四川省攀枝花2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

四川省攀枝花2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

四川省攀枝花2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题
【考试范围:全册】
(总分150分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分30分)
1. A.I like them. B.Let’s watch a talk show. C.Yes, I do.
2.A.I like English. B.It’s interesting. C.On Tuesday.
3. A.I’m 14. B.Every day. C.About 15 km.
4. A.Happy birthday! B.Hurry up. C.Sounds great.
5. A.His favorite TV show is cartoon. B.His favorite subject is art. C.His favorite food is chicken.
6.What time is it now
A.8:15. B.8:30. C.8:50.
7.Who is Jim’s cousin
A.Lily. B.Lucy. C.Kate.
8.How is the weather for Jim’s holiday
A.Sunny. B.Rainy. C.Snowy.
9.What is in the picture in the boy’s book
A.A computer game. B.A tape player. C.A UFO.
10.What food did his sister like best in Xi’an
A.The soup. B.The noodles. C.The dumplings
11.A.He doesn’t mind it. B.He loves it. C.He can’t stand it.
12.Where was the boy an hour ago
A.On the bus. B.On the beach. C.On the mountain top.
13.What does the woman ask her son to do
A.Go to bed. B.Go to school. C.Get up early.
14.What does the boy’s grandpa do every evening
A.Dances. B.Draws pictures. C.Takes photos.
15.What did the boy do just now
A.He drank water. B.He did exercise. C.He ate strawberries.
听下面一段对话,回答小题。
16.Where did David go on vacation
A.Chongqing. B.Beijing. C.Chengdu.
17.What did David do there
A.He ate hot food. B.He watched pandas. C.He took photos.
听对话,回答下列各小题。
18.Where will the woman be the day after tomorrow
A.At the office. B.At a bank. C.At home.
19.What does the man plan to do on Wednesday
A.Have a meeting. B.Have a party. C.Have a lesson.
20.When is the woman available
A.On Wednesday. B.On Thursday. C.On Friday.
二、单项选择(满分10分)
21.—Look, the sky is so dark. It ________ rain soon.
—But the weather report said it is sunny the whole day.
A.can’t B.must be C.can D.might
22.You will succeed if you try your best! Remember the saying “________ is impossible to a willing heart”.
A.Everything B.Nothing C.Something D.Anything
23.There ________ a New Year celebration in our community next week.
A.will be B.will have C.is going to D.is going to have
24.—Mom, the fried egg noodles are almost ready, but ________ salt do I need to add
—Half a teaspoon is enough.
A.how often B.how many C.how much D.how about
25.—Tom looks a little taller than you.
—Not really. In fact, he is me, we share the same height.
A.much taller than B.much shorter than C.as clever as D.as tall as
26.—What’s your favorite subject
—I think Physics is ________ most interesting and ________ useful subject.
A./, a B.the, a C.the, an D.a, an
27.—Can you come to my birthday party on Friday
—________, but I have to prepare for my math test.
A.I’d love to B.Sorry C.I’m afraid I can’t D.No, I can’t
28.My mom wants me ________ some milk every day. It is good for my health.
A.drink B.to drink C.drinking D.drinks
29.Please look at the advice on the blackboard and ________.
A.write it down B.write down it C.write them down D.write down them
30.Everyone can be a(n) ________. Whether our life is colorful or dark is ________ to you.
A.expert; friendly B.magician; up C.dentist; similar D.artist; sure
三、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从下面方框中选出适当的选项补全对话。其中有两项为多余选项。
A: Hi, Lucy! Can you play tennis with me
B: 31 When
A: Today.
B: 32 I have to go to the doctor and study for a test today.
A: 33
B: Sorry, tomorrow I have to play soccer and I have a piano lesson.
A: Well, what are you doing the day after tomorrow
B: 34
A: Oh, I see.
B: I’m sorry, Bob. 35
A.I’m busy this week!
B.Uh, no, sorry, I can’t.
C.It’s nice of you, Lucy.
D.How about tomorrow
E.What are you going to do
F.I may have to look after my little sister.
G.Of course, Bob!
完形填空(满分15分)
(一)
Last week, we asked some students about how to 36 friends and if friends should 37 the same or different. Here is what one of the students said.
Jeff Green, a shy boy, said he is quieter and more serious than most kids. That’s 38 he likes reading books and studies much 39 in class. He and his friend Yuan Li have one thing in 40 : they are both quiet. Jeff thinks friends are like books—you don’t need a lot of them, as long as they are good.
36.A.look for B.find out C.choose D.like
37.A.have B./ C.like D.be
38.A.which B.why C.what D.how
39.A.hard B.hardly C.harder D.more harder
40.A.different B.serious C.important D.common
(二)
通读下面的短文,读懂大意,然后从短文后各题所给A、B、C和D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。
I often spend my summer holidays just with my parents. It is quite boring. But last summer holiday was 41 . Some of my friends came to stay with my parents and me for a week at our summer house. It is in a small beach town called Portsea. They got there by train. It 42 them three hours.
One morning my friends and I decided to take my parents’ boat for a ride. We rowed (划船) 43 half an hour and found a big cave (山洞) . Susan said it could be dangerous to go into it. But Peter said it was OK. 44 we started rowing again and got in. Then the tide (潮) started. At first we thought we could fight it but we were 45 . We shouted for help but there was no one around. Susan and I started to cry. Louis told us not to worry because the tide would be out. Because Louis always seemed to know the answer for 46 , we stopped crying.
47 , Louis was right 48 . After some hours the tide went out. We rowed back home 49 . We didn’t tell my parents about this special trip. And we were so afraid 50 we would not have a boat ride again.
41.A.terrible B.different C.popular D.difficult
42.A.took B.spent C.gave D.used
43.A.in B.on C.to D.for
44.A.Because B.So C.If D.Or
45.A.late B.wrong C.sorry D.busy
46.A.someone B.anyone C.nothing D.everything
47.A.Terribly B.Differently C.Luckily D.difficultly
48.A.yet B.still C.again D.too
49.A.quietly B.slowly C.quickly D.loudly
50.A.that B.and C.but D.if
五、阅读理解(满分50分)
A
Bob, 15 years old, Toronto, Canada In my free time, I like reading books. My favorite writer is Mark Twain. His books are very humorous. I also like O. Henry very much. His stories always finish with surprising endings.
Lingling, 12 years old, Chengdu, China Every day after school, I finish my homework first. Then I watch cartoons on TV. I think they are interesting. Among all cartoon programs, I like Tom and Jerry best.
Kate, 15 years old, London, U.K. I like music very much. American country music can always drive me crazy (狂热的). A song that I’m fond of is Take Me Home, Country Road. These days, I am beginning to enjoy Chinese music.
Dick, 16 years old, Wellington, New Zealand I’m going to high school this September, so I have much homework every day. But I try to find some time to hang out with my friends. Sometimes we go swimming or play football or basketball together.
根据材料内容选择最佳答案。
51.All of them are from English-speaking countries except (除了) _________.
A.Bob B.Lingling C.Kate D.Dick
52.What do we know about Take Me Home, Country Road
A.It’s a TV program. B.It’s a movie.
C.It’s a book written by Mark Twain. D.It’s an American song.
53.Who of them are of the same age
A.Bob and Lingling.B.Lingling and Dick.C.Kate and Bob. D.Dick and Kate.
54.Where is Kate from
A.London. B.America. C.Canada. D.New Zealand.
55.The passage mainly talks about _________.
A.the hobbies. B.the subjects. C.the interests. D.the students’ free time
B
The Internet is more and more important in our life. On the Internet, we can read news, have a vacation plan, pay bills (账单), make friends, play games and so on. But for some people, once they are onto the Internet, they just can’t stop.
It is reported that 51% of men and 42% of women think Internet is one reason why they can’t have enough sleep! Because they have the on-line experience, 68% of Internet addicts (上瘾的人) say they have less time to stay with their family or visit their friends face to face than before.
Some students also have Internet addiction (瘾). Often these students stay away from school and home, just play games in the Internet cafes. They watch the screens straight, and their fingers hit (敲击) buttons (键盘) quickly. Sometimes, they shout loudly and jump from their seats when they win or lose in the games. These “gamers” play games most of the day, then think about them for rest of the day and dream about them in bed at night. They soon become lonely and don’t want to talk with others. What they think most is the results of the games. They like playing computer games better than puters are now their best friends. That makes their parents worried.
If we can use computers in a right way, our life will be better and better.
根据材料内容选择最佳答案。
56.The Internet become more and more important, because _________.
A.it is very popular with the students B.all the people enjoy the games on it
C.people can do many things with it D.it can help us do everything
57._________ of the men say they can’t get enough sleep because of the Internet.
A.51% B.42% C.68% D.49%
58.What’s the meaning of the underlined word “lonely” in Chinese
A.懒惰的 B.紧张的 C.孤独的 D.愧疚的
59.What does the writer want to tell us in the passage
A.Never use the Internet. B.Hardly use the Internet.
C.The less you use the Internet, the better. D.Use the Internet in a right way.
60.The best title of the passage is “_________”.
A.Computer and Our Daily Life B.Problems that the Internet Brings Us
C.The Internet Is Important for Us D.Never Use the Internet
C
China’s National Day 国庆节
China’s National Day is celebrated (庆祝) on October 1st every year to commemorate (纪念) the founding (成立). National Day is a very important holiday. Let’s look at the history and celebrations of this holiday. On October 1st, 1949, Mao Zedong declared (宣布) the founding of New China in the ceremony. October 1st every year has been celebrated as a great national festival in China.
China’s National Day is celebrated throughout mainland (大陆) China, Macao, and Hong Kong. Many Chinese living abroad (国外) also celebrate this important holiday. Government (政府) will also have some activities in the holiday. These activities include: the National Day flag raising ceremony (升旗仪式), military parade (阅兵式), civilian parade (群众游行). National Day is also one of the busiest weeks for tourism (旅游), because most people have a week off so they can travel with their families and friends. Advance planning (提前计划) is necessary for those hoping to travel during this busy period. So do you have any travel plans for this National Day You’d better make arrangements in advance.
61.People’s Republic of China was founded (成立) on ________.
A.October 1st,1948 B.October 1st,1949 C.October 1st,1950
62.This year is China’s ________ birthday.
A.72nd B.73rd C.75th
63.China’s National Day is celebrated ________.
A.in mainland China, Macao and Hong Kong B.abroad C.all of the above (以上所有)
64.Government have ________ activities in the holiday.
A.3 B.4 C.5
65.You need to plan your travel before the holiday because ________.
A.many people go to travel in this busy week
B.China’s National Day is important
C.the 7-day holiday from October 1st to 7th is called “Golden Week”
D
①Recently, I’ve been feeling sad because I’ve had a lot of troubles. My dad noticed this and said, “Honey, let’s go for a walk outside.” Before I could say no, he took me out. I didn’t pay attention to the nice scenery around us. Suddenly, we were by a fish pond.
②My dad asked me to throw a stone into the water. When I did, water splashed up (溅起来) and made ripples (涟漪) that spread out from the center, getting bigger in all directions. He told me to watch the circles the stone made. Then he said to imagine myself as that stone.
③“You might make big splashes in your life,” he said, “but the waves from those splashes can disturb (打扰) other people’s peace.” He also said that I should be careful about what I do and think because it will affect other people too.
④“You should live in a way that lets the good things you do spread peace to others,” he continued. “If you’re angry or jealous, those feelings will also spread to others. You are responsible for both the good and the bad.”
⑤That day, I learned for the first time that everyone creates their own inner peace or trouble, which affects the world. We can’t make the world peaceful if we have hatred, doubt (怀疑), or anger inside us.
66.Why did the writer’s father suggest going for a walk
A.To enjoy the nice scenery. B.To notice the fish pond.
C.To cheer up the writer. D.To teach the writer to throw stones.
67.What did the writer’s father ask her to do by the fish pond
A.To watch the fish. B.To throw a stone into the water.
C.To swim in the pond. D.To imagine herself as a fish.
68.According to the writer’s father, what effect can big splashes in one’s life have on others
A.They can bring joy to others.
B.They can disturb others’ peace.
C.They can help others find inner peace.
D.They can make others feel angry or jealous.
69.Which of the following best shows the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
70.What is the main message of the passage
A.Everyone is responsible for their own happiness.
B.Inner peace is crucial for making the world peaceful.
C.One’s actions and thoughts have no impact on others.
D.Scenery can help alleviate sadness and troubles.
六、选词填空(满分10分)
阅读下面短文,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整、通顺。每词限用一次。
future meaning both music robot scientist excite something with show
In today’s world, people have many different hobbies and interests. Some people love watching TV shows, while others prefer planning for their 71 careers (事业). When it comes to TV shows, there are various types to choose from, such as game shows, news, and talent shows.
Amy is a big fan of game shows. She thinks they are 72 and always keep her on the edge of her seat. However, Lily prefers watching talent shows because she likes seeing people 73 their special talents. On the other hand, 74 Amy and Lily have plans for their futures. Amy dreams of becoming a computer 75 in the future. She is fascinated by technology and wants to create 76 that can change the world. Lily wants to be a 77 . She loves music and wants to share her passion with others through her performances.
As for the future, both girls are excited about the possibilities. They believe that in the next few decades, 78 will become more common in our daily lives. Amy thinks that robots will help people 79 many tasks. Lily, however, is a bit concerned about the impact of technology on human jobs. She hopes that humans will still have 80 work to do in the future.
七、任务型阅读(满分10分)
根据短文内容,按要求回答问题。
One of China’s biggest travel agencies (旅行社), Group, recently made an app to meet the needs of some special visitors. On the app, some drivers can act as tour guides to give service to small-group visitors. Those visitors may have some special needs different from the common visitors. This new job interests many drivers and the app is not just for visitors in China, but all around the world.
“We plan to get our app to more than 2, 000 places around the world. To do this, we are going to give special training (训练) and courses to around 100, 000 drivers or tour guides,” says Chen Ruiliang from the agency.
The app has different modules (功能块). The working ones are: visitors’ ideas about the app and drivers’ work history. The agency is going to finish the other two parts by the end of October or early November: a job growth system and a training certification (证书) module.
The app began looking for drivers and tour guides in mid-September, specially in college graduates, from many places in China and other countries, such as Chengdu, Xi’ an and Kunming, as well as London, Paris and Sydney.
“We believe many users will be interested in our app and we will improve our app and work to help set good rules for this new job.” Chen says.
81.What kind of visitors is the app for (No more than 7 words)
82.What roles does a worker of the app have (No more than 7 words)
83.Where are the workers of the app from (No more than 6 words)
84.How many modules of the app are working now (No more than 5 words)
85.What does Chen think the app will be like (No more than 3 words)
八、书面表达(满分15分)
86.每个人都有自己的个性优势,进而吸引不同的人。假设你叫付兴,你想结交一位擅长英语的笔友来帮助自己提高英语水平,请你在网站上发布一篇80词左右的英文征友稿,介绍自己,并说出自己的需求。
内容包括:
1. 介绍自己的基本信息;2. 描述自己的需求。
参考词汇:funny (有趣的), friendly (友好的), be good at (擅长于……), make friends with (和……交朋友)
要求:
1. 文章必须包含以上所有要点;
2. 书写清晰、卷面整洁;
3. 文中不得出现真实的姓名和学校名。
Hello, my name is Fu Xing.
__________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】What do you think of talk shows
2.C
【原文】When is your English lesson
3.B
【原文】How often do you exercise, Jimmy
4.C
【原文】Let’s have Yunnan rice noodles for dinner.
5.A
【原文】What is Daming’s favorite TV show
6.A
【原文】A: What’s the time now, Henry
B: It’s 8:15, let’s walk fast. We must get to school before half past 8.
7.C
【原文】A: Hi, Jim, is Lily your cousin
B: No, she is my sister. Lucy is my sister too. Kate is my cousin.
8.B
【原文】A: Hello, Jim. Are you having a good holiday
B: Hi, mom. Not really. It rains every day. I will be home in 2 days. I hope it doesn’t snow before then.
9.C
【原文】A: What’s that in the picture in your book
B: It is a UFO.
10.A
【原文】W: Did you taste the noodles in Xi’an, Rick
M: Yes, they were delicious, but my sister liked the soup there best.
11.C
【原文】A: Chen Lin, I heard you went to a Beijing Opera last Friday. What do you think of Beijing Opera
B: Well, my mom loves it, but I can’t stand it. It’s boring for me.
Q: What does Chen Lin think of Beijing Opera
12.C
【原文】A: What did you see at the top of the mountain an hour ago
B: I saw nothing because of the bad weather.
13.A
【原文】A: You look tired. Go to bed. Tomorrow you have to go to school early.
B: All right, Mom.
14.A
【原文】A: Does your grandfather dance in the park every evening
B: Yes, but the weather was bad yesterday. He drew pictures at home.
15.C
【原文】A: What do you usually do to keep healthy
B: I usually do exercise and eat more fruit. Just now I ate some strawberries.
16.C 17.B
【原文】A: How was your vacation, David
B: It was great. I went to Chengdu with my parents and it’s as nice as Beijing.
A: Lucky you. Did you eat Sichuan food
B: No, I can’t stand hot food.
A: Did you watch pandas
B: Yes, of course, but I didn’t take any photos with them. There were too many people.
A: What a pity.
B: But it was still wonderful because I spent the time with my family.
18.C 19.A 20.C
【原文】A: So, Nicola, would the day after tomorrow work for you
B: No, I’ll be at home all day. What can I do for you
A: I am going to have a meeting on Wednesday.
B: Could we do it early next week
A: I hope to have it as soon as possible. How about the end of this week
B: Well, I think that’s okay. We could meet on Friday. I’m free on Friday from 10:00 AM to 3:00 PM.
21.D
【详解】句意:——看,天空这么暗。它可能很快要下雨。——但天气预报说今天全天都是晴天。
考查情态动词。can’t不能;must be一定是;can能;might可能。根据“the sky is so dark.”可知,天空很暗,因此推测天可能要下雨,用might表示可能的推测。故选D。
22.B
【详解】句意:如果你尽力,你会成功!记住这句话:“对于一个有决心的人来说,没有什么是不可能的”。
考查代词辨析。Everything一切;Nothing没有什么;Something某事;Anything任何事。根据谚语“Nothing is impossible to a willing heart”可知,心之所愿,无事不成,即对于一个有决心的人来说,没有什么是不可能的,强调决心能克服一切困难。故选B。
23.A
【详解】句意:下周我们社区会有一场新年庆祝活动。
考查there be句型的将来时。will be将有(there be的将来时结构);will have将有(主谓结构,不能与there搭配);is going to将要(缺少be动词,结构不完整);is going to have将有(主谓结构,不能与there搭配)。there be句型的将来时结构为“there will be”或“there is going to be”,此处应选will be。故选A。
24.C
【详解】句意:——妈妈,炒鸡蛋面快做好了,但我需要加多少盐?——半茶匙就够了。
考查疑问词辨析。how often多久一次,问频率;how many多少,问可数名词数量,后接复数名词;how much多少,问不可数名词数量/价格;how about……怎么样,用于提建议。根据答语“Half a teaspoon is enough”及问句中的不可数名词“salt”可知,此处是对不可数名词的数量提问,应用“how much”。故选C。
25.D
【详解】句意:汤姆看起来比你高一点。不完全是。事实上他和我一样高,我们身高相同。
考查形容词同级比较结构辨析。much taller than比……高得多;much shorter than比……矮得多;as clever as和……一样聪明;as tall as和……一样高。根据后文“we share the same height”可知,此处表示“身高相同”,强调同级比较,且选项需与身高相关。D项“as tall as”符合句意,故选D。
26.B
【详解】句意:——你最喜欢的科目是什么?——我认为物理是最有趣且有用的科目。
考查定冠词和不定冠词。a为不定冠词,表泛指,修饰以辅音音素开头的词;an为不定冠词,表泛指,修饰以元音音素开头的词;the为定冠词,表特指或用于形容词最高级前。根据句意可知,第一个设空处“most interesting”是形容词最高级,前应用定冠词the;第二个设空处泛指“一门实用的科目”,useful以辅音音素开头,因此用不定冠词a。故选B。
27.A
【详解】句意:——星期五你能来参加我的生日聚会吗?——我很想去,但我得为数学考试做准备。
考查情景交际。I’d love to我很乐意;Sorry对不起;I’m afraid I can’t恐怕我不能;No, I can’t不,我不能。根据“but I have to prepare for my math test.”可知,此处表达的是虽然有事情要做,但内心是愿意去参加生日聚会的,“I’d love to”用于委婉地表达接受邀请或同意做某事的意愿,符合语境。故选A。
28.B
【详解】句意:我妈妈想让我每天喝些牛奶,这对我的健康有好处。
考查非谓语动词。“want sb. to do sth.”表示“想让某人做某事”,所以此处应使用不定式形式to drink。故选B。
29.A
【详解】句意:请看黑板上的建议并把它写下来。
考查动词短语中代词的位置。advice是不可数名词,需用单数代词it指代;在动词短语write down中,当代词作宾语时,必须放在动词和副词之间,即write it down。故选A。
30.B
【详解】句意:每个人都可以成为魔术师。我们的生活是多彩的还是黑暗的,这取决于你。
考查名词和形容词辨析。expert专家;magician魔术师;dentist牙医;artist艺术家;friendly友好的;up向上的;similar相似的;sure确定的。根据“Whether our life is colorful or dark”可知,第一空应用magician,象征创造变化的能力;“up to you”是固定搭配,意为“取决于你”,表示“生活的色彩取决于你自己的选择”。故选B。
31.G 32.B 33.D 34.F 35.A
【导语】本文是一段对话。Bob 邀请Lucy打网球,Lucy以今日看医生、明日有安排、后天需照顾妹妹为由推辞,称本周都很忙。
31.根据“Can you play tennis with me ”和“When ”可知,B先接受了邀请,选项G“当然可以,Bob!”符合语境。故选G。
32.根据“I have to go to the doctor and study for a test today.”可知,B无法参加,选项B“呃,不,抱歉,我不能。”符合语境。故选B。
33.根据“Sorry, tomorrow I have to play soccer and I have a piano lesson.”可知,A被拒绝后提出其他时间,选项D“明天怎么样?”符合语境。故选D。
34.根据“Well, what are you doing the day after tomorrow ”可知,B回答具体事务,选项F“我可能得照顾我的小妹妹。”符合语境。故选F。
35.根据上文多次拒绝可知,B总结自己本周忙碌,选项A“我这周很忙!”符合语境。故选A。
36.C 37.D 38.B 39.C 40.D
【导语】本文描述了一位叫杰夫·格林的学生对交朋友及朋友应是否相同的看法。
36.句意:上周,我们询问了一些学生如何选择朋友,以及朋友应该相同还是不同。
look for寻找;find out查明;choose选择;like喜欢。根据“friends and if friends should”可知,此处指的如何选择朋友。故选C。
37.句意:上周,我们询问了一些学生如何选择朋友,以及朋友应该相同还是不同。
have有;/不填;like喜欢;be是。此处是说选择朋友,应该是相同还是不同,be the same or different“是相同还是不同”。故选D。
38.句意:这就是为什么他喜欢读书,在课堂上学习要努力得多。
which哪个;why为什么;what什么;how如何。根据“Jeff Green, a shy boy, said he is quieter and more serious than most kids.”可知,前文解释了杰夫·格林是一个害羞的男孩,此处是说这就是“为什么”他喜欢读书,故选B。
39.句意:这就是为什么他喜欢读书,在课堂上学习要努力得多。
hard努力地;hardly几乎不;harder更努力;more harder错误表达。根据“he likes reading books and studies much…in class.”可知,此处用副词修饰动词“studies”,且much修饰比较级harder。故选C。
40.句意:他和他的朋友袁丽有一个共同点:他们俩都很安静。
different不同的;serious认真的;important重要的;common共同的。根据“they are both quiet”可知,此处描述共同点用in common,为固定短语,故选D。
41.B 42.A 43.D 44.B 45.B 46.D 47.C 48.C 49.C 50.A
【导语】本文作者给我们讲述了他的一场特殊的旅行,去年暑假,他和他的朋友乘坐父母的船去兜风,他们去了一个危险的山洞,遇到了潮水。幸运的是,他们都安全地回来了。
41.句意:但去年暑假不一样。
terrible糟糕的;different不同的;popular受欢迎的;difficult困难的。根据“It is quite boring. But last summer holiday was”及下文的介绍可知,去年暑假与以往不一样,故选B。
42.句意:他们花了三个小时。
took花费,常用句型It takes/took sb some time to do sth,表示花费时间;spent花费,常用结构sb spend time/money doing sth;gave给;used使用。根据“It...them three hours.”可知,此处用take“花费”句型,故选A。
43.句意:我们划了半个小时,发现了一个山洞。
in在……里面;on在……上面;to朝;for后接一段时间。根据“half an hour”可知,此处用介词for接一段时间,故选D。
44.句意:所以我们又开始划了起来。
Because因为;So因此;If如果;Or或者。此处表示结果,应用so连接,故选B。
45.句意:起初我们以为我们可以对抗它,但我们错了。
late晚的;wrong错误的;sorry抱歉的;busy忙的。根据“At first we thought we could fight it but”可知,此处转折词后表示之前的想法错了,故选B。
46.句意:因为路易斯似乎总是知道答案,我们停止了哭泣。
someone有人;anyone任何人;nothing没有事;everything一切。根据“Louis told us not to worry because the tide would be out. Because Louis always seemed to know the answer for...”可知,他似乎知道所有事情的答案,故选D。
47.句意:幸运的是,路易斯又是对的。
Terribly糟糕地;Differently不同地;Luckily幸运地;difficultly困难地。根据“Louis was right...After some hours the tide went out.”可知,事情如路易斯所说的,所以是幸运的,故选C。
48.句意:幸运的是,路易斯又是对的。
yet然而;still仍然;again再,又;too也。根据“Louis told us not to worry because the tide would be out.”以及“Louis was right”可知,他再一次是对的,故选C。
49.句意:我们迅速划船回家。
quietly安静地;slowly慢慢地;quickly快速地;loudly大声地。根据上文的介绍可知,前面他们遇到了危险,等到安全之后迅速回家,故选C。
50.句意:我们非常害怕,我们再也不能乘船了。
that无意义;and和;but但是;if如果。根据“we were so afraid...we would not have a boat ride again”可知,此处是so...that...引导的结果状语从句,故选A。
51.B 52.D 53.C 54.A 55.D
【导语】本文是一篇应用文。文章以表格的形式列举了几个青少年的信息。
51.细节理解题。根据“Lingling, 12 years old, Chengdu, China”可知玲玲来自中国成都而不是来自说英语的国家,故选B。
52.推理判断题。根据“American country music can always drive me crazy”和“A song that I’m fond of is Take Me Home, Country Road”可推断它是一曲美国乡村音乐,故选D。
53.细节理解题。根据“Bob, 15 years old,”和“Kate, 15 years old,”可知Bob和Kate同岁,故选C。
54.细节理解题。根据“Kate, 15 years old, London, U.K.”可知Kate来自于英国伦敦,故选A。
55.主旨大意题。根据“In my free time, I like reading books.”、“Every day after school, I finish my homework first. Then I watch cartoons on TV.”、“I like music very much.”和“I’m going to high school this September, so I have much homework every day. But I try to find some time to hang out with my friends.”可知文章主要介绍了几个青少年的业余时间活动,故选D。
56.C 57.A 58.C 59.D 60.B
【导语】本文是一篇议论文。文章通过阐述网络给我们生活带来的问题,倡议人们正确上网。
56.细节理解题。根据“The Internet is more and more important in our life. On the Internet, we can read news, have a vacation plan, pay bills, make friends, play games and so on.”可知网络在我们的生活中越来越重要是因为通过上网,我们能做许多事,故选C。
57.细节理解题。根据“It is reported that 51% of men and 42% of women think Internet is one reason why they can’t have enough sleep!”可知有51%的男人认为网络是他们不能有足够睡眠的一个原因,故选A。
58.词义猜测题。根据“don’t want to talk with others.”和“Computers are now their best friends.”可知他们不愿意和别人交谈,不愿意和别人交朋友,所以结合备选项猜测其应是“孤独的”之意,故选C。
59.主旨大意题。根据“If we can use computers in a right way, our life will be better and better.”及全文可知作者通过这篇文章想要告诉我们正确使用网络,故选D。
60.最佳标题题。根据全文可知文章在介绍了网络的重要性后,更侧重介绍了它给我们带来的危害,故选B。
61.B 62.C 63.C 64.A 65.A
【导语】本文介绍了国庆节。
61.细节理解题。根据文章内容,“On October 1st, 1949, Mao Zedong declared the founding of New China in the ceremony.”中华人民共和国成立于1949年10月1日,故选B。
62.推理判断题。中华人民共和国成立于1949年,推到今年,这一年是第75周年,故选C。
63.细节理解题。根据文章内容,“China’s National Day is celebrated throughout mainland China, Macao, and Hong Kong. Many Chinese living abroad also celebrate this important holiday.”国庆节在中国大陆、澳门和香港庆祝,很多在国外的华人也庆祝,故选C。
64.细节理解题。根据文章内容,“These activities include: the National Day flag raising ceremony, military parade, civilian parade.”,政府在节日期间有3项活动,故选A。
65.细节理解题。根据文章内容,“because most people have a week off so they can travel with their families and friends. Advance planning is necessary for those hoping to travel during this busy period.” 因为在这个繁忙的一周里,大多数人都有一周的假期,所以很多人会选择旅行,需要提前计划,故选A。
66.C 67.B 68.B 69.A 70.B
【导语】本文通过父亲让女儿扔石头的比喻,说明个人情绪和行为会影响他人,强调内心平和的重要性。
66.推理判断题。根据“My dad noticed this and said, ‘Honey, let’s go for a walk outside.’ ”可知,作者情绪低落,父亲注意到这一点并带她出去,由此可推断是为了让作者振作起来。故选C。
67.细节理解题。根据“My dad asked me to throw a stone into the water. ”可知,父亲让作者往水里扔一块石头,观察由此引起的水波。故选B。
68.细节理解题。根据“but the waves from those splashes can disturb (打扰) other people’s peace.”可知,父亲说生活中的大波浪会打扰他人的平静。故选B。
69.篇章结构题。第一段叙述作者情绪低落与父亲的关切;第二至四段通过抛石头引出父亲的教导;第五段作者的感悟。选项A符合文章结构。故选A。
70.主旨大意题。根据“I learned for the first time that everyone creates their own inner peace or trouble, which affects the world. We can’t make the world peaceful if we have hatred, doubt (怀疑), or anger inside us.”可知,只有先拥有内在的平和,才能让世界更加和平,所以选“内心平和对世界和平至关重要”。故选B。
71.future 72.exciting 73.showing 74.both 75.scientist 76.something 77.musician 78.robots 79.with 80.meaningful
【导语】本文主要介绍了人们的爱好和未来计划,特别是两个女孩艾米和莉莉的爱好和未来计划。
71.句意:有些人喜欢看电视节目,而另一些人则更愿意为自己的事业做规划。根据“while others prefer planning for”可知,此处指为未来的事业做规划。故填future。
72.句意:她觉得这些节目令人兴奋,总能让她全神贯注。此处描述“game shows”,需填形容词形式。方框中“excite”是动词,其形容词形式“exciting”符合语境。故填exciting。
73.句意:然而,莉莉更喜欢看才艺表演,因为她喜欢看人们展示自己的特殊才能。根据“she likes seeing people ... their special talents”可知,此处指看人们展示自己的特殊才能,show“展示”符合句意;see sb doing sth“看见某人正在做某事”,此处使用现在分词形式showing。故填showing。
74.句意:另一方面,艾米和莉莉都对未来有自己的规划。根据“Amy and Lily have plans”可知,此处指两个人,both“两者都”符合句意。故填both。
75.句意:艾米梦想将来成为一名计算机科学家。空格处需职业名词,scientist“科学家”与computer搭配成“computer scientist”。故填scientist。
76.句意:她对科技着迷,想要创造出能改变世界的东西。根据“create...that can change the world.”可知,此处指创造能改变世界的东西,空格处需填代词表示“某物”,something符合句意。故填something。
77.句意:莉莉则想成为一名音乐家。根据“wants to be a...”可知,空处填可数名词单数,此处表示职业,根据“She loves music”可知,music的指人的名词musician“音乐家”符合句意。故填musician。
78.句意:她们相信在未来几十年里,机器人将在我们的日常生活中变得更加普遍。根据“Amy thinks that robots will help people”可知,此处应该填名词复数robots。故填robots。
79.句意:艾米认为机器人将帮助人们完成许多任务。此处需填介词构成“help with”短语,意为“帮助做某事”,with符合句意。故填with。
80.句意:她希望未来人类仍然有有意义的工作可做。空格处需填形容词修饰work。方框中meaning是名词,其形容词是meaningful“有意义的”。故填meaningful。
81.Visitors with special needs. 82.Drivers and tour guides. 83.China and other countries. 84.Two. 85.It will be very popular.
【导语】本文介绍了中国最大的旅行社之一携程旅行网最近推出的一款应用程序,以满足一些特殊游客的需求。
81.根据“Those visitors may have some special needs different from the common visitors.”可知,应用程序是为了一些特殊游客设定的,这些特殊的游客可能有一些与普通游客不同的特殊需求。故填Visitors with special needs.
82.根据“On the app, some drivers can act as tour guides to give service to small-group visitors.”可知,在这个应用程序上,一些司机可以充当导游,为小型团体的游客提供服务。故填Drivers and tour guides.
83.根据“The app began looking for drivers and tour guides in mid-September, specially in college graduates, from many places in China and other countries,”可知,这款应用程序于9月中旬开始招募司机和导游,特别针对来自中国和其他国家许多地方的大学毕业生。故填China and other countries.
84.根据“The app has different modules (功能块). The working ones are: visitors’ ideas about the app and drivers’ work history.”可知,这款应用程序有不同的功能模块,目前已经启用的功能包括游客对应用程序的评价和司机的工作历史。故填Two.
85.根据“We believe many users will be interested in our app ”可知,陈相信许多用户会对他们的应用程序感兴趣,即他们的应用程序会很受欢迎。故填It will be very popular.
86.例文:
Hello, my name is Fu Xing. I am a middle school student. I am 14 years old. I am a funny and friendly boy. I like playing basketball in my free time.
I am writing this to find a pen pal. I want to make friends with someone who is good at English because I want to improve my English. I hope we can help each other in study and life. I think we can share our happiness and sadness together.
If you are interested, please e-mail me. I am looking forward to hearing from you.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇征友启事;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不得遗漏,可适当添加细节,以使行文连贯。
[写作步骤]
第一步:进行自我介绍;
第二步:阐述自己的需求,说明想找笔友的原因以及对笔友的要求;
第三步:表达期望,希望建立友谊并互帮互助。
[亮点词汇]
①improve提高,改善
②in one’s free time在某人空闲时间
③be good at擅长于……
④help each other互相帮助
⑤look forward to期待
[高分句型]
①I want to make friends with someone who is good at English because I want to improve my English. (because引导的原因状语从句;who引导的定语从句)
②I think we can share our happiness and sadness together. (省略that的宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表