湖北省十堰2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖北省十堰2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

湖北省十堰2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力测试(共25题,每小题1分,满分25分)
1. A.No, you can’t. B.Great. C.Yes, please.
2. A.It’s yellow. B.It’s my ruler. C.It’s on the bed.
3. A.You’re right. B.That’s right. C.OK.
4. A.A bag. B.It’s a bag. C.B-A-G.
5. A.Science. B.Strawberries. C.Purple.
6.What’s Lucy’s favorite subject
A.Geography. B.Math. C.Chinese.
7.What sport does Jenny want to play
A.Tennis. B.Ping-pong. C.Basketball.
8.How much is the yellow T-shirt
A.$18. B.$20. C.$28.
9.What fruit does Anna like
A.Apples. B.Oranges C.bananas.
10.Where are the boy’s socks
A.On the bed. B.Under the bed. C.On the chair.
11.How long will the rainy days last
A.About a week. B.About half a month. C.About a month.
12.A. B. C.
听一段材料,回答小题。
13.How much is a skirt in Sun Store
A.10 dollars. B.15 dollars. C.20 dollars.
14.What does Cindy need
A.A sweater. B.A skirt. C.A jacket.
15.What color are the skirts
A.Red and green. B.Green and yellow. C.Red and yellow.
听一段材料,回答小题。
16.When do Jenny and Tom talk
A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.
17.Who’s Sally
A.Tom’s sister. B.Tom’s friend. C.Tom’s aunt.
18.How many people are there in the boy’s family
A.Four. B.Five. C.Six.
听一段材料,回答小题。
19.What’s Gina’s last name
A.Smith. B.Green. C.Miller.
20.Where’s Gina’s name
A.On the photo. B.On the notebook. C.On the dictionary.
21.What color is the hat
A.Green. B.Red. C.Blue.
听材料,回答各小题。
22.What is on sale today
A.Coats. B.Sweaters. C.Hats.
23.What colour does the man’s friend like
A.Blue. B.Red. C.Yellow.
24.How much does the man pay for the sweater
A.25 dollars. B.35 dollars. C.40 dollars.
25.What will the man do tonight
A.Buy a gift. B.Go to a birthday party. C.Do sports.
二、完形填空(共15题,每小题1分,满分15分)
阅读短文,从每小题所始的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Hello, everyone! My name is Linda. I am 12 years old. I am from the USA.Now I am in China 26 my parents. I am a student in No. 1 Middle School.
I like my school very much. It is big and 27 . There are many 28 in the school. We have a big 29 , a nice playground and a clean dining hall. I like 30 very much. I often read books in the library. I also like 31 . I am good at playing basketball. I often play 32 with my friends on the playground. As for dinner, we have meals at the dining hall. We can have many 33 of food here or we can have food from our moms, too.
At school, we also have many 34 a day. This term, we have English, art, science, music, PE and so on. I like 35 best because I like drawing pictures.
Our 36 are very kind to us. They make us know something in the books and in the life, and help us a lot. We all like them. I have many friends at school, too. We often play games 37 after class. So we have much fun time.
I am happy in my school. I love my school and my friends. I want to 38 here for a long time. I want to be the best students in our school 39 I have to study hard to get good grades.
I 40 that I can do it.
26.A.in B.to C.for D.with
27.A.handsome B.beautiful C.boring D.small
28.A.buildings B.trees C.flowers D.students
29.A.music hall B.classroom C.library D.office
30.A.reading B.singing C.dancing D.writing
31.A.sports B.music C.art D.science
32.A.me B.it C.us D.them
33.A.kilos B.bottles C.names D.kinds
34.A.activities B.books C.classes D.subjects
35.A.English B.art C.music D.science
36.A.parents B.students C.friends D.teachers
37.A.only B.together C.really D.already
38.A.work B.change C.stay D.paint
39.A.so B.and C.but D.or
40.A.discover B.greet C.think D.enjoy
三、阅读理解(共20题,每小题2分,满分40分)
A
①Mr Wilson is a seventy-three-year-old man. His children work and live in New York. Mr Wilson doesn’t like living in the big city. So he lives alone (独自) on the farm. He often walks in a small park near the farm in the mornings.
②One morning, a little girl named Emily sees Mr Wilson walking alone. She walks up to him and says, “Good morning, sir. My name is Emily. May I have your name ”
③Mr Wilson says, “Morning, Emily. I’m Mr Wilson. ▲ ” Then they have a happy talk.
④From that day on, Emily and Mr Wilson become good friends. They often meet in the park and talk with each other. Emily tells Mr Wilson about her school, her favourite sport and her dreams (梦想). Mr Wilson tells Emily about his stories, old friends and life lessons.
⑤Their friendship (友谊) brings happiness to them. They learn that age can’t stop friendship.
41.How old is Mr Wilson
A.73. B.85. C.57. D.69.
42.What is the best for “ ▲ ”
A.Let’s go. B.Nice to meet you.
C.I’m fine, thank you. D.You can call me Emily.
43.Emily tells Mr Wilson about her ________.
①dreams ②life lessons ③school ④favourite sport
A.②③④ B.①②③ C.①②④ D.①③④
44.What is the structure of the passage
A.①②③/④⑤ B.①/②③/④⑤ C.①/②③④/⑤ D.①②③④/⑤
45.What is the passage about
A.The life on the farm.
B.A morning on the farm.
C.A friend of an old people.
D.The friendship between a girl and an old man.
B
Kevin and his new friend Lucy are talking about their family online (在网上). Kevin sends (发送) a picture of his family tree to Lucy. Here is their talk.
Lucy: What a big family, Kevin!
Kevin: Yeah. You can see I have a brother and a sister. Their names are Tony and Nina.
Lucy: Are they at your school
Kevin: Only my brother.
Lucy: I see. What do your parents do
Kevin: My mother is a nurse. My father is a reporter.
Lucy: My father is a reporter, too. You have two aunts
Kevin: Yes. My aunt Mary is a scientist. She has a family of four and they live in China. My aunt Susan and her husband Henry are English teachers. They are in China, too.
46.Kevin's grandparents have ________ children.
A.three B.four C.five D.six
47.Who is Kevin’s schoolmate
A.Henry. B.Nina. C.Tony. D.Lucy.
48.Kevin’s mother is a ________.
A.teacher B.nurse C.reporter D.scientist
49.Who is Mary
A.B. C. D.
50.What can we know from the talk
A.Lucy has a big family too. B.Lucy’s father works at a school.
C.Kevin wants to go to China. D.Kevin’s two aunts are in China.
C
Birthday is a special day for most people. We may spend much time celebrating it. On birthdays, we may go for a trip, have a party or watch a film with our parents and friends. We can also enjoy some special food. Do you know what people eat on their birthdays around the world Here are three students from different countries. They tell us what food they eat on their birthdays.
Liu Jing is from Beijing. “In China, it is getting popular to have a cake on your birthday. But many people still eat very long noodles for their birthdays because the long noodles are a symbol of long life. In some places, Chinese people also eat eggs on their birthdays. They are a symbol of life and good luck,” says Liu Jing.
“I am so happy because today is my birthday. I want to have a birthday party. At the party, we can play games, sing and dance. We can also eat a big birthday cake with fifteen candles. I’m sure we can have a good time at my birthday party,” says David from the UK.
“In Canada, people put a coin into the cake. If the birthday person eats the cake with the coin, he or she will be lucky. I am so happy because I eat the cake with a coin,” says Sandy.
All of these birthday foods may be different, but the ideas are the same. They bring good luck to the birthday person.
51.What may people do on their birthdays according to Paragraph (段) One
①watch a film ②go for a trip ③have a birthday party ④watch football games
A.①②④ B.①②③ C.②③④ D.①③④
52.How old is David
A.13. B.14. C.15. D.16.
53.What does the underlined word “They” in Paragraph 5 refer to (指的是)
A.The ideas of birthday foods. B.The symbol of long life.
C.The cake with the coin. D.The special day.
54.Which is the right structure of the passage (①=Paragraph 1; ②=Paragraph 2,...)
A.B. C. D.
55.What’s the best title (标题) of the passage?
A.The birthday gifts B.The food for birthday
C.The symbol of birthday D.The meaning of birthday
第二节 阅读短文,从下面所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。
I love my school. It’s tidy and beautiful. Do you want to know more about it 56
My school is Sunshine Middle School. 57 There is a classroom building on the right of the school. In the middle of the school, you can see a small garden for students to take a break. 58 On the left, there is a small building for teachers. At the back of the school, there is a large sports field. There is also a dining hall in my school. 59 The school cares about every student’s health, so it always has many fruits and vegetables. Behind the sports field, you can see a school bus. We can use it for school trips.
60 I want to learn more skills (技能). It’s a great place to study and make new friends.
A.I’m happy to study here.
B.You can come to our school to study.
C.It is really big and has many buildings.
D.Students can get different kinds of food there.
E.Let me tell you something about my school.
F.There are many trees and beautiful flowers in the garden.
四、选词填空(共10题,每小题1分,满分10分)
阅读短文,从方框中选出正确的词并用其适当形式填空,使短文通顺。意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
mark balloon life celebrate in special two get enjoy cake
I wish 1st October comes soon. Do you know why It is a 61 day for my friend Mary. It’s her birthday.
At 6:00 p.m., I go to Mary’s birthday party to 62 her birthday. Some of my classmates go there too. We put 63 on the walls. We all have birthday gifts for Mary. Mary first gets some chocolate. It’s 64 a beautiful box. It is from Steve. He makes it by himself (他自己). My gift is an album (相册) with some photos. Look! The first photo is of the ball games. And the 65 one is of our school trip. Mary 66 this trip a lot. She plays games with other students.
We also make a 67 for the Day. It tastes good. The day is very important for all the Chinese because it 68 the birthday of our country, too. I wish she will remember this day in her later 69 .
At this time, I hear my mother saying, “Sara, it’s 7:30 a.m. You need to 70 up and go to school now. You are late!” Oh, it is only a dream (梦).
五、任务型阅读(共4题,每空2分,满分10分)
阅读短文,用英文填空或回答问题 (请注意每小题的词数要求)。
You are never (决不) too old to learn. Peng, an 80-year-old grandma, learns every day. She likes learning English and she can speak English well.
At first, Grandma Peng just wants to learn English to help her grandson. Then she starts to love it. Now she studies at a school. She goes there every Tuesday afternoon. There are about 30 students in her class. They are all old people from 60 to 80 years old.
Grandma Peng learns many subjects at school. But her favourite subject is English. She listens to her English teacher carefully (仔细地) in class. And on her way home, she remembers English words carefully too. But English is really difficult for her. So she thinks of many ways to learn it. She reads English storybooks at home. Sometimes, she even brings English cards with her when she goes out.
“Learning makes me happy. I like it a lot,” Grandma Peng says.
71.At first, Grandma Peng learns English to . (5个词以内)
72.Grandma Peng feels about learning. (限填1个词)
73.Fill in the blanks according to the passage.
Places What Grandma Peng Does to Learn English
At school She . (不超过10个词)
At home She . (不超过5个词)
74.Do you like learning English Why or why not (20个词以内)
六、书面表达(满分20分)
75.升入中学已有半年,相信你已经适应了初中的生活。你的朋友Mike给你写了一封信,请根据他的信件内容,写一封回信。
Dear Li Ming,
I know your first term in middle school will finish soon, so I want to know something about your school life. What’s your favourite school day Why do you like that day Is it because of the subjects, clubs, … What do you think of your school life Waiting for your letter.
Yours,
Mike
要求:
(1)你的分享应包含信中提到的方面;
(2)文中不得出现个人真实的姓名和校名;
(3)词数80词左右,开头已给出,不计入总词数。
Dear Mike,
I’m so glad to hear from you.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best,
Li Ming
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】略
2.A
【原文】略
3.C
【原文】略
4.C
【原文】略
5.B
【原文】略
6.A
【原文】略
7.B
【原文】略
8.C
【原文】略
9.B
【原文】略
10.C
【详解】M: Where are my white socks, Mom
W: Oh, they’re here! They are on your bed.
11.B
【原文】W: Do you think it will be sunny tomorrow
M: The weather report says it will keep raining for about two weeks.
12.A
【原文】Make a wish.
13.B 14.A 15.B
【原文】略
16.A 17.A 18.C
【详解】A: Good morning, Jenny.
B: Good morning, Tom. What’s this Oh, it’s my family photo. This is my father, John Miller.
A: He looks very young. Is the nice woman your mother
B: Yes, she is. And the little girl is my sister, Sally.
A: She is so lovely. Who are they
B: They’re my grandparents.
19.A 20.B 21.C
【详解】M: What's your name
W: My name is Gina.
M: Is your last name Smith
W: Yes, it is. How do you know
M: Here is a book and your name is on it.
W: Oh, it's my book. Thank you.
M: And is this your blue hat
W: Yes, it is. Thank you.
22.A 23.A 24.A 25.B
【原文】A: Good afternoon. Can I help you
B: Yes, my friend’s birthday party is tonight. I’d like to buy a gift for him.
A: Good. Here are some coats. They are on sale for only forty dollars.
B: Thank you, but I’m afraid my friend doesn’t like red or yellow. Do you have any sweaters or perhaps a nice hat
A: Sure, this way, please. Here. Are these sweaters nice
B: Yeah. How much is this blue one It’s his favorite color. And it goes well with his sports shoes.
A: Perfect. It’s 35 dollars, sir.
B: Really It’s more expensive than the same one in the next store. Can it be ten dollars cheaper
A: Hmm, OK.
B: I’ll take it. Here is the money.
A: Thank you.
26.D 27.B 28.A 29.C 30.A 31.A 32.B 33.D 34.D 35.B 36.D 37.B 38.C 39.A 40.C
【导语】本文主要讲述了琳达的学校生活,表达了她对学校和老师朋友的喜爱。
26.句意:现在我和我的父母一起在中国。
in在…… 里面;to到;for为了;with和……。根据“Now I am in China…my parents.”可知,此处是指和父母一起在中国,with符合语境,故选D。
27.句意:它又大又漂亮。
handsome英俊的;beautiful美丽的;boring无聊的;small小的。根据“It is big and…”可知,此处是指学校又大又美丽,故选B。
28.句意:学校里有许多建筑物。
buildings建筑物;trees树;flowers花;students学生。根据后文“We have a big…, a nice playground and a clean dining hall. ”可知,学校有很多建筑物,故选A。
29.句意:我们有一个大图书馆、一个漂亮的操场和一个干净的食堂。
music hall音乐厅;classroom教室;library图书馆;office办公室。根据后文“I often read books in the library.”可知此处是图书馆,故选C。
30.句意:我非常喜欢阅读。
reading阅读;singing唱歌;dancing跳舞;writing写作。根据后文“I often read books in the library.”可知,作者喜欢阅读,故选A。
31.句意:我也喜欢运动。
sports运动;music音乐;art美术;science科学。根据后文“I am good at playing basketball.”可知,作者喜欢运动,故选A。
32.句意:我经常和朋友们在操场上打篮球。
me我(宾格);it它;us我们(宾格);them他们(宾格)。根据上文“I am good at playing basketball.”可知,这里用it指代前面提到的basketball,故选B。
33.句意:我们在这里可以吃到很多种类的食物,或者我们也可以吃妈妈做的食物。
kilos千克;bottles瓶子;names名字;kinds种类。根据“We can have many…of food here”可知,此处表示很多种类的食物,用kinds of,故选D。
34.句意:在学校,我们一天也有很多门学科。
activities活动;books书;classes课;subjects学科。根据后文“This term, we have English, art, science, music, PE and so on.”可知,此处是说一天有很多门学科,故选D。
35.句意:我最喜欢美术课,因为我喜欢画画。
English英语;art美术;music音乐;science科学。根据“because I like drawing pictures.”可知,作者最喜欢美术课,故选B。
36.句意:我们的老师对我们非常和蔼。
parents父母;students学生;friends朋友;teachers老师。根据“They make us know something in the books and in the life, and help us a lot.”可知,此处是指老师,故选D。
37.句意:我们经常在课后一起玩游戏。
only仅仅;together一起;really真正地;already已经。根据“So we have much fun time.”可知,此处是指一起玩游戏,故选B。
38.句意:我想在这里待很长时间。
work工作;change改变;stay待;paint画画。根据“I am happy in my school. I love my school and my friends.”可知,作者喜欢她的学校和朋友,这里应该是想在这里待很长时间,故选C。
39.句意:我想成为我们学校最优秀的学生之一,所以我必须努力学习以取得好成绩。
so所以;and并且;but但是;or或者。根据“I want to be the best students in our school”和“I have to study hard to get good grades”可知,前后是因果关系,故选A。
40.句意:我认为我能做到。
discover发现;greet打招呼;think认为;enjoy享受。根据“I…that I can do it.”可知,此处是指认为自己能做到,故选C。
41.A 42.B 43.D 44.C 45.D
【导语】本文主要讲述了73岁独自住在农场的Mr Wilson与小女孩Emily在公园相遇并成为好友,他们的友谊跨越年龄界限,为彼此带来快乐。
41.细节理解题。根据“Mr Wilson is a seventy-three-year-old man.”可知,Wilson先生73岁,故选A。
42.推理判断题。根据“Mr Wilson says, ‘Morning, Emily. I’m Mr Wilson.’”及“Then they have a happy talk.”可知,Wilson先生回应后,出于礼貌和正常交流逻辑,应该说“Nice to meet you.”(很高兴见到你)。故选B。
43.细节理解题。根据第四段“Emily tells Mr Wilson about her school, her favourite sport and her dreams (梦想).”可知,Emily告诉Wilson先生关于她的学校、最喜欢的运动和她的梦想,所以答案是①③④。故选D。
44.篇章结构题。第一段介绍Wilson先生的基本情况,包括年龄、住处及日常活动,是背景介绍;第二、三、四段讲述Emily与Wilson先生相遇并成为朋友的过程;第五段总结他们的友谊带来的影响以及揭示友谊不受年龄限制的主旨。所以文章结构是①/②③④/⑤,故选C。
45.主旨大意题。根据“Their friendship (友谊) brings happiness to them. They learn that age can’t stop friendship.”及通读全文可知,文章围绕小女孩 Emily和Wilson先生从相识到成为朋友展开,讲述了他们之间的友谊,强调年龄不是友谊的阻碍。故选D。
46.A 47.C 48.B 49.D 50.D
【导语】本文是凯文和他的新朋友露西正在网上谈论他们的家庭。
46.细节理解题。根据全家福可知,凯文的爷爷奶奶有三个孩子,故选A。
47.推理判断题。根据“Are they at your school ”和“Only my brother.”可知,托尼是凯文的校友。故选C。
48.细节理解题。根据“My mother is a nurse.”可知,凯文的妈妈是一位护士,故选B。
49.推理判断题。根据“My aunt Mary is an scientist. She has a family of four and they live in China.”可知,玛丽姑姑有四口之家,结合图片,故选D。
50.细节理解题。根据“My aunt Mary is scientist. She has a family of four and they live in China. My aunt Susan and her husband Henry are English teachers. They are in China, too.”可知,凯文的两个姑姑在中国。故选D。
51.B 52.C 53.A 54.D 55.B
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了不同国家的生日饮食习俗。
51.细节理解题。根据第一段“On birthdays, we may go for a trip, have a party or watch a film with our parents and friends.”可知生日时人们可能去旅行、举办派对或看电影,不包括看足球比赛,所以①②③正确。故选B。
52.推理判断题。根据第三段“We can also eat a big birthday cake with fifteen candles.”可知,大卫生日蛋糕上有15根蜡烛,所以他15岁。故选C。
53.词句猜测题。根据最后一段“All of these birthday foods may be different, but the ideas are the same. They bring good luck to the birthday person”可知“They”指代的是生日食物的寓意。故选A。
54.篇章结构题。文章第一段总述生日对大多数人很特别及庆祝方式,引出世界各地生日食物的话题;第二、三、四段分别介绍中国、英国、加拿大人在生日时吃的食物;第五段总结这些生日食物虽不同,但寓意相同。整体结构是总分总。故选D。
55.最佳标题题。文章围绕不同国家人们生日时吃的食物展开,如中国的长寿面和鸡蛋、英国的生日蛋糕、加拿大带硬币的蛋糕等,所以“生日食物”符合主题。故选B。
56.E 57.C 58.F 59.D 60.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了作者所在的阳光中学的布局和设施,表达了对学校的热爱之情。
56.根据“I love my school. It’s tidy and beautiful. Do you want to know more about it ”可知,下文应承接“介绍学校”的内容,选项E“让我告诉你一些关于我学校的事。”符合语境。故选E。
57.根据“There is a classroom building on the right of the school. In the middle of the school, you can see a small garden for students to take a break…On the left, there is a small building for teachers. At the back of the school, there is a large sports field.”可知,学校规模大且建筑多,选项C“它真的很大,有很多建筑。”符合语境。故选C。
58.根据“In the middle of the school, you can see a small garden for students to take a break”可知,此处需补充花园的细节,选项F“花园里有许多树和美丽的花。”符合语境。故选F。
59.根据“There is also a dining hall in my school…The school cares about every student’s health, so it always has many fruits and vegetables.”可知,此处应与食堂有关,选项D“学生们可以在那里吃到各种各样的食物。”符合语境。故选D。
60.根据“I want to learn more skills (技能). It’s a great place to study and make new friends.”可知,此处需表达对学校的积极态度,选项A“我很高兴在这里学习。”符合语境。故选A。
61.special 62.celebrate 63.balloons 64.in 65.second 66.enjoys 67.cake 68.marks 69.life 70.get
【导语】本文主要讲述了作者梦到参加朋友玛丽生日派对的情景。
61.句意:对我的朋友玛丽来说,这是一个特殊的日子。根据“It is a…day for my friend Mary. It’s her birthday.”及备选词可知,空处应用形容词作定语,表达那天是一个特殊的日子;special“特殊的”,形容词。故填special。
62.句意:下午6点,我去参加玛丽的生日聚会,庆祝她的生日。根据“At 6:00 p.m., I go to Mary’s birthday party to…her birthday.”及备选词可知,此处表达参加生日聚会的目的是庆祝她的生日,to do不定式作目的状语;celebrate“庆祝”,动词。故填celebrate。
63.句意:我们把气球放在墙上。根据“We put…on the walls.”及备选词可知,此处表达把气球放在墙上;应用名词作宾语,balloon“气球”,可数名词,此处用复数表泛指。故填balloons。
64.句意:它放在一个漂亮的盒子里。根据“Mary first gets some chocolate. It’s…a beautiful box.”及备选词可知,此处表达巧克力是在盒子里的;in“在……里面”,介词。故填in。
65.句意:第二张是我们学校旅行的照片。根据“The first photo is of the ball games. And the…one is of our school trip.”及备选词可知,此处表达第二张照片,空处应用序数词修饰后面的名词photo;two的序数词为second。故填second。
66.句意:玛丽非常喜欢这次旅行。根据“Mary…this trip a lot. She plays games with other students.”及备选词可知,此处表达玛丽非常喜欢这次旅行;enjoy“喜欢”,动词,并且句子为一般现在时,主语Mary为第三人称单数形式,因此空处应用谓语动词的三单形式。故填enjoys。
67.句意:我们还为这一天做了一个蛋糕。根据“We also make a…to for the Day. It tastes good.”及备选词可知,此处表达我们制作了一个蛋糕;空处应用名词作宾语,cake “蛋糕”,可数名词。故填cake。
68.句意:这一天对所有中国人来说都非常重要,因为它也标志着我们国家的生日。根据“The day is very important for all the Chinese because it…the birthday of our country, too.”及备选词可知,此处表达这一天也是祖国的生日,空处应用动词作谓语;mark“标志着”,动词,句子为一般现在时,主语为第三人称单数,因此空处应用谓语动词的三单形式。故填marks。
69.句意:我希望她在以后的生活中会记得这一天。根据“I wish she will remember this day in her later…”及备选词可知,此处表达在以后的生活中,later“后来的”,形容词,后面修饰名词;life“生活”,不可数名词。故填life。
70.句意:你现在需要起床去上学。根据“You need to…up and go to school now.”及备选词可知,此处表达需要起床,get up“起床”,动词短语;need to do sth.“需要做某事”,因此空处应用动词原形。故填get。
71.help her grandson 72.happy 73. listens to her English teacher carefully reads English storybooks/reads English storybooks at home 74.Yes, I do. Because it helps me know more about the world./No, I don’t. Because it’s too difficult for me.
【导语】本文通过讲述 80 岁的彭奶奶每天学习,为帮孙子开始学英语,后爱上学习,介绍了她的学习情况和感受 。
71.根据“At first, Grandma Peng just wants to learn English to help her grandson.”可知,起初彭奶奶学英语是为了帮助她的孙子。故填help her grandson。
72.根据“‘Learning makes me happy. I like it a lot.’ Grandma Peng says.”可知,彭奶奶对学习的感觉是开心的。故填happy。
73.①根据“Grandma Peng learns many subjects at school. But her favourite subject is English. She listens to her English teacher carefully (仔细地) in class.”可知,在学校她认真听英语老师讲课。故填listens to her English teacher carefully。
②根据“She reads English storybooks at home.”可知,在家她读英语故事书。故填reads English storybooks (at home)。
74.开放性试题,言之有理即可。参考答案为Yes, I do. Because it helps me know more about the world./No, I don’t. Because it’s too difficult for me.
75.范文:
Dear Mike,
I’m so glad to hear from you. My favorite school day is Wednesday because we have both science and art classes. I love science experiments and creating art projects. Additionally, I joined the school’s robotics club, which meets every Wednesday afternoon. It’s so much fun to build and program robots with my friends. Overall, my school life is exciting and busy, but I enjoy every moment of it. How about you What’s your favorite day
Best,
Li Ming
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一封信;
②时态:时态是“一般现在时”和“一般过去时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,写作意图开头已给出,写作时可直接介绍学校生活。
第二步,具体阐述写作内容,主要围绕“最喜欢学校的哪一天”以及“原因”展开,适当补充,丰富细节。
第三步,书写结语,表达自己对学校生活的看法。
[亮点词汇]
①be glad to do sth很高兴做某事
②hear from 收到……的来信
③favorite最喜爱的
④Wednesday星期四
⑤Additionally此外
⑥Overall总之
⑦How about怎么样
[高分句型]
①My favorite school day is Wednesday because we have both science and art classes. (because引导的原因状语从句)
③It’s so much fun to build and program robots with my friends. (It固定句型)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表