资源简介 四川省成都市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分150分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分5分)1.A.I’m Alice. B.Good morning, Peter! C.I’m fine, thanks.2.A.Goodbye. B.Nice to meet you too. C.You are welcome.3.A.It’s near my home. B.Sorry! My mistake. C.It’s nice.4.A.No. I’m Emma. B.Yes, I do. C.It’s a rabbit.5.A.5:00 p.m. B.This morning. C.Summer.二、听力匹配(满分5分)你将听到五个句子,请在下列五幅图中,选出与所听句子内容相符的图片,并将答题卡上对应题号的答案标号涂黑。听完每个句子,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子读两遍。(满分5分)1. 2. 3. 4. 5.三、听力选择(满分15分)听对话,回答小题7.What sport does MeiMei like A.Basketball. B.Ping-pong. C.Tennis.8.Can she join the club A.Yes, she can. B.No, she can’t. C.We don’t know.听对话,回答小题9.What’s the teacher’s last name A.Teng. B.Fei. C.Smith.10.What color is the teacher’s hat A.Green. B.Black. C.Pink.听对话,回答小题11.What does Miller often do on weekends A.He watches TV. B.He does some sports. C.He goes to the music club.12.How many members are there in the music club A.6. B.7. C.8.13.What may Yaming like A.Playing the guitar. B.Playing the piano. C.Playing chess.听对话,回答小题14.When does Mike usually get up A.7:15. B.6:45. C.7:45.15.How many lessons does Pauline have every school day A.Four. B.Five. C.Six.16.How long does Mike stay at school A.For about 7 hours. B.For about 8 hours. C.For about 9 hours.四、听力填空(满分5分)听短文,根据短文内容完成所缺信息。短文念三遍。My family members 17 LikesI 18Father November 30th 19Mother April 3rdGrandmother 20 CookingGrandfather February 13th 21五、选词填空(满分10分)阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A.work out B.last name C. help her with housework D.go fishing E. play Chinese chessHi, my name is Linda. And my 22 is Smith. I’m a student in Class 3 Grade 7. I have a happy family. My parents and I like to 23 on weekends. It’s fun for us to get some fish.I am also in a great class. When I meet some problems, my teachers and classmates always help me 24 the problems. And there are many interesting clubs for us. Oh, my Chinese classmate, Yaming can 25 . That’s really interesting. After school, I want my mother to have more time to relax (放松), so I usually 26 . What about you Do you have a happy life 六、补全对话(满分10分)根据对话内容,选出最佳选项补全对话。Nora: What do your family members like doing, David David: 27Nora: Do you play with him David: Yes, I do. 28Nora: And your mum Does she enjoys Chinese chess too David: No, she doesn’t. 29 Reading is her favourite hobby.Nora: I love reading too. Do you like to read David: 30 I like basketball best. My brother enjoys it too.Nora: Do you often play basketball together David: Yes. We also watch it a lot. We sometimes go to basketball matches.Nora: 31A.Not really.B.I enjoy it!C.She reads a lot.D.That sound fun!E.My dad likes playing Chinese chess.七、完形填空(满分10分)Girls at school like art, history and music. And boys like PE, maths, science and IT. It is what we always think. 32 the 12-year-old girl Hayliee in the USA is not like that. She likes IT best. Hayliee thinks IT is very 33 because IT can help us 34 clothes, take exercise and even drive cars in life. She can write in code (代码) to let a model plane fly 35 into the sky.For Hayliee, IT also helps her make 36 . Her classmates all like to be with her and they talk a lot about this 37 .Hayliee just starts to learn IT from this term, so she learns very 38 things in the lesson. Hayliee says writing in code is not only about 39 or letters, but it also needs knowledge (知识) of different subjects. To learn IT well, she 40 study very hard. She 41 to work in a big tech company (科技公司) one day.32.A.But B.And C.So33.A.interesting B.hard C.useful34.A.need B.buy C.see35.A.fast B.early C.high36.A.friends B.a wish C.a family37.A.subject B.class C.lesson38.A.modern B.easy C.cool39.A.numbers B.pictures C.computers40.A.can B.must C.would41.A.asks B.waits C.wants八、阅读理解(满分30分)ASeptember 27, 2024 20:16 【What Can I Do for My Class 】 I am in a new class in Grade 7 and I want to do something for my class. Can you tell me what you can do for your class Peter September 27, 2024 20:20 My teacher writes a lot of words on the blackboard. I would like to help her clean the blackboard after class.Cindy September 28, 2024 10:03 We have some flowers in front of our classroom. It is my job to water the flowers in the mornings before class.Bob October 6, 2024 15:05 We read many storybooks in our Chinese class. I usually help carry (搬) the books to the classroom. And then I give out storybooks to my classmates.42.Why does the writer send this post A.To share new school life.B.To talk about school activities.C.To know what students can do for class.43.When does Cindy water the flowers A.Before class. B.Between classes. C.After class.44.Who would like to help carry and give out books A.Peter. B.Cindy. C.Bob.45.What are the three students like A.Smart. B.Helpful. C.Funny.46.Where may we find these posts A. B. C.BVisit Macao!When: February 18th-22ndWhat: Macao Tower go up to the top (顶部) to see the whole city (整个城市)Long Chao Kok enjoy the beautiful sunrise and take a walkMacao Museum learn about the history of MacaoGuan Ye Street eat different delicious foods, like cart noodles and egg tartHow much: 3000 yuan each person children under 14 years old: 2500 yuanTo know more and join us, call Jane at 638-9358 or e-mail Jane at jane89@.47.How many days do people spend in Macao A.Five days. B.Six days. C.Seven days.48.If Peter is interested in nature, where does he go A.To Long Chao Kok. B.To Macao Tower. C.To Guan Ye Street.49.Where can people know Macao's past A.In Long Chao Kok. B.In Guan Ye Street. C.In Macao Museum.50.13-year-old Emma wants to go to Macao with her parents, how much do they spend A.2500 yuan. B.8500 yuan. C.9000 yuan.51.How many ways can people know more information about this visit A.One. B.Two. C.Three.CToday is a big day for Tom. It’s his first day at school. In the morning, he has breakfast at 7:00. For breakfast, he has an egg and some milk. After 20 minutes, he goes to school.After Tom gets to his classroom, he sees many boys and girls. But Tom doesn’t know any one of them. He wants to make friends with them.The students have their first class at 8:00. They draw (画) some pictures in the class. Tom draws a picture of his mother. Tom can draw very well. So his art teacher, Mrs. Wilson, praises (表扬) him. Tom is very happy.At 12:00, the students have lunch. A girl is next to Tom. Tom gives (给) a banana to the girl and she gives Tom some bread. “I’m Kitty. Do you want to be my friend ” the girl asks Tom. “Sure! I’m very happy to be your friend,” Tom says.52.What time does Tom go to school A.At 7:00. B.At 7:20. C.At 8:00.53.Tom wants to ______ the boys and girls in his classroom.A.play with B.speak to C.make friends with54.Why does Tom’s teacher praise him A.Because he likes art. B.Because he is happy. C.Because he draws very well.55.Do Tom and Kitty want to be friends A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.56.What does “big” mean in “Today is a big day for Tom” A.Large. B.Important. C.Interesting.九、选词填空(满分10分)从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。cook fly I play potato real say speak importance think tomato usualDo you know the International Day of Families It’s on the 15th of May and it’s a good time for us 57 “I love you” to our family members. In my family, I have my parents and my sister. They love 58 very much and I love them, too. On this day, I want 59 some delicious food for them.I know my father likes chicken, so I make chicken pizza for him. My mother likes 60 , so I make tomato and fried eggs noodles for her. My sister 61 loves chocolate, so I make a chocolate cake for her. She 62 it is great and eats it all.After lunch, we have fun in the park. My father is good at 63 ping-pong. I enjoy playing it with him. My mother 64 a kite with my sister. My family and I 65 take a photo together under the big tree in the park. I like taking photos because they help me remember fun times with my family.All in all, we have a great time. What about you How do you spend this 66 day 十、根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。(满分10分)What is the “time-eating monster” Do you notice a monster around us This monster comes in many forms—games, social media (社交媒体) and the TV shows. You may ask, “It brings us much fun. 67 ” Then, let me explain.* How do we get lost in the monster’s world At first, we may think, “I’ll just have a little fun.” We turn on the computer and start a game. 68 It starts to eat away our time, minute by minute. And we just look at the screen, never noticing it at all.* 69When we get lost in the monster’s world, we become lazy. We would like to spend a lot of time watching TV or playing games instead of studying or doing sports. We forget to enjoy sweet moments with those we love. We don’t even live in the real world.* What can we do to fight the monster 70 But we can keep it away by having fun in a right way. Next time when you turn on your computer or phone, think of how you can learn something useful with them. 71 Go outside and feel the sun on your face. Play sports with your friends or talk about your day with your family. There is so much for you to do.A.The time runs away quietly.B.But soon the monster catches us.C.So why do you say it’s a monster D.How does the monster affect our life E.Or, just stand up and leave the screens.F.The time-eating monster will always be there.十一、任务型阅读(满分10分)根据短文内容,完成图表中所缺信息。Reading books means a lot to you. It can open your mind and make you think.Good reading habits lead (引导) you to a lifelong love of books. How can you start good reading habits (习惯) Here is some advice.Choose the books that suit (适合) you. In most middle schools, teachers give students a reading list every few weeks. Most books are easy to read. The students themselves can also choose books according to their interests.Read in short periods of time. 15 minutes after getting to school, 15 minutes while waiting for friends, 15 minutes before going to bed. Then you can read books for about five hours every week in total.Talk about your reading with your family or friends. This helps you understand (理解) better.How to start 72 Why to read Reading books is 73 . It can open your mind and make you think.What to read 1. Read the books on the reading list. 2. Read the books you are 74 .When to read 1. Read after getting to school. 2. Read while waiting for friends. 3. Read before going to sleep. 4. The 75 time for reading is about five hours every week.Who to 76 Talk about your reading with your family or friends. This helps you understand better.十二、根据短文内容,按要求回答问题。There are many important festivals in a year. I love to celebrate them!My favorite festival is the Spring Festival (春节). It is always in January or February. Before it, we clean the house, put up the Spring Festival couplets (春联) and prepare some food with special meanings, like jiaozi and niangao. On Chinese New Year’s Eve, all my family members get together and enjoy a big dinner.In June, we celebrate the Dragon Boat Festival. I like to eat zongzi. In some places, there are exciting dragon boat races.The Mid-Autumn Festival is also important. In my family, we always eat mooncakes together. Mooncakes are a symbol of family reunion (团聚).These festivals are about more than just celebrations. They encourage (鼓励) people to spend more time with their families.77.How many festivals are there in the passage 78.What do people do on Chinese New Year’s Eve 79.On which festival do people eat zongzi 80.What’s the meaning of mooncakes 81.Why are these festivals important for people 十三、书面表达(满分20分)82.假如你是李华,请根据下列图示,写一封电子邮件,向你的新笔友Fred介绍你自己及你的学校生活。注意:1. 电子邮件格式;2. 给出适当的开头和结尾;3. 词数70词左右;4. 文中不能出现真实的姓名和学校名称。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】Good morning, Helen.2.C【原文】Thank you, Yaming.3.C【原文】What’s your new school like, Lisa 4.A【原文】Excuse me, are you Ella 5.A【原文】What time is it 6. D C E A B【原文】1. Look at my new glasses. They are so cool.2. My favorite place is the library because it’s quiet.3. Jim’s brother often plays Chinese chess with him at weekends.4. We learn about different animals and plants in biology class.5. My mother always makes a cake for me on my birthday.7.A 8.A【原文】A: Hello, my name’s MeiMei. I want to join the Basketball Club.B: Can you play basketball A: Well. I’m interested in it but I can’t play very well.B: It is OK, interest is the best teacher. Let’s meet at four p.m. every Tuesday.9.C 10.C【原文】A: Who is your class teacher, Teng Fei B: Miss Smith.A: Is she the teacher with a pair of black glasses B: Yes, and she always wears a pink hat.11.C 12.C 13.C【原文】A: What do you often do on the weekend, Miller B: I often go to the music club on weekends.A: Wow. How many members are there in the Music Club B: Let me see, five boys play the Erhu and two girls play the guitar and I play the piano.A: Cool .B: How about you, Yaming How do you spend your weekend A: I always go to the Chess Club.B: Sounds interesting. You must be good at playing chess.14.A 15.C 16.B【原文】A: Mike, tell me about your school days.B: Well. I usually get up at a quarter past seven. The school starts at 8:10 and I have four classes in the morning. There’s a ten-minute break between classes. Then I have lunch at 11:50.A: How about the afternoon lessons B: In the afternoon I have two lessons. They begin at two o’clock and finish at 4:00 pm.17.Dates of birthdays 18.July 15th 19.Basketball 20.January 1st 21.English【原文】I’m Jason. I’m thirteen. My birthday is on July 15th. Five people are in my family. My grandparents, my parents and I. My mother is a worker at a clothes store. Her birthday is on April 3rd. She is busy. My father is a teacher in a middle school. He likes playing basketball. He plays basketball every day. Tomorrow is November 30th. It is my father’s birthday. I want to buy a basketball for him as a birthday present. My grandmother is 57. Her birthday is on January 1st. She likes cooking and she cooks dinner for us every day. My grandfather is 58. His birthday is on February 13th. He likes English and he has some English books.22.B 23.D 24.A 25.E 26.C【导语】本文主要介绍了琳达的姓名、班级、家庭活动、班级氛围、学校俱乐部以及她为妈妈分担家务的情况。22.句意:我的姓是史密斯。根据“Hi, my name is Linda. And my...is Smith.”可知,此处介绍姓氏,B选项“last name”符合语境。故选B。23.句意:我父母和我喜欢周末去钓鱼。根据“It’s fun for us to get some fish.”可知,此处指去钓鱼,D选项“go fishing”符合语境。故选D。24.句意:当我遇到一些问题时,我的老师和同学总是帮助我解决问题。根据“When I meet some problems, my teachers and classmates always help me...the problems.”可知,此处指解决问题,A选项“work out”符合语境。故选A。25.句意:哦,我的中国同学,亚明会下中国象棋。根据“Oh, my Chinese classmate, Yaming...That’s really interesting.”可知,此处介绍亚明的特长,E选项“play Chinese chess”符合语境。故选E。26.句意:放学后,我想让妈妈有更多的时间放松,所以我通常帮她做家务。根据“After school, I want my mother to have more time to relax (放松), so I usually...”可知,此处指帮她做家务,C选项“help her with housework”符合语境。故选C。27.E 28.B 29.C 30.A 31.D【导语】本文是关于诺拉和大卫之间的对话,讨论了大卫家庭成员的兴趣爱好。27.根据“What do your family members like doing, David ”可知,空处应是回答家人的爱好,E项“我爸爸喜欢下中国象棋。”符合语境,故选E。28.根据“Do you play with him ”和“Yes, I do”可知,空处应是说自己喜欢,B项“我喜欢它”符合语境,故选B。29.根据“No, she doesn’t....Reading is her favourite hobby.”可知,她喜欢阅读,C项“她读很多书”符合语境,故选C。30.根据“Do you like to read ”和“I like basketball best. ”可知,应是说不怎么喜欢,A项“不太喜欢”符合语境,故选A。31.根据“We also watch it a lot. We sometimes go to basketball matches.”可知,空处应是上文对方的活动的评价,D项“听起来很有趣”符合语境,故选D。32.A 33.C 34.B 35.C 36.A 37.A 38.B 39.A 40.B 41.C【导语】本文讲述了美国女孩Hayliee最喜欢计算机科学,她知道计算机科学是非常有用的。为了学好计算机科学,她努力学习。她希望有一天能在一家大型科技公司工作。32.句意:但是美国的12岁女孩Hayliee不是这样的。But但是;And而且;So所以。根据“Girls at school like art, history and music.”可知,我们经常认为学校的女生喜欢美术、历史和音乐,后面说“Hayliee in the USA is not like that.”表示Hayliee不是这样的,前后表示转折关系。故选A。33.句意:Hayliee认为IT非常有用,因为它可以在生活中帮助我们买衣服、锻炼甚至开车。interesting有趣的;hard困难的;useful有用的。根据“because IT can help us … clothes, take exercise and even drive cars in life.”可知,IT可以在生活中帮助我们做一些事情,因此IT是“有用的”。故选C。34.句意:Hayliee认为IT非常有用,因为它可以在生活中帮助我们买衣服、锻炼甚至开车。need需要;buy买;see看见。根据句意可知,此处是说“买衣服”。故选B。35.句意:她会写代码让模型飞机在天空飞得很高。fast快的;early早的;high高,向高处。根据“let a model plane fly … into the sky.”可知,指模型飞机在天空中飞得高。故选C。36.句意:对于Hayliee来说,IT还可以帮助她交朋友。friends朋友;a wish一个愿望;a family一个家庭。根据句意可知,此处指“交朋友”,make friends表示“交朋友”。故选A。37.句意:她的同学都喜欢和她在一起,他们关于这个学科他们谈了很多。subject学科;class班级;lesson课程。根据“And boys like PE, maths, science and IT.”可知,IT是一门学科。故选A。38.句意:Hayliee这学期刚开始学习IT,所以她在课上学习非常容易的东西。modern现代的;easy容易的;cool凉爽的。根据“Hayliee just starts to learn IT from this term”可知,她是初学者,因此学习容易的东西。故选B。39.句意:Hayliee说,写代码不仅仅是数字或字母,还需要不同学科的知识。numbers数字;pictures图片;computers电脑。根据“writing in code is not only about … or letters”可知,这里需要一个和“字母”并列的单词,根据常识,写代码还需要“数字”。故选A。40.句意:要学好IT,她必须努力学习。can会,能;must必须;would将。根据句意可知,此处是说“必须”要努力学习。故选B。41.句意:她想有一天去一家大型科技公司工作。asks询问;waits等待;wants想。根据句意可知,此处是指“想要做什么”,她想要去一家大型科技公司工作。故选C。42.C 43.A 44.C 45.B 46.A【导语】本文主要围绕“我能为班级做什么”这一主题,展示了不同学生在班级中愿意承担的事务,体现了学生们为班级贡献力量的想法,展现了他们乐于为班级服务的态度。42.细节理解题。根据“I am in a new class in Grade 7 and I want to do something for my class. Can you tell me what you can do for your class ”可知,作者发这个帖子是想了解学生们能为班级做什么。故选C。43.细节理解题。根据Cindy所说“We have some flowers in front of our classroom. It is my job to water the flowers in the mornings before class.”可知,Cindy在课前给花浇水。故选A。44.细节理解题。根据Bob所说“I usually help carry (搬) the books to the classroom. And then I give out storybooks to my classmates.”可知,Bob愿意帮忙搬书和发书。故选C。45.推理判断题。三位同学分别主动承担擦黑板、浇花和搬书发书的任务,体现了他们乐于助人的品质。故选B。46.推理判断题。根据文中内容可知,帖子格式类似网络论坛或社交媒体的留言板,因此最可能出现在在线交流平台。选项A图片为“电脑”符合这一场景。故选A。47.A 48.A 49.C 50.B 51.B【导语】appyvi本文是一篇旅游宣传广告,介绍了澳门旅行的行程安排、景点活动、费用及联系方式。47.细节理解题。根据文章第一段“When: February 18th-22nd”可知,行程从2月18日至22日,共5天。故选A。48.细节理解题。根据文章第二段“Long Chao Kok enjoy the beautiful sunrise and take a walk”可知,龙爪角可以欣赏美丽的日出并散步,属于自然风光,因此对自然感兴趣应去龙爪角。故选A。49.细节理解题。根据文章第三段“Macao Museum learn about the history of Macao”可知,澳门博物馆可以了解澳门的历史,即了解澳门的过去。故选C。50.细节理解题。根据费用说明“3000 yuan each person children under 14 years old: 2500 yuan”可知,成人每人3000元,14岁以下儿童2500元。Emma13岁,与父母(2位成人)同行,总费用为:3000×2 + 2500 = 8500元。故选B。51.细节理解题。根据文章最后一句“call Jane at 638-9358 or e-mail Jane at jane89@”可知,提供电话和电子邮件两种联系方式。故选B。52.B 53.C 54.C 55.A 56.B【导语】本文讲述了汤姆的第一天上学情况。52.推理判断题。根据“In the morning, he has breakfast at 7:00. For breakfast, he has an egg and some milk. After 20 minutes, he goes to school.”可知,他7点吃早餐,20分钟后,也就是7点20分去上学。故选B。53.细节理解题。根据“After Tom gets to his classroom, he sees many boys and girls. But Tom doesn’t know any one of them. He wants to make friends with them.”可知,他想跟教室里的同学们交朋友。故选C。54.细节理解题。根据“Tom draws a picture of his mother. Tom can draw very well. So his art teacher, Mrs. Wilson, praises (表扬) him.”可知,汤姆画了一张他妈妈的画,画得很好,老师表扬了他。故选C。55.细节理解题。根据“‘I’m Kitty. Do you want to be my friend ’ the girl asks Tom. ‘Sure! I’m very happy to be your friend,’ Tom says.”可知,汤姆和基蒂想成为朋友。故选A。56.词句猜测题。根据“Today is a big day for Tom. It’s his first day at school.”可知,开学第一天应该是很重要的一天,因此big与important近义。故选B。57.to say 58.me 59.to cook 60.tomatoes 61.really 62.thinks 63.playing 64.flies 65.usually 66.important【导语】本文讲述了国际家庭日的意义以及作者在这一天为家人所做的事情,包括为家人烹饪美食、和家人一起在公园玩耍等,展现了家庭的温馨和快乐。57.句意:国际家庭日是在5月15日,是我们对家人说“我爱你”的好时机。根据“it’s a good time for us...‘I love you’ to our family members.”以及所给词可知,此处指的是“对家人说‘我爱你’”,say“说”,it’s a good time for sb to do sth“对某人来说是做某事的好时机”。故填to say。58.句意:在我的家庭里,我有我的父母和妹妹。他们非常爱我,我也爱他们。根据“They love...very much and I love them, too.”以及所给词可知,此处指的是“他们爱我”,love是动词,后接人称代词宾格作宾语,I的宾格是me。故填me。59.句意:在这一天,我想为他们做一些美味的食物。根据“some delicious food for them”以及所给词可知,此处指的是“烹饪美食”,cook“烹饪”,want to do sth“想要做某事”。故填to cook。60.句意:我妈妈喜欢西红柿,所以我给她做了西红柿炒鸡蛋面。根据“so I make tomato and fried eggs noodles for her.”以及所给词可知,此处指的是“妈妈喜欢西红柿”,tomato“西红柿”,此处表示泛指,应用复数形式。故填tomatoes。61.句意:我妹妹真的很喜欢巧克力,所以我给她做了一个巧克力蛋糕。根据“so I make a chocolate cake for her.”以及所给词可知,此处指的是“妹妹真的很喜欢巧克力”,real“真的”,形容词,此处修饰动词loves,应用副词really“真正地”。故填really。62.句意:她认为它很棒,把它都吃光了。根据“it is great and eats it all.”以及所给词可知,此处指的是“她认为它很棒”,think“认为”,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填thinks。63.句意:我爸爸擅长打乒乓球。根据“ping-pong”以及所给词可知,此处指的是“打乒乓球”,play ping-pong“打乒乓球”,be good at doing sth“擅长做某事”。故填playing。64.句意:我妈妈和我妹妹在放风筝。根据“a kite with my sister”以及所给词可知,此处指的是“放风筝”,fly a kite“放风筝”,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填flies。65.句意:我的家人和我通常在公园的大树下一起拍照。根据“take a photo together under the big tree in the park.”以及所给词可知,此处指的是“通常一起拍照”,usual“通常的”,形容词,此处修饰动词take,应用副词usually“通常”。故填usually。66.句意:你如何度过这个重要的日子?根据“How do you spend this...day ”以及所给词可知,此处指的是“重要的日子”,importance“重要性”,名词,此处修饰名词day,应用形容词important“重要的”。故填important。67.C 68.B 69.D 70.F 71.E【导语】本文围绕“时间吞噬怪兽”,讲其形式、影响及应对方法。67.根据“Then, let me explain.”可知,后文开始解释它是“怪兽”的原因,所以这里应是对“为何说它是怪兽”的疑问。C选项“那你为什么说它是怪兽呢?”符合语境,起到承上启下,引出下文解释的作用。故选C。68.根据“I’ll just have a little fun.”以及“It starts to eat away our time, minute by minute.”可知,这里需要一个过渡,说明怪兽很快就“抓住”(影响)我们了。B选项“但很快这个怪兽就抓住我们了”符合语境,体现从想“玩一会儿”到被其吞噬时间的转变。故选B。69.根据“When we get lost in the monster’s world, we become lazy.”以及后文可知,我们变懒,不想学习、运动,忽略和亲人的美好时光等,都是在说对生活的影响。D选项“这个怪兽如何影响我们的生活?”符合语境,概括该部分内容。故选D。70.后文说“但我们可以通过正确的娱乐方式远离它”,说明前面是说这种“吞噬时间的怪兽”客观存在。F选项“吞噬时间的怪兽会一直存在”符合语境,形成“虽存在,但可应对”的逻辑。故选F。71.根据“Go outside and feel the sun on your face. Play sports with your friends or talk about your day with your family. There is so much for you to do.”可知后文说去户外感受阳光等,这里是另一种应对方式,即离开屏幕。E选项“或者,就站起来离开屏幕”符合语境,补充对抗怪兽的做法。故选E。72.good reading habits 73.meaningful 74.interested in 75.total 76.talk with【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了如何养成良好的阅读习惯,包括选择适合自己的书籍、利用短时间阅读、与他人分享阅读心得等方面的建议。72.根据原文“How can you start good reading habits (习惯) Here is some advice.”可知,本文主要介绍如何养成良好的阅读习惯。故填good reading habits。73.根据原文“Reading books means a lot to you. It can open your mind and make you think.”可知,读书对你意义重大,可以开阔思维,使人思考,因此读书是有意义的,meaningful“有意义的”,形容词作表语,符合语境。故填meaningful。74.根据原文“Choose the books that suit (适合) you.”以及“The students themselves can also choose books according to their interests.”可知,要选择适合自己的书籍,学生也可以根据自己的兴趣选择书籍,因此可以读自己感兴趣的书,be interested in“对……感兴趣”,固定短语。故填interested in。75.根据原文“Then you can read books for about five hours every week in total.”可知,这样每周总共可以阅读大约五个小时,total“总计的”,形容词作定语,符合语境。故填total。76.根据原文“Talk about your reading with your family or friends.”可知,要和家人或朋友谈论你的阅读,talk with“和……交谈”,固定短语,符合语境。故填talk with。77.Three/3. 78.They get together and enjoy a big dinner. 79.On the Dragon Boat Festival. 80.They are a symbol of family reunion. 81.Because they encourage people to spend more time with their families.【导语】本文介绍了作者最喜欢的三个中国节日——春节、端午节和中秋节,以及这些节日的习俗和意义。77.通读全文可知,文中提到了三个节日:春节、端午节和中秋节。故填Three/3.78.根据第二段“On Chinese New Year’s Eve, all my family members get together and enjoy a big dinner.”可知,人们在除夕夜会团聚并享用大餐。故填They get together and enjoy a big dinner.79.根据第三段“In June, we celebrate the Dragon Boat Festival. I like to eat zongzi.”可知,人们在端午节吃粽子。故填On the Dragon Boat Festival.80.根据第四段“Mooncakes are a symbol of family reunion.”可知,月饼象征着家庭团圆。故填They are a symbol of family reunion.81.根据最后一段“These Festivals are about more than just celebrations. They encourage people to spend more time with their families.”可知,这些节日之所以重要,是因为它们鼓励人们花更多时间与家人相处。故填Because they encourage people to spend more time with their families.82.例文Dear Fred,I’m glad to introduce myself to you. My name is Li Hua. I’m 13 years old, and I come from China. My favorite place in our school is the library because it’s quiet and I can relax there when I’m tired. It’s also a great place to read and learn. My favorite subject is English. I find it fun. As for clubs, I love the science club the most because I enjoy doing experiments.Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇电子邮件;②时态:时态主要采用“一般现在时”;③提示:写作要点围绕自我介绍和学校生活展开,考生需确保涵盖这两个主要方面,并适当添加细节,如介绍学校图书馆的特点、喜欢的科目及原因、喜欢的俱乐部及原因等,以突出写作重点。[写作步骤]第一步,表明写作意图。例文开头“I’m glad to introduce myself to you.”直接表明了写信的目的,即向Fred介绍自己,为后续内容做了铺垫;第二步,具体阐述写作内容。例文从个人信息(姓名、年龄、国籍)、学校生活(最喜欢的学校场所——图书馆及其原因、最喜欢的科目及原因、最喜欢的俱乐部及原因)几个方面进行了详细介绍,内容充实,条理清晰;第三步,书写结语。例文结尾“Yours, Li Hua”是电子邮件的常规结束语,表达了写信人的身份,同时隐含了希望与Fred保持联系、增进了解的愿望。[亮点词汇]①introduce myself to sb.向某人介绍自己②come from来自③as for至于[高分句型]①My favorite place in our school is the library because it’s quiet and I can relax there when I’m tired.(时间状语从句)②As for clubs, I love the science club the most because I enjoy doing experiments.(原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 四川省成都市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题.docx