Unit 7 When Tomorrow Comes单元测试题(含解析,含听力原文及音频) 2025-2026学年人教版八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 7 When Tomorrow Comes单元测试题(含解析,含听力原文及音频) 2025-2026学年人教版八年级英语上册

资源简介

新教材八年级上英语Unit 7 单元测试题
姓名:___________班级:___________得分:___________
(时间:100分钟,满分:100分)
第一部分 听力(共两节,满分20分)
第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题。听每段对话前,你都有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。(共5小题,计5分)
1.How will the kids study in the future
A.Study at home on TV. B.Study at home on computers.
C.Study with groups.
2.When will Nick be free
A.Tomorrow morning. B.Tomorrow afternoon. C.Tomorrow evening.
3.Where does David plan to work in the future
A.In Australia. B.In America. C.In China.
4.What does Judy think the world will be like in the future
A.There will be more cars. B.There will be fewer people. C.There will be less pollution.
5.Who thinks everything will be free in the future
A.Peter. B.Linda. C.Lily.
第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答两个小题。
6.What’s Mary doing
A.She is looking for a job. B.She is making a robot.
C.She is reading a book about the future.
7.Why will there be more fresh water in the future
A.Because there will be more seas.
B.Because there will be more trees and plants.
C.Because there will be less pollution in the sea.
听下面一段对话,回答两个小题。
8.Where will the students study in the future
A.In the school. B.At home. C.In the library.
9.What will help the students to study
A.The mobile phone. B.The book. C.The computer.
听下面一段对话,回答小题。
10.What does Joe think the earth will be like in the future
A.Crowded. B.Clean. C.Dirty.
11.What’s Joe’s dream
A.To live on a space station. B.To have a robot in his house.
C.To go to the moon for vacation.
听材料,回答下列小题。
12.Why does Peter look tired
A.He stayed up late last night. B.He was late for school. C.He stayed at home.
13.Where will students study in 10 years
A.At home. B.In school. C.We don’t know.
14.How do teachers help students in 10 years
A.By drawing lines. B.On computers. C.By teaching in the classroom.
听材料,回答小题。
15.What does Gina think every family will have in the future
A.A small robot. B.A green car. C.A computer.
16.Why does Gina think people will have more free time in the future
A.Because robots will help them. B.Because they won’t work at all.
C.Because they will become lazier.
17.What can we learn from the conversation
A.The boy and Gina are classmates.
B.The boy is writing something about the future.
C.Gina thinks more people will live in the countryside.
听下面一段独白,回答小题。
18.How did Jack go to school ten years ago
A.By bus. B.By train. C.By bike.
19.What does Jack want to be in five years
A.A scientist. B.A cook. C.An engineer.
20.How can Jack make more robots in the future
A.By asking for help. B.By reading books. C.By having his own factory.
第二部分、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
第一节 (共11小题;每小题2分,满分22分)
阅读下列材料,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。
A
Lara: There won’t be much land, so there will be big cities underwater, and we will travel in submarines (潜艇). I want to live in an underwater house with glass walls. I will see fish swimming around!
Bob: There will be many parks and enough green space because people will take the environment more seriously. People will live a happy and healthy life. Maybe people will have a much healthier diet and enjoy fresh food every day.
Jenny: I think computers will be very small in the future. We will put them in our clothes and use our voices to control them. We’ll meet our teachers and friends in a cool virtual (虚拟的) place to learn about the world.
Jim: I think the earth will become a cleaner place in the future because we will drive cars with the energy (能源) from the sun. What’s more, perhaps cars will be very fast, and some cars can even fly in the air.
21.How does Lara predict that people will travel
A.By submarine. B.By plane. C.By ship.
22.Who thinks we will use our voices to control computers
A.Lara. B.Bob. C.Jenny.
23.What are the four kids talking about
A.What the world will be like. B.How fast cars will fly.
C.Where people will get fresh food.
B
①In China today, the Education Ministry (教育部) is really focusing on AI (artificial intelligence) education for primary and middle school students. Why is this happening
②AI is becoming a key part of our daily lives today! It helps us in many ways, like using voice to set alarms or using apps to translate languages fast. Also, AI can do boring and difficult jobs, such as sorting huge amounts of data, so people can focus on more creative tasks.
③To get the students ready for the future, schools now have clear plans. They create AI courses (课程) for different grades. In primary schools, students learn simple AI skills. In junior high schools, they study how AI works—for example, why a smart speaker can understand orders and use it to solve problems. Senior high school students can even finish small AI projects, like making a robot that waters plants automatically (自动地).
④The government (政府) is also doing something important. They put a new AI section online as part of the national smart education. In this section, students can learn AI in an interesting way. Last year, the government chose 184 schools as the pilot schools for AI education. These schools will try new teaching ways, and their experience will help other schools.
⑤Moreover, many colleges and tech companies have opened their AI labs (实验室) to students. Last month, students from Beijing No. 4 Middle School visited Tencent’s AI lab and saw how AI knows faces.
⑥With such work, Chinese students will surely be prepared for the AI-powered future.
24.What is the role of schools and teachers in AI education according to Paragraph 3
A.They learn simple AI skills. B.They study how AI works.
C.They create AI courses for students.
25.What does the underlined word “pilot” in Paragraph 4 mean
A.顶尖的 B.试点的 C.传统的
26.What does the writer think of the future of AI education
A.Uncertain. B.Hopeful. C.Easy.
27.Which of the following shows the structure of this passage
A.①/②③④⑤/⑥ B.①/②③④/⑤⑥ C.①②③/④⑤/⑥
C
What will the future be like Will robots think like humans Will computers become smarter than us Probably no. But here are some things that scientists say that are happening or will happen in 10-30 years from now, according to the BBC.
Self-driving Cars
There are some machines on the car. They can make the car follow the rules of the road and keep a safe space from other cars. This would make the road safer. You can even take a short rest when the car drives itself. In the future, self-driving cars would be used by many people.
Digital Money (数字货币)
Now we can use WeChat Pay or Alipay to shop. That means we are already using digital money. People only need to take a phone wherever they go. Using these ways is much easier than looking for paper money in our pockets. ______ They think digital money is not safe enough. But it’s not true at all. The truth is that digital money is even safer.
Virtual Friends (虚拟朋友)
Virtual friends can be a life-size copy of your best friend. It will be possible to talk to a life-sized hologram (全息图) of friends. A projector (投影仪) will create a picture of your friends sitting next to you and it will be just like they are there. One impossible thing is that you can’t have a touch on them.
Who says we never know what will happen in the future Although we may not know, we can be the people who make our own future
28.How does the writer start his writing in paragraph 1
A.By telling stories. B.By listing numbers. C.By asking questions.
29.Which of the following sentences can be put in the ______
A.Also, people need more paper money in life.
B.However, some people still don’t like using it.
C.So, people begin to put paper money in pockets.
30.Which statement is TRUE according to the text
A.Some machines on self-driving cars help us drive safely.
B.People are able to touch and talk to their virtual friends.
C.It’s much safer for us to use paper money when shopping.
31.What’s the writer’s purpose in writing the text
A.To find out the people who can make the future.
B.To tell us why computers are smarter than people.
C.To show what is happening and will happen in life.
第二节 (共4小题;每小题2分,满分8分) 阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Are you curious (好奇的) about the future Science fiction is also popular because it can make us think about our world in new ways. To answer this, you can read a sci-fi book. Perhaps you will have some ideas then. Today, many young readers are interested in science fiction. 33
For one thing, science fiction gives us a chance to imagine what our future will be like. Anything is possible. We can dream big. 34 Others believe we will learn more about strange aliens (外星人) and other worlds. Another reason is that sci-fi writers and their work can inspire (激励) us to create the future. In 1945, a sci-fi author named Arthur C. Clarke wrote about a system of space stations. In the article (文章), he predicted the earth of the future would have many TV stations and people would send TV programmes around the world. 35 In a short story by Clarke, he suggested people in the future would use a system to talk with others around the world. Amazingly, the short story was actually the inspiration for the internet!
36 Although many sci-fi stories are set in imaginary worlds or societies, they can help us better understand the real world. They can also make us excited when we feel like we are living in a boring world.
What will the future be like Sci-fi inspires us and helps us to understand what it could be like.
第三部分 语言运用(共两节,满分35分)
第一节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Many people are interested in talking about life in the future. Some people 36 that life in the future will be easier and more comfortable. But others believe that it will be worse and more difficult than now. As for me, I 37 the idea of the first group.
First, as for education, people will have 38 education because of technology (科技). E-books will replace (取代) paper books. Robots will replace 39 and students will not have to go to school every day. They will 40 at home through online teaching and will find learning more interesting.
Second, people’s 41 will improve. Technology will play a very important role. New 42 will help people get better quickly. Also, doctors will be able to cure (治愈) more diseases, so people will live longer.
Third, housing problems will 43 . People will build houses under the sea. Also, some people will move to the moon. So everyone will have a place to 44 in.
Fourth, hunger will stop all over the world. People will be able to grow crops (庄稼) everywhere 45 on the top of buildings.
All in all, everyone will live a happy life. What do you think life in the future will be like
A.plan B.think C.decide
A.agree with B.care about C.bring out
A.longer B.better C.worse
A.students B.teachers C.doctors
A.sleep B.shop C.study
A.health B.luck C.grades
A.food B.medicine C.information
43.A.end B.begin C.appear
44.A.swim B.talk C.live
45.A.only B.never C.even
第二节 选词填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整、通顺。每词限用一次。
future meaning both music robot scientist excite something with show
In today’s world, people have many different hobbies and interests. Some people love watching TV shows, while others prefer planning for their 46 careers (事业). When it comes to TV shows, there are various types to choose from, such as game shows, news, and talent shows.
Amy is a big fan of game shows. She thinks they are 47 and always keep her on the edge of her seat. However, Lily prefers watching talent shows because she likes seeing people 48 their special talents. On the other hand, 49 Amy and Lily have plans for their futures. Amy dreams of becoming a computer 50 in the future. She is fascinated by technology and wants to create 51 that can change the world. Lily wants to be a 52 . She loves music and wants to share her passion with others through her performances.
As for the future, both girls are excited about the possibilities. They believe that in the next few decades, 53 will become more common in our daily lives. Amy thinks that robots will help people 54 many tasks. Lily, however, is a bit concerned about the impact of technology on human jobs. She hopes that humans will still have 55 work to do in the future.
第四部分 综合技能 (共两节,满分25分)
第一节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答五个问题,并将答案写在横线上。要求所写答案语法正确、信息完整切题。
Now scientists are learning how to use science and technology to make schools better. In the future, there will be a new kind of school which is connected (连接) with libraries, museums and companies. This new kind of school is different from our present schools. Scientists will give talks through the Internet. What’s more, this new kind of school will develop subjects that students can study on the Internet. Students can listen to talks, have lessons, read books, watch learning videos and do their homework on computers. It’s very convenient. Also, parents can check their children’s study through the Internet. In this way, they can know about their children’s study easily and quickly.
Is that a dream No. There are already a lot of schools using the Internet to give lessons. Those schools are connected to the Internet. Everyone can read books and study at home, at school or in the office. So children don’t have to go to school. How different schools will be! Life is changing and schools will be changed as well. But there is one thing for sure: schools will be better and better. It’s exciting to think about this new kind of school. I hope it will come true one day.
56.What will the new kind of school be connected with
57.Who will give talks through the Internet
58.How many things can students do on computers according to the passage
59.What can parents do through the Internet
60.How does the writer feel when he thinks about the new kind of school
第二节 书面表达(15分)
61.好好规划人生,成就美好未来。请根据下列导图中的信息,预测一下10年后的自己将是什么样的,然后谈谈你打算如何实现自己的梦想。
要求:词数不少于100词。 (文章开头已给出,不计入总词数)
As time goes by, all of us will change a lot. I dream to be____________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
《Unit 7 单元测试题》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B B C C A C C B C A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 C A A B B A C B C C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A C A C B B A C B A
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 C E A B D B A B B C
题号 41 42 43 44 45
答案 A B A C C
1.B
【原文】W: Mike, do you think kids will study at home on TV
M: No. I think kids will study on computers.
2.B
【原文】W: Nick, will you be free tomorrow Would you like to go swimming with me
M: Afternoon is OK. I must finish my homework in the morning.
3.C
【原文】W: David, where will you work in the future, in Australia or in America
M: Neither. I will work in China.
4.C
【原文】M: Judy, what do you think the world will be like in the future
W: I think the world will be less polluted. People will live in cleaner cities.
5.A
【原文】W: I think people will have lots of money in the future. What about you, Peter
M: Linda, I don’t think people will use money in the future. Everything will be free.
6.C 7.C
【原文】M: What are you reading, Mary
W: I’m reading a book about the future.
M: What will the future be like
W: There will be more freshwater, because there will be less pollution in the sea.
M: That sounds good. Anything else
W: There will be fewer jobs for people, because more robots will do the same jobs as people.
M: That’s great. We’ll have more vacations in the future.
W: Yes, you’re right.
8.B 9.C
【原文】A: What will the school be like in the future
B: I don’t know. Maybe there won’t be any schools.
A: Where will the students study then
B: They’ll study at home. They can find information with computers on the Internet. If they have any questions, they can ask their teachers online.
A: Sounds great. I hope the day will come soon.
10.A 11.C
【原文】A: Do you think there will be more people in the future, Joe
B: Yes, Linda.
A: That must be terrible. Many interesting places will be full of people when vacation comes.
B: That’s true. I’ll go to the moon for vacation one day.
A: I hope your dream can come true.
12.A 13.A 14.B
【原文】W: Hello, Peter. You look so tired. What’s wrong with you
M: Yeah, Helen. I stayed up too late last night. I always have lots of homework to do this term.
W: Me too. Maybe students won’t have to go to school and do so much homework in 10 years. They can study at home, books will be on computers.
M: Will there be teachers
W: Yes. They’ll still need teachers. When they have problems, teachers can help them online at home.
M: That sounds fun. I hope that will come true soon.
15.B 16.A 17.C
【原文】M: Gina, what are you doing
W: I’m writing something about the future. I have to finish it before next Monday.
M: Oh, it’s your homework. What do you think the future will be like
W: I think every family will have a car.
M: Then there will be more pollution.
W: No. Cars in the future will be friendly to the environment.
M: Great. Do you think people will have more free time in the future
W: Yes. There will be more robots and they will help people do much work.
M: I hope so. Do you think the city will be more crowded
W: No. I think more people will live in the countryside because the air there will be fresher.
M: Sounds great.
18.B 19.C 20.C
【原文】
Hi, I’m Jack. My hobby is taking photos. There are many pictures in my house. Look at this one about my village. It was taken ten years ago. I lived in a small house with my parents at that time. I had to go to school by train every day. Now things are quite different. I live in the city and I have a good job in a factory. I like reading books about robots. I want to be an engineer in five years. I think I will have my own factory, so that I can make more robots to help people in life.
21.A 22.C 23.A
【导语】本文主要介绍了四个孩子对未来世界的想象。
21.细节理解题。根据“There won’t be much land, so there will be big cities underwater, and we will travel in submarines (潜艇).”可知,Lara预测的交通方式是潜艇,故选A。
22.细节理解题。根据“I think computers will be very small in the future. We will put them in our clothes and use our voices to control them.”可知,“them”指代前文提到的电脑,所以是Jenny认为可以用声音控制电脑,故选C。
23.主旨大意题。通读全文可知,四个孩子都在讨论未来的不同方面,这些内容综合起来,是关于未来世界的整体预测,故选A。
24.C 25.B 26.B 27.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了中国教育部重视中小学人工智能教育的原因、具体实施措施(包括学校课程设置、政府平台建设和试点学校、企业实验室开放)以及对其未来的展望。
24.细节理解题。根据第三段中“To get the students ready for the future, schools now have clear plans. They create AI courses (课程) for different grades.”可知,学校和老师在人工智能教育中的作用是为学生创造人工智能课程。故选C。
25.词句猜测题。根据第四段中“Last year, the government chose 184 schools as the pilot schools for AI education. These schools will try new teaching ways, and their experience will help other schools.”可知,政府选择了184所学校作为人工智能教育的试点学校,这些学校将尝试新的教学方法,他们的经验将帮助其他学校。由此可推测,下划线的单词“pilot”最有可能的意思是“试点的”。故选B。
26.推理判断题。根据最后一段中“With such work, Chinese students will surely be prepared for the Al-powered future.”可知,有了这样的工作,中国学生一定会为人工智能的未来做好准备。由此可推断,作者认为人工智能教育的未来是有希望的。故选B。
27.篇章结构题。通读全文可知,①段:提出主题——教育部为何重视中小学生AI教育;②段:解释原因一——AI在日常生活中的重要性;③段:介绍措施一——学校为不同年级开设AI课程;④段:介绍措施二——政府建立在线平台并设立试点学校;⑤段:介绍措施三——高校和科技公司向学生开放实验室;⑥段:总结展望——对AI教育的未来充满信心。所以文章的结构为:①/②③④⑤/⑥。故选A。
28.C 29.B 30.A 31.C
【导语】本文是一篇说明文,根据BBC的信息,介绍了10到30年内正在发生或将要发生的三件事——自动驾驶汽车、数字货币和虚拟朋友。
28.细节理解题。根据“What will the future be like Will robots think like humans Will computers become smarter than us ”可知,作者在第一段通过提出三个问题开篇。故选C。
29.推理判断题。根据前文“Using these ways is much easier than looking for paper money in our pockets.”介绍数字货币的便捷,后文“They think digital money is not safe enough.”提及部分人对数字货币的担忧,可知空格处应体现转折关系,衔接前后内容。B选项“然而,有些人仍然不喜欢使用它”符合语境。故选B。
30.细节理解题。根据“There are some machines on the car. They can make the car follow the rules of the road and keep a safe space from other cars. This would make the road safer.”可知,自动驾驶汽车上的一些设备能帮助安全驾驶,A选项表述正确。根据“One impossible thing is that you can’t have a touch on them.”可知,虚拟朋友无法触摸,B选项错误;根据“The truth is that digital money is even safer.”可知,数字货币比纸币更安全,C选项错误。故选A。
31.主旨大意题。根据“But here are some things that scientists say that are happening or will happen in 10-30 years from now, according to the BBC.”及后文对自动驾驶汽车、数字货币、虚拟朋友的介绍,可知作者的写作目的是向读者展示生活中正在发生和将要发生的事情。故选C。
32.E 33.A 34.B 35.D
【导语】本文主要探讨了科幻作品的魅力,先是通过提问引发对未来的好奇,接着阐述科幻作品受欢迎的原因,包括能让我们想象未来、激励我们创造未来,还能让我们以新方式思考世界,最后强调科幻作品能激励我们并帮助我们理解未来可能的样子。
32.根据前文“Today, many young readers are interested in science fiction.”可知,前文提到很多年轻读者对科幻小说感兴趣,后文开始阐述科幻小说受欢迎的原因,由此推知,空格处应是一个过渡句,引出对科幻小说受欢迎原因的探讨。选项E“但是是什么让它如此受欢迎呢?”符合语境,故选E。
33.根据前文“For one thing, science fiction gives us a chance to imagine what our future will be like. Anything is possible. We can dream big.”可知,前文说科幻小说让我们有机会想象未来,一切皆有可能,我们可以大胆梦想,由此推知,空格处应是对未来可能出现的情景的具体描述。选项A“一些人认为会有飞行汽车和机器人仆人。”符合语境,故选A。
34.根据前文“In 1945, a sci-fi author named Arthur C. Clarke wrote about a system of space stations. In the article (文章), he predicted the earth of the future would have many TV stations and people would send TV programmes around the world.”可知,前文讲述了科幻作家Arthur C. Clarke在1945年预测未来地球会有很多电视台,人们会向世界各地发送电视节目,结合后文“In a short story by Clarke, he suggested people in the future would use a system to talk with others around the world. Amazingly, the short story was actually the inspiration for the internet!”可知,后文又举例说明他的另一个预测对互联网的启发,由此推知,空格处应是对前文预测与当时实际情况的对比说明。选项B“然而,这是在电视成为家庭常见物品之前!”符合语境,故选B。
35.根据后文“Although many sci-fi stories are set in imaginary worlds or societies, they can help us better understand the real world. They can also make us excited when we feel like we are living in a boring world.”可知,后文阐述了科幻小说虽然设定在虚构的世界或社会中,但能帮助我们更好地理解现实世界,还能在我们觉得生活无聊时让我们兴奋,由此推知,空格处应是对科幻小说受欢迎原因的进一步阐述,即它能让我们以新方式思考世界。选项D“科幻小说也很受欢迎,因为它能让我们以新的方式思考我们的世界。”符合语境,故选D。
36.B 37.A 38.B 39.B 40.C 41.A 42.B 43.A 44.C 45.C
【导语】本文是一篇议论文,作者从教育、健康、住房和粮食四个方面展望未来生活的美好前景,表达了科技将使未来生活更舒适、更幸福的乐观态度,并引导读者思考未来。
36.句意:一些人认为未来的生活将更轻松、更舒适。
plan计划;think认为;decide决定。根据“Some people…that life in the future will be easier”可知,此处是表达人们对未来生活的看法,“think”符合语境。故选B。
37.句意:至于我,我同意第一组的想法。
agree with同意;care about关心;bring out出版。根据后文“First…Second…Third…Fourth”的正面描述可知,作者“同意”第一类人的想法,“agree with”符合语境。故选A。
38.句意:首先,在教育方面,由于科技,人们将有更好的教育。
longer更长的;better更好的;worse更糟的;。根据“E-books will replace paper books”“learning more interesting”可知,科技会让教育变得“更好”,“better”符合语境。故选B。
39.句意:机器人将取代老师,学生不必每天去上学。
students学生;teachers老师;doctors医。根据“students will not have to go to school”“online teaching”可知,机器人取代“老师”授课,“teachers”符合语境。故选B。
40.句意:他们将通过在线教学在家学习,会发现学习更有趣。
sleep睡觉;shop购物;study学习;play玩。根据“online teaching”可知,学生在家进行“学习”活动,“study”符合语境。故选C。
41.句意:其次,人们的健康将得到改善。
health健康;luck运气;grades成绩。根据“doctors will be able to cure more diseases”可知,此段论述的是“健康”相关的内容,“health”符合语境。故选A。
42.句意:新的药物将帮助人们快速康复。
food食物;medicine药物;information信息。根据“get better quickly”“cure more diseases”可知,能帮助人们康复的是“药物”,“medicine”符合语境。故选B。
43.句意:第三,住房问题将解决。
end结束;begin开始;appear出现。根据“build houses under the sea”“move to the moon”可知,人们会找到多种解决住房问题的办法,住房问题将“结束”,“end”符合语境。故选A。
44.句意:所以每个人都会有地方居住。
swim游泳;talk说话;live居住。根据“housing problems”“build houses”可知,此处指“居住”的地方,“live”符合语境。故选C。
45.句意:人们将能够在任何地方种植庄稼,甚至在建筑物的顶部。
only只;never从不;even甚至。根据“everywhere”和“on the top of buildings”可知,此处是递进强调种植庄稼的地点范围广,“even”表递进,符合语境。故选C。
46.future 47.exciting 48.showing 49.both 50.scientist 51.something 52.musician 53.robots 54.with 55.meaningful
【导语】本文主要介绍了人们的爱好和未来计划,特别是两个女孩艾米和莉莉的爱好和未来计划。
46.句意:有些人喜欢看电视节目,而另一些人则更愿意为自己的事业做规划。根据“while others prefer planning for”可知,此处指为未来的事业做规划。故填future。
47.句意:她觉得这些节目令人兴奋,总能让她全神贯注。此处描述“game shows”,需填形容词形式。方框中“excite”是动词,其形容词形式“exciting”符合语境。故填exciting。
48.句意:然而,莉莉更喜欢看才艺表演,因为她喜欢看人们展示自己的特殊才能。根据“she likes seeing people ... their special talents”可知,此处指看人们展示自己的特殊才能,show“展示”符合句意;see sb doing sth“看见某人正在做某事”,此处使用现在分词形式showing。故填showing。
49.句意:另一方面,艾米和莉莉都对未来有自己的规划。根据“Amy and Lily have plans”可知,此处指两个人,both“两者都”符合句意。故填both。
50.句意:艾米梦想将来成为一名计算机科学家。空格处需职业名词,scientist“科学家”与computer搭配成“computer scientist”。故填scientist。
51.句意:她对科技着迷,想要创造出能改变世界的东西。根据“create...that can change the world.”可知,此处指创造能改变世界的东西,空格处需填代词表示“某物”,something符合句意。故填something。
52.句意:莉莉则想成为一名音乐家。根据“wants to be a...”可知,空处填可数名词单数,此处表示职业,根据“She loves music”可知,music的指人的名词musician“音乐家”符合句意。故填musician。
53.句意:她们相信在未来几十年里,机器人将在我们的日常生活中变得更加普遍。根据“Amy thinks that robots will help people”可知,此处应该填名词复数robots。故填robots。
54.句意:艾米认为机器人将帮助人们完成许多任务。此处需填介词构成“help with”短语,意为“帮助做某事”,with符合句意。故填with。
55.句意:她希望未来人类仍然有有意义的工作可做。空格处需填形容词修饰work。方框中meaning是名词,其形容词是meaningful“有意义的”。故填meaningful。
56.Libraries, museums and companies. 57.Scientists. 58.Five./5. 59.Check their children’s study. 60.Excited.
【导语】本文介绍了未来一种新型的、与图书馆、博物馆和公司相连的学校模式,阐述了其运作方式和优势,并表达了作者对此的期待。
56.根据“In the future, there will be a new kind of school which is connected with libraries, museums and companies.”可知,这种新型学校将与图书馆、博物馆和公司相连。故填Libraries, museums and companies.
57.根据“Scientists will give talks through the Internet.”可知,科学家将通过互联网做讲座。故填Scientists.
58.根据“Students can listen to talks, have lessons, read books, watch learning videos and do their homework on computers.”可知,学生可以在电脑上做五件事:听讲座、上课、读书、看学习视频和做作业。故填Five./5.
59.根据“parents can check their children’s study through the Internet”可知,家长可以通过互联网检查孩子的学习情况。故填Check their children’s study.
60.根据“It’s exciting to think about this new kind of school.”可知,作者想到这种新型学校时感到兴奋。故填Excited.
61.例文
As time goes by, all of us will change a lot. I dream to be a professional football player. In ten years, I will live in Beijing and I will play for a football club. As a football player, I will train hard for the games. I will get on well with my partners and make friends with them. I will live in a small apartment alone. On weekends, I will go to the places of interest to learn more about the history of China.
In order to achieve my dream, I am going to spend more time playing football. I am going to a football school to learn how to play football well.
In a word, I will try my best to make my dream come true.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:使用“一般将来时”为主;
③提示:写作要点应对题干给出的“预测十年后的自己”进行描述并适当补充,使文章内容充实。
[写作步骤]
第一步,介绍自己十年后会是做什么职业;
第二步,根据题干思维导图中的要点,详细介绍自己具体的工作,住在哪里,业余生活等信息;
第三步,表示自己将努力使梦想成真,并收尾。
[亮点词汇]
①live in住在
②get on well with与……相处的好
[高分句型]
①In ten years, I will live in Beijing and I will play for a football club. (and表并列)
②I am going to a football school to learn how to play football well.(疑问词+不定式的用法,不定式表目的)

展开更多......

收起↑

资源列表