期末押题卷(江西卷)(含答案解析+听力及原文)-2025-2026学年人教版八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

期末押题卷(江西卷)(含答案解析+听力及原文)-2025-2026学年人教版八年级英语上册

资源简介

机密★启用前
2025-2026学年八年级上学期期末押题卷(江西卷)
英 语
说明:1.本试题卷满分120分,考试时间为120分钟。
2.请按试题序号在答题卡相应位置作答,答在试题卷或其他位置无效。
一、听力理解(本大题共20小题,每小题1分,共20分)
A)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
1.Whose watch is more expensive
A.Lily’s. B.Lucy’s. C.Jack’s.
2.Who is shorter
A.Bob. B.John. C.Peter.
3.In which subject did Eric get a better mark
A.Maths. B.English. C.Art.
4.Where does the woman most likely work
A.In a post office. B.In a restaurant. C.In a library.
5.What’s Lingling’s dream job
A.A teacher. B.An artist. C.A doctor.
B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
6.What is Sam’s New Year’s resolution
A.Learn to play the guitar. B.Learn to play the violin. C.Learn to play the piano.
7.What does Sam want to be when he grows up
A.A dentist. B.A pianist. C.A scientist.
听对话,回答以下小题。
8.What does Mike want to be
A.A teacher. B.A doctor. C.A writer.
9.What is the girl talented in
A.Writing. B.Drawing. C.Reading.
听下面一段对话,回答三个小题。
10.How many people are going to Qingdao
A.Three. B.Four. C.Five.
11.How will they go there
A.By train. B.By plane. C.By bus.
12.How long are they staying there
A.About five days. B.About a week, C.About two weeks.
听对话,回答以下各小题。
13.What will Linda be in twenty years
A.A teacher. B.An astronaut. C.A driver.
14.How will she get to the moon and Mars
A.Fly rockets. B.By train. C.By car.
15.Where will she live in the future
A.In the sea. B.On the moon. C.On a space station.
C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。
16.David will study for next Monday.
17.David is going to on Tuesday.
18.David will have a piano lesson on .
19. will have a party on Friday.
20.David is on Thursday.
二、单项填空(本大题共8小题,每小题1分,共8分)
请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
21.My brother is ________ than me, and he’s ________ in our family.
A.tall; tallest B.taller; the tallest C.tall; the tallest D.taller; taller
22.________ you help clean the rooms after lunch I have something else to do.
A.Need B.Must C.Can D.Should
23.We’ll have a school trip next week. ______ great news it is!
A.What B.What a C.How D.How a
24.She achieved her goal soon because she had an ________ plan.
A.good B.efficient C.energetic D.impolite
25.Mr. Smith has a big company and his son will ________ the company when Mr. Smith is old.
A.take over B.cut up C.warm up D.put out
26.—Don’t stay at home all day and night, or you will feel very ________ .
—I agree with you.
A.forgetful B.serious C.bored D.surprised
27.________ hard-working boy Teng Fei is!
A.What B.What a C.How D.How a
28.Family are the most important people in our lives, so they are our real ________.
A.characteristic B.treasure C.difference D.condition
三、完形填空(本大题共26小题,每小题1分,共26分)
A)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Dear Tom,
How are you these days We are back from our three-day trip. Last year, my brothers and I lost 29 in computers, mobile phones and video games. My parents were 30 about that, so they 31 to take us to have a trip. That helped us 32 from these electronic products (电子产品).
When we started, dad told us we could only bring 33 things, such as food and clothes. 34 , I was surprised that we couldn’t bring bottled water with us. Then my heavy bag made me 35 dad was right.
On the first day, we went to climb the mountain. The sky was blue, the air was fresh and different kinds of 36 were singing around us. We were so happy to enjoy the beauty of nature (大自然). And we took lots of pictures with white clouds and wild flowers on the 37 . Some time later, a strong hunger burned in my stomach. The 38 mom cooked at home never 39 so good. At night, I tried to read 40 flashlight (手电筒), but I couldn’t pay attention to the book. I fell asleep 41 .
On the last day, we came back home. I couldn’t wait to play video games. 42 , I controlled (控制) myself. Right then I spent 43 time outdoors. Great! We’ll have a picnic next weekend. Do you want to join us
Yours,
Kevin
29.A.myself B.himself C.ourselves D.themselves
30.A.happy B.sorry C.glad D.worried
31.A.decided B.invited C.hated D.disagreed
32.A.put away B.take away C.stay away D.give away
33.A.necessary B.possible C.true D.useful
34.A.At least B.At first C.At last D.At most
35.A.remember B.correct C.search D.understand
36.A.plants B.animals C.flowers D.birds
37.A.paper B.example C.ground D.service
38.A.pumpkin B.sandwich C.food D.beef
39.A.looked B.felt C.sounded D.tasted
40.A.to B.by C.in D.over
41.A.happily B.quickly C.finally D.clearly
42.A.So B.However C.When D.Because
43.A.more B.less C.better D.worse
B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案填写到答题卡的相应位置。每个词限用一次。
save space online pollute plan instead like future underground by grow
What do you imagine cities will be like in the 44 Will we have smart buildings and flying cars Or robots that will pick up our rubbish What about schools Will we still go to school or will we study 45 from home Perhaps all the buildings and roads will be 46 and we’ll just have parks and cycle lanes above.
Maybe or maybe not, but what we do know is that in the future, cities are going to have more and more people living in them. More than half the world’s people already live in cities, and 47 2050, cities will become home to about 6.5 billion people. That’s a lot of people and very little 48 ! More people means that we’re going to have more 49 , traffic and noise. It also means that we’ll need more homes, schools, hospitals, jobs and transport. We’ll need more resources (资源), 50 water and energy, and more ways 51 food too. Oh, and more parks to play in!
Many cities are already 52 for the future. For example, Bristol is a cycling city in England. You can hire a bike 53 of taking a car or bus) and ride in cycle lanes which are separated from the traffic. In Singapore, people are looking “up” to grow food! To 54 space, they grow vegetables in lots of layers (层) in special tall buildings, called “vertical (垂直的) farms”. And in Amsterdam in the Netherlands, there are “floating houses” built on water instead of on land!
What do you think city life will be like in the future
四、阅读理解(本大题共23小题,每小题2分,共46分)
A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Some Travel Information
A week in Thailand: Arrive on March 30 for a seven-day stay, room only at the Regent Chalet, Cha-am. $160 Tel: 0871 664 0273
Family trip in Florida: Seven nights at the Westgate Inn (旅馆), Kissimmee. Set off (动身) on March 21st. $450 Tel: 0800 294 8844
Farmhouse in Majorca: Seven nights’ stay for up to six people at Can Corso, next to S’Horta. Accommodation (住宿) isn’t included (包含). Arrive on March 14. $36 Tel: 0845 800 8080
Family trip in Morocco: An eight-day camping in the Atlas Mountains. Accommodation is included. Arrive on April 18th. $260 Tel: 0871 230 8512
55.When will Jimmy come back if he travels to Florida on March 21st
A.On March 14th. B.On March 28th. C.On March 29th. D.On March 30th.
56.Where should Frank and his four friends go if they want to spend as little money as possible
A.Thailand. B.Morocco. C.Florida. D.Majorca.
57.Which is TRUE according to the passage
A.We can camp in the Atlas Mountains.
B.We can call 0871 664 0273 to know some information about Family trip in Florida.
C.If Sam goes on the Family trip in Morocco, he should pay $450 for it.
D.The Farmhouse in Majorca is from April 18th to April 26th.
B
With great science and technology, people enjoy dreaming about the future life. What will travel be like in 2070 Here are some predictions.
Packing (收拾) clothes before a trip is often tiring. In 2070, with 3D printers, you won’t need to pack your clothes. Before you set off, you will use a machine to scan (扫描) your body and then the information will get to the vacation place. When you get there, you will get some clothes in your size.
Today, we sometimes take taxis to the airport (机场). But in the future, we will take e-VTOLs. They will take off and land vertically (垂直地). They can take us to the airport very quickly. In fact, many people are working on them.
Do you often have problems deciding where to go on vacation Don’t worry. AI will play a part in the future. It will help you find the right places and activities. It will even find good travel mates for you. You can just relax and have a good time.
When you visit a place of interest, you will use mixed reality (混合现实). The special glasses will make it possible for you to “see” what happened there. For example, if you travel to Greece, you will be able to “experience” the very first Olympic Games there.
If you don’t believe these predictions, look at how the world has changed in the last 50 years. Then you will know that they are all possible!
58.What kind of clothes will you wear during the trip in 2070
A.Clothes made by 3D printers. B.Clothes made by robots.
C.Clothes brought from home. D.Clothes made by hotels.
59.What does the underlined word “them” refer to
A.e-VTOLs B.taxis C.people D.airports
60.How will you find good travel mates before a trip
A.By looking for information online. B.With the help of AI.
C.With the help of the travel group. D.By talking with others on WeChat.
61.What can the special glasses do
A.Help visitors travel to the future.
B.Help visitors experience things that happened in the past.
C.Help visitors visit places of interest for free.
D.Help visitors find a good place to travel.
62.What can we infer from the text
A.Few people will take photos in the future.
B.Many people are worried about the future life.
C.People won’t spend a lot of money traveling in 2070.
D.It will be much easier for people to travel in the future.
C
North American black bears are shy animals. They are fearful (可怕的) by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.
In order to study black bears, researchers from New Jersey, the USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases, remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce. But in Minnesota, the USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers’ voices and they are not afraid of the research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.
In both places, the main purpose (目的) is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers are able to collect are quite different.
63.In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _________.
A.shy and fearful animals B.not found today C.well known to scientists
64.The word “remove” in the second paragraph probably means _________ in Chinese.
A.拔下 B.清洗 C.修补
65.Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears
A.The age.
B.The way of their communication.
C.The weight.
66.In the Minnesota studies, researchers _________.
A.can never get close to the bears
B.study the bears while they are asleep
C.learn a lot about the bears’ everyday lives
67.What do the two studies (研究) have in common
A.Research places. B.The main purpose. C.Research methods.
D
Horses (马) once ran freely in many places. Then, people started to tame them and use them as work animals. Not long after that, people got on their backs and rode them. Some people rode them to fight with others, and some people used them to help control (控制) farm animals.
Most people rode horses to get around. Over time, they found it was exciting to be on the back of a horse. They fell in love with this activity. Horseback riding soon became a sport. Now, anyone can try it if they love horses.
Beginners should learn how to ride from skilled people. These people know how to control horses with their bodies (身体). They also know how not to get hurt around horses. For example, they move to a horse from the side because its eyes are there. Also, they always get on the back of a horse from its left side. They try not to move behind a horse, or they’ll get kicked.
Horseback riding teaches a lot of things. As a kind of exercise, it gets riders to control their bodies and have better posture (姿势). Horseback riding also helps one get relaxed. It gets people to control their feelings (情绪) because horses can know them. So, they must calm (使平静) themselves before the horses will let them come close. Now, it’s also a way to help people with health problems. All those things make horseback riding more than a sport.
根据材料内容选择最佳答案。
68.What does the underlined word “tame” mean in Chinese
A.驯养 B.欺骗 C.跟踪 D.纠缠
69.What’s the second paragraph mainly about
A.How people control horses. B.What people use horses for.
C.Why it’s exciting to ride a horse. D.How horse riding became a sport.
70.Which kind of person can get close to horses
A.One that is not happy about something. B.One that has problems staying calm.
C.One that is not afraid of horses. D.One that is angry all the time.
71.Which of the following about horse riding is NOT mentioned (提到) in the passage
A.It’s a way to help people with health problems.
B.It’s a way to help people remember well.
C.It can help riders have better posture.
D.It can help riders get relaxed.
72.What can we learn from the passage
A.People only used horses to have fun.
B.Only horse lovers can become horse riders.
C.Riders can only control horses with their bodies.
D.Horses may kick you if you move to them from behind.
B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。一空一句。
Being outgoing is good for your life. Outgoing people like to meet lots of people and they have more fun in life. Some people are naturally (天生地) outgoing, but other people have to practice to become outgoing. In fact, being outgoing is not as hard as you think. Even shy people can be outgoing. 73
You can start becoming outgoing with your best friend or a group of friends. But the real problem comes when you meet strange people or new friends. 74 And usually they will smile back at you. In this way, you may have some talks.
75 Just a simple greeting. Like “Hello!” or “How is it going ” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in newspapers and prepare your views; or surf the Internet for new information and then keep that in mind.
76 This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any place that you think can be fun and you may make new friends there.
Are you a shy person Do you want to become outgoing and make more friends 77 But you can follow the advice above and try to be an outgoing person!
A.How can you make friends with a quiet person
B.Start a talk.
C.Here is some advice.
D.Usually, it’s not easy for a shy person to make friends.
E.The easiest way to become more outgoing is to go out.
F.It is a good way to smile more at other people.
G.They can give you a warm smile.
五、补全对话(本大题共5小题,每小题1分,共5分)
请阅读下面对话,根据对话内容从下面方框内的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。一空一句。
A: Hi, Tony. I want to have a garden party. Can you help me with it
B: Sure, Jimmy. 78
A: How about tomorrow
B: It will be rainy tomorrow. If we have it tomorrow, we will get wet.
A: OK. Let’s have it on Friday.
B: 79 Let’s have it on the weekend.
A: All right. Let’s have it on Saturday afternoon. 80
B: Sounds good. And we can organize some party games.
A: 81
B: Sure, I can do that. And you should bring some food and drinks.
A: 82
A.No problem.
B.Thanks a lot.
C.Tom’s birthday is on Friday.
D.We can all meet and have a talk.
E.So when shall we have the party
F.Can you organize the party games
G.How about Friday
六、书面表达(15分)
83.一个国家有梦想,一个民族就有希望。作为当代青年,我们也应该有自己的梦想和职业规划!请以“My Dream Job”为题写一篇英语短文,介绍自己的理想职业并向校报投稿。
要点包括:1) What’s your dream job
2) Why do you want to do it
3) What will you do to make your dream come true
写作要求:1) 文中可包含所给的提示要点,可适当发挥使行文连贯;
2) 文中不要出现所在学校的校名和师生姓名;
3) 语句通顺,意思连贯,书写工整;
4) 词数:80左右。
My Dream Job
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A B C A B C C A A A
题号 11 12 13 14 15 21 22 23 24 25
答案 B B B A C B C A B A
题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
答案 C B B C D A C A B D
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 55 56
答案 D C C D B B B A B D
题号 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66
答案 A A A B B D A A B C
题号 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
答案 B A D C B D C F B E
题号 77
答案 D
1.A
【原文】M: Lucy, your new watch looks similar to Lily’s.
W: Yes, Jack. But Lily’s is more expensive. Mine was only twenty dollars.
2.B
【原文】A: Is that John
B: No, that’s Peter. John is shorter than Peter.
3.C
【原文】A: Who got a better mark in art Paul or Eric
B: Eric got a better mark than Paul.
4.A
【原文】M: I need to send this package to New York. How long will it take
W: About a week by air. If you choose express, it’ll arrive in 3 days.
5.B
【原文】A: Lingling, what’s your dream job
B: I wanted to be a teacher, but now I want to be an artist.
6.C 7.C
【原文】A: Sam, what is your New Year’s resolution
B: I’m going to learn to play the piano.
A: Are you going to take any piano lessons
B: No, you know, I’m very busy. I practice basketball from Monday to Friday. So, I’ll learn to play the piano by myself.
A: I hope you’ll become a great pianist.
B: Oh, no. Playing the piano is just my hobby. I’m going to be a scientist.
8.A 9.A
【原文】W: What do you want to be when you grow up, Mike
M: I want to be a teacher. How about you
W: My parents want me to be a doctor but I want to be a writer.
M: I know you are talented in writing. I believe you can make your dream come true.
W: Thank you. I am going to keep on reading and writing.
10.A 11.B 12.B
【原文】M: The summer vacation is coming. I’m going to Qingdao.
W: Well, are you going there with your friends
M: No. I’m going there with my mom and dad.
W: How will you go there
M: By plane.
W: Well, how long are you staying there
M: About a week .
W: Have a good time.
M: Thank you.
13.B 14.A 15.C
【原文】M: Linda, what do you think your life will be like in twenty years
W: Oh I think I will be an astronaut.
M: An astronaut Are you kidding
W: No, I’m serious. I will fly rockets to the moon and Mars. Maybe there will be flights to other planets.
M: Oh and where will you live
W: I will live on the space station.
Question: What will Linda be in twenty years
Question: How will she get to the moon and Mars
Question: Where will she live in the future
16.his English test/an English test 17.see the dentist 18.Wednesday 19.David’s mother 20.available
【原文】Dear Tom,
I’d love to see you next week, but I’m very busy. I’m sorry! I have to study for my English test on Monday night. I’m going to see the dentist on Tuesday, and I have a piano lesson on Wednesday. My mother is going to have a party on Friday, and I have to help her with that. What are you doing on Thursday I’m available that day. Are you working in the afternoon Can we talk on the phone or go to the movies Call me.
Your friend,
David.
21.B
我的哥哥比我高,而且他是我们家里最高的。
考查形容词的比较级和最高级用法。tall高的,形容词原级;tallest最高的,形容词最高级;taller更高的,形容词比较级;the tallest最高的,形容词最高级。第一个空后有“than”,表示两者比较,需用比较级“taller”;第二个空前有“he’s”,后有“in our family”,表示在家庭群体中比较,需用最高级“the tallest”(最高级前必须加冠词“the”)。故选B。
22.C
午饭后你可以帮忙打扫房间吗?我还有其他事情要做。
考查情态动词辨析。Need需要,表示必要性;Must必须,表示义务或强制;Can能、可以,表示能力、请求或可能性;Should应该,表示建议或责任。根据“I have something else to do”可知,说话者是在礼貌请求对方帮忙,“Can you... ”常用于日常请求中,符合情境。故选C。
23.A
我们下周要进行学校旅行。多么棒的消息啊!
考查感叹句的引导词。此处是一个感叹句,句中“great news”是名词短语,news是不可数名词,应该用What引导感叹句,使用“What+形容词+不可数名词+主语+谓语!”的结构。因此使用What,故选A。
24.B
她很快就实现了她的目标,因为她有一个高效的计划。
考查形容词辨析。good好的;efficient高效的;energetic精力充沛的;impolite不礼貌的。根据“She achieved her goal soon”以及选项可知,此处是指她有一个高效的计划。故选B。
25.A
史密斯先生有一家大公司,他的儿子将在史密斯先生年老时接管公司。
考查短语动词辨析。take over接管;cut up切碎;warm up热身;put out扑灭。根据“and his son will…the company”可知,此处指接手公司业务,强调“接管”的含义,故选A。
26.C
——别整天整夜待在家里,否则你会感到非常无聊。——我同意你的看法。
考查形容词辨析。forgetful健忘的;serious严肃的;bored无聊的;surprised惊讶的。根据“Don’t stay at home all day and night”可知,长时间待在家中容易引发厌倦或无聊的情绪,只有bored符合这一语境。故选C。
27.B
腾飞是一个多么勤奋的男孩啊!
考查感叹句结构。句子中“hard-working boy”为名词短语,且“boy”为单数可数名词,需用“What a/an +adj.+可数名词单数+主+谓”结构引导感叹句,hard-working是以辅音音素开头,需冠词a修饰。故选B。
28.B
家人是我们生活中最重要的人,所以他们是我们的真正财富。
考查名词辨析。characteristic特征;treasure财富;difference差异;condition条件。根据“Family are the most important people”可知,家人是珍贵的存在,他们才是真正的“财富”,故选B。
29.C 30.D 31.A 32.C 33.A 34.B 35.D 36.D 37.C 38.C 39.D 40.B 41.B 42.B 43.A
本文主要讲述了Kevin和兄弟之前沉迷电子产品,父母带他们去旅行,途中体验自然、远离电子设备,最终Kevin学会控制自己、更愿意户外活动的故事。
29.去年,我和我的兄弟沉迷于电脑、手机和电子游戏。
myself我自己;himself他自己;ourselves我们自己;themselves他们自己。根据“my brothers and I ...”可知,主语是my brothers and I,对应的反身代词是ourselves。故选C。
30.我父母对此很担心,所以他们决定带我们去旅行。
happy开心的;sorry抱歉的;glad高兴的;worried担心的。根据“my brothers and I lost ... in computers, mobile phones and video games”可知,孩子们沉迷于电子产品,父母应是对此感到担心的。故选D。
31.我父母对此很担心,所以他们决定带我们去旅行。
decided决定;invited邀请;hated讨厌;disagreed不同意。根据“to take us to have a trip”和“That helped us ... from these electronic products (电子产品) .”可知,此处应是父母决定带孩子们去旅行,以此来远离电子产品。故选A。
32.那帮助我们远离了这些电子产品。
put away收好;take away拿走;stay away远离;give away赠送。根据“My parents were ... about that, so they ... to take us to have a trip.”可知,父母对孩子们沉迷于电子产品感到担心,旅行的目的应是让他们远离电子产品。故选C。
33.出发时,爸爸告诉我们只能带必要的东西,比如食物和衣服。
necessary必要的;possible可能的;true真实的;useful有用的。根据“such as food and clothes”可知,食物和衣服是旅行中必要的物品。故选A。
34.起初,我很惊讶我们不能带瓶装水。
At least至少;At first起初;At last最后;At most至多。根据“Then my heavy bag made me ... dad was right.”可知,作者后来明白爸爸是对的,此处应是起初的反应。故选B。
35.然后我沉重的包让我明白爸爸是对的。
remember记得;correct纠正;search搜索;understand明白。根据“Then my heavy bag made me ...”可知,沉重的包让作者明白了爸爸的用意。故选D。
36.天空很蓝,空气很清新,周围有不同种类的鸟在唱歌。
plants植物;animals动物;flowers花;birds鸟。根据“singing”可知,唱歌的应该是鸟。故选D。
37.而且我们拍了很多照片,照片里有白云,还有地面上的野花。
paper纸;example例子;ground地面;service服务。根据“wild flowers on the ...”可知,此处应指野花生长或照片中野花所处的位置,on the ground“在地上”符合语境。故选C。
38.妈妈在家做的饭菜,味道从来没这么好过。
pumpkin南瓜;sandwich三明治;food食物;beef牛肉。根据“a strong hunger burned in my stomach”和“The ... mom cooked at home ...”可知,饥饿使得作者觉得妈妈做的饭菜味道从来没这么好过,此处应泛指妈妈在家做的食物。故选C。
39.妈妈在家做的饭菜,味道从来没这么好过。
looked看起来;felt感觉;sounded听起来;tasted尝起来。根据“The ... mom cooked at home never ... so good”可知,妈妈在家做的食物很美味,与食物对应的感官动词应是“尝起来”。故选D。
40.晚上,我试着用手电筒看书,但我无法集中注意力看书。
to到;by通过(某种方式);in在……里;over在……上方。根据“I tried to read ... flashlight”可知,此处应指用手电筒,“by+工具”表示“通过……方式”。故选B。
41.我很快就睡着了。
happily开心地;quickly快速地;finally最终;clearly清楚地。根据“but I couldn’t pay attention to the book”可知,作者无法集中注意力看书,此处应指快速地睡着。故选B。
42.然而,我控制住了自己。
So所以;However然而;When当……时;Because因为。根据“I couldn’t wait to play video games.”和“I controlled (控制) myself.”可知,作者虽然很想玩游戏,但控制住了自己,此处表示转折,需用However。故选B。
43.从那时起,我花了更多时间在户外。
more更多的;less更少的;better更好的;worse更糟的。根据“Great!”可知,作者认为花时间在户外很棒,此处应指花更多时间在户外。故选A。
44.future 45.online 46.underground 47.by 48.space 49.pollution 50.like 51.to grow 52.planning 53.instead 54.save
本文畅想了未来城市的模样,探讨了人口增长给城市带来的空间、资源、污染等挑战,并介绍了英国布里斯托尔、新加坡、荷兰阿姆斯特丹等城市为应对未来挑战所采取的规划措施。
44.你想象未来的城市会是什么样子?根据后文对城市未来发展的探讨,此处指“未来”,备选词future“未来”符合语境,in the future“在未来”是固定搭配,故填future。
45.我们还会去上学,还是会在家在线学习?根据“will we study…from home”可知,此处指“在线”学习,备选词online“在线地、联网地”符合语境,故填online。
46.也许所有的建筑和道路都会在地下,而我们上面只有公园和自行车道。根据“we’ll just have parks and cycle lanes above”的对比,可知建筑和道路在“地下”,备选词underground“地下的”符合语境,故填underground。
47.到2050年,城市将成为约65亿人的家园。by+年份表示“到……时候”,根据“2050”可知,备选词by“到……之前”符合语境,故填by。
48.这意味着很多人,而空间却非常小!根据“more and more people living in them”可知,人口增多会导致“空间”紧张,备选词space“空间”符合语境,故填space。
49.更多的人意味着我们将面临更多的污染、交通和噪音。根据“traffic and noise”可知,此处是人口增多带来的负面问题,备选词pollute“污染”的名词形式pollution“污染”符合语境,故填pollution。
50.我们将需要更多的资源,比如水和能源,也需要更多种植食物的方法。根据“water and energy”可知,是举例说明资源类型,备选词like“像、例如”符合语境,故填like。
51.我们将需要更多的资源,比如水和能源,也需要更多种植食物的方法。根据“food”可知,是“种植”食物,备选词grow“种植”符合语境。way to do sth“做某事的方法”,故填to grow。
52.许多城市已经在为未来做规划。根据后文列举的布里斯托尔、新加坡等城市的举措,可知这些城市在“规划”未来,备选词plan“规划”符合语境。根据“Many cities are already”可知,此处用现在进行时,plan的现在分词形式为planning,故填planning。
53.你可以租一辆自行车,而不是开车或坐公交车,在与车流分离的自行车道上骑行。instead of“代替、而不是”是固定短语,根据“taking a car or bus”可知,备选词instead“代替”符合语境,故填instead。
54.为了节省空间,他们在专门的高层建筑里分层种植蔬菜,这种建筑被称为“垂直农场”。根据“grow vegetables in lots of layers in special tall buildings”可知,这样做是为了“节省”空间,备选词save“节省、节约”符合语境,此处不定式表目的,故填save。
55.B 56.D 57.A
本文以表格形式呈现了四条前往不同目的地的旅行信息,内容包括行程时长、出发/抵达日期、住宿类型、价格及咨询电话。
55.细节理解题。根据“Family trip in Florida: Seven nights at the Westgate Inn, Kissimmee. Set off on March 21st.”可知,该行程持续七晚,从3月21日出发。因此,返回日期应为3月21日加上七晚,即3月28日。故选B。
56.细节理解题。题目要求为Frank和他的四位朋友选择花费最少的行程。根据关于马略卡岛行程的描述“Farmhouse in Majorca: Seven nights’ stay for up to six people at Can Corso, next to S’Horta. Accommodation isn’t included. $36”可知,该农舍最多可容纳六人,总价仅为36美元。其他行程 (泰国160美元、摩洛哥260美元、佛罗里达450美元) 均未明确说明可容纳人数或总价明显更高。因此,选择马略卡岛的行程总花费最少。故选D。
57.细节理解题。根据关于摩洛哥行程的描述“Family trip in Morocco: An eight-day camping in the Atlas Mountains.”可知,选项A“我们可以在阿特拉斯山脉露营”这一说法是正确的。故选A。
58.A 59.A 60.B 61.B 62.D
本文是对未来旅行的一些预测。
58.细节理解题。根据“In 2070, with 3D printers, you won’t need to pack your clothes. Before you set off, you will use a machine to scan (扫描) your body and then the information will get to the vacation place. When you get there, you will get some clothes in your size.”可知,在 2070 年的这次旅行中,会穿由3D打印机制造的衣物。故选A。
59.细节理解题。根据“But in the future, we will take e-VTOLs. They will take off and land vertically (垂直地). They can take us to the airport very quickly. In fact, many people are working on them.”可知,这里“them”指代前文中的e-VTOLs。故选A。
60.细节理解题。根据“AI will play a part in the future. It will help you find the right places and activities. It will even find good travel mates for you.”可知,人工智能将帮助你找到合适的地方和活动,甚至会为你找到好的旅行伙伴。故选B。
61.细节理解题。根据“The special glasses will make it possible for you to ‘see’ what happened there. For example, if you travel to Greece, you will be able to ‘experience’ the very first Olympic Games there.”可知,这副特殊的眼镜将帮助游客体验过去发生的事情。故选B。
62.推理判断题。根据“In 2070, with 3D printers, you won’t need to pack your clothes. ...When you get there, you will get some clothes in your size.”、“But in the future, we will take e-VTOLs. They will take off and land vertically (垂直地).”、“AI will play a part in the future. It will help you find the right places and activities. It will even find good travel mates for you.”和“The special glasses will make it possible for you to ‘see’ what happened there.”以及选项可知,未来人们的出行将会更加便捷。故选D。
63.A 64.A 65.B 66.C 67.B
本文是一篇说明文,介绍了北美黑熊的习性以及美国两个地区对黑熊的不同研究方法和目的,旨在确保黑熊种群的健康。
63.细节理解题。根据文章第一段“North American black bears are shy animals. They are fearful by nature…”可知,北美黑熊是害羞且胆小的动物。故选A。
64.词句猜测题。根据文章第二段“remove a tooth and take it to the lab to find out its age.”可知,为了知道熊的年龄,需要拔下牙齿并送到实验室,因此“remove”意为“拔下”。故选A。
65.推理判断题。根据文章第二段“Researchers then work out the size and the weight of the bear…remove a tooth and take it to the lab to find out its age.”可知,新泽西的研究包括熊的体型、体重和年龄,并未提及它们的交流方式。故选B。
66.细节理解题。根据文章第二段“Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.”可知,在明尼苏达的研究中,研究人员可以了解熊的日常生活。故选C。
67.细节理解题。根据文章最后一段“In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears.”可知,两个研究的主要目的是相同的,都是为了确保黑熊种群的健康。故选B。
68.A 69.D 70.C 71.B 72.D
本文介绍马从被驯服用于劳作到骑马成运动,讲了初学者骑马的技巧,还说明骑马的多种益处。
68.词句猜测题。根据第一段“Horses once ran freely in many places. Then, people started to tame them and use them as work animals.”可知,曾经,马在许多地方都能自由奔跑。后来,人们开始tame它们,并将它们用作工作用的动物。结合选项可知,tame应是“驯服”的意思。故选A。
69.主旨大意题。根据第二段“Most people rode horses to get around. Over time, they found it was exciting to be on the back of a horse. They fell in love with this activity. Horseback riding soon became a sport.”可知,先讲人们最初骑马四处行走,之后发现骑马很有趣并爱上这项运动,然后骑马很快成为一项运动,由此可知本段主要讲“骑马是怎么成为一项运动。”故选D。
70.推理判断题。根据最后一段“So, they must calm themselves before the horses will let them come close.”和倒数第二段靠近马的方法“For example, they move to a horse from the side...Also, they always get on the back of a horse from its left side. They try not to move behind a horse, or they’ll get kicked.”可知,初学者需要学习安全靠近马的方法——从侧面靠近、不从后方接近,结合选项,不害怕马的人更能保持冷静、安全地接近马。故选C。
71.细节理解题。根据最后一段“As a kind of exercise, it gets riders to...have better posture.”可知,它能帮骑手有更好的坐姿,对应C选项;根据“Horseback riding also helps one get relaxed.”可知,它能帮人们放松,对应D选项;根据“Now, it’s also a way to help people with health problems.”可知,它能帮助有健康问题的人,对应A选项;B选项没有提到。故选B。
72.细节理解题。根据倒数第二段“They try not to move behind a horse, or they’ll get kicked.”可知,如果你从马的后面靠近他们,他们会踢你。故选D。
73.C 74.F 75.B 76.E 77.D
本文阐述外向性格的益处,提供实践建议:从微笑、主动交谈开始,通过阅读积累话题,多参与社交活动。强调害羞者也可通过练习变得外向,并鼓励表达真实情感。
73.根据上文“In fact, being outgoing is not as hard as you think. Even shy people can be outgoing.”及下文“You can start becoming outgoing with your best friend or a group of friends.”可知,上文在指出其实变得外向没有想象中那么难,下文给出了一些变得外向的建议,则空处应在引出如何变得外向并提出意见,起承上启下的作用,选项C“这里有一些建议”符合语境。故选C。
74.根据下文“And usually they will smile back at you.”及结合备选项可知,下文描述了这样做的结果是别人也会对你微笑,则空处应建议对其他人“微笑”,选项F“对别人多微笑是一个好方法”符合语境。故选F。
75.根据下文“Just a simple greeting. Like ‘Hello!’ or ‘How is it going ’ is a good start.”及结合备选项可知,该段提出了一些与“简单问候”相关的建议,则空处在提出主动开启话题的具体行动,应与“交谈”有关,选项B“开始谈话”符合语境。故选B。
76.根据下文“Go to a park, beach, club, party or any place…”及结合备选项可知,此处与外出交友有关,选项E“要变得更外向,最简单的方法就是走出去”符合语境。故选E。
77.根据上文“Are you a shy person Do you want to become outgoing and make more friends ”及结合备选项可知,此处与害羞的人交朋友有关,选项D“通常,害羞的人交朋友并不容易”符合语境。故选D。
78.E 79.C 80.D 81.F 82.A
本文是一段对话。这段对话围绕Jimmy和Tony筹备花园派对展开。
78.根据“How about tomorrow ”可知,此处询问派对时间,选项E“那我们什么时候办派对呢?”符合语境。故选E。
79.根据“Let’s have it on Friday.”以及“Let’s have it on the weekend.”可知,此处解释反对周五举办的原因,选项C“Tom的生日在周五。”符合语境。故选C。
80.根据“Sounds good. And we can organize some party games.”可知,A提出其他活动建议,选项D“我们可以聚在一起聊聊。”符合语境。故选D。
81.根据“Sure, I can do that.”并结合选项可知,A询问B是否能组织游戏,选项F“你能组织派对游戏吗?”符合语境。故选F。
82.根据“And you should bring some food and drinks.”可知,A回应B的任务分配,选项A“没问题。”符合语境。故选A。
83.
例文
My Dream Job
My dream job is to be a teacher. I choose this job because I love sharing knowledge with children. Teaching not only helps me stay knowledgeable but also allows me to make a difference in students’ lives. To achieve my dream, I will work hard in all subjects, especially English and science. I plan to practice speaking clearly and patiently every day. If I keep studying and improving myself, I believe I can become an excellent teacher in the future.
[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:一般现在时和一般将来时;
③提示:根据提示要点介绍自己的理想职业,可以适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步:首句点题,明确理想职业;
第二步:解释两个原因;
第三步:分三点说明实现路径,结尾表决心。
[亮点词汇]
①share...with...与……分享
②make a difference起作用
③achieve my dream实现我的梦想
[高分句型]
①Teaching not only helps me stay knowledgeable but also allows me to make a difference in students’ lives.(not only...but also...并列结构)
②If I keep studying and improving myself, I believe I can become an excellent teacher in the future.(if引导的条件状语从句)

展开更多......

收起↑

资源列表