资源简介 湖北省襄阳2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(总分120分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力测试(共25题,每小题1分,满分25分)听力选择1.A.Yes, you do. B.No, I can’t. C.I’m a pianist.2.A.He’s 13. B.They’re new. C.It’s under the chair.3.A.It’s on the left. B.It’s large. C.Sure. Here you are.4.A.It’s 8764-3748. B.It’s red. C.Zero.5.A.It’s her last name. B.He’s my father. C.Mr. Liu.6.How much is the dictionary today A.40 yuan. B.60 yuan. C.50 yuan.7.Who can play the piano A.Susan. B.Susan’s brother. C.Susan’s mother.8.What can the girl do to get the job A.Swim. B.Sing. C.Dance.9.What can we know about Jim A.He can play basketball well.B.He isn’t very good at playing basketball.C.Basketball is his favorite.10.A.They’re on the desk. B.They’re on the bed. C.They’re on the sofa.11.What’s Gina’s telephone number A.It’s 136-3786-5231. B.It’s 133-6785-6231. C.It’s 136-3876-5213.12.What can Jim play A. B. C.听长对话,回答小题。13.What is this in English A.A math book. B.A Chinese book. C.An English book.14.Whose book is it A.Jane’s. B.Jeff’s. C.Mary’s15.Who is Jane A.She’s Jeff’s sister. B.She’s Jeff’s mother. C.She’s Jeff’s cousin.听下面一段对话,回答各小题。16.What club does the girl want to join A.The art club. B.The swimming club. C.The book club.17.What’s the girl’s full name A.Sun Kate. B.Kate Smith. C.Kate Sun.18.How old is the girl A.9. B.10. C.11.听下面一段对话,回答各小题。19.How old is Mr. Smith’s daughter A.7. B.8. C.9.20.What sport does the girl like A.Playing ping-pong. B.Playing volleyball. C.Swimming.21.What club does she want to join A.The sports club. B.The cooking club. C.The painting club.听下面一段对话,回答各小题。22.How many clubs does the school have A.2. B.3. C.4.23.What can the boy do A.Sing. B.Dance. C.Do kongfu.24.What club does the boy join at last A.The music club. B.The sports club. C.The chess club.25.How long is the sports club open A.For an hour. B.For an hour and a half. C.For two hours.二、完形填空(共15题,每小题1分,满分15分)阅读下面的短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,使短文意思完整、句子通顺,并在答题卡上将该项涂黑。My grandmother’s birthday is coming. And it’s her 26 birthday. I want to have a family party for her. She is a (an) 27 woman. She is the founder (创办人) of the first girls’ school in our village. My parents buy two pairs of shoes and a warm coat for her. I don’t know 28 to give her, so I ask my best friend Jessica for help.“Jessica, my grandmother’s birthday is coming. She likes buying all 29 of scarfs (围巾). So I want to buy a silk (丝绸) scarf 30 her. What do you think of it ”“I don’t think this gift is 31 . Also, you will spend too much money. How about 32 a nice card ”“Sounds great! 33 I have a question: How to make it ”“Don’t worry. I can help you. First, you can 34 some photos of you and your grandmother. Next, stick (粘贴) them on the card and you can also 35 some warm words on it.”“Thank you for your 36 ! I can try it.”“I’m sure you can have 37 at the party.”“I think so. My mother wants to make a 38 for her. So we want to cut the cake first and then we can sing songs together.“The party must be 39 interesting. Remember to 40 “Happy birthday” to your grandmother.”26.A.seventy B.seventieth C.seventeen D.seventeenth27.A.interesting B.great C.beautiful D.cute28.A.what B.how C.where D.why29.A.parts B.colours C.prices D.kinds30.A.with B.on C.for D.in31.A.special B.boring C.magic D.important32.A.taking B.buying C.making D.painting33.A.Because B.But C.So D.And34.A.draw B.choose C.mark D.have35.A.spell B.read C.write D.collect36.A.daily routine B.kind wishes C.family tree D.good idea37.A.fun B.problems C.time D.interest38.A.cake B.card C.wish D.lunch39.A.really B.a lot C.much D.many40.A.talk B.speak C.say D.greet三、阅读理解(共20题,每小题2分,满分40分)AWe Want YouDo you like tennis We need 10 students to join us. We want to make a new tennis team. You can make new friends here. The coach in our club is excellent and he will teach you how to play tennis well. Join us! We need 15 students for the school show in March. If you can play the guitar or the violin, please join us! Do you like singing or dancing Yes Then, you can become a member of our club. We want you! Are you interested in learning English There are many activities for you like playing some interesting English games and watching English films. You can also share (分享) your stories in English with some English-speaking students.Time: 4 p.m. to 7 p.m. every Wednesday and Friday. Time: 5 p.m. to 6 p.m. every Friday. Time: 2 p.m. to 4 p.m. every Monday and Tuesday.Tel: 645-7533 Tel: 682-6680 Tel: 769-548041.If you want to join the music club, you can call ________.A.645-7553 B.682-6680 C.769-5480 D.682-686042.What does the underlined word “coach” mean in Chinese A.学生 B.盟友 C.教练 D.成员43.In the English club, you can have many activities except (除了) ________.A.sing English songs B.watch English filmsC.share your stories with others D.play English games44.How long will you spend every week if you join the English club A.1 hour. B.2 hours. C.3 hours. D.4 hours.45.Who is the passage (文章) written for A.Parents. B.Teachers. C.Doctors. D.Students.BMy name is Joyce. I have a best friend named Sarah. I really like wearing blue clothes because I think blue goes well with any other colour. Sarah, on the other hand, loves to wear bright colours. She says it makes her feel happy.On weekends, when we finish our homework, we always go to a nearby farm. It’s an amazing place. When we get to the farm, there are so many interesting things to do. First, we help the farmer feed the cows, horses and sheep. The animals are really cute. We also run around on the green grass and enjoy the beautiful nature. After that, Sarah often draws the scenery (风景) of the farm. She is really good at painting. I like reading books under the big tree on the farm. Then we go to the lake which is in the middle of the farm. We just sit by the lake and use the fishing rod to get some fish. After working hard, the farmer always gives us some food to eat. The food is so healthy and delicious.We think our weekends at the farm are excellent. It’s not only fun but also a great way to learn about nature and animals. We love our weekends and can’t wait to go back to the farm every weekend.46.Which of the following can tell Sarah’s feeling about bright colours A.She thinks they make her look cool. B.She wears them to be the same as Joyce.C.She loves them and they make her happy. D.She wears them to look different from Joyce.47.The underlined word “feed” probably means ________.A.to give food to B.to play with C.to look at D.to talk to48.Why do they enjoy going to the farm A.Because they can play chess there. B.Because they don’t like their home.C.Because they can get a lot of money there. D.Because they love the animals and nature there.49.Which is the right order (顺序) about their activities on the farm ①Run on the grass ②Enjoy the nature ③Feed the animals④Draw the scenery ⑤Go fishing by the lake ⑥Read books under the treeA.②④⑥⑤③① B.③①②④⑥⑤C.③②⑤⑥④① D.③②④①⑤⑥50.What can we know from the passage A.The farmer may give them a lot of chocolate.B.They usually don’t finish their homework on weekends.C.They think weekends at the farm are excellent and meaningful.D.They do a lot of things like helping, playing, shopping and relaxing.CWe all know students don’t have much money to buy expensive gifts. So as students, what can you do if the birthdays of your parents, teachers or friends are coming Here are some ideas for you.To your parents. On your father’s or your mother’s birthday, you can sing a song or write a letter to your dad or mum, and you can also draw a picture or cook a big dinner for them.To your teacher. You can give a beautiful card to your teacher on his or her birthday. On the card, you can write down some words of thanks and your love to the subject. You can write down the favourite thing you learned in the teacher’s class this year too._______ When your friend celebrates his or her birthday, you can make a nice toy (玩具) for him or her by hand. If he or she likes movies, you can see a movie with him or her at home. If he or she likes sports, you can just play sports with him or her.51.What can you do for your parents on their birthdays A.Make a toy. B.See a movie. C.Sing a song. D.Play sports.52.You can write down the words “I like English.” on the card to your ________.A.parent B.teacher C.friend D.classmate53.Which of the following can we put in ________ A.To your sister. B.To your brother. C.To your grandparents. D.To your friend.54.What’s the passage (短文) about A.How to write a letter. B.How to buy gifts.C.What to cook for dinner. D.What to do for people’s birthdays.55.What’s the structure of the passage (①= Paragraph 1,②= Paragraph 2,……)A. B. C. D.第二节 阅读短文,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯。选项中有一项为多余选项。My name is Sahil. 56Our school is very great with over 2,000 students and 100 teachers. 57 . Also, there is a beautiful library, a large dining hall and a modern gym in it.There are lots of after-school activities in our school. 58 , and we can also have fun in the English corner. I play ping-pong with my friends in the gym on Mondays. 59 .We have a great head teacher, Ms Mehta. She tries her best to make our school better. 60 . And she often talks to us to know about what we need. We all feel lucky (幸运的) to have Ms Mehta as our head teacher.A.I am in R.N. Poddar SchoolB.She helps teachers get better at teachingC.The English corner is in front of the gymD.We can play many different kinds of sportsE.And I go to the English corner on ThursdaysF.It has four classroom buildings and one teachers’ building四、任务型阅读(共5空,每空2分,满分10分)If you visit Suzhou, you must fall in love with Pingtan. It is about storytelling and singing in the Suzhou dialect (方言). It has two parts: Pinghua and Tanci. Pinghua is just talking while Tanci is talking and singing.Pinghua became popular (受欢迎的) during the Tang dynasty (朝代). By the mid-16th century (世纪), people in Suzhou started singing stories, which they called Tanci. In the next century, they started to put two kinds of art together. It became famous as Suzhou Pingtan and it quickly became popular during the years of Emperor (皇帝) Qianlong.Pingtan just needs two people, a table and two chairs. They usually perform in the teahouses. There, people can enjoy the show and drink a cup of tea at the same time. Pingtan performances often tell stories from people’s life, famous books and so on in history.61.The passage mainly talks about . (仅限1词)62.Fill in the blanks according to the passage.Information DetailsWhat in Suzhou dialect (不超过5个词)Two parts Pinghua (just talking) and Tanci (不超过5个词)63.Pinghua became popular during . (不超过5个词)64.Do you like Pingtan Why or why not (不超过15个词)五、选词填空(共10题,每小题1分,满分10分)her watch help friend music member read from science deliciousHello! My name is Li Fan. I’m in Grade 7 and I make many new 65 at school this term. They are Helen, Tom and Yang Xiaoting.Helen is from the UK. She comes to China with 66 parents because they work here and they are both teachers in our school. Helen is quiet and she likes books very much. She spends a lot of time 67 every day. I often go to the library with her after school. Sometimes we also go to my grandparents’ home together. They often make 68 food for us.Tom is Helen’s twin brother, but he is quite different 69 Helen. He likes math best. He thinks it’s a useful subject and he wants to be a 70 in the future. He can always work out the difficult math problems. So he often 71 me with math.Yang Xiaoting is my deskmate (同桌). She likes music. She is a 72 of the music club in our school. She can play three 73 instruments—piano, guitar and erhu. I like to 74 her play. It’s great. I hope I can be like her one day.六、书面表达(满分20分)75.假如你是楚都宜城第一中学英语社团的一名成员,你们想要更多的同学加入社团,分享学英语的乐趣。请你代表社团团长,根据下列思维导图,写一则招新启示,内容包括:提出要求,介绍社团活动,阐述加入社团好处,欢迎大家踊跃加入。Ability: can speak English Must: be interested in English Welcome to join us!Activities: learn English songs, practice speaking English (5:00-5:30 PM, Wednesday); read English stories, watch English movies (2:00-3:30 PM, Friday)learn have fun make friends注意:1.根据上图所给提示,适当发挥。2.文中不得出现真实姓名。3.词数80词左右。Notice__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】Can you play the violin 2.C【原文】Where is the basketball 3.B【原文】What is your new house like 4.A【原文】What’s your telephone number 5.C【原文】Who is your class teacher 6.C【原文】A: How much is the dictionary B: It was 60 yuan yesterday, but today it’s only 50 yuan.7.C【原文】A: Susan, I want to learn the piano. Can you teach me B: Sorry, I can’t play the piano, but my mother can teach you.8.A【原文】A: I want to get the job, sir.B: Can you help kids with swimming 9.B【原文】A: Can you play basketball, Jim B: Yes, I can, but I can’t play it very well.10.B【原文】M: Mom, where are my CDs W: Can’t you see them They’re on the bed.Q: Where are the CDs 11.A【原文】A: May I know your telephone number, Gina B: Sure, it’s 13637865231.12.B【原文】A: Can you play the guitar, Jim B: No, I can’t. But I can play the piano.13.B 14.A 15.C【原文】W: Excuse me, Jeff. What’s this in English M: It’s a book, a Chinese book.W: Is this your Chinese book M: No, it isn’t. Mine is on the desk.W: Whose book is it M: It’s Jane’s.W: Who is Jane M: She’s my uncle’s daughter.W: Is Jane’s father your mother’s brother M: No. Jane’s father is my father’s brother.16.B 17.C 18.B【原文】A: Hi, can I help you B: Yes, please. I want to join the swimming club.A: Good. May I know your name B: Kate.A: What’s your family name B: Sun.A: How old are you B: I’m 10.A: What’s your email address B: My email address is kate686@.A: Can you swim B: Yes, I can. But I can’t swim well.19.B 20.A 21.C【原文】A: How old is your daughter, Mr. Smith B: She is only eight.A: What does she like B: She has many hobbies.A: Like what B: She likes ping-pong, and she plays ping-pong very well. She also likes painting.A: Does she paint well B: Not very well. So she wants to join the painting club.A: There is a painting club near your home. Why not join it B: Really I’ll take her there this weekend.22.C 23.C 24.B 25.A【原文】A: Welcome to our school clubs. We have the music club, the sports club, the swimming club, and the art club. What club do you want to join B: I want to join the music club.A: Okay. Can you dance B: No, I can’t.A: Well, can you sing B: No, I can’t. I can’t sing or dance, but I can do Kongfu and I can play football very well.A: Really I think you can join the sports club.B: You are right. I can learn more about sports there. Thank you.A: What’s your name, please B: I’m Jack Brown.A: And the sports club is from 4:00 p.m. to 5:00 p.m.B: Okay.26.B 27.B 28.A 29.D 30.C 31.A 32.C 33.B 34.B 35.C 36.D 37.A 38.A 39.A 40.C【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者想为祖母的生日举办家庭聚会,向朋友寻求送礼物的建议,朋友建议制作卡片,作者接受建议,还提到母亲要做蛋糕,最后朋友提醒向祖母说生日快乐。26.句意:这是她七十岁生日。seventy七十;seventieth第七十;seventeen十七;seventeenth第十七。根据“birthday”可知,此处表示“第……个生日”,用序数词,结合语境可知是祖母的七十岁生日。故选B。27.句意:她是一个了不起的女人。interesting有趣的;great了不起的;beautiful美丽的;cute可爱的。根据“She is the founder (创办人) of the first girls’ school in our village.”可知,祖母创办了村里第一所女子学校,所以是了不起的。故选B。28.句意:我不知道给她什么,所以我向我最好的朋友杰西卡寻求帮助。what什么;how如何;where哪里;why为什么。根据“so I ask my best friend Jessica for help.”可知,是不知道给祖母什么礼物,所以寻求帮助。故选A。29.句意:她喜欢买各种各样的围巾。parts部分;colours颜色;prices价格;kinds种类。根据“all…of scarfs”可知,此处是all kinds of“各种各样的”,固定短语。故选D。30.句意:所以我想给她买一条丝绸围巾。with和;on在……上;for为了;in在……里。根据“buy a silk (丝绸) scarf…her”可知,是buy sth. for sb.“为某人买某物”,固定短语。故选C。31.句意:我认为这个礼物不特别。special特别的;boring无聊的;magic有魔力的;important重要的。根据“Also, you will spend too much money.”可知,认为丝绸围巾不特别且花费多。故选A。32.句意:制作一张漂亮的卡片怎么样?taking拿;buying买;making制作;painting绘画。根据“How to make it ”可知,此处是建议制作卡片。故选C。33.句意:但是我有一个问题:如何制作它?Because因为;But但是;So所以;And和。根据“Sounds great!”和“I have a question: How to make it ”可知,前后是转折关系,用but连接。故选B。34.句意:首先,你可以选择一些你和祖母的照片。draw画;choose选择;mark标记;have有。根据“some photos of you and your grandmother”可知,是选择一些照片。故选B。35.句意:接下来,把它们贴在卡片上,你也可以在上面写一些温暖的话。spell拼写;read读;write写;collect收集。根据“some warm words on it”可知,是在卡片上写温暖的话。故选C。36.句意:谢谢你的好主意!daily routine日常例行事务;kind wishes美好的祝愿;family tree家谱;good idea好主意。根据上文朋友建议制作卡片,可知此处是感谢朋友的好主意。故选D。37.句意:我确信你在聚会上会玩得很开心。fun乐趣;problems问题;time时间;interest兴趣。根据“have…at the party”可知,是have fun“玩得开心”,固定短语。故选A。38.句意:我妈妈想为她做一个蛋糕。cake蛋糕;card卡片;wish愿望;lunch午饭。根据“cut the cake first”可知,是要做蛋糕。故选A。39.句意:聚会一定很有趣。really真正地;a lot非常;much许多;many许多。根据“interesting”可知,此处用really修饰形容词,表示“真地,非常”有趣。故选A。40.句意:记得对你祖母说“生日快乐”。talk谈论;speak说(某种语言);say说(强调内容);greet问候。根据“Happy birthday”可知,是强调说的内容,用say。故选C。41.B 42.C 43.A 44.D 45.D【导语】本文主要介绍了学校网球俱乐部、音乐俱乐部、英语俱乐部的相关信息。41.细节理解题。根据表格第二列中的“Tel: 682-6680”可知,若想加入音乐俱乐部,需拨打该联系电话。故选B。42.词句猜测题。根据表格第一列中的“The coach in our club is excellent and he will teach you how to play tennis well.”可知,他会教你如何打好网球,由此可推测coach的中文含义是“教练”。故选C。43.细节理解题。根据表格第三列中的“activities for you like playing some interesting English games and watching English films. You can also share your stories in English” 可知,英语俱乐部的活动包含玩英语游戏、看英语电影、用英语分享故事,未提及唱英文歌。故选A。44.细节理解题。根据表格第三列中的“Time: 2 p.m. to 4 p.m. every Monday and Tuesday.”可知,每周一、周二各开展2小时活动,一周累计时长为2×2=4小时。故选D。45.推理判断题。通读全文,根据各俱乐部板块中的“need 10 students”以及“need 15 students”等表述可知,这篇招募信息是面向学生群体的。故选D。46.C 47.A 48.D 49.B 50.C【导语】本文主要介绍了作者Joyce和好友Sarah的喜好差异,重点讲述两人周末完成作业后去附近农场的活动。46.细节理解题。根据“Sarah, on the other hand, loves to wear bright colours. She says it makes her feel happy.”可知,Sarah喜欢亮色,亮色让她开心。故选C。47.词句猜测题。根据“First, we help the farmer feed the cows, horses and sheep.”可知,首先,我们帮助农民给牛、羊、马喂食,因此此处feed表示“喂食”,即to give food to。故选A。48.细节理解题。根据“It’s not only fun but also a great way to learn about nature and animals.”可知,这不仅充满乐趣,也是了解自然和动物的好方法,因此她们喜欢去农场,是因为他们喜爱动物与自然。故选D。49.细节理解题。根据“First, we help the farmer feed the cows, horses and sheep...We also run around on the green grass and enjoy the beautiful nature...After that, Sarah often draws the scenery of the farm...I like reading books under the big tree on the farm...We just sit by the lake and use the fishing rod to get some fish.”可知,顺序依次为喂动物、在草地上跑、欣赏自然、画风景、在树下看书及湖边钓鱼,对应③①②④⑥⑤。故选B。50.细节理解题。根据“We think our weekends at the farm are excellent. It’s not only fun but also a great way to learn about nature and animals.”可知,我们认为我们在农场的周末非常精彩,这不仅充满乐趣,也是了解自然和动物的好方法。故选C。51.C 52.B 53.D 54.D 55.C【导语】本文介绍了父母、老师或朋友过生日时,作为学生,我们应该送什么礼物。51.细节理解题。根据“On your father’s or your mother’s birthday, you can sing a song or write a letter to your dad or mom”可知,父母生日时,你可以给你爸爸或者妈妈唱首歌或写一封信。故选C。52.推理判断题。根据“You can give a beautiful card to your teacher on his or her birthday. On the card, you can write down some words of thanks and your love to the subject.”可知,在卡片上,你可以写下一些感谢的话和你对科目的爱,由此推知“我喜欢英语。”应是写给老师的。故选B。53.推理判断题。根据“When your friend celebrates his or her birthday, you can make a nice toy (玩具) for him or her by hand.”可知,当朋友过生日时,可以为他做个玩具,推断这里指的是对于朋友过生日的建议。故选D。54.主旨大意题。根据“So as students, what can you do if the birthdays of your parents, teachers or friends are coming Here are some ideas for you.”及全文可知,本文介绍了父母、老师和朋友过生日时,作为学生没有钱买贵重礼物时应该怎么做。故选D。55.篇章结构题。通读全文可知,第一段是引出话题;第二、三、四段具体介绍了父母、老师和朋友过生日时作为学生应该送什么礼物,因此本文为总分结构。故选C。56.A 57.F 58.D 59.E 60.B【导语】本文主要介绍了Sahil所在的学校的基本情况、课外活动以及校长Mehta女士的相关事迹。56.根据“My name is Sahil.”及“Our school is very great with over 2,000 students and 100 teachers.”可知,此处介绍Sahil所在的学校,选项A“我在R. N. Poddar学校”符合语境。故选A。57.根据“Also, there is a beautiful library, a large dining hall and a modern gym in it.”可知,此处介绍学校的设施,选项F“它有四栋教学楼和一栋教师大楼”符合语境。故选F。58.根据“There are lots of after-school activities in our school.”可知,此处介绍学校的课后活动,选项D“我们可以做很多不同种类的运动”符合语境。故选D。59.根据“we can also have fun in the English corner”可知,此处介绍去英语角的时间,选项E“我每周四都去英语角”符合语境。故选E。60.根据“She tries her best to make our school better.”可知,此处介绍校长Mehta女士是如何让学校变得更好的,选项B“她帮助老师提高教学水平”符合语境。故选B。61.Pingtan 62. Storytelling and singing talking and singing 63.the Tang dynasty 64.Yes, I do. Because it tells interesting stories.【导语】本文主要介绍了苏州评弹这一艺术形式,包括其组成部分、历史发展以及表演特点等。61.根据文章第一段“If you visit Suzhou, you must fall in love with Pingtan. It is about storytelling and singing in the Suzhou dialect (方言).”可知,文章主要介绍了苏州评弹。故填Pingtan。62.根据文章第一段“It is about storytelling and singing in the Suzhou dialect (方言).”可知,评弹是用苏州方言讲故事和唱歌;根据第一段“It has two parts: Pinghua and Tanci. Pinghua is just talking while Tanci is talking and singing.”可知,评弹有两部分,评话只是说话,而弹词是说话和唱歌。故填Storytelling and singing;talking and singing。63.根据文章第二段“Pinghua became popular (受欢迎的) during the Tang dynasty (朝代).”可知,评话在唐朝时期开始流行。故填the Tang dynasty。64.开放性试题,结合实际,言之有理即可。故填Yes, I do. Because it tells interesting stories.65.friends 66.her 67.reading 68.delicious 69.from 70.scientist 71.helps 72.member 73.musical 74.watch【导语】本文作者李凡介绍了自己本学期在学校结交的新朋友,包括来自英国的海伦、海伦的双胞胎兄弟汤姆以及同桌杨晓婷,并分别介绍了他们的爱好和特长。65.句意:我在七年级,这学期在学校交了很多新朋友。根据“They are Helen, Tom and Yang Xiaoting.”可知,此处是指交了很多新朋友,用备选词friend的复数形式friends。故填friends。66.句意:她和父母一起来到中国,因为他们在这里工作,而且他们都是我们学校的老师。根据“parents”可知,此处是指她的父母,用备选词she的形容词性物主代词her修饰名词。故填her。67.句意:她每天花很多时间读书。根据“Helen is quiet and she likes books very much.”可知,喜欢书,所以是花时间读书,spend time doing sth“花费时间做某事”,用备选词read的动名词形式reading。故填reading。68.句意:他们经常给我们做美味的食物。根据“food”可知,此处是指美味的食物,用备选词delicious“美味的”修饰名词。故填delicious。69.句意:汤姆是海伦的孪生兄弟,但他和海伦很不一样。be different from“与……不同”,固定短语。故填from。70.句意:他认为这是一门有用的学科,他将来想成为一名科学家。根据“He likes math best. He thinks it’s a useful subject”可知,喜欢数学,认为有用,所以是想成为科学家,用备选词science的名词形式scientist“科学家”,a后接单数名词。故填scientist。71.句意:所以他经常帮我学数学。help sb with sth“帮助某人做某事”,固定短语,根据“often”可知,句子是一般现在时,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填helps。72.句意:她是我们学校音乐俱乐部的成员。根据“of the music club”可知,此处是指音乐俱乐部的成员,a member of“……的成员”,固定短语。故填member。73.句意:她会演奏三种乐器——钢琴、吉他和二胡。根据“instruments”可知,此处是指乐器,用备选词music的形容词musical“音乐的”修饰名词。故填musical。74.句意:我喜欢看她演奏。根据“her play”可知,此处是指看她演奏,like to do sth“喜欢做某事”,用备选词watch“观看”的原形。故填watch。75.例文:NoticeOur English Club in Yicheng No.1 Middle School is recruiting new members. If you can speak English and are interested in English, you’re welcome to join us.We have various activities. Every Wednesday from 5:00-5:30 PM, we learn English songs and practice speaking. On Friday afternoons from 2:00-3:30 PM, we read English stories and watch English movies.By joining our club, you can learn English better, have fun, and make new friends. Don’t miss this great chance.Welcome to join our English Club!【详解】[总体分析]①题材:这是一篇招新启事,属于应用文。②时态:主要使用一般现在时。③提示:需根据思维导图的内容,涵盖提出要求、介绍社团活动、阐述加入社团的好处,并欢迎同学们加入,同时要注意语言表达、标点符号及大小写,保持语意连贯。[写作步骤]第一步,表明写作意图,开头直接点明英语社团在招新;第二步,介绍相关内容提出要求并介绍社团活动,阐述好处:第三步,书写结语,以简洁有力的语言欢迎同学们加入,呼应主题。[亮点词汇]①be interested in 对……感兴趣②practice doing sth. 练习做某事③have fun 玩得愉快[高分句型]①If you can speak English and are interested in English, you’re welcome to join us.(if 引导的条件状语从句)②Don’t miss this great chance.(祈使句的否定形式)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 湖北省襄阳2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题.docx