四川省德安市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

四川省德安市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

四川省德安市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题
【考试范围:全册】
(总分150分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(共20小题,每题1.5分,满分30分)
1. What is the man’s new apartment close to
A.A factory. B.A school. C.A park.
2. Where did Stella spend her vacation
A.On the beach. B.In the mountains. C.In the countryside.
3. What does Carl plan to do this weekend
A.Plant trees. B.Watch birds. C.Pick mushrooms.
4.What’s the conversation about
A.A book sale. B.A flower show. C.A music festival.
5.What did Danny do in Xi’an
A.Took many photos. B.Visited his sister. C.Bought a lot of things.
听下面材料,回答2小题。
6.When is Jason’s party
A.On 9th June. B.On 20th June. C.On 29th June.
7.How many floors does Jason’s new house have
A.Two. B.Three. C.Four.
听下面材料,回答3小题。
8.What do Matt and Stephen both love
A.Fishing. B.Gardening. C.Skateboarding.
9.What is Stephen like
A.Serious. B.Outgoing. C.Straightforward.
10.What do Matt and Stephen usually do
A.Go hiking. B.Go walking. C.Go bike riding.
听下面材料,回答3小题。
11.What sport does Alice’s dad like
A.Tennis. B.Hockey. C.Badminton.
12.Who does the folding fan belong to
A.Alice. B.Daniel. C.George.
13.What’s the book about
A.Ecosystems. B.Planets. C.Climates.
听下面材料,回答3小题。
14.What kind of festival do Mia and Bob plan to attend tomorrow
A.A food festival. B.A flower festival. C.A music festival.
15.When does Bob plan to leave for the festival
A.At 9:00 a.m. B.At 10:00 a.m. C.At 11:00 a.m.
16.Which bus stops outside Bob’s house
A.The No.74 bus. B.The No.87 bus. C.The No.89 bus.
听下面材料,回答4小题。
17.When do the students need to bring the homework to school
A.On Monday. B.On Wednesday. C.On Friday.
18.What does the students need to find out about
A.Eagles. B.Bees. C.Frogs.
19.What must be on the poster
A.A title. B.A photo. C.A drawing.
20.What’s the prize for the best posters
A.Chips. B.Chocolates. C.Biscuits.
二、完形填空(共15小题,每题2分,满分30分)
(一)
I have a good friend. His name is Nick. 21 of us like watching movies and all kinds of talent shows. Last Sunday afternoon, we went to the cinema together. It has the biggest screens and the most comfortable seats in town. You can sit there 22 , watch great movies and enjoy your time with your friends. We watched a funny movie called Lost in Hong Kong. I think it’s the 23 movie I’ve seen. After we got out of the cinema, we went to a restaurant near the movie theater to have 24 . There 25 different kinds of dishes on the menu. The food in the restaurant is delicious. What’s more, it’s the cheapest in town, and it has the friendliest service.
21.A.All B.Both C.One D.Neither
22.A.carefully B.comfortably C.sadly D.loudly
23.A.bad B.funnier C.funny D.funniest
24.A.body B.dinner C.television D.health
25.A.is B.am C.was D.are
(二)
A wave (海浪) came on the beach and it washed away a child’s pair of shoes. Seeing this, the child wrote on the sand (沙子), “Sea is a thief (小偷). My shoes are 26 for it.”
On the other side, a fisherman caught a lot of fish for his healthy lunch. He wrote, “Sea is my 27 .”
Just a few minutes later, a young man fell into the 28 and died. His mother was very sad to write on the sand, “Sea 29 my son.”
An old man walked on the sand and found a(n) 30 thing in a big sea animal. He wrote, “Sea is really 31 to help me make money.”
Then a big wave came and then 32 with all the writing. What does this mean (意思) It means that sea doesn’t 33 people’s ideas, and it’s always happy about its waves. If you want to live a happy life, you should decide on your life by 34 . People’s ideas will change (改变) because of different times, 35 you should keep happy and look after yourself. This is important to everyone.
26.A.busy B.cheap C.cold D.lost
27.A.danger B.health C.mistake D.talent
28.A.sea B.river C.lake D.hill
29.A.moved B.fed C.missed D.killed
30.A.difficult B.dangerous C.expensive D.bored
31.A.lazy B.strict C.kind D.quick
32.A.rode B.drove C.saved D.left
33.A.mind B.win C.enjoy D.stand
34.A.itself B.yourself C.herself D.myself
35.A.if B.because C.so D.or
三、阅读理解(共20小题,每题2分,满分40分)
A
36.What is the invitation for
A.Bella’s birthday party. B.Lucy’s New Year party.
C.The opening of Tom’s cafe D.A family trip to New York
37.If you go to the party, what colors can you wear
A.Green and pink.B.Pink and black. C.Black and blue. D.Black and green.
38.When will dinner start
A.At 5:00 pm. B.At 7:00 pm. C.At 8:00 pm. D.At 9:00 pm.
B
How to write a secret message Do you want to write a message that can only be read by a person It is a secret message for that person only. The other people can’t see the message on the paper. Only that person knows how to make the message appear. Here’s an experiment (实验) on how to write such a message.
You’ll need ◆half a lemon ◆a cup ◆four spoonfuls of water ◆a cotton swab (棉签) ◆white paper ◆a light bulb (电灯泡) What to do 1. Squeeze (挤) some lemon juice into water. Mix the water and juice. 2. Put the cotton swab into the mixture and make it wet. Use the wet cotton swab to write some words on the paper. 3. Let the paper dry. Show it to someone and ask if he or she can see the words on the paper. 4. Hold the paper close to a light bulb to heat it. Ask him or her again. Let me explain it! Lemon juice has chemicals that have carbon (碳). The chemicals break down easily when they are heated. And the carbon makes them turn a dark color.
39.If you want to do this experiment, you need the following things EXCEPT (除了) ________.
A.lemon B.water C.paper D.milk
40.What is the correct order of the experiment
a. Use a light bulb to heat the paper.
b. Put a cotton swab into the mixture of lemon juice and water.
c. Mix lemon juice and water.
d. Write some words on a piece of white paper with the wet cotton swab.
e. Dry the paper.
A.a-d-c-b-e. B.c-b-a-e-d. C.c-b-d-e-a. D.a-e-b-c-d.
41.When can you see the secret message
A.When you hold the paper up. B.After you heat the paper.
C.After you dry the paper. D.When you shake the paper.
42.Where is the text most probably from
A.A science magazine.B.A storybook. C.A travel guidebook. D.A cookbook.
C
A son took his old mother to a restaurant for dinner. His mother was very old and weak (虚弱的). She always dropped (落下) food on her dress. Others watched her, and some of them laughed at her. However, her son was still very quiet.
After the mother finished eating, the son quietly took her to the washing room. He cleaned her dress and made her hair clean and tidy. When they came out, people in the restaurant were watching them quietly. They all felt very sorry for what they did just now. They thought they were wrong, because they couldn’t do so well to their mothers as the son.
The son paid the bill (账单) and started walking out with his mother.
At that time, an old man called out to the son and asked him, “Don’t you think you have left something behind ”
The son answered, “No, sir.”
The old man said, “Yes, you have! You have left a lesson for every son and a hope for every mother.”
43.The mother was very ________.
A.beautiful but weak B.old but strong C.old and weak D.young and beautiful
44.Others in the restaurant laughed at the mother because ________.
A.she was poor B.she was very short C.she had no new dress D.she couldn’t eat well
45.How did people in the restaurant react (反应) when the son and his mother came out of the washing room
A.They were very noisy. B.They were very quiet.
C.They laughed loudly. D.They talked in a low voice (低声).
46.What did the son leave in the restaurant
A.A lesson for all the sons. B.An interesting story for all the people.
C.A difficult problem for all the people. D.An idea for all the mothers.
D
Wu Lan is my friend. She had some bad habits two years ago. She got up late and had nothing for breakfast. She disliked doing school activities. After getting home from school, she usually played computer games and watched TV.
She hardly ever drank milk, and she ate junk food three or five times a week. Then one day, the bad result came—she got sick. She had to be in hospital for three weeks. It made her feel that she must look after herself well. Now Wu Lan has some good habits. She has an active and full life every day. She gets up early and exercises every morning. She usually runs for about an hour. Then she has a healthy breakfast. At school she plays all kinds of sports. She hardly ever plays computer games or watches TV. She drinks a cup of milk before going to bed. These good habits help her keep healthy and study well.
“Now I know good living habits are very important in our life. They are not only good for your body, but also good for your mind,” said Wu Lan.
47.What did Wu Lan usually do in her free time two years ago
A.She took part in school activities.
B.She played sports with her friends.
C.She helped her parents with housework.
D.She played computer games and watched TV.
48.How often did Wu Lan eat junk food in the past
A.Hardly ever. B.Every day.
C.Twice a week. D.Three or five times a week.
49.What does the underlined word “sick” in the passage mean in Chinese
A.烦恼的 B.生病的 C.失望的 D.迷惑的
50.How is Wu Lan’s life now
A.Busy. B.Boring. C.Hard. D.Lucky.
第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
Smiles (微笑) are a kind of language. 51 If your teeth are unhealthy, how can you smile in front of people Here is something about how to keep your teeth healthy.
Brush at least twice a day. 52 The most important thing is to use the right brushing way. You can also ask the dentists for help. They will teach you how to use the toothbrush in a right way.
You need to buy a new toothbrush every three months. It means you should get a new toothbrush every three months. 53 A clean toothbrush means cleaner teeth.
Drink lots of water. 54 If you don’t have enough water every day, your mouth will be dry. You may lose your teeth easily because of it.
55 . If you go for help very late, it’ll be very hard to treat (治疗).
A.It’s good for your teeth.
B.Maybe your teeth are very healthy.
C.Do this in the morning and at night.
D.It is easy to make others think you are kind.
E.Water will help to stop food staying in your teeth.
F.If you find problems with your teeth, go to a dentist at once.
四、单词拼写(共10小题,每题1分,满分10分)
56.Ken wants to be a race car d . He is going to buy a fast car.
57.I’d love to come to the party, but I’m not a , because I have a lot of things to do.
58.Most Americans c the idea of Thanksgiving by having a big meal at home with their family.
59.Robots are usually like human s . They help people do many things.
60.We make r at the beginning of the year. We hope that we are going to improve our lives.
61.My favorite saying is “A true friend reaches for your hand and t your heart”.
62.We didn’t have a/an u so we were wet and cold.
63.If I take a t , it will be expensive, so I decide to go there by bus.
64.Bring Ms. Steen to the party without telling her so that she can be s .
65.There will be more p in the future because there will be more cars.
五、短文填空(共10小题,每题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A man and his horse were walking in the desert. They wanted to go to a market 66 (sell) some clothes. They travelled 67 a long time. They hadn’t eaten 68 (some) food and had only a small amount of water left. The sun was very hot, and the man 69 (know) that they would not last long. If he gave his horse the water, then he would have none for 70 (he) and would die. But if he drank the water, his horse couldn’t go on any more. Not only could the man not walk in the desert without water, 71 he would also lose his friend. The man made a 72 (decide) to give his horse the last few drops of water. The horse, who was very grateful, gave all the energy he had to try to reach the market. After a while, the man’s eyes were 73 (close) at peace and prepared to die. Because he knew he did everything he could and tried his 74 (good) to save his friend. Just then, the horse made a loud sound: the market! They reached the market 75 (final)!
六、书面表达(满分25分)
76.假如你是Tom,是一位在四川交流学习的美国学生。请你根据以下要点给你在美国的祖母写一封信介绍你的一位好朋友David和你在一起生活的情况。
要点:
1.David和你一样高,但比你更外向、更风趣;
2.你们都喜欢运动,每周锻炼三四次;
3.都喜欢看动作电影。但David还喜欢看新闻,他认为从中可以弄清楚世界各地正在发生什么;
4.上周六你们一起去参观了成都科学博物馆,并拍了许多照片;
5.今晚,你们计划去南山电影院看电影,因为那里有最舒适的座位和最好的服务
要求:1.语言流畅,条理清晰,可适当发挥;2.卷面干净整洁,80词左右。
Dear Grandma,
How’s it going with you Now I’m studying in Sichuan, China. I have a good friend, David. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Looking forward to your early reply.
Yours,
Tom
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】A: What’s your new apartment like
B: Rooms are bigger. Besides, it’s close to a park, so it’s quiet and the air is fresh.
2.C
【原文】A: Did you go to the beach during your vacation, Stella
B: No, not this time. I stayed in my grandparents’ house in the countryside.
3.A
【原文】A: Carl, do you have any plans for this weekend
B: Yes, I’m planning to join a community tree planting activity. We’ll plant trees along the river.
4.B
【原文】A: There’s a flower show in the city park this Sunday.
B: I’m looking forward to seeing all the colorful flowers.
5.A
【原文】A: Danny, where did you go on holiday
B: I went to Xi’an with my sister.
A: How fun! Did you buy a lot of things
B: No, we went on a city tour and took lots of photos.
6.C 7.A
【原文】A: Sally, when you come to my party on 29th June, you can see our new house.
B: Great. Is it much bigger than your old one, Jason
A: Yes, it is. The living room is on the ground floor and the bedrooms are on the first floor.
B: Wow, I’d like to live in a house with two floors. Our house has just one floor.
8.A 9.B 10.C
【原文】A: Matt, is Stephen a friend of yours
B: Yes, we often hang out together because we have similar hobbies. For example, we both love fishing.
A: What’s his personality Is he as serious as you
B: Not really. He’s outgoing. He has a great sense of humor, too. Thanks to him, I’m becoming more outgoing.
A: Well, what do you like to do besides fishing
B: We usually go bike riding. Sometimes we just take a peaceful walk in the park and enjoy nature.
11.A 12.B 13.A
【原文】A: Thanks for helping me pack everything up for our new house, Uncle Peter.
B: That’s all right, Alice. Hmm, is this tennis racket your dad’s
A: Of course. He likes tennis.
B: Oh, the folding fan is beautiful. Is it yours, Alice
A: Ah, no, it’s my brother Daniel’s. Can you put it in his box
B: OK, now I know this book about ecosystems is George’s. His name is on the cover.
A: Yeah, so can you put it in his box
B: Sure.
14.A 15.C 16.A
【原文】A: Hi, Mia, there’s a street food festival in town tomorrow. Do you want to go with me
B: Of course, Bob. You know I love food.
A: I want to go at 11 a.m., is that OK for you
B: Yes, I think so. Where is it
A: It’s in the market square on Green Street. Two buses go that way, the number 74 and the number 89. The number 74 is easier for me because it stops outside my house.
B: That’s good for me, too. See you tomorrow.
17.C 18.B 19.A 20.C
【原文】 Okay, everyone, quiet down. Here’s your homework. You’ll need to finish it for our lesson on Friday. I know I will see you on Wednesday. But you need more time. For your last homework, you found out about eagles. But this time I want you to collect information about bees. They’re really interesting. Then create a poster about bees, make sure your poster has a title, and feel free to add a photo or a drawing if you want. I’ll pick the best posters out and those students will get biscuits as a prize. Any questions
21.B 22.B 23.D 24.B 25.D
【导语】本文讲述了作者和好朋友尼克都喜欢看电影和各种才艺表演,上周日下午他们一起去了镇上最好的电影院看了一部有趣的电影,之后又去附近餐馆吃了晚餐,餐馆里的食物美味且价格便宜,服务也很友好。
21.句意:我们俩都喜欢看电影和各种才艺表演。
All三者及以上都;Both两者都;One一个;Neither两者都不。根据“I have a good friend. His name is Nick.”可知,是作者和尼克两个人,且根据“like watching movies and all kinds of talent shows”可知,两人都喜欢看电影和才艺表演,用both。故选B。
22.句意:你可以舒适地坐在那里,看很棒的电影,和朋友们一起享受时光。
carefully仔细地;comfortably舒适地;sadly悲伤地;loudly大声地。根据“watch great movies and enjoy your time with your friends”以及前文“the most comfortable seats”可知,此处指舒适地坐在那里,用comfortably。故选B。
23.句意:我认为这是我看过的最有趣的电影。
bad坏的;funnier更有趣的;funny有趣的;funniest最有趣的。根据“I’ve seen”可知,此处用最高级,表示“我看过的最有趣的电影”,用funniest。故选D。
24.句意:我们走出电影院后,去电影院附近的一家餐馆吃了晚餐。
body身体;dinner晚餐;television电视;health健康。根据“After we got out of the cinema”以及“to a restaurant near the movie theater”可知,去餐馆吃晚餐,用dinner。故选B。
25.句意:菜单上有各种各样的菜。
is是,主语是第三人称单数或不可数名词,一般现在时;am是,主语是第一人称单数,一般现在时;was是,主语是第一/三人称单数或不可数名词,一般过去时;are是,主语是第二人称及复数,一般现在时。根据“different kinds of dishes”可知,此处用复数形式,且文章是一般现在时,用are。故选D。
26.D 27.B 28.A 29.D 30.C 31.C 32.D 33.A 34.B 35.C
【导语】本文通过不同人对大海的不同看法,揭示了每个人应该自己决定如何生活,不要因他人评价而动摇,最终要保持快乐和照顾好自己。
26.句意:看到这一幕,孩子在沙滩上写道:“大海是个小偷,我的鞋子被它弄丢了。”
busy忙碌的;cheap便宜的;cold冷的;lost丢失的。根据上文“A wave came on the beach and it washed away a child’s pair of shoes”可知,鞋子被海浪冲走了,表示“丢失的”。故选D。
27.句意:在另一边,一个渔夫为了健康的午餐捕到了很多鱼,他写道:“大海是我的健康。”
danger危险;health健康;mistake错误;talent天赋。根据上文“a fisherman caught a lot of fish for his healthy lunch”可知,渔夫认为大海为他提供了健康的午餐,因此大海是他的“健康”。故选B。
28.句意:几分钟后,一个年轻人掉进海里淹死了。
sea大海;river河流;lake湖;hill小山。根据下文“Sea…my son.”可知,这里表示年轻人掉进海里淹死了。故选A。
29.句意:他的母亲非常悲伤,在沙滩上写道:“大海杀死了我的儿子。”
moved移动;fed喂养;missed想念;killed杀死。根据“a young man fell into the…and died”可知,他的母亲认为大海杀死了她的儿子。故选D。
30.句意:一位老人在沙滩上散步,在一个大海怪里发现了一件昂贵的东西。
difficult困难的;dangerous危险的;expensive昂贵的;bored感到无聊的。根据下文“help me make money”可知,这个东西能帮他赚钱,所以是“昂贵的”。故选C。
31.句意:他写道:“大海真的很善良,帮我赚到了钱。”
lazy懒惰的;strict严格的;kind善良的;quick快速的。根据下文“help me make money”可知,大海给了他财富,因此是“善良的”。故选C。
32.句意:然后一个大浪来了,然后带着所有的字迹离开了。
rode骑;drove驾驶;saved拯救;left离开。根据“with all the writing”可知,这里表示海浪带着沙滩上的字迹离开了。故选D。
33.句意:这意味着大海并不在乎人们的想法,它总是为自己的浪花而快乐。
mind介意;win赢;enjoy享受;stand忍受。根据下文“it’s always happy about its waves”可知,这里表示无论人们怎么想,大海都不在意。故选A。
34.句意:如果你想生活得快乐,你应该自己决定自己的生活。
itself它自己;yourself你自己;herself她自己;myself我自己。根据上文“you should decide on your life”可知,这里表示你应该自己决定自己的生活。故选B。
35.句意:人们的想法会因时而变,所以你应该保持快乐并照顾好自己。
if如果;because因为;so所以;or否则。根据“People’s ideas will change because of different times…you should keep happy and look after yourself. ”可知,这里表示人们的想法会因时而变,所以你应该保持快乐并照顾好自己,前后句是因果关系,所以用“so”。故选C。
36.A 37.B 38.B
【导语】本文是一封Bella生日派对的邀请函。
36.细节理解题。根据邀请函中“BELLA’S BIRTHDAY”可知,这是Bella生日聚会的邀请函。故选A。
37.细节理解题。根据邀请函中“DRESS CODE: Black&Pink”可知,如果参加派对,可以穿黑色和粉色的衣服。故选B。
38.细节理解题。根据邀请函中“7 PM Dinner”可知,晚餐将在7点开始。故选B。
39.D 40.C 41.B 42.A
【导语】本文介绍了如何用柠檬汁和水制作隐形墨水,并通过加热使隐藏的信息显现出来的实验方法。
39.细节理解题。根据“You’ll need”部分的“half a lemon、four spoonfuls of water、white paper”可知,实验不需要牛奶,故选D。
40.细节理解题。根据“What to do”部分的步骤:1.“Squeeze (挤) some lemon juice into water. Mix the water and juice.”对应c(混合柠檬汁和水);2.“Put the cotton swab into the mixture and make it wet.”对应b(把棉签放进混合液);3.“Use the wet cotton swab to write some words on the paper.”对应d(用湿棉签在纸上写字);4.“Let the paper dry.”对应e(晾干纸张);5.“Hold the paper close to a light bulb to heat it. Ask him or her again.”对应a(用电灯泡加热纸张),所以顺序是c-b-d-e-a,故选C。
41.细节理解题。根据“Hold the paper close to a light bulb to heat it. Ask him or her again.”及原理部分可知,加热纸张后能看到秘密信息,故选B。
42.推理判断题。通读全文可知,文章介绍的是一个科学实验,所以最有可能来自科学杂志。故选A。
43.C 44.D 45.B 46.A
【导语】本文主要讲述了一个儿子带着母亲去餐馆吃饭时发生的事情,故事告诉我们要关爱和照顾我们的父母。
43.细节理解题。根据“His mother was very old and weak (虚弱的).”可知,母亲又老又虚弱。故选C。
44.细节理解题。根据“She always dropped (落下) food on her dress. Others watched her, and some of them laughed at her.”可知,餐馆里的其他人嘲笑母亲是因为她不能好好吃饭,食物总掉在衣服上。故选D。
45.细节理解题。根据“When they came out, people in the restaurant were watching them quietly.”可知,当儿子和母亲从洗手间出来时,餐馆里的人都很安静。故选B。
46.细节理解题。根据“The old man said, ‘Yes, you have! You have left a lesson for every son and a hope for every mother.’”可知,这个人给所有的儿子上了一课。故选A。
47.D 48.D 49.B 50.A
【导语】本文主要讲了我的朋友吴兰从过去拥有不良生活习惯到生病后彻底改变,最终养成良好习惯、过上健康积极生活的经历。
47.细节理解题。根据“After getting home from school, she usually played computer games and watched TV.”可知,两年前吴兰放学后通常玩电脑游戏和看电视。故选D。
48.细节理解题。根据“…she ate junk food three or five times a week.”可知,她过去每周吃三到五次垃圾食品。故选D。
49.词句猜测题。根据“She had to be in hospital for three weeks.”可知,她不得不住院三周,因此“sick”意为“生病的”。故选B。
50.推理判断题。根据“Now Wu Lan has some good habits... an active and full life every day. She gets up early and exercises... plays all kinds of sports... drinks milk...”等内容可知,她每天的生活安排得很充实忙碌。故选A。
51.D 52.C 53.A 54.E 55.F
【导语】本文主要介绍了如何保持牙齿健康的方法,包括正确刷牙、定期更换牙刷、多喝水以及及时看牙医。
51.根据“Smiles are a kind of language.”与“If your teeth are unhealthy, how can you smile in front of people ”可知,两句之间缺少对微笑作用的描述,以引出牙齿健康与展现微笑的关联。选项D“它容易让别人觉得你很友善。”说明了微笑的人际功能,既呼应“语言”的沟通属性,又自然过渡到牙齿健康对微笑的重要性,符合语境。故选D。
52.根据“Brush at least twice a day.”及“The most important thing is to use the right brushing way.”可知,此处应具体说明“一天两次”的实施时间。选项C“早晚各刷一次。”明确给出了刷牙的具体时段,是对标题的合理展开,衔接后文对刷牙方法的强调。故选C。
53.根据“You need to buy a new toothbrush every three months.”和“A clean toothbrush means cleaner teeth.”可知,此处需解释定期更换牙刷的好处。选项A“这对你的牙齿有好处。”概括了换牙刷的益处,承上启下,符合语境。故选A。
54.根据“Drink lots of water.”可知,此处应指出喝水对牙齿的具体益处。选项E“水有助于防止食物残留在牙齿上。”直接阐述了喝水在清洁牙齿方面的作用,符合语境。故选E。
55.根据“If you go for help very late, it’ll be very hard to treat.”可知,本段强调牙齿问题应及早处理。选项F“如果你发现牙齿有问题,要立刻去看牙医。”明确提出及时就医的建议,符合语境。故选F。
56.driver/river
【详解】句意:肯想当一名赛车手。他打算买一辆快车。根据“wants to be a race car”可知,此处应填入一个表示职业或身份的名词,结合首字母,driver“司机”符合。故填driver。
57.available/vailable
【详解】句意:我很乐意来参加聚会,但我没空,因为我有很多事情要做。根据“because I have a lot of things to do.”及首字母提示可知有很多事情要做,所以没有空,be not available“没空”,故填available。
58.celebrate/elebrate
【详解】句意:大多数美国人通过与家人在家共享一顿丰盛的大餐来庆祝感恩节这一节日理念。根据“the idea of Thanksgiving by having a big meal at home with their family.”及首字母提示可知,此处指庆祝感恩节,celebrate“庆祝”,句子是一般现在时,主语是复数形式,动词用原形,故填celebrate。
59.servants/ervants
【详解】句意:机器人通常像人类的仆人。他们帮助人们做很多事情。根据“Robots are usually like human”及首字母提示可知,此处指像人类的仆人,servant“仆人”,根据“Robots”可知此处应使用名词复数形式,故填servants。
60.resolutions/esolutions
【详解】句意:我们在年初立下决心。我们希望我们的生活将会得到改善。根据“at the beginning of the year”及首字母提示可知,此处指年初立下决心,make resolutions“立下决心”,故填resolutions。
61.touches/ouches
【详解】句意:我最喜欢的一句格言是“真正的朋友会向你伸出援手,触动你的心灵”。根据首字母提示和并列结构“reaches for your hand and...”可知,此处指触动你的心灵,需要动词第三人称单数形式,touch表示“触动”,第三人称单数是touches。故填touches。
62.umbrella/mbrella
【详解】句意:我们没有雨伞,所以浑身又湿又冷。根据首字母提示和“we were wet and cold”可知,此处表示没有雨伞,umbrella“雨伞”,前面有不定冠词a/an,用单数形式。故填umbrella。
63.taxi/axi
【详解】句意:如果我乘出租车,那会很贵,所以我决定坐公共汽车去那里。根据句意和首字母提示可知,这里表示乘出租车,taxi“出租车”,为名词,take a taxi“乘出租车”。故填taxi。
64.surprised/urprised
【详解】句意:把斯蒂恩女士带到聚会上,不要告诉她,这样她就会感到惊讶。根据句意和首字母提示可知,这里表示惊讶的,surprised“惊讶的”,为形容词,修饰人。故填surprised。
65.pollution/ollution
【详解】句意:未来会有更多的污染,因为汽车会更多。根据句意和首字母提示可知,这里表示未来会有更多的污染,pollution“污染”,为不可数名词。故填pollution。
66.to sell 67.for 68.any 69.knew 70.himself 71.but 72.decision 73.closed 74.best 75.finally
【导语】本文讲述沙漠中一人一马缺水,男子把最后几滴水给马,马带他坚持到市场的故事。
66.句意:他们想去市场卖些衣服。根据“They wanted to go to a market...some clothes.”可知,去市场的目的是卖些衣服,此处用动词不定式表示目的,sell“卖”的不定式是to sell。故填to sell。
67.句意:他们旅行了很长时间。根据“They travelled...a long time.”可知,此处指旅行了很长时间,“for+时间段”表示持续时长,此处用for。故填for。
68.句意:他们没吃任何食物。根据“They hadn’t eaten”可知,本句是否定句,some用于肯定句,否定句中用any,此处是否定句,故填any。
69.句意:太阳很热,男子知道他们撑不了多久。文章叙述过去的事,用一般过去时,know的过去式是knew。故填knew。
70.句意:他自己就没水了,会死掉。根据“then he would have none for”可知,把水给马喝,自己就没有水喝了,此处指“他自己”,用he的反身代词himself。故填himself。
71.句意:没水的话,男子不仅不能在沙漠里行走,还会失去朋友。“not only...but also...”是固定搭配,表示“不仅……而且……”,故填but。
72.句意:男子决定把最后几滴水给马。make a decision是固定短语,decide的名词形式是decision。故填decision。
73.句意:过了一会儿,男子的眼睛平静地闭上,准备赴死。此处是被动语态(眼睛被闭上),close的过去分词是closed。故填closed。
74.句意:因为他知道自己已尽全力救朋友。try one’s best是固定短语,表示“尽力而为”,good的最高级是best。故填best。
75.句意:他们最终到达了市场!此处修饰动词“reached”,用final的副词形式finally。故填finally。
76.
例文
Dear Grandma,
How’s it going with you Now I’m studying in Sichuan, China. I have a good friend, David. He is as tall as me, but more outgoing and funnier. We both like sports and exercise three or four times a week. We also enjoy watching action movies. However, David also likes watching news because he thinks it helps him know what’s happening around the world.
Last Saturday, we visited the Chengdu Science Museum and took many photos. Tonight, we plan to go to Nanshan Cinema to watch a movie because it has the most comfortable seats and the best service.
Looking forward to your early reply.
Yours,
Tom
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇应用文,为书信作文;
②时态:时态为“一般现在时”和“一般过去时”;
③提示:写作要点已给出,应注意不要遗漏“信息提示”中每一项内容,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,承接开头,介绍David的性格和爱好;
第二步,阐述两人的共同爱好:喜欢运动、爱看动作电影,同时补充David喜欢看新闻的特点及原因;
第三步,叙述过去的活动和未来的计划;
第四步,书写结语,表达期待。
[亮点词汇]
①as...as和……一样
②around the world全世界
③plan to do sth.计划做某事
[高分句型]
①However, David also likes watching news because he thinks it helps him know what’s happening around the world.(because引导的原因状语从句,what引导的宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表