资源简介 四川省自贡市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分150分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分30分)1.What time is it now A. B. C.2.Where are they A. B. C.3.What color is Jack’s hat A. Red. B.Blue. C.Yellow.4.What does the girl like A. B. C.5.What is this A. B. C.6.What class is Grace in A.Class 9. B.Class 6. C.Class 8.7.How many students are there in Betty’s class A.Twenty. B.Twenty four. C.Forty four.8.What does Jenny do in the evening A.She watches TV. B.She listens to music. C.She plays sports.9.Where is the library A.It’s behind the sports field.B.It’s in front of the sports field.C.It’s between the sports field and the classroom building.10.What’s in the bag A.Some books. B.Some apples. C.Some pictures.听下面一段材料,完成下面小题。11.Does Lily have a basketball A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.We don’t know.12.What sport do they play A.Baseball. B.Basketball. C.Ping-pong.听下面一段材料,完成下面小题。13.What’s Jim’s favourite subject A.P.E. B.History. C.Art.14.Jim is good at _______.A.sports B.cooking C.drawing15.Who has the conversation with Jim A.His sister. B.His friend. C.His teacher.听材料,回答下列小题。16.Where is Kate from A.Canada. B.China. C.Australia.17.When is Ella’s birthday A.On 8th May. B.On 5th August. C.On 15th August.18.Who usually cooks the food for the party A.Ella’s dad. B.Ella’s mum. C.Ella’s friend.19.What food does Kate like best A.Chicken. B.Noodles. C.Jiaozi.20.What does Kate think of Ella’s birthday food A.It’s meaningful. B.It’s special. C.It’s interesting.完形填空(满分15分)(一)Hi, my name is Charlie. I am in No. 7 Middle School. Here are some nice photos.The first one is a photo of my family. The boy 21 blue is me. Those are my 22 , Frank and Alice. My father Frank is 38 and my mother Alice is 36. Coco is in my family, too. She is a 23 and her fur (毛) is brown. She hardly barks (吠) and she is very friendly. 24 is the girl in green She is my sister Kate.My friends Tom and Sally are in the next picture. I 25 them on school days. Sally is nice to me. She helps me with my English.21.A.on B.for C.in22.A.parents B.grandparents C.uncles23.A.map B.dog C.key24.A.Who B.What C.How25.A.say B.thank C.meet(二)Good morning! I 26 Jeff. Look at this cap. 27 is red. It’s Bob’s cap. That is a 28 . What 29 is it It is green. It is my green ruler. I can 30 it—R-U-L-E-R. My pen is black 31 blue. This is 32 key. It’s Frank’s key. 33 yellow. 34 that Oh, it’s an orange. It is 35 . It is Mary’s orange.26.A.is B.are C.am27.A.It B.Its C.This28.A.ruler B.cup C.jacket29.A./ B.colour C.time30.A.see B.spell C.say31.A.and B./ C.is32.A.a B.an C.the33.A.That B.This’s C.It’s34.A.What B.What’s C.How’s35.A.black B.brown C.orange阅读理解(满分50分)ABig Sale (大减价) in Hua Xing Shop!trousers Color: black, blue Price (价格): 80 each, 150 for two shoes Color: white, black, brown Price: 78 each and get a cap for freeT-shirt Color: green, yellow, pink Price: 70 each and get a toy for free jacket Color: green, pink, black Price: 98 each, 180 for two根据材料内容选择最佳答案。36.How much is a pair of trousers A. 70. B. 75. C. 80.37.If you buy a pair of shoes, what can you get for free A.A toy. B.A schoolbag. C.A cap.38.If you have 200, what can you buy A.Three pairs of trousers. B.Two jackets. C.Three T-shirts.39.Mr. Green buys two ________ for 140 in the shop.A.pairs of trousers B.T-shirts C.pairs of shoes40.Which one is TRUE A.Wang Tao can buy white shoes in the shop.B.Lily buys a T-shirt and she gets a cap.C.Two caps are 78.BBob often puts his things everywhere.Look, this is Bob’s bedroom. It’s a big room. Some pictures and a clock are on the wall. We can see a desk and a chair in the room. A sofa and a bookcase are also in the room. Bob’s schoolbag is next to the sofa. His pencil box is under the desk. We can find some pencils, a pen and a ruler in the pencil box. His shoes and socks are under the sofa and a basketball is in the bookcase. The bookcase is next to the sofa. His books are on the bed.Bob likes his room but sometimes he can’t find his things easily. Can you help him 41.Bob’s room is ________.A.small B.new C.big42.We can see ________ in Bob’s room.A.a desk and some chairs B.some socks and a ruler C.some books and schoolbags43.Where is the bookcase A.It’s next to the sofa. B.It’s between the bed and the sofa. C.It’s between the desk and the bed.44.Bob’s pencil box is ________.A.on the desk B.on the bed C.under the desk45.Maybe you can help Bob to ________.A.keep tidy B.greet others C.find his friendsCJim likes riding bikes. He wants to buy a new bike, and he has his eye on (留意) a black bike in Zhimin Bicycle Store. But it sells at 40 dollars and it’s too expensive for him. So he decides to make (挣) pocket money.His neighbor Mrs.Smith has a 2-year-old dog. But she sometimes doesn’t have time to walk the dog. Jim helps her walk the dog once a week and Mrs. Smith pays him one dollar (美元) each time. Jim also helps Mr. Black clean the yard every Friday afternoon. Mr. Black pays him two dollars each time. One day, he finds he has enough (足够的) money to buy the bike. But he knows on TV that the children in a poor school don’t have enough school things. He feels so sorry for them. He thinks again and again, and decides to help them at last. He buys some pens and notebooks with the money and sends (送) them to the school. Though (虽然) he doesn’t get the bike, he is still happy to help people in need.46.Why does Jim make pocket money at the start of the story A.To buy a bike. B.To go for a trip. C.To have a picnic.47.How old is Mrs. Smith’s dog A.Two years old. B.Six months old. C.One year old.48.How much money does Jim make every week A.3 dollars. B.1.5 dollars. C.2 dollars.49.What does the underlined word "poor" in Paragraph 2 mean in Chinese A.炎热的 B.贫穷的 C.有用的50.From the text, we know Jim is________.A.quiet B.careful C.helpfulDA man has some puppy dogs for sale, from $30 to $50. A boy comes and wants to buy one.“Well, you need a lot of money to buy these dogs,” says the man.“I only have one dollar, but can I take a look ” the boy says unhappily.“OK,” says the man. Then he calls the dogs over. Four small dogs run out of the doghouse. Then the boy sees there is one more in the corner of the doghouse.Not very quickly, the small dog comes. He walks strangely (奇怪地). It looks like it’s difficult for him to walk.“I want that one when I have money,” the boy says.“But he can never run or play with you like these four dogs,” says the man.Then the boy shows the man one of his legs. His leg has a steel bracket (钢支架) on it.Looking at the man, he says, “You see, I don’t run well either. And he will need someone who can understand.”“How much ” asks the boy.“Zero. You can get it for free. There’s no charge for love and understanding,” says the man.“Oh, really You’re so nice! Thank you!” says the boy.51.Who is the man A.Seller. B.A farmer. C.A teacher.52.Why does the boy want the last dog A.Because it’s free. B.Because it’s like him. C.Because it can understand him.53.How may the boy feel at last A. B. C.54.What does the underlined word “charge” mean A.Rule. B.Price. C.Reason.55.What can be the best title of the story A.Kind Dog B.A Nice Shopping Trip C.Love and Understanding四、补全对话(满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(其中有一项为多余选项)A: Hello, Emma! Welcome to my home.B: Hello, Yaming, thanks. 56A: Thanks!B: 57A: It’s an apple tree. 58B: Yes, I do. Oh, you have some ducks.A: Yes.B: 59A: Thirteen. Seven are white and six are brown.B: Where are the other five A: Look! 60A.Do you like apples B.Your yard looks great.C.You’re welcome.D.What kind of tree is it E.They are behind the tree.F.How many ducks do you have 五、单词拼写(满分5分)61.There are many new students from different c like Ireland and Canada.62.We should spend more than one hour p sports every day. It’s good for us.63.Time is money. We must make good u of our time.64.Please work hard. Each subject is i for us.65.We are different from each o , everyone is special in the world.六、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填写一个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Water-Splashing Festival is 66 important festival for the Dai people. They usually live in Xishuangbanna. They think of the festival as the New Year and hold many 67 (activity) like splashing (泼洒) water, flying Kongming lanterns (孔明灯) and 68 (play) dragon boat races. Many visitors around the world like going there for holiday.Meissa Baidak, a lovely girl, 69 (come) from Russia. She was scared (害怕) at first when two 70 (woman) splashed water on her, 71 soon she joined in and had a good time. Water and 72 (laugh) joined together to make them feel like they were best friends. 73 fact, they didn’t know each other. Meissa wanted 74 (taste) delicious food when she stayed in Xishuangbanna. “I 75 (spend) my holiday in Xishuangbanna again next year,” she said.七、任务型阅读(满分10分)根据短文内容,完成图表中所缺信息,每空一词。Meimei is a student in Hope Middle School. There are lots of clubs in her school. Her favourite one is the Hanfu Club and now she is a member in it.At school, her favorite subject is Chinese. She can learn much about Chinese history, geography and culture (文化). After school, she can also learn a lot in the Hanfu Club. There are many activities in the club. For example, the members and Meimei have a discussion (讨论) every Tuesday afternoon. They talk about the hanfu in TV plays. Every Thursday afternoon, they have a hanfu-making lesson. They even learn to make the hanfu at the lesson.On November 16th, there is a festival (节日) for all hanfu lovers. On this big day, they wear hanfu to the streets, stores and parks. In December, they also have a big party before New Year’s Day. All the girls and boys in their club dance and sing old songs. Of course, they all wear very beautiful hanfu at the party.Now more students join the club like Meimei. They all love hanfu and are interested in Chinese culture. They often wear hanfu in different activities because they want more people to love hanfu and Chinese culture.The Hanfu Club in Hope Middle SchoolMeimei’s club There are 76 clubs in Meimei’s school but she joins the Hanfu Club.Reason Meimei joins this club and likes learning Chinese because she wants to 77 much about Chinese history, geography and culture.Club activities An activity on 78 They have a discussion.An activity on Thursday They learn to 79 the hanfu.Special activities on November 16th and before New Year’s Day There's a festival and a 80 for hanfu lovers.八、书面表达(满分20分)81.假设你是李华,你收到来自美国笔友Tom的邮件,请根据邮件内容进行回复。EmailTo: Lihua@zigongboy.comFrom: Tom@Dear Li Hua, How are you I hope you are well. I want to make a new friend in China. Can you tell me something about yourself What’s your favorite subject What do you like to do after school Do you have any hobbies What club do you join at school Please write to me soon. Yours, TomSend要求:1. 邮件内容需包含所有问题,可适当发挥;2. 语句通顺,语法正确;3. 词数:60—75词。Dear Tom,I’m glad to get your email.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】W: Look at the clock. It’s a quarter past nine.M: It's time for class.2.A【原文】M: Good morning, everyone. I am your PE teacher.W: Good morning, Mr. White. Nice to meet you.M: Nice to meet you, too.3.C【原文】M: Emma, is this yellow hat yours W: No, mine is red. This is jack’s.4.B【原文】M: Do you like bananas W: No I don’t. I like strawberries best.5.C【原文】M: What’s this in English W: It’s a ruler.6.A【原文】M: Here, Grace. I’m in Class Nine. Are you in Class Eight or Six W: Oh, my sister is in Class Eight. I’m in the same class as you.7.C【原文】M: How many students are there in your class, Betty W: Twenty boys and twenty four girls.8.C【原文】W: What do you do in the evening, Jenny M: I run for a while after dinner.9.B【原文】W: Where is the sports field, Tom M: It’s behind the library next to the classroom building.10.C【原文】W: Look at this nice bag. What’s in it M: There are some pictures.11.A 12.C【原文】W: Let’s play baseball, Jack.M: I don’t have a baseball. Do you have one, Lily W: No, I don’t. But I have two ping-pong bats and one basketball.M: OK. Let’s play ping-pong.W: Sounds good.13.A 14.C 15.B【原文】W: Hi, Jim. Can I ask you some questions M: Yes, please.W: What subjects do you have at school M: Let me see. Chinese, maths, English, music, P.E., art. I have ten subjects at school.W: So many. What’s your favorite subject M: P.E.W: Why M: Because it’s fun.W: So you join the sport club, right M: No, I joined the cooking club.W: Are you good at cooking M: Not really. I’m good at drawing, but I like eating and want to cook for my family.W: Good boy. That’s the bell. Let’s go to class. Goodbye.M: Bye.16.A 17.B 18.A 19.C 20.B【原文】My name is Kate Brown. I’m thirteen years old. I am from Canada but I study in No.15 Middle School in China this year. I have a good Chinese friend Ella. Her birthday is on August 5. She always has a party with some of her good friends in her house. They sit at the table and have a big dinner. Her dad is good at cooking and he usually cooks a lot of nice food for them. There is fish, mapo tofu, chicken and vegetable soup. But Jiaozi is her favourite. Ella is very happy to have dinner with her friends. She always has long noodles with eggs. Her mum says they’re a symbol of long life. I think it is very special.21.C 22.A 23.B 24.A 25.C【导语】本文是查理的自我介绍,他展示了两张照片,介绍了照片中的家人、宠物狗以及朋友的相关情况。21.句意:穿蓝色衣服的男孩是我。on在……上面;for为了;in穿着(后接颜色)。根据“blue”可知,此处表示穿蓝色衣服,in后接颜色表穿着,故选C。22.句意:那些是我的父母,弗兰克和爱丽丝。parents父母;grandparents祖父母;uncles叔叔们。根据“My father Frank is 38 and my mother Alice is 36.”可知,此处指的是父母,故选A。23.句意:她是一只狗,她的毛是棕色的。map地图;dog狗;key钥匙。根据“her fur is brown”和“She hardly barks”可知,此处指的是狗,故选B。24.句意:穿绿色衣服的女孩是谁?Who谁;What什么;How怎样。根据“She is my sister Kate.”可知,此处是对人进行提问,故选A。25.句意:我在上学的日子里见到他们。say说;thank感谢;meet见到。根据“My friends Tom and Sally are in the next picture.”可知,此处指上学日见到朋友,故选C。26.C 27.A 28.A 29.B 30.B 31.A 32.A 33.C 34.B 35.C【导语】本文是一篇应用文。通过一系列简短的句子,介绍了几件物品的颜色、归属以及拼写等基本信息。26.句意:我是杰夫。is是,第三人称单数;are是,复数;am是,第一人称单数。主语是“I”,be动词应用am。故选C。27.句意:它是红色的。It它;Its它的;This这个。空格指代前句的“this cap”,需用人称代词主格“It”作主语。故选A。28.句意:那是一把尺子。ruler尺子;cup杯子;jacket夹克。根据后文“my green ruler”和“I can spell it—R-U-L-E-R.”,可知此处物品是“ruler”。故选A。29.句意:它是什么颜色?/不填;colour颜色;time时间。根据答句“It is green.”可知,询问的是颜色。故选B。30.句意:我会拼写它——R-U-L-E-R。see看见;spell拼写;say说。根据破折号后的字母拼写“R-U-L-E-R”,动词应用“spell”。故选B。31.句意:我的笔是黑色和蓝色的。and和;/不填;is是。连接两个并列的形容词“black...blue”,需要连词and。故选A。32.句意:这是一把钥匙。a一个,用于辅音音素前,泛指;an一个,用于元音音素前,泛指;the这个,特指。空格后“key”以辅音音素开头,且首次提到,应用不定冠词“a”。故选A。33.句意:它是黄色的。That那个;This’s错误缩写;It’s它是。空格指代前文的“Frank’s key”,应用“It’s”作主语和系动词。故选C。34.句意:那是什么?What什么;What’s是什么;How’s怎样。根据答句“Oh, it’s an orange.”,此处是询问“那是什么?”。What’s that “那是什么?”。故选B。35.句意:它是橙色的。black黑色;brown棕色;orange橙色。根据前文“it’s an orange”,橙子的颜色通常是“橙色”。故选C。36.C 37.C 38.B 39.B 40.A【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了华兴商店的大减价活动,详细列出了不同商品的颜色、价格及优惠信息。36.细节理解题。根据“trousers”部分的信息“Price (价格): 80 each, 150 for two”可知,一条裤子的价格是80元。故选C。37.细节理解题。根据“shoes”部分的信息“Price: 78 each and get a cap for free”可知,买一双鞋可以免费得到一顶帽子。故选C。38.细节理解题。根据“jacket”部分的信息“Price: 98 each, 180 for two”可知,两件夹克的价格是180元,200元足够买两件夹克。而三条裤子的价格最低为150+80=230元,三件T恤的价格最低为70×3=210元,均超过200元。故选B。39.细节理解题。根据“T-shirt”部分的信息“Price: 70 each”可知,一件T恤70元,两件就是140元。而两条裤子的价格是150元,两双鞋的价格是78×2=156元,均超过140元。故选B。40.细节理解题。根据“shoes”部分的信息“Color: white, black, brown”可知,王涛可以在商店里买到白色的鞋子。B选项中,根据“T-shirt”部分的信息,买T恤送的是玩具,不是帽子;C选项中,文章并未提及帽子的价格,只提到买鞋送帽子。故选A。41.C 42.B 43.A 44.C 45.A【导语】本文主要介绍了Bob卧室的布局和陈设,并点出他因物品乱放而难以找到东西的问题。。41.细节理解题。根据“It’s a big room.”可知,Bob的房间很大。故选C。42.细节理解题。根据“His pencil box is under the desk. We can find some pencils, a pen, a ruler in the pencil box. His shoes and socks are under the sofa…” 可知,能看到袜子和尺子。故选B。43.细节理解题。根据“The bookcase is next to the sofa.”可知,书柜在沙发旁边。故选A。44.细节理解题。根据“His pencil box is under the desk.”可知,铅笔盒在书桌下面。故选C。45.推理判断题。根据“Bob likes his room but sometimes he can’t find his things easily. Can you help him ”可知,Bob需要帮助以保持房间整洁。故选A。46.A 47.A 48.A 49.B 50.C【导语】本文主要讲述了吉姆为买自行车挣零花钱,最后用挣的钱帮助贫困学校孩子的故事。46.细节理解题。根据“Jim wants to buy a new bike ... it’s too expensive for him. So he decides to make pocket money.”可知,吉姆一开始挣零花钱是为了买自行车。故选A。47.细节理解题。根据“His neighbor Mrs. Smith has a 2-year-old dog.”可知,史密斯太太的狗两岁了。故选A。48.细节理解题。根据“Jim helps her walk the ... him two dollars each time.”可知,吉姆每周挣1+2=3美元。故选A。49.词句猜测题。根据“the children in a poor school don’t have enough school things.”可知,学校里的孩子没有足够的学习用品,所以“poor”在这里的意思是“贫穷的”。故选B。50.推理判断题。根据“He buys some pens and ... happy to help people in need.”可知,吉姆是乐于助人的。故选C。51.A 52.B 53.C 54.B 55.C【导语】本文是一篇记叙文,文章讲述了一位男子售卖小狗,一个只有1美元的男孩前来想看小狗,他想买一只走路困难的小狗,男子告知小狗无法正常跑跳,男孩却露出带钢支架的腿,称自己也跑不好,能理解小狗,最终男子被感动,将小狗免费送给男孩的故事。51.细节理解题。根据“A man has some puppy dogs for sale, from $30 to $50.”可知,该男子售卖小狗,是一名卖家,故选A。52.细节理解题。根据“Not very quickly, the small dog comes. He walks strangely (奇怪地). It looks like it’s difficult for him to walk.”、“Then the boy shows the man one of his legs. His leg has a steel bracket (钢支架) on it.”和“Looking at the man, he says, ‘You see, I don’t run well either. And he will need someone who can understand.’”可知,男孩因为自己腿部有钢支架、跑不好,而那只小狗也走路困难,觉得小狗和自己很像,所以想要它,故选B。53.推理判断题。根据“Oh, really You’re so nice! Thank you!”可知,男孩最终免费得到了想要的小狗,所以他很开心,故选C。54.词句猜测题。根据“Zero. You can get it for free. There’s no charge for love and understanding”可知,“for free”表示“免费”,所以“charge”意为“费用、价格”,即“爱与理解是无价的”,故选B。55.最佳标题题。根据文章结尾“there’s no charge for love and understanding”并结合全文可知,男孩因理解小狗的处境想要它,男子因这份理解与爱免费把狗送给了这个男孩,“爱和理解”能概括文章主题,故选C。56.B 57.D 58.A 59.F 60.E【导语】本文是Emma拜访Yaming家时的对话,主要围绕Yaming家的院子、苹果树和鸭子展开。56.根据“Thanks!”可知,前文是赞美。选项B“你的院子看起来很棒。”符合语境。故选B。57.根据“It’s an apple tree.”可知,问句询问树的种类。选项D“这是什么树?”符合语境。故选D。58.根据“Yes, I do.”可知,问句是Do引导的一般疑问句。选项A“你喜欢苹果吗?”符合语境。故选A。59.根据“Thirteen.”可知,问句询问数量。选项F“你有多少只鸭子?”符合语境。故选F。60.根据问句 “Where are the other five ” 可知,此处回答位置。选项E“它们在树后面。”符合语境。故选E。61.countries/ountries【详解】句意:有许多来自爱尔兰和加拿大等不同国家的新学生。根据首字母提示和“like Ireland and Canada”可知,此处表示来自不同国家的学生,country“国家”,名词,符合语境,且由“different”可知,此处用其复数形式。故填countries。62.playing/laying【详解】句意:每天,我们应该花费一个多小时做运动。对我们有好处。根据“We should spend more than one hour ... sports”以及首字母可知,此处用动词play,play sports“做运动”;spend time doing sth表示“花费时间做某事”,此处用动名词playing。故填playing。63.use/se【详解】句意:时间就是金钱。我们必须充分利用我们的时间。make good use of,充分利用,固定搭配。空格处缺少use。故填use。64.important/mportant【详解】句意:请努力学习。每一门学科对我们都很重要。根据“Each subject is...for us”及首字母提示可知,这里指每一门学科都很重要,important意为“重要的”,形容词在句中作表语,故填important。65.other/ther【详解】句意:我们彼此不同,世界上每个人都是特别的。根据“We are different from each”及首字母可知,我们彼此是不同的,each other“彼此”。故填other。66.an 67.activities 68.playing 69.comes 70.women 71.but 72.laughter 73.In 74.to taste 75.will spend【导语】本文是记叙文。介绍了傣族的泼水节,讲述了傣族人民如何庆祝这个重要节日,还分享了俄罗斯女孩Meissa参与泼水节的经历。66.句意:泼水节是傣族的一个重要节日。“important”是以元音音素开头的单词,此处表示“一个重要节日”,应用不定冠词an。故填an。67.句意:他们把这个节日当作新年,举办很多活动,比如泼水、放孔明灯和赛龙舟。“many”后接可数名词复数,activity的复数形式是activities。故填activities。68.句意:他们把这个节日当作新年,举办很多活动,比如泼水、放孔明灯和赛龙舟。“like”后接并列的动名词形式,与“splashing”、“flying”保持一致,play的动名词是playing。故填playing。69.句意:Meissa Baidak,一个可爱的女孩,来自俄罗斯。主语“Meissa Baidak”是第三人称单数,谓语动词用come的第三人称单数形式comes。故填comes。70.句意:起初,当两个女人向她泼水时,她很害怕,但很快她就加入进来,玩得很开心。“two”后接可数名词复数,woman的复数形式是women。故填women。71.句意:起初,当两个女人向她泼水时,她很害怕,但很快她就加入进来,玩得很开心。前半句“害怕”和后半句“加入进来玩得开心”是转折关系,用连词but。故填but。72.句意:水和笑声交织在一起,让她们感觉像是最好的朋友。此处与“Water”并列作主语,应用laugh的名词形式laughter。故填laughter。73.句意:事实上,她们并不认识彼此。“in fact”是固定短语,意为“事实上”,句首首字母大写。故填In。74.句意:Meissa在西双版纳停留期间想要品尝美味的食物。“want to do sth.”是固定搭配,意为“想要做某事”,此处用to taste。故填to taste。75.句意:“我明年会再去西双版纳度假,”她说。根据“next year”可知,此处用一般将来时,用“will + 动词原形”,故填will spend。76.many 77.learn 78.Tuesday 79.make 80.party【导语】本文主要介绍了梅梅最喜欢的汉服俱乐部的活动以及她对汉服的热爱,并表达了希望更多人喜欢汉服和中国文化。76.根据文中“There are lots of clubs in her school.”可知,梅梅的学校有许多俱乐部,many意为“许多”,修饰可数名词复数,故填many。77.根据文中“At school, her favorite subject is Chinese. She can learn much about Chinese history, geography and culture (文化).”可知,梅梅加入了这个俱乐部,她喜欢学习中文,因为她想深入了解中国的历史、地理和文化,learn about意为“了解”,want to do sth.意为“想做某事”,故填learn。78.根据文中“the members and Meimei have a discussion (讨论) every Tuesday afternoon”可知,成员们和梅梅每周二下午都会进行一次讨论,故填Tuesday。79.根据文中“Every Thursday afternoon, they have a hanfu-making lesson.”可知,每周四下午,他们都有一节汉服制作课,make意为“制作”,learn to do意为“学做某事”,故填make。80.根据文中“On November 16th, there is a festival (节日) for all hanfu lovers…In December, they also have a big party before New Year’s Day.”可知,有一个为汉服爱好者准备的节日和聚会,party意为“聚会”,不定冠词a后跟单数形式,故填party。81.例文Dear Tom,I’m glad to get your email. I’m Li Hua, 13, a middle school student in China. My favorite subject is Chinese—its ancient poems and stories always attract me. After school, I usually read literary books to relax. I love drawing, so I’ve joined the school art club. We practice sketching every week and even hold small shows. It’s really fun! I hope we can be close friends.Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一封电子邮件;②时态:以一般现在时为主;③提示:完整覆盖“自我介绍、喜欢的科目、课后活动、爱好、学校俱乐部”等要点,补充细节使内容饱满。[写作步骤]第一步:开篇回应邮件,做简单自我介绍;第二步:说明最喜欢的科目及原因,介绍课后活动、爱好;第三步:描述学校俱乐部的活动,结尾表达交友期待。[亮点词汇]①ancient poems古诗②literary books文学书籍③hold small shows举办小型展览[高分句型]①I love drawing, so I’ve joined the school art club.(结果状语从句)②I hope we can be close friends.(宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 四川省自贡市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题.docx