。故选C。
29.根据“We like talk shows very much.”可知,此处询问最喜欢什么类型的电视节目,选项A“你们喜欢什么样的电视节目?”符合语境。故选A。
30.根据“Do you have any differences ”及“Yes.”可知,此处具体介绍有哪些不同之处,选项B“他们比我更擅长运动,我比他们更冷静。”符合语境。故选B。
31.根据“What are you going to be in the future ”可知,此处介绍将来想要从事的职业,选项E“Jack和我想当流行歌手,John想当医生。”符合语境。故选E。
32.A 33.C 34.B 35.C 36.A 37.A 38.C 39.B 40.A 41.C
【导语】本文主要介绍了作者之前不听妈妈的话,在朋友的邀请下,作者通过一部电影了解了妈妈的爱,也懂得了真正的朋友总是乐于助人的。
32.句意:他总是听妈妈的话,但我不喜欢听妈妈的。
but但是;and和;so所以。 前后句意是转折关系,用but连接。故选A。
33.句意:我认为没有必要让她教我任何东西。
she她;me我;her她。根据“I didn’t like listening to my mother”可知,作者认为妈妈没有必要教自己任何东西,此处指妈妈,用代词宾格her。故选C。
34.句意:李杰知道这一切,但他什么也没对我说。
something一些事;nothing没有事;anything任何事。根据“Li Jie knew all about that but he said ...”可知,转折词后表示他什么也没说。故选B。
35.句意:我非常喜欢电影,所以我很高兴地和他一起去了电影院。
sadly伤心地;quietly安静地;happily开心地。根据“I liked movies very much,”可知,作者很喜欢电影,所以去看电影应该是很高兴。故选C。
36.句意:看完电影后,我开始知道母亲的爱有多伟大。
watching看;hearing听;reading阅读。此处指“看完电影之后,意识到母爱的伟大”。故选A。
37.句意:我很后悔之前没有听妈妈的话。
sorry抱歉的,后悔的;happy开心的;afraid害怕的。根据“that I didn’t listen to my mother”可知,此处指后悔没有听妈妈的话。故选A。
38.句意:我很后悔之前没有听妈妈的话。
after在……之后;though虽然;before在……之前。根据“that I didn’t listen to my mother”可知是以前没有听妈妈的话。故选C。
39.句意:我决定多想想我妈妈,而不是我自己。
and和;than比;but但是。根据“I decided to think more about my mother ... about myself”可知,句子是比较级,此处用than,引出比较对象。故选B。
40. 句意:你真的有必要看这样一部电影。
necessary必要的;interesting有趣的;relaxing放松的。 根据“for you to watch such a movie. That was a good choice for both you and me.”可知,这是一个好的选择,所以看这样一部电影很有必要,通过这个电影,作者了解了妈妈的爱。故选A。
41.句意:突然间,我明白了他为什么邀请我看电影。
what什么;how如何;why为什么。根据“he invited me to watch the movie”可知,是明白了他为什么邀请自己看电影。故选C。
42.B 43.C 44.C 45.B 46.A
【导语】本文介绍中文学习需求增长,多款学习应用出现,以伊莎贝尔和肯使用多邻国学习中文的经历为例展开说明。
42.细节理解题。根据“There are many online apps, such as Wukong, Du Chinese, Hello Chinese, Duolingo and Chineasy.”可知,文章共提及五款中文学习在线应用,故选B。
43.细节理解题。根据“Today, Duolingo offers new courses for learning Chinese. Learners can learn more about Chinese culture”可知,在多邻国上可以学习中国文化相关内容,故选C。
44.细节理解题。根据“She lived in China from 3 to 7 before moving to the US.”可知,伊莎贝尔3到7岁时在中国生活,童年时在中国住了约4年,故选C。
45.细节理解题。根据“He hopes that when he visits his wife’s hometown of Chongqing next time, he’ll be able to communicate with her family in Chinese.”可知,肯学习中文是为了能更好地和妻子的家人交流,故选B。
46.细节理解题。根据“For me, reading is the most difficult part because many Chinese characters have two or three pronunciations (发音), so I often make mistakes.”可知,对肯来说学习中文最难的部分是阅读,故选A。
47.B 48.C 49.A 50.C 51.B
【导语】本文主要介绍的是立春这一节气的习俗和活动。
47.细节理解题。根据“In many parts of China, it is a tradition to ‘bite the spring’ on the first day of Start of Spring. People eat spring pancakes and spring rolls (春卷).”可知,立春第一天人们会吃春饼。故选B。
48.细节理解题。根据“By the Qing Dynasty (朝代), greeting spring had become an important folk activity.”可知,迎春成为了立春当天的重要民俗活动。故选C。
49.细节理解题。根据“Spring is the best season for kite-flying. ... It can help build one’s health and keep people from getting sick.”可知,放风筝能帮助人们保持健康。故选A。
50.细节理解题。根据“Spring is the best season for kite-flying.”可知,放风筝是立春的传统活动之一,C图片表现了放风筝的场景。故选C。
51.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍的是立春这一节气的习俗和活动。故选B。
52.A 53.A 54.B 55.C 56.B
【导语】本文主要介绍了木鼠的特征、生活习性、寿命以及对人们的危害等。
52.细节理解题。根据“Wood mice spend the day resting”可知,木鼠白天休息。故选A。
53.细节理解题。根据“Wood mice have different kinds of foods like plants, peanuts, fruits and so on. They will also eat insects.”可知,木鼠的食物种类很丰富,包括植物、花生、水果等等,它们也会吃昆虫。可见,木鼠的食物种类是各种各样的。故选A。
54.细节理解题。根据“The female wood mice have 4 to 7 babies at a time.”可知,雌性木鼠一次能生4到7只小宝宝。选项B“5只”符合。故选B。
55.细节理解题。根据“After 3 weeks, the mother makes her babies go out of the nest and they are then on their own.”可知,木鼠是在三周后独立生活。故选C。
56.细节理解题。根据“Gardeners hate wood mice because they often eat the seeds under the ground.”可知,园丁们讨厌木鼠,因为它们经常吃地下的种子。故选B。
57.He made some bad friends and had many bad habits. 58.He was worried about the habits of his son. 59.Because he wanted to teach his son a lesson. 60.In a box. 61.He was a wise father.
【导语】本文讲了一位爸爸通过将好苹果和坏苹果放一起,所有苹果全部变坏的事例,告诉孩子远离坏朋友的故事。
57.根据第一段的“But the son made some bad friends at school and he had many bad habits.”可知,男孩到学校后交了坏朋友,养成了许多不好的习惯。故填He made some bad friends and had many bad habits.
58.根据第二段的“The man was worried about the habits of his son.”可知,父亲担心儿子的坏习惯。故填He was worried about the habits of his son.
59.根据第二段的“One day he thought of a plan to teach his son a lesson.”可知,爸爸买坏苹果是为了给孩子上一课。故填Because he wanted to teach his son a lesson.
60.根据第二段的“He asked his son to put all the apples along with the rotten one in a box.”,可知爸爸让儿子把所有的苹果都放在一个盒子里。故填In a box.
61.根据最后一段的“The father’s advice had the expected effect (效果). The boy left his bad friends and became a good boy again.”,可知爸爸的教育起了作用,儿子最后变好了,可以看出爸爸是很明智的。故填He was a wise father.
62.thick 63.snowy 64.covered 65.rivers 66.or 67.because 68.fights 69.screaming 70.their 71.enjoys
【导语】本文介绍来自加拿大的托尼最喜欢冬季,冬季寒冷多雪,万物被雪覆盖,他和朋友会打雪仗、堆雪人,还喜欢滑冰。
62.句意:天气很冷,每个人都必须穿厚厚的暖和衣服。根据前文“It is very cold”结合备选词可知,天气寒冷需要穿厚的衣服,thick“厚的”,形容词,修饰名词clothes。故填thick。
63.句意:气温通常在零度以下,而且经常下雪。根据前文“winter is his favourite season”和后文“deep white snow”结合备选词可知,冬季经常会下雪,snow“下雪”,动词,此处用形容词snowy作表语。故填snowy。
64.句意:一切都被厚厚的白雪覆盖着,湖泊和河流都结冰了。根据后文“in deep white snow”结合备选词可知,万物被白雪覆盖,covered“覆盖”,形容词,be covered in“被……覆盖”是固定搭配。故填covered。
65.句意:一切都被厚厚的白雪覆盖着,湖泊和河流都结冰了。根据前文“the lakes and”结合备选词可知,此处指湖泊和河流,rivers“河流”,可数名词复数,与lakes并列。故填rivers。
66.句意:在这个季节,托尼看不到美丽的花朵和绿色的树木,但大地安静而美丽。根据前文“cannot see”和“beautiful flowers...green trees”结合备选词可知,否定句中表示并列用or“或者”。故填or。
67.句意:托尼总是很喜欢这个季节,因为他喜欢冬天在外面玩。根据前文“enjoys this season”和后文“he loves playing outside in winter”结合备选词可知,后文是喜欢这个季节的原因,because“因为”,连词,引导原因状语从句。故填because。
68.句意:打大雪仗很刺激。根据后文“Tony and his friends often throw snowballs at each other”结合备选词可知,此处指打雪仗,fights“打架,战斗”,可数名词复数,snowball fights“雪仗”是固定搭配。故填fights。
69.句意:托尼和他的朋友们经常互相扔雪球,尖叫着,大笑着。根据后文“and laughing”结合备选词可知,此处与laughing并列,用现在分词形式screaming“尖叫”,表示伴随动作。故填screaming。
70.句意:他们还堆雪人,用胡萝卜做它们的鼻子。根据前文“make snowmen”和后文“noses”结合备选词可知,此处指雪人的鼻子,用they的形容词性物主代词their“它们的”,修饰名词noses。故填their。
71.句意:此外,托尼喜欢滑冰。根据后文“It is really wonderful”结合备选词可知,托尼喜欢滑冰,enjoy“喜欢,享受”,动词,主语是Tony,谓语动词用enjoys。故填enjoys。
72.例文:
Dear John,
How is everything going with you Did you have a good time in your New Year’s Day holiday
During the New Year’s Day holiday, I went to the Damingshan Nature Reserve with my parents. The reserve is in Nanning. It is one of the most famous reserves in Guangxi and covers an area of 169 square kilometers. It is very beautiful, with a lot of plants and animals. Most birds there are active in the daytime, so a lot of tourists go there to watch them. The trip to the reserve makes me understand the importance of the reserve for wildlife. So we should protect the reserve.
Best wishes. Looking forward to hearing from you.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:电子邮件;
②时态:一般过去时;
③提示:围绕大明山自然保护区概况(位置、面积)、所见所闻(绿草青山、动物、游人、鸟鸣)和感受展开,适当添加细节。
[写作步骤]
第一步:介绍保护区概况(位置和面积);
第二步:描述所见所闻(景物、动物、游人、声音等细节);
第三步:表达感受,并总结经历的意义。
[亮点词汇]
①a lot of很多
②most famous最有名的
③look forward to期待
[高分句型]
①It is one of the most famous reserves in Guangxi and covers an area of 169 square kilometers.(one of the+形容词最高级+名词复数)
②Most birds there are active in the daytime, so a lot of tourists go there to watch them.(so连接两个句子)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表