四川省攀枝花2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

四川省攀枝花2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

四川省攀枝花2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题
【考试范围:全册】
(总分150分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分30分)
1. A.Yes, she is Mary Miller. B.Hi, Mary. C.Yes, she is.
2. A.Yes, I am. B.Yes, it is. C.No, I’m not.
3. A.It’s 764-3748. B.It’s red. C.Zero.
4. A.Thanks. B.My name’s Frank. C.It’s a map.
5. A.Good morning. B.Thanks. C.Nice to meet you, too.
6.Who cooks lunch for the boy
A.His mother. B.His grandmother. C.His father.
7.Which club is the girl in on Saturdays
A.The Dancing Club. B.The Drawing Club. C.The Music Club.
8.What don’t they have
A.Carrots. B.Tomatoes. C.Eggs.
9.What is Andy’s telephone number
A.637-9204. B.639-7025. C.697-3205.
10.A.Brown. B.Black. C.Blue.
11.Which boy is Mike
A.The tall one. B.The short one. C.The boy under the tree.
12.A.His friend. B.His mum. C.His pet dog.
13.What’s that
A.U. B.W. C.D.
14.What is Alex’s phone number
A.272-3581. B.272-3518. C.272-3508.
15.What class is the boy in
A.Class Two, Grade Seven.B.Class Five, Grade Eight. C.Class Eight, Grade Seven.
听1段对话,回答以下小题。
16.Who is calling Molly
A.Steven. B.Peter. C.Tom.
17.When will Molly call the man back
A.This morning. B.This afternoon. C.Tomorrow afternoon.
听对话,回答以下各小题。
18.What is Andrew’s favourite subject
A.English. B.Chinese. C.PE.
19.What club does the girl want to join
A.The sports club. B.The swimming club. C.The English club.
20.Who can the girl call
A.Andrew. B.Andrew’s teacher. C.Mr Zhang.
二、单项选择(满分10分)
21.—Is this ________ blue bag
—No. It’s ________.
A.her; my B.hers; my C.hers; mine D.her; mine
22.—________ do they go to the music club
—They go on Monday and Friday.
A.Who B.Whose C.What time D.When
23.There ________ some pictures of famous people on the wall.
A.is B.has C.are D.have
24.— Does your brother love animals
— ________. And dogs are his favourite.
A.Yes, she does B.No, she doesn’t C.Yes, he does D.No, he doesn’t
25.Peter is good at ________ English songs.
A.sing B.sings C.singing D.to sing
26.December is the ________ month of the year.
A.eleven B.twelve C.eleventh D.twelfth
27.My grandma prepares breakfast ________ me every day.
A.in B.for C.at D.to
28.Mrs Smith has ________ son. He likes playing ________ drums.
A.a; / B.a; a C.a; the D.the; the
29.—What do you think of maths
—Well, I think it’s difficult but ________ for me.
A.easy B.boring C.hard D.useful
30.We have got ______food in the fridge. Let’s go to buy some.
A.little B.a little C.few D.a few
三、补全对话(满分10分)
用下面所给句子完成对话,有两项多余,从所给的选项中选出最佳选项。
A: Hello, Jean! Do you have a new friend in the school
B: Yes. 31
A: What class is she in
B: 32
A: Where is she from
B: 33
A: What does she like
B: Sport. 34
A: That’s great! I like playing ping-pong too. Can I be friends with her
B: Sure. She likes making friends.
A: Where is she now
B: She is in the library. 35
A: Yes. Let’s go.
A.And her name is Nancy.
B.She is from the UK.
C.She really likes playing ping-pong.
D.What’s her favourite sport
E.Oh, we are in the same class.
F.Many students in my class like her.
G.Would you like to go and meet her
四、完形填空(满分15分)
(一)
阅读下面短文,从短文后各题所给的三个选项(A,B和C)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Food is colorful. Some food is green, some food is red, and some is 36 . Now more and more people like to eat black rice, black beans, black grapes. 37 do they like black food
Some people say, black food can make gray hair into black hair. Black food is 38 for the heart (心脏). Black food can help 39 become clever. Black food is very good, but we need food with different 40 . Doctors say that it isn’t good to be choosy (挑剔的) about the food.
36.A.white B.orange C.black
37.A.Why B.When C.Where
38.A.good B.bad C.small
39.A.teachers B.children C.classes
40.A.days B.colors C.prices
(二)
Rick’s mother’s 41 is coming. Rick is not happy today because he 42 money. He can’t 43 a gift for his mother. On his way to school, he walks by a shop. There 44 many beautiful cards in the shop. When he looks at the cards, he has 45 idea. He feels happy and excited. He wants to go home quickly and make his own card for his mother. Now, he knows he can still give her something special.
He 46 a nice picture on a piece of paper. On the right of the picture, a boy gives a woman a flower. On the 47 of the picture, he writes, “To my dear mother, you are the best mother in the world. I love you and thank you. Happy Birthday!” What a wonderful card!
On his mother’s birthday, Rick gives 48 to his mother. After his mother sees the card, tears (眼泪) come down her face. “ 49 are you crying, Mum ” Rick asks. “Because I have a great son. I like your gift very much,” she says. Rick feels very 50 .
41.A.day B.holiday C.birthday
42.A.don’t have B.have no C.doesn’t have
43.A.buy B.send C.show
44.A.are B.be C.is
45.A.a B.an C.the
46.A.draws B.finds C.gets
47.A.middle B.left C.front
48.A.the card B.a card C.the flower
49.A.What B.When C.Why
50.A.happy B.real C.important
阅读理解(满分 50分)
A
Mary is a student in Class Two, Grade Seven from No.7 Yucai Middle School. Gina, Alan and Bob are her friends. They are in Class Eight. They are very happy because the winter vacation (寒假) is coming and they can do many things they want. So they find some information.
The Sports StadiumRun, walk, jog, play soccer...you can do any sport you like. Ticket (票): 10/person (人) Opening time:10:00—21:00, every day Email: dale2g@ Tel: 13682303260 Happy ValleyWelcome to Happy Valley with your friends! Ticket: 230/person Opening time: 10:00—21:00, every day Email: david2g@ Tel: 18892305471
Wanda PlazaBig Sale! You can buy clothes at very good prices here. Look! The trousers in all colors will be 40% off (减价). Opening time: 10:00—22:30, every day Email: anna2g@ Tel: 13882307798 Wuhou TempleYou can know about some great people’s stories, like Zhuge Liang and Liu Bei. Ticket: 50/person Opening time: 9:00—18:00, every day. Email: sophie2g@ Tel:18882300325
All the tickets will be 30% off for students from 7 to 18, and free for children under 7.
51.Bob wants to know more about history. Where can he go
A.Happy Valley. B.Wanda Plaza. C.Wuhou Temple.
52.Mary and her three friends want to play volleyball in the stadium. They need ________.
A. 28 B. 40 C. 50
53.Which sentence is NOT right
A.Wanda Plaza only has trousers in all colors.
B.Alan cannot visit Wuhou Temple in the evening.
C.Bob, Mary, Gina and Alan are not in the same class.
54.Mary and her friends can ________ for more information about Happy Valley.
A.call 18882300325 B.email David C.email Anna
55.Where may (可能) the students find the information
A. B. C.
B
Everyone has a family name. In China, the family name is the first name. But in English countries, the family name is the last name. Do you know how English people get their family names And what do they mean English people usually get their family names in these ways (方式).
First, some family names come from the places of their homes. If (如果) a man lives on or near a hill, his family name may be (可能是) Hill. In England, people’s names may be Wood, Lake because they live near the wood (树林) or the lake.
Second, some family names come from a person’s job. If a person is a cook who works in a restaurant (饭店) and cooks food for the guests, his family name may be Cook.
Third, many people get their family names from their father’s family names. If you hear the name “Jackson”, you can know that he is the son of Jack.
56.English people usually have ________ways (方式) to get their family names according to (根据) the passage (文章).
A.two B.four C.three D.five
57.A man lives near the lake. His family name may be ________.
A.Hill B.Lake C.Wood D.Cook
58.A boy’s family name is Jackson because he is ________.
A.Jack’s father B.Jack’s best friend C.the grandfather of Jack D.the son of Jack
59.The passage is mainly (主要地) about ________ in English countries.
A.family names B.English people C.hills and lakes D.jobs and homes
60.In China and English countries, the names are____________.
A.same B.different C.nice D.like
C
Hello, I am Lucy. This is my uncle’s farm. It is a big farm! This summer I want to go to the farm with my parents. Here is some information about the farm.
The farm is open from 9:30 a.m. to 4:30 p.m. from Monday to Friday. What you can do:① See all kinds of small animals. ② Make cake. ③ Pick vegetables and fruit. ④ Go fishing in the river. ⑤ Enjoy the food at a farm house restaurant. What you can’t do:① Don’t feed animals with your own (自己的) food. ② Never swim in the river. You should pay: $5 for an adult (成年人) and $10 for a child (over 3 years old). Tel: (480) 892-5874 E-mail: childrentar@
61.When can we go to the farm
A.On Tuesday morning. B.On Friday evening.
C.On Saturday afternoon. D.On Sunday afternoon.
62.What can we do if we go to the farm
A.We can swim in the river. B.We can feed animals with our own food.
C.We can’t go fishing in the river. D.We can pick vegetables and fruit.
63.How much should the writer’s family pay for the trip to the farm
A.$10. B.$20. C.$30. D.$40.
64.Which of the following explains (解释) the meaning of the underlined sentence (句子)
A. B. C. D.
65.What is the main (主要的) idea of the passage (文章)
A.It tells us the farm is beautiful.
B.It tells us some information about the farm.
C.It tells us they have a good time on the farm.
D.It tells us we can see all kinds of animals on the farm.
D
Hi there! My name is DeepSeek, and I’m an AI, just like a super-smart robot friend. I live inside computers, phones and also in the internet.
A big team of very kind people work together to create (创造) me. They make me help everyone—kids like you, grown-ups, teachers, and even grandmas!
How did they do it First, they teach me with so many stories and facts—like giving me a mountain of books, pictures, and even jokes. Second, they use magic computer tools (工具) to help me learn how to talk, answer questions, and tell fun stories about dinosaurs or spaceships! They also practice with me—just like how you practice counting or drawing! Every time I make a mistake, they help me get smarter.
I love answering questions! If you ask me, “Why is the sky blue ” I’ll try to tell you the coolest answers. I can help you spell your name or count to 100-super fast! I can even practice English with you. I also like telling stories! I really love helping kids like you learn new things. Guess what I never sleep! Ask anytime you need me.
But there’s one thing I can’t do: I can’t hug you (I wish I could!). I’m just words on a screen, but I’ll always be your friend who listens and tries to make you smile.
66.DeepSeek is a/an ________.
A.computer B.phone C.AI D.robot
67.A big team of very kind people create DeepSeek in many ways EXCEPT (除了) ________.
A.teaching him with so many stories and facts B.using magic computer tools to help him learn
C.taking him to see the beautiful world around D.practicing with him and helping him get smarter
68.What is Para.4 is mainly telling us
A.What is DeepSeek B.What can DeepSeek do
C.What can’t DeepSeek do D.How do people make DeepSeek
69.What can we learn from the passage
A.DeepSeek is a real robot that can hug people. B.DeepSeek can sleep and dream like humans.
C.DeepSeek can only answer questions about science. D.DeepSeek can helps people learn new things.
70.What is the best title for the passage
A.DeepSeek—An AI to Help B.DeepSeek—The Best AI in the World
C.DeepSeek—Good or Bad D.DeepSeek—The Way to the Future
六、选词填空(满分10分)
将下列单词的适当形式填入空格,每词只能填一次。
have a interest with dress they because usually like tooth
Look! Who are they Oh, they are three Chinese astronauts (宇航员). Let’s learn about 71 everyday life in the space station (空间站).
They always get up at about 5:40 a.m. And then they get 72 . Next, they wash their faces and brush 73 . After that, it’s time for them 74 breakfast. As we all know (众所周知), they eat quickly 75 they have lots of work to do. At 8:00 a.m., they start to work. In the station, they can see the sunrise (日出) 16 times a day. It’s really 76 ! They always have lunch at 12:00. And then, they 77 to eat an apple. Do they have a sleep after lunch Yes. They go into the sleeping bags at 1:00 p.m. After 78 hour, they start to work again. At 6:00 p.m., it’s time for them to exercise to keep healthy. At 8:00 p.m., they finish a day’s work. Then they can talk 79 their family or friends on the phone. They 80 go to sleep at 11:00 p.m. Do you also have an unusual and meaningful life
七、任务型阅读(满分10分)
根据短文内容,按要求回答问题。
One day, a teacher and his students go to visit a farm. They want to have a class there. On the farm, they first see many animals. They all have a good time.
They then come to the farm house. Behind it are some beautiful roses. They come in many colours—red, white, yellow and pink. The teacher gets some soil (土壤) from under a rose plant. “Smell (闻) it:” The teacher says.
A student does it and says, “Ms Wang, it smells like roses!”
The teacher asks, “Do you know why the soil smells like roses ”
The student says, “I don’t know. Why ”
The teacher says, “Peter, that is because of the fallen (落下的) roses on it. So you should make friends with good people in your life. That way, you can also be like the people you are with.”
“Thank you, Ms Wang. Classes never end in the classroom!”
81.Where are the roses (不超过7个词)
82.How many colours of roses do they see (不超过7个词)
83.Who smells the soil (写出具体的人名。答案不超过5个词)
84.Who are like roses in Peter’s life (不超过8个词)
85.What does Peter learn from the roses and soil
八、书面表达(满分15分)
86.请你根据下列表格中的活动和日期,为你的学校写一则通知。不少于40词。
Dates Activities
September 20 An English party
November 10 A school trip
November 26 A basketball game
December 20 School Day
Dear students,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
This is a really busy term! Have a nice day!
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】Is Mary Miller your friend
2.B
【原文】Is science your favorite subject
3.A
【原文】What’s your telephone number
4.C
【原文】What’s this in English
5.C
【原文】Nice to meet you, Gina.
6.C
【原文】A: Does your mother cook lunch for you
B: No, my father does.
7.A
【原文】A: Are you in any club
B: Yes, I often go to the Music Club on Fridays and go to the Dancing Club on Saturdays.
8.B
【原文】A: Mom, I want eggs and tomatoes for lunch.
B: Oh dear, we don’t have tomatoes. How about carrots
A: Okay, carrots are good for us.
9.B
【原文】A: Andy, is your telephone number 637-9204
B: No, it’s 639-7025. 637-9204 is my son’s phone number.
10.B
【原文】A: What color is your jacket, Sam
B: It’s black. Bill’s jacket is black too.
Q: What color is Bill’s jacket
11.B
【原文】A: Look, the boy over there is Mike. He is our new classmate.
B: Which boy The tall one
A: No, the short one. Let’s go and say hello to him.
12.D
【原文】A: What did you do last weekend, Susan
B: I went to the restaurant for dinner with my parents. What about you, Bob
A: I read an interesting story book about a lovely dog for my pet dog.
Q: Who did Bob read the story book for
13.B
【原文】A: What’s that
B: It’s W.
14.A
【详解】A: Is Alex's phone number 272-3518, Eric
B: No, it's 272-3581.
15.B
【详解】W: Are you in class to Grade Seven
M: No, I'm not. I'm in Class Five, Grade Eight.
16.A 17.B
【原文】M: Hello, this is Steven. May I speak to Molly, please
W: Sorry, she isn’t in. She is visiting a zoo with Tom and Peter.
M: Could you please ask her to call me back this afternoon She has my phone number.
W: No problem. I’ll tell her about it.
M: Thank you, goodbye.
18.C 19.B 20.C
【原文】W: What’s your favourite subject, Andrew
M: PE.
W: Are you in the school sports club
M: Yes, I am. And I’m also in the swimming club.
W: Can you swim well
M: Yes, I can.
W: I can swim, too. I want to join the swimming club, too.
M: Good. You can call Mr Zhang at nine zero eight nine five six three.
Q: What is Andrew’s favourite subject
Q: What club does the girl want to join
Q: Who can the girl call
21.D
【详解】句意:——这是她的蓝色包吗?——不,它是我的。
考查物主代词辨析。her她的,形容词性物主代词;my我的,形容词性物主代词;hers她的,名词性物主代词;mine我的,名词性物主代词。根据“—Is this...blue bag —No. It’s...”可知,第一空前为“this”,后接名词“bag”,需用形容词性物主代词her;第二空后无名词,需用名词性物主代词mine。故选D。
22.D
【详解】句意:——他们什么时候去音乐俱乐部?——他们在星期一和星期五去。
考查特殊疑问词辨析。Who谁,用于询问人;Whose谁的,用于询问所属关系;What time几点,通常用于询问具体的时间点;When什么时候,用于询问较为宽泛的时间范围或具体日期等。根据答语“They go on Monday and Friday.”可知,这里是在询问去音乐俱乐部的时间,且不是具体的时间点,而是较为宽泛的星期几,所以应该用When。故选D。
23.C
【详解】句意:墙上有一些名人的照片。
考查there be句型。is用于单数名词或不可数名词前;has有,不能与there be句型连用;are用于复数名词前;have有,不能与there be句型连用。根据“there”可知本句为there be句型,遵循“就近原则”,空格后“some pictures”是复数名词,be动词应用are。故选C。
24.C
【详解】句意:——你哥哥喜欢动物吗?——是的,他喜欢。而且狗是他的最爱。
考查一般疑问句的回答。Yes, she does是的,她喜欢;No, she doesn’t不,她不喜欢;Yes, he does是的,他喜欢;No, he doesn’t不,他不喜欢。根据问句中“your brother”可知,答语中应用男性人称代词“he”;再根据答语后句“And dogs are his favourite.”可知,此处应作肯定回答,应用Yes, he does。故选C。
25.C
【详解】句意:彼得擅长唱英文歌曲。
考查非谓语动词。be good at doing sth“擅长于某事”。故选C。
26.D
【详解】句意:十二月是一年中的第十二个月。
考查序数词用法。eleven十一,基数词;twelve十二,基数词;eleventh第十一,序数词;twelfth第十二,序数词。根据“December is the…month of the year.”可知,此处指十二月是一年中的第十二个月,应用序数词twelfth,表示顺序。故选D。
27.B
【详解】句意:我的奶奶每天为我准备早餐。
考查介词辨析。in在……里面;for为了;at在;to到。prepare sth. for sb.“为某人准备某物”,是固定搭配,应该使用介词for。故选B。
28.C
【详解】句意:史密斯夫人有一个儿子。他喜欢打鼓。
考查冠词用法。a一个(不定冠词,表泛指,用于辅音音素开头的单词前);the这个。“son”是可数名词单数,此处表示泛指,son以辅音音素开头,第一空填a;“drums”是乐器,play后接乐器需要加定冠词the,第二空填the。故选C。
29.D
【详解】句意:——你觉得数学怎么样?——嗯,我觉得它很难,但对我来说是有用的。
考查形容词辨析。easy容易的;boring无聊的;hard困难的;useful有用的。根据“it’s difficult but”可知,此处表示转折关系,前面说困难,后面应表达积极的意义,useful符合语境。故选D。
30.A
【详解】句意:我们冰箱里几乎没有食物了。我们去买一些吧。
考查代词辨析。little修饰不可数名词,表示否定含义;a little修饰不可数名词,表示肯定含义;few修饰可数名词,表示否定含义;a few修饰可数名词,表示肯定含义。根据空格后“food”是不可数名词,可排除C和D;又根据后一句“Let’s go to buy some.”可知,食物不足,应用表示否定含义的little。故选A。
31.A 32.E 33.B 34.C 35.G
【导语】本文对话围绕介绍新朋友Nancy展开,涉及她的背景、兴趣爱好,并最终促成A与Nancy的见面。
31.根据“Do you have a new friend in the school ”可知,应介绍自己的新朋友是谁,选项A“她的名字是Nancy”符合,故选A。
32.根据“What class is she in ”可知,应回应她在的班级,选项E“哦,我们在同一个班级”符合,故选E。
33.根据“Where is she from ”可知,应回应她来自哪里,选项B“她来自英国”符合,故选B。
34.根据“That’s great! I like playing ping-pong too.”可知,此处应是提到她喜欢打乒乓球。选项C“她非常喜欢打乒乓球”符合,故选C。
35.根据“Yes. Let’s go.”可知,此处是邀请对方一起去做某件事,选项G“你想去见她吗”符合,故选G。
36.C 37.A 38.A 39.B 40.B
【导语】本文主要介绍了为什么人们喜欢黑色的食物。
36.句意:一些食物是绿色的,一些是红色的,一些是黑色的。
white白色;orange橘色;black黑色的。根据“Now more and more people like to eat black rice, black beans,”可知后文谈到黑色食物,故选C。
37.句意:为什么人们喜欢吃黑色食物呢?
Why为什么;When什么时候;Where哪里。根据“Some people say, black food can make gray hair into black hair.”可知后文谈到吃黑色食物的好处,故空处是询问原因。故选A。
38.句意:黑色食物对心脏有好处。
good好的;bad差的;small小的。根据“Some people say, black food can make gray hair into black hair. Black food is...for the heart (心脏).”可知此处谈到吃黑色食物的好处,故应是对心脏有好处。故选A。
39.句意:黑色食物可以帮助孩子们变得聪明。
teachers老师;children孩子;classes课。根据“become clever.”可知是帮助孩子们变聪明,故选B。
40.句意:黑色食物很好,但是我们需要不同颜色的食物。
days日子;colors颜色;prices价格。根据“Doctors say that it isn’t good to be choosy (挑剔的) about the food.”可知不能挑食故要吃不同颜色的食物,故选B。
41.C 42.C 43.A 44.A 45.B 46.A 47.B 48.A 49.C 50.A
【导语】本文主要讲了Rick为了母亲的生日准备礼物的故事。
41.句意:瑞克妈妈的生日快到了。
day天;holiday假期;birthday生日。根据“On his mother’s birthday”可知,此处说的是他的妈妈的生日。故选C。
42.句意:瑞克今天不高兴,因为他没有钱。
don’t have没有,主语是第一人称;have no没有,主语是第一人称;doesn’t have没有,主语是第三人称单数。句子主语是he,是第三人称单数,此处应该用doesn’t have。故选C。
43.句意:他不能给他妈妈买礼物。
buy买;send送;show展示。buy sth. for sb.意为“给某人买某物”,固定词组,此处说的是给妈妈买礼物。故选A。
44.句意:商店里有许多漂亮的卡片。
are是,主语是复数;be是,动词原形;is是,主语是单数。句子主语是many beautiful cards,是复数名词,be动词用are。故选A。
45.句意:当他看到卡片的时候,他有了一个主意。
a一个,表泛指,用于辅音音素开头的词之前;an一个,表泛指,用于元音音素开头的词之前;the表特指。此处泛指一个主意,idea是元音音素开头的词,应该用冠词an。故选B。
46.句意:他在一张纸上画了一幅漂亮的画。
draws画;finds找到;gets得到。根据“On the right of the picture, a boy gives a woman a flower.”可知,瑞克给妈妈画了一幅画。故选A。
47.句意:在照片的左边,他写道:“给我亲爱的妈妈,你是世界上最好的妈妈。我爱你,谢谢你。生日快乐!”
middle中间的;left左边;front前面。根据“On the right of the picture”可知,此处说的是在图片的左边写了一些话。故选B。
48.句意:在他妈妈生日那天,瑞克把卡片送给了他妈妈。
the card这张卡片;a card一张卡片;the flower花。此处特指上文中提到的卡片,应该用the card。故选A。
49.句意:妈妈,你为什么哭?
What什么;When什么时候;Why为什么。根据“Because I have a great son.”可知,此处在询问妈妈哭的原因,应该用why进行提问。故选C。
50.句意:瑞克感到很开心。
happy开心的;real真正的;important重要的。根据“Because I have a great son. I like your gift very much”可知,听到妈妈喜欢自己的礼物,瑞克应该是感到很开心。故选A。
51.C 52.A 53.A 54.B 55.C
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了玛丽和她的朋友们在寒假前收集的一些娱乐休闲场所的信息,包括体育场馆、购物广场、游乐园和文化景点,并提供了票价、开放时间和联系方式等细节。
51.细节理解题。根据文章关于Wuhan Temple的介绍:“You can know about some great people’s stories, like Zinge Liang and Lin Bei.”可知,想了解历史故事应该去武汉庙。故选C。
52.推理判断题。根据“Ticket (票): 10/person (人)”以及“All the tickets will be 30% off for students from 7 to 18”可知玛丽和她的三个朋友共4人,都是学生,每人票价:10 × 0.7 = 7。4人总价为:7 × 4 = 28。故选A。
53.细节理解题。根据“The trousers in all colors will be 40% off (减价).”可知原文并未说万达广场只卖裤子,因此该表述不正确。故选A。
54.细节理解题。根据Happy Valley的联系方式“Email: david2g@, Tel: 18892305471”可知要了解更多信息应给David发邮件。故选B。
55.推理判断题。根据“They are very happy because the winter vacation (寒假) is coming and they can do many things they want. So they find some information.”以及全文呈现多处场所信息可知本文为当地的新闻报纸刊登的广告。故选C。
56.C 57.B 58.D 59.A 60.B
【导语】本文介绍了英语国家姓氏的来源及特点,指出中国姓氏在前、英语国家姓氏在后的差异,并详细说明了英语国家人民获取姓氏的三种主要方式——源于居住地、源于职业、源于父亲的姓氏。
56.细节理解题。根据“First... Second... Third...”可知,英语国家人民获取姓氏的方式共有三种,分别是源于居住地、源于职业、源于父亲的姓氏。故选C。
57.细节理解题。根据“In England, people’s names may be Wood, Lake because they live near the wood or the lake”可知,住在湖边的人,姓氏可能是“Lake(湖)”。故选B。
58.细节理解题。根据“If you hear the name ‘Jackson’, you can know that he is the son of Jack”可知,“Jackson”的含义是“杰克的儿子”。故选D。
59.主旨大意题。文章开篇对比中西方姓氏位置差异,随后重点介绍英语国家姓氏的三种来源及含义,核心围绕“姓氏(family names)”展开。故选A。
60.细节理解题。根据“In China, the family name is the first name. But in English countries, the family name is the last name”可知,中国姓氏在前,英语国家姓氏在后,因此两者的姓名“不同(different)”。故选B。
61.A 62.D 63.B 64.B 65.B
【导语】本文主要介绍了Lucy 叔叔的农场,包括开放时间、可做与不可做的事、费用及联系方式等信息。
61.细节理解题。根据“The farm is open from 9:30 a.m. to 4:30 p.m. from Monday to Friday.”可知,农场周一至周五上午9:30至下午4:30开放,周二早上符合。故选A。
62.细节理解题。根据“What you can do:… Pick vegetables and fruit.”可知,可摘蔬菜水果。故选D。
63.推理判断题。根据“This summer I want to go to the farm with my parents.”以及“You should pay: $5 for an adult (成年人) and $10 for a child (over 3 years old).”可知,父母是成年人,费用共计为$10;Lucy需要付费$10,共计$20。故选B。
64.词句猜测题。根据“Enjoy the food at a farm house restaurant.”可知,可以在农家乐餐厅享用食物,对应的是和家人一起用餐的场景图。故选B。
65.主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了这个农场的相关信息(开放时间、可做和不可做的事、收费等),B项符合。故选B。
66.C 67.C 68.B 69.D 70.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了DeepSeek这个由很多人合作创造的人工智能。
66.细节理解题。根据“Hi there! My name is DeepSeek, and I’m an AI.”可知,DeepSeek是一个人工智能。故选C。
67.细节理解题。根据“First, they teach me with so many stories and facts...Second, they use magic computer tools (工具) to help me learn how to talk...They also practice with me...Every time I make a mistake, they help me get smarter.”可知,创造DeepSeek的方式不包括带它去看周围美丽的世界。故选C。
68.段落大意题。根据“I love answering questions! If you ask me... I can help you... I can even practice English with you. I also like telling stories! I really love helping kids like you learn new things.”可知,这一段主要在讲述DeepSeek能做什么。故选B。
69.细节理解题。根据“I really love helping kids like you learn new things.”可知,它能帮助人们学习新东西。故选D。
70.最佳标题题。文章主要介绍了DeepSeek这个人工智能的功能和特点等,它是一个能帮助人们的人工智能。故选A。
71.their 72.dressed 73.teeth 74.to have 75.because 76.interesting 77.like 78.an 79.with 80.usually
【导语】本文介绍了中国三名航天员在空间站的日常生活,包括作息、饮食、工作等安排,展现了航天员充实且规律的太空生活。
71.句意:让我们了解他们在空间站的日常生活。根据“learn about…everyday life”可知,此处是了解他们的日常生活,修饰名词需用they的形容词性物主代词their。故填their。
72.句意:然后他们穿好衣服。根据“And then they get”可知,他们起床后是穿衣服,get dressed是固定搭配,意为“穿衣服”。故填dressed。
73.句意:接下来,他们洗脸、刷牙。根据“brush…”可知,此处指刷牙,tooth是可数名词,“刷牙”需用复数形式teeth。故填teeth。
74.句意:之后,到了他们吃早餐的时间。根据“it’s time for them…breakfast.”可知,此处是“It’s time for sb. to do sth.”句型,意为“到了某人做某事的时间”。故填to have。
75.句意:我们都知道,他们吃得很快,因为他们有很多工作要做。根据“they eat quickly…they have lots of work to do.”可知,前后句是因果关系,用连词because引导原因状语从句。故填because。
76.句意:这真的很有趣!根据“It’s really…”可知,此处描述事物的特点,用形容词interesting“有趣的”作表语。故填interesting。
77.句意:然后,他们喜欢吃一个苹果。根据“they”可知,主语复数,句子为一般现在时,谓语动词用原形like。故填like。
78.句意:一小时后,他们又开始工作。根据“After…hour”可知,表示一小时后,hour以元音音素开头,“一个”用不定冠词an。故填an。
79.句意:然后他们可以和家人或朋友打电话聊天。根据“talk…their family or friends”可知,此处表示和家人或朋友打电话聊天,talk with是固定搭配,意为“和……交谈”。故填with。
80.句意:他们通常在晚上11点睡觉。根据“They…go to sleep”可知,此处修饰动词go,需用usual的副词形式usually。故填usually。
81.They are behind the farm house. 82.They see four colours of roses. 83.Peter smells the soil. 84.Good friends are like roses in Peter’s life. 85.He learns that classes never end in the classroom.
【导语】本文主要讲述了一位老师带着学生去参观农场,通过让学生闻玫瑰花土壤的气味来告诉他们要和好人交朋友,那样的话他们也会成为好人。
81.根据第二段“They then come to the farm house. Behind it are some beautiful roses.”可知,玫瑰花在农场后面。故填They are behind the farm house.
82.根据第二段“They come in many colours—red, white, yellow and pink.”可知,他们看见了四种颜色。故填They see four colours of roses.
83.根据第六段“The teacher says, ‘Peter, that is because of the fallen (落下的) roses on it...’”可知,Peter闻了玫瑰花的土壤。故填Peter smells the soil.
84.根据第六段“Peter, that is because of the fallen (落下的) roses on it. So you should make friends with good people in your life. That way, you can also be like the people you are with.”可知,好朋友就像Peter生命中的玫瑰。故填Good friends are like roses in Peter’s life.
85.根据最后一段“Thank you, Ms Wang. Classes never end in the classroom!”可知,Peter认识到课永远不会在教室里结束。故填He learns that classes never end in the classroom.
86.
例文
Dear students,
We are happy to announce some exciting activities this term. On September 20, there will be an English party in the hall. On November 10, we will have a fun school trip. On November 26, join us for a basketball game. Finally, on December 20, celebrate School Day with us. Please come and enjoy these events. We look forward to your participation.
This is a really busy term! Have a nice day!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一则通知;
②时态:一般现在时和一般将来时;
③提示:基于表格中的日期和活动,清晰列出每个事件并鼓励学生们积极参与。
[写作步骤]
第一步:开头用1—2句话宣布通知目的,引起同学们的注意;
第二步:按日期顺序描述表格中的四个活动;
第三步:结尾用1—2句话鼓励同学们参与,并表达期待。
[亮点词汇]
①announce 宣布
②activities 活动
③participation 参与
[高分句型]
①On September 20, there will be an English party in the hall.(运用了there be句型)
②Please come and enjoy these events.(运用了祈使句表达请求)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表