湖南省2025-2026学年八年级英语上学期期末模拟试卷(含解析、听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖南省2025-2026学年八年级英语上学期期末模拟试卷(含解析、听力原文及音频)

资源简介

2025年下学期期末考试模拟试卷
八年级英语
注意事项:
1.本试卷考试时量100分钟,满分100分:
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上:
3.请将答案填写在答题卡上,写在本试卷上无效,请勿折叠答题卡,答题卡上不得使用涂改液,涂改胶和贴纸,保持字体工整,笔迹清晰,卡面清洁。
第一部分听力技能(共两节,满分20分)
第一节听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出与你所听到内容相符的选项。每段对话读两遍。(共5小题,每小题1分,满分5分)
1. What did Jill’s father buy for her in Hong Kong
A A guitar. B. A dress. C. A model boat.
2. What will Jason do first after dinner
A. Watch TV. B. Play baseball. C. Take a walk.
3. Which place are the speakers talking about
A. A cinema. B. A restaurant. C. A clothes store.
4. How does the girl think people will go to work in the future
A. By train. B. By plane. C. By rocket.
5. What are the speakers doing probably
A. Doing the dishes. B. Cooking food. C. Enjoying dinner.
第二节(共15小题;每小题1分, 满分15分)
听下面6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A 、 B 、 C 三个选项中选出最佳选项。
听材料,回答6-7小题。
6. What does Miss Green teach
A. English. B. Chinese. C. Math.
7. What does Miss Green look like
A. She has long curly hair. B. She has short curly hair. C. She has long straight hair.
听材料,回答8-9小题。
8 What does Dan think robots will do in the future
A. Dance for people. B. Teach children. C. Work in hospitals.
9. Who wants to be a scientist in the future
A. Dan. B. Mary. C. Jimmy.
听材料,回答10-11小题。
10. How was the weather last Sunday afternoon
A. Windy and cold. B. Sunny and cool. C. Snowy and cold.
11. What is Everyday Fun
A. A game show. B. A soap opera. C. A sports show.
听材料,回答12-14小题。
12. How long does Rick run every evening
A. For 20 minutes. B. For half an hour. C. For an hour.
13. What does Rick think of the park
A. It’s large. B. It’s quiet. C. It’s far.
14. What time will the speakers meet this evening
A. At 7:30. B. At 7:50. C. At 8:10.
听材料,回答15-17小题。
15. Where is the supermarket
A. In front of a post office. B. Behind a police station. C. On the right of a school.
16. What does Tim plan to buy in the supermarket
A. Fruit. B. Chocolates. C. Potato chips.
17. When will the party be
A. Next Friday. B. Next Wednesday. C. Next Monday.
听材料, 回答18-20小题。
18. What did Martin and Fred both like
A. Music. B. Books. C. Video games.
19. Where did Martin and Fred go on holiday three years ago
A. In a big city. B. In a beach town. C. In a mountain village.
20. How often do Martin and Fred see each other now
A. Often. B. Hardly ever. C. Sometimes.
第二部分 阅读理解(共二节,满分 30 分)
第一节 (共 11 小题;每小题 2 分,满分 22 分)阅读下列材料,从每题所给的 A、B、C 、D四个选项中,选出最佳选项。
A
“Turn left! Turn right!” In the information technology (IT) class, Zhang Ruixuan was controlling a robot to move around.
“This is part of our artificial intelligence (AI) courses,” said the 10th grader from Beijing 101 Middle School. The school provides AI (人工智能) classes to both junior and senior high school students. Apart from compulsory (必修的) courses that teach basic knowledge, there are also optional (选修的) courses if students want to learn more.
“This year in our compulsory class, we have learned coding (编程) through a programming language called Python,” said Zhang. Using Python to code is a basic skill for training AI models. AI courses are starting to appear in high schools. In recent years, Python has been tested in high school graduation exams in places like Beijing, Jiangsu and Anhui.
In fact, having AI education in schools has become a growing in many places, ________. In 2020, Zhejiang added AI education into textbooks from Grade 5 in primary school all the way to senior high. In the city of Wenzhou, the government is planning to build 1,000 AI experimental schools by 2025.
“With the development of technology, our textbooks have been changing all the time,” said Shang Yin, an IT teacher from Beijing 101 Middle School. “From typing to using Word and Excel, and then today’s coding and AI, the courses are keeping up with the times and teaching students necessary skills. In the future, there will be more jobs where AI knowledge is required. Even in daily life, people may need to understand things like ChatGPT and the Internet of things. AI education will become increasingly important,” Shang added.
21.Which of the following can be put in “________”
A.robots is coming to class
B.with Zhejiang Province being a typical example
C.the courses start to appear in high school
D.many students are learning about AI now
22.What do we know about the AI class at Beijing 101 Middle School
A.It is an optional course.
B.It only teaches basic knowledge.
C.It often makes students feel stressed.
D.It teaches students to code with Python.
23.Why is AI education becoming increasingly important according to the passage
A.Because AI is included in all high school graduation exams.
B.Because understanding AI is becoming a necessary skill.
C.Because AI is going to take over school education.
D.Because AI is students’ powerful competitor.
B
When we see others wearing cute dinosaur costumes (恐龙服), we usually think it’s a funny thing. But sometimes, it can also be something meaningful.
On June 12, together with her two friends, Johanna Crowe joined in an interesting activity. The group needed to complete a charity (慈善) walk wearing dinosaur costumes. They could raise (募集) money for a riding school in England after finishing the walk. The school started to save horses 21 years ago. And it has all kinds of fun activities and lessons to help people know more about horses and ask people to protect (保护) them.
What should they do They had to reach the top of Peny Fan-the highest peak (山峰) in South Wales. This formidable road usually takes about two and a half hours to finish. And that’s when you’re dressed in daily clothes, not the dinosaur costumes!
But the group made it! Other climbers on the top of Peny Fan all cheered for them. When they climbed up the peak, they stopped and rested for a few times, but they never thought of giving up.
“We were so excited. Through the walk, we not only enjoyed ourselves, but also raised money for those lovely horses,” Johanna said. “What’s more, we brought happiness to lots of people along the way to the top of Peny Fan. With our help, maybe they got their best photos and videos this year,” Sam, one of Johanna’s friends, said happily.
24.Why did Johanna and her friends dress up as dinosaurs
A.To look funny. B.To become famous. C.To finish a charity walk.
25.What does the underlined word “formidable” probably mean
A.interesting B.difficult C.straight
26.What is the last paragraph mainly about
A.what the climbers thought of the charity walk.
B.how the climbers joined in the charity walk.
C.why the climbers took photos with other climbers.
27.What’s the purpose (目的) of the passage
A.To teach people how to ride horses.
B.To show people the ways of climbing.
C.To tell people a story about helping horses.
C
Recently, a woman shared on the Internet that she had a birthday dinner not long ago. Before booking a table at a restaurant, she sent out a message to her friends and asked them to make an RSVP. On her birthday, the woman and her guests were very happy. However, a man who didn’t make the RSVP arrived. Unluckily, there was no seat or meal for him. The man got angry and said the woman was a bad friend. She felt sad.
Many people commented on the story. Most of them said the woman did nothing wrong. The friend should have made an RSVP. So, what is an RSVP Why is it important
RSVP is short for the French words “répondez s’il vous plait”, which means “please reply”. RSVPing to an event like a birthday party is important. It can help the host know how many people will come to the event and so he or she can make a successful plan for it. The host needs to buy food and drinks, or sometimes spend money booking a nice place. It must take the host a lot of time and hard work to plan the event. So, making an RSVP can be very helpful.
If you get an invitation asking for an RSVP, please tell your host if you can go to the event or not as soon as possible. It takes your host some time to invite you. You should also spend some time replying.
28.How does the writer start the passage
A.By telling a story. B.By showing facts. C.By asking questions.
29.Why was the woman’s friend angry
A.Because he didn’t like the dishes at all.
B.Because he didn’t hear from the woman.
C.Because he couldn’t have a meal or a seat.
30.How might a host feel if he or she gets an RSVP
A.Nervous. B.Glad. C.Surprised.
31.Which is the best title for the passage
A.Don’t Keep Guests Waiting B.Throw a Successful Party C.Please Reply to an Invitation
第二节 (共 4 小题;每小题 2 分,满分 8 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
Many parents do not let their children do housework because they want their children to focus on their studies. This thought must be changed. 32
Housework builds children’s responsibility (责任).
Children are a part of the family, so it is clear that they also have responsibility for doing housework. 33 Those who did housework at age 3 or 4 are likely to be successful in their mid-20s because they have more responsibility for other areas of their lives.
34
It is very bad when children cannot do housework. They can just stand there and see their parents do chores. Sharing housework helps make everyone be in a good mood. Therefore, start doing housework with children!
Housework makes children independent.
Grandparents and parents cannot always be by children’s side. 35 Teaching them how to do housework is an important way to make them become independent adults in the future.
Do not wait to tell kids to do housework until they are older! This is because not only you want them to share the housework, but also housework plays a part in children’s development.
A.Housework makes children happy.
B.Housework makes children angry.
C.Chores help build responsible adults in the future.
D.Because doing housework brings children some advantages that people may not know.
E.Children have to know how to live by themselves, including how to manage time to do chores.
三部分 语言运用(共两节,满分 25 分)
第一节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Today I’d like to tell you the story about Han Lei. Han is a good 36 . He can make many kinds of delicious foods. Lots of people know him because his chocolate artworks (艺术品) are famous around the world.
Han began to use chocolate and 37 to make artworks fifteen years ago. His dream was to show Chinese culture in his artworks. However, it was 38 . Both chocolate and sugar could melt (融化) at a high temperature, but it was hard to keep the workplace cool. And the two things were easy to 39 , too. Sometimes a careless action may turn the artworks into pieces.
Although facing many problems, Han 40 gave up. His favorite saying is that “ 41 is impossible to a hard-working person”. And he tried all kinds of ways to 42 the problems and finally he made it.
His hard work brought him a good 43 . In 2015, Han won his first competition (比赛) in Tokyo. After that he won many prizes in many competitions. More and more people liked his chocolate artworks and his works became 44 .
When sharing experience with his students, Han told the students not to be afraid of making mistakes. “The mistakes are good teachers. We should 45 them,” Han said. “It’s the necessary way to success.”
36.A.doctor B.writer C.cook
37.A.butter B.cheese C.sugar
38.A.difficult B.dangerous C.delicious
39.A.eat B.break C.buy
40.A.always B.often C.never
41.A.Everything B.Anything C.Nothing
42.A.forget B.solve C.make
43.A.way B.result C.idea
44.A.boring B.easy C.popular
45.A.learn from B.look at C.talk about
第二节 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
Doing housework is an important part of our daily lives. For middle school students, it can also be a great way to learn some life skills.
Last weekend, my parents were busy with their work, 46 I decided to do some housework to help them. First, I started with cleaning the living room. I 47 (pick) up the toys on the floor and put them in the box. Then, I swept the floor 48 (careful). After that, I moved to the kitchen. There were a lot of dirty 49 (dish) in the sink. I washed them one by one. When I finished, the kitchen looked much 50 (clean).
Next, I went to my bedroom. I 51 (make) the bed and put my books in order. I also found some old clothes that I no longer wore. I thought I could give them 52 to children in need.
Doing housework made me realize that my parents do a lot for our family every day. It wasn’t easy for them 53 (keep) the house clean and tidy. From now on, I will often do my part to help with housework. It’s not only 54 good way to show my love for my parents, but also a chance to improve 55 (I).
第四部分 综合技能(共两节,满分 25 分)
第一节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)阅读下面短文,根据短文内容回答问题或翻译划线部分。
What do you dream of doing in the future We did a survey in a college. 56.We asked 100 students about what they are going to be when they grow up. Here are the results.
35% of the students hope to be famous stars. Some of them want to be musicians or basketball or football players, as they are talented in certain areas. 57. 对于他们来说,期待找到合适的工作是很正常的。
30% of the students are going to be IT engineers. They think the jobs must become more and more popular, 58. 因为它们对我们的生活产生重大影响。 People can do lots of things on the computer with the Internet, such as shopping and communicating with others.
15% of them hope to be scientists. 59. They decide to study hard in order to make our country stronger. There are other jobs for students to choose from, such as doctors, teachers, drivers and businessmen. The last twenty students decide to choose these jobs.
It’s great and important to have a dream. 60. Remember not to give up. It may come true.
56.
57.
58.
59.
60.
第二节 根据要求完成短文写作。(满分 15 分)
61.书籍是人类进步的阶梯。当前,我校正在开展主题为“好书伴我成长”的活动。请根据活动主题并结合表格信息,以“Growing up with Good Books”为题写一篇倡议书, 向全校同学发出倡议。要点提示:
读书的益处 获取知识,让人快乐,提高成绩……
存在的现象 听音乐,看电视,上网玩游戏等占用了大部分业余时间。
发出倡议 多读书,读经典好书向世界传播中国传统文化让读书成为我们生活的一部分。
要求:
1. 需包含提示中的相关内容,可适当发挥;
2. 语言表达准确,语意通顺连贯;
3. 70词左右。短文开头结尾已给出,不计入总词数。
提示词:classic books经典好书 traditional culture 传统文化 spread 传播
My dear friends, Reading is very important.
Let’s start reading now.
参考答案
A 2. C 3. A 4. C 5.B 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A 11. C 12. C 13. B
14. A 15. A 16. B 17. C 18. A 19. B 20. B
1.【原文】M: Did your father buy anything special when he was in Hong Kong, Jill
W: Yes. He bought a model boat for my brother and a guitar for me.
2.【原文】W: I plan to watch the baseball game on TV after dinner. Will you join me, Jason
M: Well, I want to, but I think I will take a walk first.
3.【原文】M: Do you know Screen World
W: Yes, it has the newest movies and the best sound in town.
4.【原文】M: Do you think everyone will go to work by plane in the future
W: No, I think we will work on the moon, so we will go to work by rocket.
5.【原文】W: So I need to put the mutton in the hot water now, right
M: Yes, cook it for half an hour and I will put some onions in the pot later.
6-7.【原文】W: Is your math teacher still Miss Clark, Jim
M: No, this term we have a new teacher. She’s Miss Green.
W: What does she look like
M: She has long, curly hair.
8-9.【原文】W: Do you think there will be more robots in the future, Dan
M: Yes, Mary, I think so. And robots will teach children many useful things at home.
W: Sounds cool. Do you want to be a scientist in the future
M: Well, my brother Jimmy wants to be a scientist. I want to be a pilot.
10-11.【原文】W: Did you hang out with your cousin last Sunday afternoon, Alex
M: No, it was windy and cold, so we stayed at home and watched TV.
W: Oh, do you know Everyday Fun
M: No, what’s that Is it a soap opera
W: No, it’s a sports show, I see.
12-14.【原文】W: You look healthy, Rick. Do you often do sports in your free time
M: Yes, I take a run for an hour every evening.
W: Cool. Do you run in your neighbourhood
M: No, I usually run in Heping Park. It’s not large but quiet and the air is fresh.
W: Sounds great. Can I join you today I think I need some exercise.
M: Sure. Can we meet at seven thirty this evening outside the park
W: No problem. See you.
15-17.【原文】W: I will go shopping this weekend, Tim. There is a new supermarket on South Road.
M: Oh, I know it. It’s on the left of a school and in front of a post office. Can I go with you, Anna
W: Sure Tim. What do you plan to buy
M: Some chocolates. We will have a surprise party for our teacher, Mr Green.
W: Why
M: He is going back to his country Australia two weeks later. We want to thank him.
W: I see. When will the party be
M: Next Monday afternoon.
18-20.【原文】 I’m Martin. Fred is a friend of mine. We first met at a friend’s birthday party five years ago. We found out that we both liked music, so I invited Fred over to my place. We listened to music together and soon became best friends. Three years ago, Fred invited me to go on holiday with his family in a beach town. It was great. We spent three wonderful weeks there, but then last month Fred’s family moved to another town. Now I hardly ever see him, but we always write emails to each other.
【答案】21.B 22.D 23.B
【分析】本文主要介绍了北京101中学和浙江省等地在中小学课程中引入了人工智能课程的情况。并预计未来人工智能知识在就业和日常生活中将变得越来越重要,因此人工智能教育的重要性将显著增加。
【解析】21.推理判断题。根据“In 2020, Zhejiang added AI education into textbooks from Grade 5 in primary school all the way to senior high.”可知,2020年,浙江将人工智能教育纳入小学五年级至高中的教科书,此处说的是浙江省的例子,B选项“以浙江省为典例”符合语境。故选B。
22.细节理解题。根据“This year in our compulsory class, we have learned coding through a programming language called Python”可知,北京101中学教学生们用Python进行编程。故选D。
23.推理判断题。根据“From typing to using Word and Excel, and then today’s coding and AI, the courses are keeping up with the times and teaching students necessary skills. In the future, there will be more jobs where AI knowledge is required.”可知,因为AI将成为人们必要的技能,所以AI课程变得越来越重要。故选B。
【答案】24.C 25.B 26.A 27.C
【分析】本文讲述了Johanna和她的朋友们穿着恐龙服装爬山,为英国的一所学校筹集资金,这所学校帮助人们了解马并呼吁人们保护它们。
【解析】24.细节理解题。根据“The group needed to complete a charity (慈善) walk wearing dinosaur costumes.”可知,Johanna和她的朋友们打扮成恐龙为了完成一次慈善步行。故选C。
25.词句猜测题。根据“This formidable road usually takes about two and a half hours to finish. ”可知,这条路需要两个半小时才能走完,故推出划线部分formidable意为“困难的”。故选B。
26.主旨大意题。根据“We were so excited. Through the walk, we not only enjoyed ourselves, but also raised money for those lovely horses,”可知,这段表达了他们对这件事的看法。故选A。
27.主旨大意题。根据“The group needed to complete a charity (慈善) walk wearing dinosaur costumes. They could raise (募集) money for a riding school in England after finishing the walk. The school started to save horses 21 years ago. And it has all kinds of fun activities and lessons to help people know more about horses and ask people to protect (保护) them.”可知,本文主要讲述Johanna和她的朋友们穿着恐龙服装爬山为英国的一所学校筹集资金,这所学校帮助人们了解马并呼吁人们保护它们,故本文目的是向人们介绍了一个帮助马的故事。故选C。
【答案】
28.A
29.C
30.B
31.C
【详解】
28.推理判断题。根据“Recently, a woman shared on the Internet that she had a birthday dinner not long ago. Before booking a table at a restaurant, she sent out a message to her friends...”可知本文是以一个故事开头的,故选A。
29.细节理解题。根据“However, a man who didn’t make the RSVP arrived. Unluckily, there was no seat or meal for him. The man got angry and said the woman was a bad friend.”可知这个男的没有回复,导致他来的时候没有座位也没有餐食,所以他很生气,故选C。
30.细节理解题。根据“RSVPing to an event like a birthday party is important. It can help the host know how many people will come to the event and so he or she can make a successful plan for it....So, making an RSVP can be very helpful.”可知得到回复后主人会感到开心,故选B。
31.最佳标题题。本文主要讲收到邀请后要及时回复及这样做的重要性,选项C“请对一个邀请进行回复”符合语境,故选C。
【答案】32.D 33.C 34.A 35.E
【分析】本文是一篇议论文,论述了应让孩子做家务,阐述了做家务能培养责任感、使人开心、让人独立等好处,呼吁家长改变观念。
【详解】32.根据前文“This thought must be changed.”可知,这里要说明改变“不让孩子做家务”这种想法的原因,选项D“因为做家务给孩子带来一些人们可能不知道的好处。”符合语境,解释了改变想法的原因,故选D。
33.根据前文“Children are a part of the family, so it is clear that they also have responsibility for doing housework.”以及后文“Those who did housework at age 3 or 4 are likely to be successful in their mid-20s because they have more responsibility for other areas of their lives.”可知,这里强调做家务对培养有责任感的成年人的作用,选项C“家务有助于培养未来有责任感的成年人。”符合语境,衔接前后文,故选C。
34.根据后文“Sharing housework helps make everyone be in a good mood.”可知,这里说的是做家务能带来积极情绪,让孩子开心,选项A“家务让孩子开心。”符合语境,引出后文关于心情的阐述,故选A。
35.根据前文“Grandparents and parents cannot always be by children’s side.”以及后文“Teaching them how to do housework is an important way to make them become independent adults in the future.”可知,这里强调孩子需要学会独立生活,包括做家务,选项E“孩子们必须知道如何独立生活,包括如何安排时间做家务。”符合语境,承上启下,故选E。
【答案】36.C 37.C 38.A 39.B 40.C 41.C 42.B 43.B 44.C 45.A
【分析】本文是一篇记叙文,讲述了韩磊作为一名厨师,十五年来坚持用巧克力和糖创作艺术品,想要在作品中展现中国文化。期间他克服了诸多困难,最终在各类比赛中获奖,作品广受好评。
【详解】36.句意为:韩是一位优秀的厨师。
doctor医生;writer作家;cook厨师。根据后文“He can make many kinds of delicious foods”,可知能制作多种美味食物的人是厨师,故选C。
37.句意为:十五年前,韩开始用巧克力和糖制作艺术品。
butter黄油;cheese奶酪;sugar糖。根据后文“Both chocolate and sugar could melt at a high temperature”,可知此处提及的另一种制作材料是糖,故选C。
38.句意为:然而,这很困难。
difficult困难的;dangerous危险的;delicious美味的。根据后文“Both chocolate and sugar could melt at a high temperature, but it was hard to keep the workplace cool”,可知制作过程中存在材料易融化、难以保持工作环境凉爽等问题,所以这件事是困难的,故选A。
39.句意为:而且这两样东西也容易破碎。
eat吃;break破碎;buy购买。根据后文“Sometimes a careless action may turn the artworks into pieces”,可知不小心的动作就会让艺术品变成碎片,说明材料容易破碎,故选B。
40.句意为:尽管面临许多问题,韩从未放弃。
always总是;often经常;never从不。根据后文“he tried all kinds of ways to solve the problems and finally he made it”,可知他尝试各种方法最终成功了,说明他没有放弃,故选C。
41.句意为:他最喜欢的一句话是“世上无难事,只怕有心人”。
Everything一切;Anything任何事;Nothing没有什么。根据固定谚语“Nothing is impossible to a hard-working person”,可知此处应填Nothing,故选C。
42.句意为:他尝试了各种方法来解决这些问题,最后他成功了。
forget忘记;solve解决;make制作。根据后文“finally he made it”,可知他成功了,说明他解决了之前遇到的问题,故选B。
43.句意为:他的努力给了他一个好结果。
way方法;result结果;idea想法。根据后文“In 2015, Han won his first competition in Tokyo. After that he won many prizes in many competitions”,可知他在比赛中获奖是努力带来的好结果,故选B。
44.句意为:越来越多的人喜欢他的巧克力艺术品,他的作品变得受欢迎。
boring无聊的;easy容易的;popular受欢迎的。根据前文“More and more people liked his chocolate artworks”,可知越来越多人喜欢他的作品,说明作品变得受欢迎,故选C。
45.句意为:我们应该从错误中学习。
learn from从……学习;look at看;talk about谈论。根据前文“The mistakes are good teachers”,可知错误是好老师,所以我们应该从错误中学习,故选A。
【答案】46.so 47.picked 48.carefully 49.dishes 50.cleaner 51.made 52.away 53.to keep 54.a 55.myself
【分析】本文主要讲述了作者在父母忙于工作时主动做家务的经历,并从中体会到父母的辛苦,决定以后多帮忙做家务。
【详解】46.句意为:上周末,我父母忙于工作,所以我决定做家务来帮助他们。分析句子结构,前后句是因果关系,前因后果,用so“所以”。故填so。
47.句意为:我捡起地板上的玩具,并把它们放进盒子里。根据“First, I started with cleaning the living room.”可知,此处介绍过去发生的事情,时态为一般过去时,动词使用过去式。故填picked。
48.句意为:然后,我仔细地扫地。分析句子结构可知,设空处修饰动词swept,用careful的副词形式carefully“仔细地”。故填carefully。
49.句意为:在水槽里有很多脏盘子。dish“盘子”,可数名词,a lot of后接可数名词复数形式。故填dishes。
50.句意为:当我完成后,厨房看起来干净多了。分析句子结构可知,look后接形容词clean作表语,much修饰形容词比较级。故填cleaner。
51.句意为:我整理了床铺,并把我的书整理好。根据“Next, I went to my bedroom.”可知,此处介绍过去发生的事情,时态为一般过去时,动词使用过去式。故填made。
52.句意为:我想我可以把它们送给有需要的孩子。根据“give them...to children in need”可知,此处是give away“赠送”,表示“将不穿的衣服送给有需要的孩子”。故填away。
53.句意为:对他们来说,保持房子干净整洁并不容易。根据“It wasn’t easy for them...the house clean and tidy.”可知,此处是it固定句型,其中it作形式主语,空处使用动词不定式作真正的主语,故填to keep。
54.句意为:这不仅是一个向父母表达爱的好方法,也是一个提升自己的机会。根据“good way”可知,此处泛指一种方法,good以辅音音素开头,所以用不定冠词a修饰。故填a。
55.句意为:这不仅是一个向父母表达爱的好方法,也是一个提升自己的机会。根据“I will often do my part to help with housework”可知,此处使用I的反身代词myself“我自己”,表示“帮我父母做家务可以提升我自己”。故填myself。
【答案】56.我们询问了100名学生长大后想做什么。 57.It’s normal for them to expect to find a proper job. 58.because they make a big difference to our lives. 59.为了让我们的国家更强大,他们决定努力学习。 60.记住不要放弃。
【分析】本文是关于100名学生长大以后打算做什么的调查报告。
【解析】56.We我们;asked 问了;100 students100名学生;about关于;what they are going to be他们将做什么;when当……时,引导时间状语从句; they他们;grow up长大。故填:我们询问了100名学生长大后想做什么。
57.分析句子,该句描述客观事实,该句是一般现在时,且可用it is adj for sb to do来表达,normal正常的;them他们;期待做某事expect to do;找到find,一个合适的工作a proper job。故填It’s normal for them to expect to find a proper job.
58.分析句子,该句描述客观事实,为一般现在时,且是because引导的原因状语从句。because因为;they它们; make a big difference to对……产生重大影响;our lives我们的生活。故填because they make a big difference to our lives.
59.They他们;decide决定;to study hard努力学习;in order to为了;make使;our country我们的国家;stronger更强大。故填:为了让我们的国家更强大,他们决定努力学习。
60. 分析句子,该句是祈使句。动词Remember记得,位于句首,后接不定式;not to give up不要放弃。故填:记住不要放弃。
61.【答案】例文
Growing up with Good Books
My dear friends,
Reading is very important. We can get knowledge through reading. It can not only open our minds,but also make us clever and happy. Our study can be improved if we read more good books. The more we read, the more we will learn, and the brighter our future will become. However, some students spend much time in listening to music, watching TV or going online to play games. It takes much of their spare time. So I would like to suggest that everyone should read more books, especially read classics so that we can spread our Chinese traditional culture to the world. I hope reading will be a part of our life.
Let’s start reading now.
【详解】1.题干解读:本文是一篇材料作文,要求根据所给表格中的要点提示以“Growing up with Good Books”为题写一份倡议书。
2.写作指导:本文时态应用一般现在时;人称用第一人称和第三人称;行文时,首先承接开头,点出读书的益处。然后描述当前存在的现象并提出建议。最后是发出倡议,号召所有学生一起读书。在写作时要做到无标点和语法错误。
第 page number 页,共 number of pages 页

展开更多......

收起↑

资源列表